Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011








ΑΓΑΝΤΑ...


O κ. Λίμπερμαν.

O κ. Λίμπερμαν είναι αυτός, που, με αφορμή την έκθεση του ΟΗΕ για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, το Γενάρη του 2009, είχε δηλώσει ότι η παγκόσμια καταδίκη της θηριωδίας ήταν «υποκριτική», διότι, όπως εξήγησε, «ο ισραηλινός στρατός είναι ίσως ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου».

Μόνο σε εκείνη την επιδρομή, «ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου» είχε δολοφονήσει 1.500 Παλαιστινίους.

Ο κ. Λίμπερμαν είναι αυτός, που, τον Ιούλη του 2009, έδωσε διαταγή να αναρτηθεί σε όλες τις ανά τον κόσμο πρεσβείες του Ισραήλ μια φωτογραφία του...

Χίτλερ με το μουφτή της Ιερουσαλήμ, τραβηγμένη το 1941, ως «απόδειξη» ότι οι Παλαιστίνιοι είχαν συμμετοχή στο «Ολοκαύτωμα»...

Ο κ. Λίμπερμαν, που, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», ξεκίνησε την καριέρα του ως μπράβος σε νυχτερινά κέντρα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου στο Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι θα προωθήσει νόμο που θα προβλέπει την απέλαση 1.200.000 Αράβων Ισραηλινών.

Απευθυνόμενος στους Αραβες με ισραηλινό διαβατήριο τους προειδοποίησε: «Θα πρέπει να υπογράψετε μια δήλωση νομιμοφροσύνης στο κράτος του Ισραήλ, στη σημαία του, στον εθνικό του ύμνο, στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του και να αναγνωρίσετε ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος εβραϊκό και σιωνιστικό».

Η μη υπογραφή της συγκεκριμένης δήλωσης, εξήγησε ο Λίμπερμαν, θα ισοδυναμεί με απέλαση.

Ο κ. Λίμπερμαν έχει την άποψη πως η αραβική καταγωγή είναι ισοδύναμη με την έννοια «τρομοκράτης».

Για το γεγονός αυτό, το 2006, είχε προτείνει ακόμα και την εκτέλεση των Αράβων βουλευτών της Κνεσέτ, της ισραηλινής Βουλής.

Κατά τον κ. Λίμπερμαν, το Ισραήλ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους Παλαιστίνιους ακριβώς «όπως χειρίστηκαν οι ΗΠΑ τους Ιάπωνες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Θυμίζουμε ότι οι Αμερικανοί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο «χειρίστηκαν» τους Ιάπωνες με ατομικές βόμβες...

Φυσικά, στις βασικές θέσεις του κόμματος του κ. Λίμπερμαν συμπεριλαμβάνονται και εκείνες που εισηγούνται την οριστική και μόνιμη διακοπή της τροφοδοσίας της Γάζας, περιλαμβανομένης και της τροφοδοσίας σε ηλεκτρικό και καύσιμα.

Παλιότερα, δε, είχε ζητήσει όσα βενζινάδικα, καταστήματα, τράπεζες ανήκουν σε Αραβες στο εσωτερικό του Ισραήλ, να βομβαρδιστούν.

Αυτός ο «κύριος», με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κράτους του Ισραήλ, γίνεται δεκτός με τιμές σήμερα στην Αθήνα από την πολιτειακή και τη (σοσιαλιστική) πολιτική ηγεσία της Ελλάδας.

Αλλα κουραγιο...


υσ Ολες οι εξελίξεις δείχνουν ταχύτατη εμπλοκή της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς για τους δρόμους και τις πηγές ενέργειας, αλλά και το νέο γεωπολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

12 σχόλια:

  1. Καλημέρα Δημητράκη!
    Θα ήθελα να άκουγα,τα σενάρια αυτών των συνεπειών που αναφέρεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aπο αυτους που εκαναν το ολοκαυτωμα, που τον πειραζει...
    Απο αυτους που εψησαν "παρμπεκιου" τους Ισραηλιτες
    Απο αυτους που εβγαζαν σαπουνια και τσατσαρες, απο
    αυτους και γελουσαν με τους μορφασμους των δηλητηριασμενων απο τα αερια...
    Ποια ακριβως ειναι η διαφορα του ιδιου του κυριου...;;;
    Αφου και αυτος τα ιδια προτεινει...Γιατι τον πειραζουν οι..."ομοιδεατες" του...;;;
    Αλλα...Ξεχασα...
    Αυτος ειναι μελος του "περιουσιου"λαου Ισραηλ...
    Ενω οι Παλαιστινιοι...Σκουλικια και κατσαριδες...
    "οφθαλμον αντι οφθαλμου" και στο τελος θα μεινουμε ολοι τυφλοι...[Γκαντι]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΥ...
    Οταν κανεις παρεα με μια σριπτιζου...Μια μπαροβια,
    μια ξεκωλη...Οταν πληρωνεις για τον ερωτα της...
    Οταν και το βλεμμα της...Και το χαδι της...Και το
    φιλι της...Ειναι θεατρο...Και το ξερεις...
    Μην κλαις αυριο...Για τη συμπεριφορα της...
    Ηξερες απο πριν...Πελατης ησουνα...Οχι φιλος...
    Ουτε γκομενος...Ουτε αντρας...
    Μονο πελατης...
    Διαφωνεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida62 καλημερα, οταν πριν τις γιορτες εκανε δηλωσεις ο προεδρος του ΙΡΑΝ, οτι οποιος βρισκεται στο ''πλευρο'' του ΙΣΡΑΗΛ, ειναι εχθρος και ''τρεχει'' ο Παπανδρεου και κανει η ΕΛΛΑΔΑ, κοινες ασκησεις των ναυτικων δυναμεων των δυο χωρων, ε δεν θελει και πολυ μυαλο να ''δεις'' που μπλεκεσαι, οταν το ΙΡΑΝ εχει ''δειξει'' την εμβελεια των πυραυλων του σε συνεντευξη στους δημοσιογραφους και ειμαστε ''εγκλωβισμενοι'' στο βελληνεκες τους........σου γραφω το χειροτερο σεναριο, ασε το πιο ''σοφτ'', να ''βγαζουμε'' μαζι, πετρελαιο και φυσικο αεριο και ο.........................νταβατζης---το ΙΣΡΑΗΛ---να μας δινει..............''πουρμπουαρ''!
    Μη βιαστεις να τ'απορριψεις, εχουμε προηγουμενα υποτελειας και απο ''πιο'' ''ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ'' κυβερνησεις, π.χ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ---αποικιακη συμβαση, 50 χρονια δωρο στους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ---Αττικη οδο---λεοντειος συμβαση, με τον οικονομικα ''αναξιοπαθουντα'' ΜΠΟΜΠΟΛΑ---το ξεπουλημα των λιμανιων στους ΚΙΝΕΖΟΥΣ, τις εθνικες οδους, με συμβασεις δαιδαλωδης με την ΙΣΠΑΝΙΚΗ κατασκευαστικη εταιρεια του προεδρου της ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ---οι ΙΣΠΑΝΟΙ, εδωσαν την δουλεια ''υπερεργολαβια'' στον ΜΠΟΜΠΟΛΑ και αυτος εχει δωσει ''κομματια'' των εθνικων οδων και σε αλλες κατασκευαστικες, μια απο αυτες ειναι και της οικογενειας ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    Οταν λοιπον εχεις σαν ''επισημο'' κρατος---πρωθυπουργοι και υπουργοι---ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ απειρες φορες, τωρα με ΑΥΤΗ την κυβερνηση και ΑΥΤΟΝ τον πρωθυπουργο τι θα γινει, δεν νομιζω να πιστευεις οτι οι συγκεκριμενοι ανθρωποι κοπτονται για τα συμφεροντα μας, το εδειξαν αλλωστε με την τοποθετηση του Δ.Ν.Τ και την φοροαπαλλαγη των εχοντων, εκτος αν σε ''σαγηνευει'' ακομα ο καθε χατζηνικολαου απο τα δελτια των 8, η ο καθε παπαγαλο-υποστηρικτης, σαν τον ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ---θυμασαι οτι ψηφισε στην βουλη να ''ερθει'' το Δ.Ν.Τ---ΕΥΣΤΟΧΟΣ Ο ΜΑΧΑΙΡΗΣ στον σχολιασμο που σου εγραψε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mαστορα καλημερα, στο ΙΣΡΑΗΛ υπαρχουν φωνες, πολλες, μα παρα πολλες, που λενε την αληθεια, αλλα μια ''ομαδα'' συμφεροντων οικονομικων μαζι με τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, εχουν κανει τον πλανητη...............''τρενακι του τρομου'' και μπροστα στους σκοπους τους, δεν δισταζουν μπροστα σε τιποτα---Το περασμένο Σάββατο τιμήθηκε η 15η επέτειος της δολοφονίας του ισραηλινού πρωθυπουργού από τον νεαρό ακροδεξιό Γιγκάλ Αμίρ που θεωρούσε «προδοσία» την μεταστροφή του άλλοτε ιέρακος στρατηγού σε ρεαλιστή –σχεδόν ειρηνιστή- πρωθυπουργό---με ''τετοιους'' ''συμμαχους'', μας δενει χειροποδαρα ο ανεκδιηγητος ΓΙΩΡΓΑΡΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Μαχαίρης@Δημήτρης:Βρε παιδιά κατ'αρχάς αν μετά απο τόσο καιρό που ανταλλάσσουμε απόψεις, πιστεύετε ότι διατηρώ έστω και ένα μικρό ποσοστό εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αυτή αλλά και στην πλειονότητα των 3οο της Βουλής, έ τότε δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε ακόμα το μαρούλι απο το λάχανο!
    Μαχαίρη μου άρεσε το παράδειγμά σου, αλλά εδώ μιλάμε για διπλωματία και για κινήσεις που "μπορεί" να σου επιφέρουν κέρδος! Πρόσεξε δεν λέω ότι έτσι είναι τα πράγματα, λέω πως αν χειριστεί κάποιος τα πράγματα έξυπνα μπορεί να βρεθεί κερδισμένος....
    Ζήτησα λοιπόν απο τον Δημητράκη να μου πει τα σενάρια των συνεπειών για μας και ίσως για τους Κύπριους κλπ.
    Μην πάτε να φάτε γιατί ρωτάω...να μου πείτε θέλω συγκεκριμένα για να τα καταλάβω!
    Ο Δημητράκης ανέφερε μια συνέπεια: Tην στοχοποίησή μας απο το Ιράν!Μία πιθανή συνέπεια, άλλη???
    Να μάθω θέλω δεν σας πουλάω πνεύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kariatida62 καλησπερα, οι ΤΟΥΡΚΟΙ, οπως ξερεις θελουν ν'αναβαθμισθουν στην ευρυτερη περιοχη και η εξωτερικη τους πολιτικη ειναι αρεστη στους ''χορηγους'' τους, τους Αμερικανους, που ''παιζουν'' και με το ΙΣΡΑΗΛ και με την ΤΟΥΡΚΙΑ.
    Ο Γιωργος---ενας ειναι ο Γιωργος---στο Ερζερουμ, κουβεντα για την ΑΟΖ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ-ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ, που οδηγουν ολα τουτα?
    Οχι βεβαια απο τον Αννα στον Καιφα, αλλα ισως σε ''υποδουλωση'' ενος μερους της πατριδας μας, αλλωστε η χωρα μας εχει ''επιλεγει'' απο τους Αμερικανους σαν ''ματι''-''πορτα''προς τα νοτιοανατολικα της Ευρωπης.
    Η αποψη σου ειναι σεβαστη, αλλα το 300 της βουλης, ειναι ισοπεδωτικο, ποια η ευθυνη του Κ.Κ.Ε, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ, ουτε εχει ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΟΤΕ, συμβασεις και νομους, που να τραγικοποιουν την ζωη μας, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και τωρα τα δυο μικρα ''δεινοσαυρακια'', της ΝΤΟΡΑΣ της ''εξερευνητριας'' και του ΚΟΥΒΕΛΗ, γλυκοκοιταζουν την ΕΥΡΩΠΗ των εργαζομενων---στις ανα επικρατεια ''της'', γαλερες---οχι επειδη το κομμα που ψηφισες τα εκανε σ...., να παιρνει η μπαλα ολους, δεν ''θυμαμαι'' αλλο κομμα να εχει συνεπεια εργων και λογων, οπως το Κ.Κ.Ε, ΕΙΠΑΜΕ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, αλλα βρε συ, τοσο?
    Αλλα αν σου ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ?
    ΟΙ ΦΙΛΟΙ μιλανε, αν θες ακους αν οχι και παλι ΦΙΛΟΙ, αλλα αυριο ΚΛΑΙΝΕ.............................................................. ΕΝΤΑΞΕΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kariatida62, σου ''στενεψα'' επιτηδες, το 300, οταν θα μιλαμε πρεπει ο καθε ενας μας να ειναι ''ξεκαθαρο'' τι και ποιους υποστηριζει, τα γενικα περι ''ανεξιθρησκειας'' πολιτικης, μεταξυ μας, ας τ'αφησουμε στην ακρη, σε προλαβαινω, για να μην τα λεμε στον ''αερα'', οπως λενε και οι Αλβανοι, οι συνευρωπαιοι μας, ΜΠΕΣΑ ΓΙΑ ΜΠΕΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ρε Δημητράκη, ειλικρινά ψάχνω να δω πού έχω βάλει τον εγκέφαλό μου μαζί σου...
    Πες μου σε παρακαλώ τι σχέση έχει η επίσκεψη του ΓΑΠ στο Ερζερούμ και όλα αυτά που σωστά φαντάζεσαι και αναφέρεις, με την πιθανή συνεργασία μας με το Ισραήλ για την εξόρυξη του πετρελαίου και τις συνέπειες που εσύ προβλέπεις ότι θάχει αυτή η συνεργασία?
    Το Ισραήλ με την Τουρκία τελευταίως είναι στα μαχαίρια...
    ----
    Για τους 300 τώρα είπα ότι δεν έχω καμμία πλεον εμπιστοσύνη για την πλειονότητα των 300.
    Το ΚΚΕ βεβαίως και έχει σε θέματα ΕΕ μια σταθερή πολιτική και κανείς δεν το αμφισβητεί.
    "Λες το ΚΚΕ δεν έχει κυβερνήσει ποτέ"
    Εγώ τώρα γιατί θυμάμαι τον Χαρίλαο,αγκαλιά με τον Μητσοτάκη να συγκυβερνούν???
    Αυτό δεν θα το συγχωρέσω ποτέ!!!
    Γι'αυτό και είπα προηγουμένως ότι δεν διατηρώ καμμία εμπιστοσύνη για την πλειονότητα των 300!
    Μπέσα για Μπέσα λοιπόν σου λέω ότι τους βαρέθηκα όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kariatida62 καλησπερα, ψαξε-ψαξε δεν θα τον βρεις, γιατι ο καθε ενας μας ''κουβαλαει'' τα μυαλα του.
    Σου εγραψα και πολυ παραστατικα σου εγραψε και Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ, αντε να το απλοποιησουμε, εσυ η εγω, συνεταιρισμο με τον Λατση δεν γινεται να κανουμε, γιατι αν παει καλα η δουλεια, με τις συνεχεις αυξησεις του κεφαλαιου θα ερθει η στιγμη που η κερδοφορος εταιρεια μας, εσενα και εμενα θα μας δειξει την εξοδο και ο Λατσης θα την εχει μοναχος, soft scenario, laiko, ειπαμε μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ μεσω του ΓΙΩΡΓΑΡΟΥ, μιλαμε για.............................10%, ειναι συμφωνημενο, τωρα στο ξαναγραψα, μην ακους τα δελτια των 8 και τον παπαγαλοκαρατζαφυρερ, για το οψιμο ενδιαφερον του για τους Ισραηλινους ''επενδυτες'', εργολαβια κανει, στα μαχαιρια θελουν να ειναι για να την βαλουν στο ''μαλακο'' υπογαστριο του ΙΡΑΝ, λυκοσυμμαχια και μολις την χρειαστουν, θα την ''αμολυσουν'', ξεχνας οτι υπαρχει αεροπορικη βαση των Αμερικανων---στο Ινσιρλικ, με πυρηνικες βομβες---, με fantom 18 και 16, ξεχνας οτι τους εχουν δωσει το ''δικαιωμα'' να φτιαχνουν τα πυρομαχικα των f16 και μας τα ''πουλανε'', ξεχνας οτι το Τουρκικο κεφαλαιο θελει να μπει στην τεραστια αγορα της Ευρωπης και ξεχνας οτι ολη σχεδον η Ευρωπη εχει ''παντου'' Ισραηλινα καφαλαια, αρα, εντος-εκτος και επι τ'αυτα, μαχαιρια ''στομωμενα'' και χερια τρεμαμενα απο τον τουρκικο καπιταλισμο.
    Επειδη δεν κανει να θυμασαι ''επιλεκτικα'', στην συγκυβερνηση, θυμαμαι την στιχομυθια, μεταξυ των δυο κυριων πρωταγωνιστων, ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ο αλλος, ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥ, εφ'οσον θυμασαι, η παραπομπη του Ανδρεα δεν εγινε γιατι ο ''καιροσκοπος'' κωνσταντοπουλος με την δικη του ψηφο τον ''αθωωσε'' και τωρα ερχομαστε παλι στα ρητα του αληστου μνημης γαργαλακου και μου τ'αναπαραγεις, οχι οτι επρεπε να ειναι στο ''μπουντρουμι'', ο καθε Ανδρεας, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΗΜΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, αλλα οτι φταιει ο Φλωρακης.
    ΜΠΕΣΑ ΓΙΑ ΜΠΕΣΑ, προσεξε αυτο, το για ολους, αυτο θελουν τα ''δελτια'' των 8 και τα φερεφωνα των ''μπρουκλιδων'', καναπε, βαρεμαρα, σκυψιμο, απαθεια, ομαδοποιηση ολων των κομματων.
    Και παλι θα στο πω και ας παει η κουβεντα μας στον ''βροντο'', 5 κομματα, 2 πολιτικες, οσο πιο γρηγορα το ''καταλαβεις'', τοσο πιο γρηγορα θα σταματησεις να ''πεφτεις'' στις μικρες ''παγιδες'' της...................καθε συνωμοσιας, που σκοπο της εχει την σημερινη κατασταση και ακομα πολυ-πολυ χειροτερης, δηλαδη μιλαμε για 500 ευρω μηνιατικο του δημοσιου υπαλληλου και καθολου επικουρικο, επιδομα αντι για συνταξη και βεβαια, πουντο-πουντο το εφ'απαξ, δεν θα το βρεις, δεν θα το βρεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kariatida62 χαρεται, και εσυ αρεσεις σ'εμενα, αρα, δυο που ''αρεσκονται'', αντε να γινουμε πολλοι, οι ''αλληλοαρεσκομενοι''!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή