Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011






ΑΓΑΝΤΑ...

Ενος κακου μυρια επονται, τους ''αρπαξαν'' τους ανθρωπους απο το Αφγανισταν με το προσχημα της δουλειας, της ελευθεριας, της ειρηνης, της ζωης που θα εχουν τα παιδια τους και οι ιδιοι ''αυριο''.
Τους ''ταξιδεψαν'' μεσα σε εμπολεμες περιοχες, σε ληστοκρατουμενες περιοχες, με κρυο, με βροχη, με χιονι.
Τους ''ταιζαν'' ενα κομματι ψωμι, τους ''φοβιζαν'' να μην ακουγεται ουτε η ανασα τους, οταν τους ''περνουσαν'' τα συνορα των χωρων που διεσχιζαν, αλλοτε σε φορτηγα σαραβαλα, αλλοτε σε ζωα και τον περισοτερο δρομο τους ''πηγαιναν'' πεζους.
Για ενα αυριο χωρις πολεμο, για μια ζωη με τα στοιχειωδη, ψωμι, παιδεια, ελευθερια.
Επανω στο στερεωμα εκτος απο τ'αστερια και το φεγγαρι, εκτος απο τα συννεφα και τον ηλιο, ''πετανε'' δορυφοροι, δορυφοροι που ''βλεπουν'', ''αυτους'' δεν τους ειδαν.
Τους ''ταλαιπωρησαν'', ''αυτοι'' αντεξαν, σκεφτοντουσαν οτι πανε πιο κοντα στο αυριο ''τους''.
30 Μιλια ανοικτα της Κερκυρας, ενα Τουρκικο ξυλινο σκαφος με δυο ''διακινητες'' ψυχων, βουλιαξε και ειχε για φορτιο, μεταναστες απο το Αφγανισταν, το Πακισταν και αλλων χωρων που υποφερουν απο πολεμο η αναδουλεια, παιδια και μεγαλους.
Το ονειρο τους, καποια χωρα της δυτικης Ευρωπης.
Πως περασαν τοσες χωρες, ποιος οργανωσε την μαζωξη τοσων ανθρωπων στα παραλια της Πελοποννησου---236 ψυχες---πως ''εφυγε'' ενα ξυλινο σκαρι απο τα παραλια της Τουρκιας και εφτασε στα δικα μας και ''φορτωσε'' το ''φορτιο'' της ελπιδας του ''αυριο''.
''Βαζουν'' τους λαους και πληρωνουν, υπερσυγρονα συστηματα παρακολουθησης, για την ασφαλεια ''τους'', αλλα ολο περιεργως, δεν ''πιανουν'' τετοιους ειδους ''μεταναστευσεις'', ειναι πολλα τα λεφτα που ''τρεχουν'', γυρω απο τους ανθρωπους που ψαχνουν ενα καλυτερο ''αυριο'' και ''φαινεται'' οτι ΑΥΤΟ οι δορυφοροι το.....................................................ξερουν, ατιμη τεχνολογια.
Στην Κερκυρα νοικιαστηκε ξενοδοχειο---πανακριβα---για να μεινουν οι ναυαγοι του Ιονιου πελαγους, ο ξενοδοχος καλεσε το προσωπικο για να ''περιθαλψουν'' τους ναυαγους της ελπιδας και ζητησε απο τους εποχικους εργαζομενους να υπογραψουν μια υπευθυνη δηλωση οτι θα δουλεψουν.............................ΔΩΡΕΑΝ!
Ναι δωρεαν, για να ''γλυτωσει'' τα ενσημα, θελει το πανακριβο μισθωμα να το ''τσεπωσει'' με οσον το δυνατον λιγοτερες απωλειες.
Οι ναυαγοι του ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ, θα ''περιθαλπτουν'' απο τους ΝΑΥΑΓΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.
Και ''αυτοι'' οι ναυαγοι του ΙΟΝΙΟΥ, σε λιγες ημερες θα βρεθουν με ενα χαρτακι στην παλαμη που θα τους στελνει στην Αθηνα, ''αυτοι'' θελουν να πανε στην ''αλλη'' Ευρωπη, δεν προκειται ομως το κρατος να τους δωσει τα απαραιτητα ''χαρτια'' και να πανε οι συνανθρωποι μας στον τοπο που θελουν.
Υπαρχουν συμφωνιες, ειμαστε κρατος σοβαρο, ειμαστε κρατος που αποφασισε η ''αλλη'' Ευρωπη, να γινουμε φρουριο των ελπιδων, κρατος-γκετο, κρατος-συρματοπλεγμα!
Φροντεξ, συρμα, καμερες, περιπολα, σκυλοι, ναρκες, ταχυπλοα, πολυβολα, προβολεις, βρισιες, απειλες, χειροδικιες και ομως ενας κοσμος κουρασμενος απο πολεμους και ανεχεια ''περναει'' απο την Ελλαδα, προσπαθωντας να παει στην ''αλλη'' Ευρωπη και εδω οι κυβερνησεις---4 τον ''αριθμο'', οι 3 ''σοσιαλιστικες''--- του λενε ΟΧΙ, δεν του δινουν, ''αυτου'' του κοσμου, ''χαρτια'' για να φυγει.
Τους ''κραταει'' ''αυτους'', εδω και τους εκμεταλλευεται ο καθε ενας επιτηδειος, οπως ο δημος της Κερκυρας εχει ''γεμισει'' τους δρομους με καθαριστες που τους πληρωνει ιδιωτικη εταιρεια καθαριοτητας με...............................1 ευρω την ωρα!
Ποιος εχει στον ''λαιμο'' του το κριμα, για το χασιμο μεχρι αυτη την στιγμη 22 ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ?
Ποιος εχει το κριμα στο ''λαιμο'', για την καταστροφη τοσων ζωων???




υσ ολοι ξερουμε ποιος-ποιοι φταινε και για τους πολεμους και για τις ''μεταναστευσεις'',οπως ολοι ξερουμε ποιος-ποιοι φταινε για τα ξεπατωμα των εργασιακων μας δικαιωματων.

Οχι οτι εχει και πολυ σημασια, αλλα το ΠΑΜΕ στην Κερκυρα κοινητοποιηθηκε για να βρεθουν ρουχα και τα χρειαζουμενα των πρωτων ωρων...

10 σχόλια:

  1. Κοίτα Δημήτρη τι διάβασα σήμερα:

    Οι Έλληνες εφοπλιστές παρ’ ότι το 2010 ήταν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του εμπορικού στόλου, με μερίδιο 16% και δεύτερη την Ιαπωνία με 15,7%, η συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα το 2009 ανήλθε μόλις 12 εκατ.€, ενώ τον ίδιο χρόνο το κράτος είχε από τη χορήγηση «πράσινης κάρτας» στους μετανάστες έσοδα 50 εκατ.€.!!!
    Με αυτό γίνεται φανερό ποιοι τελικά είναι περισσότερο πατριώτες.
    Φαντάζεσαι την εκμετάλλευση εκτός όλων των άλλων.
    Δεν έχει καμιά αξία η ζωή γι΄αυτούς δεν υπάρχει το χαμόγελο στα μάτια των παιδιών ούτε το δάκρυ που κυλά στα ξεραμένα τους πρόσωπα.
    Αυτή είναι η κόλαση Δημήτρη.
    Φορτσάρισε τα πανιά καπετάνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρασα για καληνύχτα να σε διαβάσω...
    Ενημερώθηκα για την Κέρκυρα θα το ψάξω...
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Β.Β καλησπερα, αν οι εφοπλι[η]στες, εδιναν περισοτερα απο τους μεταναστες, τοτε θα ''πιστευα'', οτι αλλαζει ο κοσμος.
    Σε καποιο γ...καναλο ειδα για λιγο, προ ημερων, μια κυρια απο καποια χωρα της κεντρικης Ευρωπης, μεταναστρια οικονομικη, απελπισμενη, ηθελε ν'αυτοκτονησει, αλλα σκεφτοτανε τα παιδια της και την ηλικιωμενη μαμα της, εκεινο που ητανε σοκαριστικο ητανε το αδειο βλεμμα της και η ατονη φωνη της, κολαση, πολυ σωστα το εγραψες, εδω ο παραδεισος και η κολαση εδω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida62 καλη σου νυχτα.
    Κολο ξημερωμα και σ'εσενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν έχεις δίκιο για τον Δήμο Κέρκυρας, όπως συμβαίνει και σ'άλλους Δήμους και μάλιστα εντός Αττικής.
    Αλλά το ίδιο συναντούμε και σε Δημόσιες υπηρεσίες που δείνουν σε συνεργεία καθαρισμού την επιμέλεια της καθαριότητας των γραφείων...
    Σ'αυτά τα συνεργεία εργάζονται μετανάστες που προφανώς εργάζονται κάτω απο παρόμοιους όρους στην σύμβαση. Αν υπογράφουν σύμβαση και δεν δουλεύουν παράνομα.
    Το δημόσιο δεν ελέγχει τους υπαλλήλους του εργολάβου-ιδιοκτήτη συνεργείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι λετε τωρα..;;
    Τους σταθμους του προαστιακου και την Αττικη οδο...Ποιος την εφτιασε..;;
    Οι ντοπιοι εργατες..;;
    Εδωσανε καμμιαν εργολαβια σε ντοπιο συνεργειο οι εταιριες οι κατασκευαστικες..;;
    Με ποιες προδιαγραφες, ανατιθενται εργα σε "εργολαβους"..;;
    Καθαρισμοι, συντηρησεις,κατασκευαστικα..Τα παντα..Απο ποιο υπουργειο επεσε στην ασφαλτο ο
    μαυρουλερος εργατης και σκοτωθηκε προσφατα..;;
    Ποσα ενσημα ειχε κολλημενα οταν επεσε..;;
    Ποιες προφυλαξεις παιρνουν τα συνεργεια που κανουν μυοκτονιες και κατσαριδοκτονιες στο κεντρο.;;
    Καμμια...να σας πω εγω...
    Καμμια...
    Ουτε σαπουνια για να πλυνουνε τα χερια...
    [σιγα μωρε...Ετσι κι αλλοιως..μαυροι ειναι..]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γι' αυτό λέω πολλές φορές Δημητρό, σε συζητήσεις που γίνονται, πως είμαστε οι χειρότεροι εχθροί της χώρας μας. Που την έχουμε αμπέλι ξέφραγο για να καρπωνόμαστε το μόχθο εκείνων των ανθρώπων που στον ήλιο δεν έχουν μοίρα.

    Και ποσώς μας ενδιαφέρει που τα οφέλη είναι βραχυπρόθεσμα και το μέλλον με αυτήν την κατάσταση διαγράφεται μαύρο κι άραχνο για τη χώρα μας.

    Ποσώς μας ενδιαφέρει κι η ίδια η ζωή εκείνων των ανθρώπων. Τι αξία έχουν αυτοί... αγράμματοι, απολίτιστοι κι από πάνω κάφροι... άπιστοι δηλαδή! Σιγά να μην τους λυπηθούμε τους πεινασμένους που ορμάνε κατά χιλιάδες στη ... Γη της Επαγγελίας!

    Σιγά μωρε ... (που λέει κι ο μαχαίρης) μην τους λυπηθούμε!! Έτσι κι αλλιώς... μαύροι είναι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kariatida62 καλησπερα, η ''νεα'' αγαπη των ''σοσιαλι[η]στων'', ελευθερη οικονομια, ανταγωνιστηκοτητα, ιδιωτικη πρωτοβουλια, οι ανθρωποι, απο οντοτητες, αριθμοι, ''νεα ηθη''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαστορα καλησπερα, ελα μωρε μαυροι, ειναι, ελα μωρε κινεζοι ειναι, ηρθε ομως και η ωρα του, ελα μωρε Ελληνες εργατες ειναι, κατα το........πρωτα επιασαν τους ομοφυλοφιλους, μετα επιασαν τους κομμουνιστες, επειτα τους σοσιαληστες και οταν ηρθαν να πιασουν εμενα, δεν ητανε κανεις εκει να μου συμπαρασταθει.
    Οσο ξεχωριζουμε τους εργαζομενους σε εθνικοτητες..........βουτυρο στο ψωμι των αφεντικων στρωνουμε.
    Μακαρι Μαχαιρη ο λαος μας να εβλεπε τι ερχεται με φορα να ''σκασει'' στα μουτρα μας και να αφηνε στην ακρη τα ''μικρα''.
    Συναδελφωση, Αλληλεγγυη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημητρα καλησπερα, μια και εβαλες την πιρογα, εδω αντι για λογια δικα μου θα σου ''πω'' λογια ενος ποιητη μας,

    Στίχοι: Άλκης Αλκαίος
    Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
    Πρώτη εκτέλεση: Βλάσης Μπονάτσος


    Κινήσαμε ένα πρωί
    για την ωραία δοκιμασία
    χωρίς κανένας μας να δει
    τη μυστική ακολουθία.

    (Μ’ ένα τρενάκι παιδικό
    ο Ίκαρος κι ο Προμηθέας
    πάνε στο γκέτο της Νεμέας
    ν’ αλλάξουνε το σκηνικό.)

    Απ’ τη Σιδώνα ως τα Χανιά
    δεν είναι η νύχτα που μας λείπει
    έφτασαν τροχιοδειχτικά
    και μας φωτίζουνε τη λύπη.

    (Μα το τρενάκι ήταν τρελό
    πήρε ωκεάνεια πορεία
    κι έπαθε ο Ίκαρος ναυτία
    κι ο Προμηθέας κλονισμό.)

    Σαν βρεις το μαγικό ραβδί
    δώσ’ το στην Κίρκη την καημένη
    και του Ηράκλειτου η μπάντα
    θα παιανίζει μεθυσμένη.
    Χαιρετισματα στον φιλο Αλι και κουραγιο τον ''φαγατε'' τον γαιδαρο της επεμβασης, φιλια στα κοριτσακια, χαιρετισματα και φιλια απο την κατερινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή