Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011








ΑΓΑΝΤΑ...

ΠΑΣΟΚ νο 1.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των τυφλών μαθητών.

Καταδίκη, οργή και αποτροπιασμό εκφράζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» για τις «προκλητικές» - όπως τις χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της - «διώξεις σε βάρος των τυφλών μαθητών του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και των γονιών τους, τις απαράδεκτες τακτικές τρομοκράτησης που χρησιμοποιεί η διορισμένη διοίκηση του ΚΕΑΤ, τις κλήσεις στα αστυνομικά τμήματα "δι' υπόθεσίν" τους και τις αστυνομικές "συστάσεις" που θυμίζουν άλλες εποχές». Διώξεις που ασκήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.
Και συνεχίζει:
«Η κυβέρνηση και η διορισμένη διοίκηση οδηγούν κυριολεκτικά στη διάλυση το ΚΕΑΤ, με τις απολύσεις καθηγητών και εργαζομένων, το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου τυπογραφείου για τυφλούς, τη στέρηση βιβλίων και αιθουσών διδασκαλίας. Και σαν να μην έφτανε από μόνη της αυτή η βαρβαρότητα, επιπλέον απειλούν και στέλνουν ξεδιάντροπα στην Εισαγγελία και στην Αστυνομία τους τυφλούς μαθητές και τους γονείς τους, επειδή διέπραξαν το "αδίκημα" να αντισταθούν στη διάλυση και να υπερασπιστούν τη συνέχιση της λειτουργίας της σχολής τους.
Η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί αποδεικνύουν ότι δεν έχουν όρια στη βαρβαρότητά τους, προκειμένου να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους, αφού δε διστάζουν να διώκουν και τρομοκρατούν ακόμη και ανάπηρους αγωνιστές μαθητές. Μόνο η οργανωμένη και αποφασιστική καταδίκη της πολιτικής τους από το λαό και τη νεολαία μπορεί να τους σταματήσει.
Η "Δημοκρατική Συσπείρωση":
Εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των τυφλών μαθητών.
Απαιτεί να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των τυφλών μαθητών και των γονιών τους.
Δηλώνει ότι θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους - και μέσω της επιτροπής νομικής στήριξης - με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα πάρει σε αυτή την κατεύθυνση το αμέσως επόμενο διάστημα, από κοινού με τη Μαθητική Κοινότητα ΚΕΑΤ, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΚΕΑΤ και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων».

ΠΑΣΟΚ νο 2.

«Δεν υπάρχουν θαυματουργές θεραπείες, υπάρχει όμως ανάγκη για μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, μέσω της καθιέρωσης μεγαλύτερης ευελιξίας στην οργάνωση της εργασίας και την κατανομή του χρόνου εργασίας, της μείωσης του κόστους εργασίας».
«Η καθιέρωση μεγαλύτερης ευελιξίας πρέπει να γίνει σε θέματα οργάνωσης της εργασίας, π.χ. καταργώντας τα εμπόδια που καθιστούν δυσχερέστερη ή πιο δαπανηρή την απασχόληση με μειωμένο ωράριο ή τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου (...)».
«Για να διευκολύνεται η απασχόληση των νέων, προτείνεται να καθιερωθεί μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τον ελάχιστο μισθό, τις μειωμένες κοινωνικές εισφορές ή άλλους όρους της σύμβασης, π.χ. μέσω της θέσπισης ευέλικτων συστημάτων μαθητείας, κατάρτισης ή πρακτικής άσκησης».


ΠΑΣΟΚ νο 3.

Αύξηση ορίων ηλικίας

Ο νόμος 3863 επιφέρει σημαντικές ανατροπές στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, για τους άνδρες ασφαλισμένους πριν το 1993, ενώ το 2010 απαιτούνταν 10.500 ένσημα (35ετία) και το 58ο έτος της ηλικίας τους από το 2011 θα απαιτούνται 10.800 ένσημα. Για την ίδια κατηγορία ανδρών που μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν με 10.000 ένσημα στην ηλικία των 62 ετών, το 2011 απαιτείται πλέον το 63ο έτος της ηλικίας.
Για τις γυναίκες, ασφαλισμένες πριν το 1993, ενώ το 2010 με 10.000 ένσημα μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν στο 57ο έτος της ηλικίας τους (μειωμένη στο 55ο έτος), από το 2011 απαιτούνται 10.400 ένσημα και το 58ο έτος της ηλικίας τους (στο 56ο μειωμένη). Για την ίδια ομάδα γυναικών, οι οποίες κατοχύρωναν δικαίωμα συνταξιοδότησης με 4.500 ένσημα στο 60ό έτος της ηλικίας τους, το 2011 θα απαιτείται η συμπλήρωση του 61ου έτους, αντίστοιχα για μειωμένη θα απαιτείται το 56ο αντί του 55ου το 2010.
Για άνδρες και γυναίκες, ασφαλισμένους πριν το 1993 που υπάγονται στο καθεστώς των ΒΑΕ, η συνταξιοδότηση με 35ετία το 2011 θα γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι έχει συμπληρώσει το 55ο έτος και 9 μήνες αντί για το 55ο το 2010. Προστίθενται, δηλαδή, στο ηλικιακό όριο 9 μήνες. Στην περίπτωση των γυναικών που υπάγονταν στο καθεστώς των ΒΑΕ και μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν με 4.500 ένσημα στο 55ο έτος, το 2011 θα απαιτείται το 56ο έτος.
Ισχυρό χτύπημα δίνεται στις γυναίκες εργαζόμενες με ανήλικο. Οσες δεν είχαν συμπληρώσει τα 5.500 ένσημα μέχρι το 2010, αλλά θα τα συμπληρώσουν το 2011 και το παιδί τους παραμένει ανήλικο, θα απαιτείται πλέον το 57ο έτος της ηλικίας τους αντί του 55ου έτους και το 52ο αντί του 50ού που ίσχυε μέχρι σήμερα.

ΠΑΣΟΚ νο 4.

Στην ίδια βάρκα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Ανάλογες είναι οι ανατροπές και στο Δημόσιο με το νόμο 3865/2010.

Στην περίπτωση συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών με 35ετία στο 58ο έτος, και στην περίπτωση που δεν έχει συμπληρωθεί η 25ετία (θεμελίωση) τα χρόνια εργασίας το 2011 αυξάνονται στα 36 δηλαδή θα απαιτούνται πλέον 10.800 ένσημα. Για τις γυναίκες με τα 4.500 ένσημα το όριο ηλικίας από το 60ό αυξάνεται στο 61ο και εννοείται θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 65ο έτος το 2013. Οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι με ανήλικα παιδιά είναι τα κύρια θύματα του νόμου αυτού, καθώς το όριο ηλικίας των 50 ετών με 25 έτη ασφάλισης το 2010 αυξάνεται στο 52ο το 2011, στο 55ο το 2012 και στο 65ο(!) το 2013. Αντίστοιχα, για τις μητέρες με τρία παιδιά που κατοχύρωναν μέχρι φέτος δικαίωμα συνταξιοδότησης με 20 έτη εργασίας χωρίς όριο ηλικίας το 2011 θα απαιτούνται 21 έτη εργασίας και το 52ο έτος ηλικίας, ενώ το 2013 θα απαιτούνται 25 έτη εργασίας και το 56ο έτος της ηλικίας.
Εννοείται ότι ανάλογες αυξήσεις στα όρια ηλικίας και στο χρόνο εργασίας επιβάλλονται σε όλα τα Ταμεία είτε τα «ειδικά» που έχουν υπαχθεί στο ΙΚΑ, είτε στα υπόλοιπα Ταμεία κύριας ασφάλισης.
Οι αντεργατικές παρεμβάσεις όμως δεν περιορίζονται στα όρια ηλικίας. Οσοι ασφαλισμένοι συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2011 θα πληρώσουν και αυτοί την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης, καθώς και το «κούρεμα» των συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ.

ΠΑΣΟΚ νο 5.

Συνδιαχείριση κυριαρχικών δικαιωμάτων!

Πρέπει να γίνει καθαρό πως, όταν γίνεται λόγος για τουρκοελληνική συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου, αυτή δεν αφορά κάποιες θαλάσσιες περιοχές οι οποίες ανήκουν στις δύο χώρες ή έστω τελούν υπό καθεστώς αμφισβήτησης. Πρόκειται για περιοχές που ανήκουν στην Ελλάδα, με βάση τους ισχύοντες κανόνες του Διεθνούς Δικαίου (Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982). Από αυτήν τη σκοπιά, η όποια σχετική συζήτηση έχει σαν προαπαιτούμενο από την πλευρά της Ελλάδας την απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Τα δικαιώματα αυτά αναφέρονται στο θαλάσσιο χώρο, πέρα από τα εθνικά χωρικά ύδατα της κάθε χώρας, και αφορούν στην εκμετάλλευση του υπεδάφους του βυθού και των υπερκείμενων υδάτων του θαλάσσιου χώρου που αποκαλείται «διεθνή ύδατα».
Αυτός είναι και ο ορισμός της υφαλοκρηπίδας - Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), που με βάση τη Σύμβαση του 1982, την οποία έχει επικυρώσει η ελληνική Βουλή από το 1994, μπορεί να εκτείνεται σε πλάτος μέχρι 200 ν. μίλια. Για την ανοιχτή Μεσόγειο και πολύ περισσότερο για το Αιγαίο, η συγκεκριμένη πρόβλεψη σημαίνει τη γραμμή της μέσης απόστασης ανάμεσα στις απέναντι ακτές, αφού οι αποστάσεις είναι μικρότερες των 200+200 ν. μιλίων.
Υπάρχουν και άλλες ενδείξεις ότι η ίδρυση του εν λόγω ελληνικού φορέα διαχείρισης υδρογονανθράκων συνδέεται με όσα έχουν δρομολογηθεί περί ελληνοτουρκικής συνδιαχείρισης στο Αιγαίο και ευρύτερα. Η ίδρυση του φορέα έρχεται να πατήσει πάνω σ' ένα κενό, καθώς δεν έχει κηρυχθεί ελληνική ΑΟΖ και με τα σημερινά δεδομένα το πεδίο δράσης του περιορίζεται στην ξηρά, ή στο μικρό τμήμα της θάλασσας, που ορίζεται από τη στενή ζώνη των ελληνικών χωρικών υδάτων πλάτους 6 ν. μιλίων, ή στο Ιόνιο Πέλαγος.


ΠΑΣΟΚ νο 6.

Στην πραγματικότητα, αυτό που προωθείται είναι η επαναχάραξη συνόρων και η συρρίκνωση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε βυθό, θάλασσα και αέρα, με σοβαρές επιπτώσεις στην ίδια την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

ΠΑΣΟΚ νο 7.

ΦΠΑ: Πρώτο πιάτο για τις ανάγκες της πλουτοκρατίας είναι οι μαζικές μετατάξεις εμπορευμάτων πρώτης ανάγκης. Με το «καλημέρα», από την 1η Γενάρη του 2011 έρχεται νέο κύμα ακρίβειας, με ανατιμήσεις 2% σε τρόφιμα και βασικά είδη, που έρχεται να αποτελειώσει το λαϊκό εισόδημα μετά και τις μειώσεις των μισθών και τη μαζική ανεργία που κουβαλάει η πολιτική για τη στήριξη της πλουτοκρατίας. Ο τάχα «χαμηλός συντελεστής» φορτώνεται με 2 ακόμη ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 13% (από 11%) σε συνέχεια των ανατιμήσεων που ξεκίνησαν από φέτος (επίσης με δυο μονάδες στο 11% από 9%) με τη μέχρι τώρα σούμα να φτάνει στο 4%. Για το 2011, παρά και την απόλυτα δεδομένη κάθετη πτώση της λαϊκής κατανάλωσης, υπολογίζουν να μαζέψουν 800 εκατ. ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία ΦΠΑ υπάγεται ολόκληρη η γκάμα με τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά, όπως επίσης οι λογαριασμοί για νερό και ρεύμα (ΔΕΗ), φυσικό αέριο, εισιτήρια κινηματογράφων, είδη που προορίζονται για άτομα με αναπηρία που ξεζουμίζονται από τα λησταρχεία του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου. Ο ΦΠΑ που φορτώνουν για έναν περιορισμένο αριθμό εμπορευμάτων (εισιτήρια θεάτρων, βιβλία, εφημερίδες) ανεβαίνει από το 5,5% στο 6,5%. Σε αυτή την κατηγορία θα εντάξουν τα ξενοδοχεία, μετά από αξιώσεις των μεγαλοξενοδόχων, και τα φάρμακα, με προβλεπόμενες απώλειες ΦΠΑ ύψους 250 εκατ. ευρώ. Το κόψιμο του ΦΠΑ στα φάρμακα συνοδεύεται από τη δραστική περικοπή των συνταγογραφήσεων από τα ασφαλιστικά ταμεία, απ' όπου εξοικονομούν 1,4 δισ. ευρώ, ποσά υπερδεκαπλάσια από αυτά που υποτίθεται ότι «χάνουν» από τη δήθεν μείωση του ΦΠΑ στο φάρμακο.

ΠΑΣΟΚ νο 8.

Μειώνεται στο μισό το πενιχρό αφορολόγητο όριο (στα 6.000 από 12.000 ευρώ που ισχύει από το 2007 χωρίς καμία αναπροσαρμογή). Για ατομικά εισοδήματα πάνω από 6.000 ευρώ το χρόνο και για την «κάλυψη» του αφορολογήτου καθιερώνεται «κλίμακα αποδείξεων» που ξεκινά από 10% (ποσά μέχρι 12 χιλιάδες) και ανεβαίνει στο 30% για τα παραπάνω ποσά. Εφόσον η αξία των αποδείξεων είναι μικρότερη από τις απαιτήσεις της κυβέρνησης τότε επιβάλλεται πρόσθετος φόρος 10% πάνω στη «διαφορά» των αποδείξεων που τους «λείπει».
Καθιερώνονται τεκμήρια διαβίωσης για όλα τα νοικοκυριά, ακόμη και για όσους μένουν στο νοίκι. Πρόσθετα βάρη συνεπάγονται και σε περιπτώσεις που ένας σύζυγος έχει μείνει στην ανεργία και κατά συνέπεια δεν μπορεί να «δικαιολογήσει» στην κυβέρνηση το αντίστοιχο τεκμαρτό εισόδημα για τη χρήση σπιτιού. Η ταρίφα ξεκινάει στα 3.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 5.000 για το ζευγάρι. Ετσι προσδιορίζουν τη «γενική ετήσια αντικειμενική δαπάνη» για κάθε φορολογούμενο, δηλαδή απλώς «γιατί αναπνέει». Από κει και πάνω μπαίνουν και τα τεκμήρια για την κύρια κατοικία (ακόμα και ενοικιαζόμενη) με τα αντικειμενικά χαράτσια να ξεκινούν από τα 30 ευρώ για τα πρώτα 80 τετραγωνικά (δηλαδή τεκμήρια 2.400 ευρώ για 80 τ.μ), ακόμη 3.000 για ΙΧ μέχρι 1.200 κυβικά κ.ά.
Σε επόμενη φάση έρχονται και νέες ανατιμήσεις πάνω στις αντικειμενικές αξίες που θα προσθέσουν νέα εμπόδια στην απόκτηση στέγης από τα λαϊκά νοικοκυριά. Σύντομα οι «αντικειμενικές τιμές» που προσδιορίζει το υπουργείο Οικονομικών θα φτάσουν στις εμπορικές αξίες.
Για τους αυτοπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ βάζουν πρόσθετα λεγόμενα αντικειμενικά κριτήρια με τον αντιλαϊκό πήχη στο «επικαιροποιημένο μνημόνιο» να τα ανεβάζει στα 700 εκατ. ευρώ! Στα ήδη γνωστά μέτρα είναι η καθιέρωση νέου συστήματος «αυτοπεραίωσης», για πολλαπλάσια ποσά φόρου και αποδιδόμενου ΦΠΑ.

ΠΑΣΟΚ νο 9.

Ελαφρύνσεις στην πλουτοκρατία

Με νέο νόμο θα προχωρήσουν στη μείωση του συντελεστή φορολογίας στα κέρδη των ισχυρών επιχειρήσεων από το 24% στο 20% με εφαρμογή από την 1η Γενάρη του 2011, που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα μειωνόταν σταδιακά μέχρι το 2014. Για την ελάφρυνση μερίδων πλουτοκρατίας, προχωρούν σε νέα ρύθμιση προκειμένου να απαλλάξουν από κάθε επιβάρυνση τα κέρδη από αγοροπωλησίες μετοχών στο χρηματιστήριο. Με τη νέα χρονιά μπαίνουν και οι διατάξεις του φορολογικού νόμου που ψήφισαν το 2010.
Συγκεκριμένα:
Από τη λεγόμενη ενιαία κλίμακα φορολόγησης εξαιρούνται οι τόκοι καταθέσεων και οι τόκοι από ομόλογα, σε όφελος των τραπεζών και άλλων μερίδων της πλουτοκρατίας.
Εξω από κάθε τεκμήριο ήταν και παραμένει η δημιουργία Ανώνυμων Εταιρειών, η αγοραπωλησία μετοχών, η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο επιχειρήσεων.
Νέες φοροαπαλλαγές στο όνομα της διατήρησης θέσεων εργασίας. Το μπόνους διαμορφώνεται σε μείωση του συντελεστή φορολογίας κερδών κατά 2 επιπλέον μονάδες και αφορά σε επιχειρήσεις που δηλώνουν μείωση του τζίρου για τρία στη σειρά χρόνια, τάχα για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Εκπτώσεις στα φορολογητέα κέρδη επιχειρήσεων που δηλώνουν δαπάνες για «έρευνα και τεχνολογική καινοτομία» με τη δημιουργία «αφορολόγητου αποθεματικού».

ΠΑΣΟΚ νο 10.

Βάσει των κυβερνητικών προθέσεων το επόμενο διάστημα θα ψηφιστούν, θα προωθηθούν και θα εφαρμοστούν:
1) Μέσα στο Γενάρη, ο νόμος για το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, που αφορά περισσότερα από 150 επαγγέλματα και αναμένεται να στείλει στην ανεργία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο σε κερδοφόρους τομείς της οικονομίας ισχυρών πολυεθνικών ομίλων. «Η απόφασή μας για τα κλειστά επαγγέλματα είναι δεδομένη», σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους «εδραιωμένα συμφέροντα ολίγων», που λειτουργούν «σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας».
2) Μέχρι τέλος Γενάρη, το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, που θα φέρει μείωση μισθών των εργαζομένων (κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων και επιδομάτων), αύξηση της τιμής των εισιτηρίων τουλάχιστον κατά 30%, περικοπή δρομολογίων και μετατάξεις εργαζομένων.
3) Το σχέδιο νόμου για το «ενιαίο μισθολόγιο» των δημοσίων υπαλλήλων, που θα σημάνει νέα μείωση των μισθών στο Δημόσιο μέσω της περικοπής επιδομάτων.
4) Αμεσα «αλλαγές» στο εργασιακό καθεστώς στους νέους «καλλικρατικούς» δήμους και νομαρχίες, με στόχο την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων, την παραπέρα μείωση των μισθών των εργαζομένων και το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων.
5) Μέχρι το Φλεβάρη του 2011 η κυβέρνηση θα προωθήσει σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση των πρώην ΔΕΚΟ, που θα περιλαμβάνει: «Κλείσιμο των μη βιώσιμων δημόσιων επιχειρήσεων», με μαζικές μετατάξεις και απολύσεις προσωπικού. Μείωση του βασικού μισθού των υπαλλήλων κατά 10% και περιορισμό των επιδομάτων στο 10% του βασικού μισθού. Μείωση των λειτουργικών δαπανών στις δημόσιες επιχειρήσεις κατά 15% - 25%.
6) Πλήρης εφαρμογή από αρχές Γενάρη του αντεργατικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε μέσα στο Δεκέμβρη και προβλέπει την κατίσχυση των επιχειρηματικών συμβάσεων έναντι των κλαδικών και θα επιφέρει δραστική μείωση των μισθών.

ΠΑΣΟΚ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!!! Το ''δεκα'' το καλο με το ''ξημερωμα'' του '11!

Αλλα κουραγιο...




υσ λεφτα υπαρχουν, ειπε, ο Γιωργαρος και παφ, αερας η ψηφος!

10 σχόλια:

  1. Κι αυτα ειναι μονο η αρχη...
    Αλλα πλεον...
    Ουκ αν λαβοις παρα του μη εχοντος...
    Το καλοκαιρι...Το καλοκαιρι...
    Θα γινει ο χειμωνας τους...
    Το καλοκαιρι ερχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μπορώ καν να τα σχολιάσω αυτά.
    Ευχές για δύναμη, κουράγιο και μια Καλή χρονιά! Σε σένα και όσους αγαπάς Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο αυριο βγαζει ο φουρνος τα φρεσκα......και μεις 'μπαγιατιδες''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημερα, καλη χρονια φιλε Δημητρη και θα συμφωνησω οτι λογαριαζουν, μαλλον, χωρις τον ξενοδοχο! Eλπιζω, δε, για το καλο ολων, ο φιλος μαχαιρης να εχει δικιο οτι ''το καλοκαιρι..θα γινει ο χειμωνας τους''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαστορα χαιρεται, παντως οτι ''κατι'' θα γινει ειναι σιγουρο, αυτο που περασε ενας ολοκληρος λαος στις γιορτες, το αχ και την αγωνια του αυριο, την μαυριλα, ε, αυτο θα το ''εισπαξουν'' με τον απαιτουμενο τοκο, σε ενα μηνα, την ανοιξη, το καλοκαιρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Roadartist χαιρεται, να εισαι καλα και εσυ να εχεις μια χρονια ομορφη, με υγεια και χαρα, μαζι με τους αγαπημενους σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Taspa χαιρεται, ητανε να μην ''ανοιξει'' αυτος ο φουρνος, ολο ''φρεσκα'' θα βγαζει καθε τρεις και λιγο, καιρος να τους τον κλεισουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Elva χαιρεται, καλη χρονια φιλη μας, λιγο να ''κουνησει'' το δαχτυλο του ο κοσμος, θα ερθουν τα πανα-κατω, αυτοι οι προδοτες θα εξαφανιστουν απο προσωπου γης, τις γιορτες δεν τολμησαν να εμφανιστουν στα τοπικα μεσα ενημερωσεις για να ευχηθουν στους ψηφοφορους τους, μεχρι και γλοιωδης κυρ αντιπροεδρος, δηλωσε ο χ.... οτι δεν θα κατεβει υποψηφιος βο[υ]λευτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε νομιζω...Οτι ο Χιτλερακος της Ελευσινας...
    Ειναι ο μονος που δεν θα κατεβει, ως υποψηφιος βουλευτης...
    Ουτε καιξερω αν θα υπαρχει το κομμα του...
    Εκτος αν μιλαμε για προωρες...
    Οποτε οποιος κυβερνησει...Θα το κανει με τη δυναμη του...Κανενα...
    Αυτος θα ειναι ο αληθινος πρωθυπουργος...
    Οπως και τωρα, εξ αλλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαστορα σε ''πιανω'' ''αδιαβαστο'', τωρα δεν εχουμε τον κανενα, εχουμε τις διεθνης τραπεζες που εχουν στειλει εδω τον σοσι[η]λι[η]σταρο τον κολλητο του Γιωργου, τον ---ακου ονομα, σαν εμετος---Στρο Κααν ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ να παρει την ζωη του στα χερια του θα εχουμε τις, γκολτμαν, την σιτι, την ντοιτσε μπανκ και οποιο διεθη λαμογιο εχει χρημα που θελει να το αυγατισει με τους κεφαλικους μας φορους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή