Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011







AΓΑΝΤΑ...


Σε εγρήγορση ο λαός.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, αξιοποιώντας ότι ο Κανονισμός δε δίνει τη δυνατότητα απάντησης από το ΚΚΕ, κατέφυγε σε σειρά ανυπόστατων και συκοφαντικών χαρακτηρισμών, διαστρεβλώνοντας προκλητικά τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά και τα ίδια τα γεγονότα.

Αυτός που αμφισβητεί ότι το Καστελόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και ότι ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ δεν είναι το ΚΚΕ, όπως ο πρωθυπουργός ψευδέστατα ισχυρίστηκε, αλλά η τουρκική κυβέρνηση με εκφρασμένες θέσεις και δράσεις, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την είσοδο τουρκικών πολεμικών πλοίων και ερευνητικών σκαφών, όπως το Malene Ostervold.

Εκείνα που έχουν ανοίξει το δρόμο σ' αυτήν την εξέλιξη, είναι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, οι συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και αναγνωρίζουν ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ο λαός πρέπει να ανησυχήσει και να τεθεί σε εγρήγορση, για να αντιμετωπίσει τις επικίνδυνες εξελίξεις που εγκυμονούν σε βάρος των λαών, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Και αυτό γιατί ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί με θράσος το ΚΚΕ για εθνικισμό και συνωμοσιολογία, προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει και δεν απαντά στις συγκεκριμένες προκλήσεις της τουρκικής πλευράς, δε διαψεύδει τις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων της Τουρκίας για μυστικές διαβουλεύσεις, δεν αντιδρά, αλλά αποδέχεται τις "γκρίζες ζώνες" που επιβάλλει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Πατριωτισμός δεν είναι η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, αλλά τα συμφέροντα των λαών».

Αλλα κουραγιο...


υσ τα αστικά ΜΜΕ καλλιεργούν το κλίμα κραυγάζοντας διαρκώς υπέρ της εφαρμογής των νόμων και της επιβολής της τάξης. «Ξεχνούν» όμως ότι οι νόμοι τους θεσμοθετούν τη βαρβαρότητα, τη διαρκή ληστεία του λαού από την πλουτοκρατία και πως απλά δεν υπάρχουν «δίκαιοι» νόμοι. Αρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν σεβαστοί από τους ανθρώπους του μόχθου που δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους και παλεύουν ενάντιά τους, γιατί είναι νόμοι αντιλαϊκοί, νόμοι υπέρ των λίγων εχόντων και κατεχόντων. Η ανάγκη της κατάργησής τους γίνεται πλέον πολύ εύκολα κατανοητή από τους «από κάτω», καθώς βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται εξαιτίας τέτοιων νόμων. Ομως αυτό πλέον δεν αρκεί, χρειάζεται να ανατραπούν και αυτοί που τους ψηφίζουν, αλλά και το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου