Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011







ΑΓΑΝΤΑ...

Ο ΕΝΑΣ ΚΟΒΕΙ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΡΑΒΕΙ.

Η ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ: «Η ανομία εκτρέφει ανομία (...)
Ο επιχειρηματίας που δεν πληρώνει όταν δεν τον συμφέρει είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Κνίτη που κλείνει το λιμάνι επειδή τον συμφέρει.
Γι' αυτό, σε μια περίοδο οξύτατων κοινωνικών εντάσεων όπως η σημερινή, ο νόμος καθίσταται το τελευταίο καταφύγιο για όλους.
Διαφορετικά, η ανομία του ενός δεν είναι παρά το πρόσχημα για την ανομία του επόμενου».
(ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ)

ΚΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: «Η ανομία (...) έχει αρχίσει να μετατρέπεται από σαράκι σε καρκίνο, που υπονομεύει βασικά θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.
Στην υπόθεση, για παράδειγμα, με τα διόδια, οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών μπορεί να έχουν το δίκιο με το μέρος τους και ορθώς να έχουν οργισθεί από την απόφαση Σουφλιά να επιβάλει παράπλευρα διόδια χωρίς παράδρομους και δίχως σαφή πρόοδο εργασιών στους δρόμους που χρηματοδοτούσαν.
Αν όμως ξεπεράσουμε κάθε όριο, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξαναβρεί τράπεζες να χρηματοδοτήσουν μεγάλα έργα.
Και καλώς ή κακώς, κρατικά λεφτά δεν θα υπάρχουν για να μην τις χρειασθούμε.
Αν υιοθετήσουμε την άποψη της Αριστεράς να μην πληρώνουμε ΔΕΗ, διόδια, ΟΤΕ και τις δόσεις στις τράπεζες, ο δρόμος προς τη χρεοκοπία θα είναι σύντομος και βέβαιος».
(ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Επικίνδυνο τσουβάλιασμα.

«Παίρνει διαστάσεις η παραβίαση των νόμων (...) τα παραδείγματα είναι πολλά.
Είναι αυτοί που δεν πληρώνουν τον ΦΠΑ και τον κατακρατούν ως... κεφάλαιο κίνησης. Είναι οι Γκλέτσοι και οι θαυμαστές τους που γκρεμίζουν τις προστατευτικές μπάρες στην εθνική οδό.
Είναι εκείνοι που αρνούνται να πληρώνουν διόδια.
Είναι τα στελέχη του ΠΑΜΕ που όχι μόνο συμπαραστέκονται, αλλά και διαλαλούν ότι θα επεκτείνουν το... κίνημα στην άρνηση εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ, στο πλαίσιο προφανώς της γενικής ανυπακοής που κηρύττουν το ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα και κομματίδια της Αριστεράς.
Είναι η εκτεταμένη ανυπακοή στην απαγόρευση του καπνίσματος.
Είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν λευκή απεργία και οι συνάδελφοί τους εφοριακοί που "τα παίρνουν", επειδή μειώθηκαν οι αποδοχές τους.
Είναι ακόμη και η προσπάθεια των υπόπτων για τρομοκρατία να επιβληθούν στο δικαστήριο με το έτσι θέλω».
(ο Α. Στάγκος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Θέλουν το λαό στο γύψο!

«Μέσα από τα γραπτά τους (...) δείχνουν ποιος νόμος θέλουν να εφαρμοστεί και τι πρόσημο έχει το δίκαιο στον καπιταλισμό (...) όλοι όσοι έγραψαν για την ανάγκη να πέσει βούρδουλας σε όσους ανοίγουν τα διόδια, απεργούν ή διαδηλώνουν, επειδή αυτό λέει ο νόμος τους, δεν έχουν γράψει ποτέ ούτε μια γραμμή για το δουλεμπόριο στην αγορά εργασίας, για τα εργασιακά γκέτο σε όλες τις βιομηχανικές περιοχές της χώρας, για τα νοσοκομεία - επιχειρήσεις, που αναιρούν το δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη.

Ολα τα παραπάνω, είτε αποτελούν φαινόμενα "νομιμοποιημένα" στο δικό τους δίκαιο, είτε είναι αυτονόητα για το κεφάλαιο και τα παπαγαλάκια του (...) αναγνωρίζουν στο κεφάλαιο το δικαίωμα να απαιτεί την εφαρμογή των νόμων που φτιάχθηκαν για να προστατεύουν την κερδοφορία του, αλλά δεν αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα στον εργαζόμενο να απαιτεί να εφαρμόζουν την ελάχιστη προστασία που κέρδισε με χρόνιους και αιματηρούς αγώνες.

Πολύ περισσότερο, δεν του αναγνωρίζουν το δικαίωμα να παλεύει οργανωμένα, μαζικά και πολιτικά για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας που καταστρατηγούν κυβέρνηση - ΕΕ - τρόικα - κεφάλαιο και τα κόμματά του.

Και βεβαίως, για να αλλάξει τους συσχετισμούς υπέρ των δυνάμεων που παλεύουν για τα συμφέροντά του, που προβάλλουν λύσεις σε όφελός του και κατ' επέκταση να καταργήσει τους βάρβαρους σε βάρος του νόμους.

Αυτή η δημοκρατία που λιβανίζουν σταματάει στον αυλόγυρο των μεγάλων επιχειρήσεων (...) βγάζει μάτι η προσπάθειά τους να βάλουν το λαό και τους αγώνες του στο γύψο».
(από άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

Αλλα κουραγιο...


υσ ΒΡΕ, ΒΡΕ, ΠΑΡΟΛΙΓΟ να το ξεχάσουμε το ...«φιλολαϊκό ΠΑΣΟΚ»! Κι όμως είναι εδώ, και, μάλιστα, βουλευτές που το απαρτίζουν θα πάρουν, λέει, πρωτοβουλία για να ζητήσουν να υπάρξει «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», ψίχουλα δηλαδή για να μην πεθάνουν, για τους άνεργους και τους άπορους.

4 σχόλια:

  1. Καλησπερα.
    Μη μου πεις πως δεν χαρηκες αποψε ..........μοναδικο θεαμα.......μας προσεφερε το ΜΕΓΚΑ καναλι με τον ΓΕΛΑΔΟΠΡΟΣΩΠΟ γαλαζιο..
    Φιλια στην Κατερινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειδαμε ειδησεις.
    Χασαμε απ'οτι φαινεται θεαμα.
    Χαιρετισματα στον Βασιλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το..αλλο..;;;
    Το να μην ΕΧΕΙ πλεον να δωσει, ο μικροσυνταξιουχος
    Ο ανεργος,Ο πολυτεκνος,Ο απορος πατερας η η μονογονεικη οικογενεια, γιατη ΔΕΗ..;;;
    Να μην ΕΧΕΙ για πετρελαιο θερμανσης..
    Το βλεπει κανεις αυτο..;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλημερα, ειχε ο Σκαι, εναν ''κυριο'' καθηγητη και με το ''υφος'' του εξασφαλισμενου μ.....''απολυε'' κοσμο και τους χαρακτηριζε ''λαθη'' προηγουμενων ετων και οτι τα ''λαθη'' δεν τα διορθωνεις με ''λαθη'', η λογικη του ξεφτιλα εξασφαλισμενου παπαγαλου, που γλυφει ασυστολα τους αχρειους αυτης της κυβερνησης, μπας και του δωσουν μεριδιο ''εξουσιας'' στα ανωτατα εκπαιδευτικα ιδρυματα, ''κουκουλοφοροι'', σπουδαγμενα ρεμαλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή