Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011



ΑΓΑΝΤΑ...

Συνέλαβαν το δήμαρχο Στυλίδας, επειδή αντέδρασε για τα διόδια.

Μέχρι αργά χτες το βράδυ παρέμενε κρατούμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας.

Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ.

Στη σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας, Απόστολου Γκλέτσου, προχώρησε χτες η Αστυνομία κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας για αυθαίρετη αφαίρεση πλευρικών στηθαίων ασφαλείας από οδικό άξονα.

Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Γκλέτσος το πρωί της Δευτέρας με μηχάνημα του δήμου γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες παράδρομου της Εθνικής Οδού στο 246ο χιλιόμετρο, κοντά στα διόδια της Πελασγίας.

Σκοπός της κίνησης αυτής ήταν η ελεύθερη διέλευση των κατοίκων της περιοχής, καθώς έληξαν οι κάρτες ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια, με αποτέλεσμα για τις καθημερινές τους μετακινήσεις να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ακόμα και για να πηγαίνουν στα χωράφια τους.

Η εταιρεία προχώρησε άμεσα σε επανατοποθέτηση της μπάρας, κλείνοντας το δρόμο και για το λόγο αυτό οι κάτοικοι, παρουσία και του δημάρχου Στυλίδας, συγκεντρώθηκαν στο σημείο χτες το πρωί και με εκσκαφείς έριξαν ξανά τις προστατευτικές μπάρες.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας ζήτησε από τις διωκτικές αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψη του Α. Γκλέτσου, κάτι το οποίο έγινε χτες το μεσημέρι.

Αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, όπου του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Σε βάρος του Απ. Γκλέτσου έχει σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβίαση διατάξεων του ΚΟΚ, για όσα έγιναν τα πρωινά της Δευτέρας και της Τρίτης.

Ο δήμαρχος κρατήθηκε τη νύχτα, καθώς ορίστηκε για σήμερα το πρωί η προσαγωγή του στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Ο Θανάσης Παφίλης - εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ - προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Οθωνα και τον προϊστάμενο της ΓΑΔΦ.

Επιπλέον, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το απόγευμα η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ έξω από την ΓΑΔΦ, ενώ ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κώστας Μπασδέκης συνάντησε τον αστυνομικό διευθυντή όπου και διαμαρτυρήθηκε για τη σύλληψη του Απ. Γκλέτσου.

Παράλληλα, τόνισε ότι όλη αυτή η ιστορία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοκατασκευαστικών εταιρειών.

Τη σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ και σημειώνουν: «Kαταγγέλλουμε τη σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας, που έγινε με απόφαση της κυβέρνησης, η οποία εκτελεί εντολές της εταιρείας που ληστεύει το λαό με τα διόδια στην περιοχή».

Τέλος, οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γ. Μαρίνος, Τ. Χρονάς και Γ. Γκικόπουλος με επιστολή τους προς τον περιφερειάρχη καταγγέλλουν τη σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας και ζητούν τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να εξετάσει το θέμα και να πάρει απόφαση για την κατάργηση των διοδίων.



Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι.

Εχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους.

Είναι ψέμα ότι αυτοί πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων. Στην ουσία το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 - 35 χρόνια)! Η Ευρωπαϊκή Ενωση στηρίζει την αύξηση και των διοδίων και των τιμών.

Δε φτάνει να αγανακτούμε. Μόνο η ατομική αντίδραση δεν αρκεί για να σταματήσει τη μεγάλη ληστεία που υφίσταται ο λαός.

Αλλα κουραγιο...


υσ «Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

2 σχόλια:

  1. Γιατί του βάλανε χειροπέδες, να μην τους φύγη?
    Χα, χα...Μεγάλο κατόρθωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Frezia καλημερα, επιασαν τον...............................Γιαγκουλα, μεσα στην σπηλια του Κακαραπη, η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΧΟΛΗ, 1ον εξαμηνο, γενικος διευθυντης, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ, 2ον εξαμηνο, γενικος διευθυντης, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, στο μαθημα της ιστοριας και της πολιτικης οικονομιας, ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ, δικαιο, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ''εξωτερικοι συνεργατες'', Γιωργος και Νικος Παπανδρεου---δικαιο Ευρωπης, Αμερικης, Ισραηλ--- ΜΕΓΑΛΗ ΣΧΟΛΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή