Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011








ΑΓΑΝΤΑ...


«Με την αλλαγή του χρόνου, η ευχή για "καλή χρονιά" εξακολούθησε να είναι για ακόμα μία φορά η ...δημοφιλέστερη (...) ο τρόπος, όμως, της εκφοράς της (ειρωνικό μειδίαμα) και το ύφος στα πρόσωπα των περισσοτέρων (αμφισβήτηση) έδειχναν άλλα πράγματα. Τη σχεδόν βεβαιότητα ότι η χρονιά θα είναι χειρότερη από το 2010, αλλά ταυτόχρονα και μια ...υπερβατική ελπίδα ότι τελικά θα τα καταφέρουμε! (...) Το "μνημόνιο" δεν είναι επαρκές για να μας βγάλει από την κρίση (...) η καλή και αναγκαία - αναμφισβήτητα - πλευρά του "μνημονίου" είναι η κατάργηση αδικαιολόγητων προνομίων, ο εκσυγχρονισμός του κράτους, οι διαρθρωτικές αλλαγές, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της σπατάλης του Δημοσίου κ.λπ. Το "τίμημα", όμως, είναι "μονομερές" και "ακριβό". Γιατί μαζί με τα "ξερά" καίγονται και τα "χλωρά" (...) εδώ χρειάζονται διορθώσεις. Τα "μαντάτα" από τις Βρυξέλλες δεν είναι ενθαρρυντικά»

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ!

«Οι πολιτικοί αρχηγοί στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους δεν έκρυψαν ότι το 2011 θα είναι ένα δύσκολο έτος για όλους. Η κυβέρνηση έσπευσε αμέσως να επιβεβαιώσει τις δυσοίωνες εκτιμήσεις. Η άνοδος του ΦΠΑ από 11% σε 13% για βασικά είδη όπως τα τρόφιμα και οι υπηρεσίες των ΔΕΚΟ θα προκαλέσει ένα νέο κύμα επιβαρύνσεων για τα νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, χωρίς ωστόσο να θεωρείται σίγουρο ότι θα συμβάλει στην αύξηση των δημόσιων εσόδων (...) Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή (...) Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της, έχει τηρήσει υπεύθυνη στάση. Βάζει πλάτη στις μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα χωρίς να θυμίζει σε τίποτε τη δογματική αντιπολίτευση που είχε ασκήσει το ΠΑΣΟΚ (...) Το λόγο έχει η κυβέρνηση»

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ, Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ''ΠΛΥΘΕΙ'' ΑΠΟ ΤΑ ''ΛΑΘΗ'' ΚΑΙ ΤΙΣ ''ΑΜΑΡΤΙΕΣ'' ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ!

«Η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στο εισόδημα των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων καλά κρατεί. Το 2011 ξεκινά με μπαράζ ανατιμήσεων σε όλα τα είδη διατροφής, λόγω αύξησης του ΦΠΑ από 11% σε 13%. Ολα γίνονται ακριβότερα: καθημερινές μετακινήσεις με ταξί και μέσα μεταφοράς, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, υπηρεσίες υγείας, εισιτήρια κινηματογράφων κ.λπ. Το "καλάθι της νοικοκυράς" θα παραμείνει σχεδόν άδειο, αφού ο νέος συντελεστής (είναι η τρίτη κατά σειρά αύξηση στον ΦΠΑ) επηρεάζει όλα τα είδη διατροφής που πωλούνται στα ράφια των σουπερμάρκετ, στους φούρνους, σε κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κ.λπ. (...) δυσοίωνο το 2011 και για τους δανειολήπτες. Τα περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες (...) την ίδια ώρα η φοροδιαφυγή εξακολουθεί και τα υψηλά εισοδήματα παραμένουν ανέπαφα και ανέγγιχτα από οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση. Η συνεχής όμως επίθεση στα μεσαία και χαμηλά στρώματα προμηνύει λαϊκό ξέσπασμα. Θα όφειλαν να το γνωρίζουν αυτό οι κυβερνώντες και να πράξουν με περισσότερη σύνεση»

ΚΟΥΝΑΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ''ΚΑΛΗ'' ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!

Η διέξοδος

«Οσο πιο γρήγορα η λαϊκή αγανάκτηση, που φουντώνει κατά των βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, μετεξελιχθεί σε συνειδητή συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, τόσο πιο γρήγορα οι αγώνες θα αποκτήσουν αποτελεσματικότητα και προοπτική.

Το 2011 μπορεί να γίνει χρονιά γόνιμη για το λαό.

Να διαμορφωθεί το ελπιδοφόρο λαϊκό μέτωπο της αντεπίθεσης και ανατροπής.

Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να ελπίζουν μόνο και αξίζει να αγωνιστούν με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, όπου θα είναι εξασφαλισμένη για όλους η σταθερή εργασία, με ελεύθερο χρόνο και με σύγχρονες δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Παιδεία, στην κατοικία, στις διακοπές.

Ο σοσιαλισμός είναι ρεαλιστικός, επίκαιρος, αλλά και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της εργατικής τάξης στην εξουσία και στην οργάνωση της παραγωγής, αποτελούν βασική προϋπόθεση για να αναπτύξει η χώρα τις παραγωγικές της δυνατότητες, με στόχο τη λαϊκή ευημερία.

Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου έχουν τη δύναμη να την πραγματοποιήσουν με τη συμμαχία και την εξουσία τους, μετατρέποντας σε λαϊκή - κοινωνική ιδιοκτησία τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις.

Αποδεσμεύοντας τη χώρα από το ιμπεριαλιστικό πλαίσιο»


1η τοποθετηση, απο την εφημεριδα ΕΘΝΟΣ του Π. Παναγιωτου.

2η τοποθετηση απο την εφημεριδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ [κυριο αρθρο]

3η τοποθετηση απο την εφημεριδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ [κυριο αρθρο]

4η τοποθετηση απο την εφημεριδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ [πρωτο θεμα]


Αλλα κουραγιο...



υσ αγωνας και παλι αγωνας, μονο ετσι θα γυρισει ο ηλιος, αλλες συνταγες δεν υπαρχουν.

8 σχόλια:

  1. Δημητρη...Καλημερα και απο δω...
    Κι εγω συμφωνω με οσα λες...
    Αν και ο μονοδρομος παντα καπως μου κανει...
    Ο καθε μονοδρομος...
    Αλλα...
    Πως να κανει ο κοσμος το μεγαλο "βημα"...
    Αφου ακομα δεν εχει κατανοησει καν...
    Τι σημαινει..."ψηφιζω"...;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα χαιρεται, μονοδρομος, που οι θυσιες και οι προσπαθειες θα ειναι ανταποδοτικες για τους ανθρωπους, της εργασιας, της μορφωσης, της ερευνας, για τους συνταξιουχους, οχι για τις τραπεζες και τα πασης φυσης ''επενδυτικα'' λαμογια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Δημητρη,εδω θα βρεις ομορφα τραγουδια

    http://mikis1000songs.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα Δημητρη!
    Το ειδες φανταζομαι κι αυτο; :(
    Tι αλλες ...σοφιες θα ακουσουμε;

    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1917918

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ κατατοπιστικές οι αναρτήσεις σου,
    από τις σελιδες σου μαθαίνουμε πιο εύκολα τι
    γίνετε... Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ADE GIA ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ''ΜΙΚΡΗ'', ΝΑ ΤΟ ''ΚΑΡΦΙΤΣΩΣΕΙ''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Elva καλησπερα, απο την Αθηνα των 8 κελσιου, με ξαστερια και ανοικτο ''οριζοντα'', ημουν πριν απ'ολιγο στα τουρκοβουνια---πανω απο το σπιτι μας---και φαινοταν η ραδα, η ελευσινα, η Πελοπονησσος, η Αιγινα, το Φαληρο, η Γλυφαδα, ο Υμηττος και μαζι με την φωτισμενη Ακροπολη και τον Λυκαβητο, ητανε μια ''αλλη'' Αθηνα, θα μπω να το δω, σ'ευχαριστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Frezia καλησπερα, το ευχαριστουμε τι το θες καλε κυρια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή