Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011








ΑΓΑΝΤΑ...

«Ορσε»!

Κατά 39,3% αυξήθηκαν οι άνεργοι σε ένα χρόνο!

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
Κοντά στους 700.000 οι άνεργοι!

Μεγάλο άλμα έκανε και πάλι η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία, καθώς τον Οκτώβρη του 2010 οι άνεργοι εκτινάχθηκαν στους 684.047 (ποσοστό 13,5%), αυξημένοι κατά 192.908 (σε ποσοστό 39,3%) από τον αντίστοιχο Οκτώβρη του 2009, οπότε οι άνεργοι έφταναν τους 491.139 (ποσοστό 9,8%), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χτες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ενδεικτικό των ανεξέλεγκτων διαστάσεων που παίρνει η ανεργία στη χώρα αποτελούν τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, καθώς για το μήνα Οκτώβρη του 2010 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έφταναν τους 717.382, ενώ το Νοέμβρη του 2010 έφτασαν τους 773.344!

Ο αριθμός των ανέργων τον Οκτώβρη του 2010 εμφανίζεται σχεδόν διπλάσιος από τον αντίστοιχο μήνα του 2008, οπότε οι άνεργοι ήταν 367.204.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία «θερίζει» τους νέους και τις γυναίκες. Συγκεκριμένα, η ανεργία στους νέους 15 έως 24 χρόνων έφτασε το 34,6% (ήταν στο 27,5% τον Οκτώβρη του 2009), ενώ το ποσοστό ανεργίας των γυναικών εκτινάχθηκε στο 17,6%.

Επίσης, διψήφιο είναι πλέον το ποσοστό ανεργίας και στους άντρες που έφτασε το 10,6% (ήταν 7,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2009).

Σημαντική αύξηση εμφανίζει η ανεργία και στην ηλικιακή ομάδα 25 έως 34 ετών (18,3%), ενώ διψήφιο είναι το ποσοστό (11,5%) και στην ηλικιακή ομάδα 35-44 ετών.

Ολες οι Περιφέρειες παρουσιάζουν αύξηση της ανεργίας και διψήφιο ποσοστό οι εξής: Δυτική Μακεδονία (17,2%), Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (15,4%), Κεντρική Μακεδονία (14,8%), Νότιο Αιγαίο (14,5%), Αττική (14,4%), Στερεά Ελλάδα (14,3%), Ηπειρος (13,9%), Δυτική Ελλάδα (12,5%), Ιόνιοι Νήσοι (11,3%), Θεσσαλία (10,6%).

Σε κάθε περίπτωση: Μέσα σε ένα χρόνο, με την πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα, η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία (που σημαίνει ότι η πραγματική είναι ακόμα μεγαλύτερη) αυξήθηκε κατά 40%!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ''ΤΥΧΑΙΟ''

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας η ναυτιλία είναι ο βασικότερος οικονομικός μοχλός ανάπτυξης της πατρίδας μας.

Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Ενωση έθεσε τις απόψεις της και τα αιτήματά της και ο πρωθυπουργός με πολύ καλό τρόπο και πολύ ανοιχτό μυαλό άκουσε τις απόψεις τους.

Συμφωνήσαμε σε πολλά πράγματα και κυρίως στο σημαντικότερο, που είναι η συνεχής συνεργασία και επαφή του πρωθυπουργού - μέσω του υπουργείου - με την Ενωση για την υλοποίηση των στόχων που θέσαμε».

Ο ελληνόκτητος στόλος είναι παγκόσμια πρώτος και στα ναυπηγεία της Ελλάδας δε χτυπάει ούτε σφυρί.

Αυτός είναι ο «πατριωτισμός» της κυβέρνησης και των παράσιτων που κρατούν τα καράβια στα χέρια τους.


Σήμερα, η ελληνόκτητη ναυτιλία ξεπερνάει το 20% σε μεταφορική δυνατότητα του παγκόσμιου εμπορικού στόλου.

Ωστόσο, παρά τις παγκόσμιες πρωτιές τους, που αποδεικνύουν την κερδοφορία τους ακόμα και εν μέσω κρίσης, οι εφοπλιστές «ανησυχούν» για τον «ανταγωνισμό εξ ανατολών», κυρίως την Κίνα.

Ετσι, αξιώνουν νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις (μόνο οι εξωφρενικές φοροαπαλλαγές τους ξεπερνούν τις 59, χώρια οι επιδοτήσεις σε ζεστό χρήμα) και όπως φαίνεται από τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τους τις προσφέρει.

Ασφαλώς, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ - είναι τόσο γενναιόδωρη απέναντι στους εφοπλιστές, έχει γονατίσει τους εργαζόμενους της χώρας, στεριάς και θάλασσας, με τα απανωτά βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Ενώ έφτασε να ντύσει τους ναυτεργάτες στο «χακί», επειδή αντιστάθηκαν στην αντιλαϊκή φιλοεφοπλιστική πολιτική και διεκδίκησαν το αυτονόητο: Αξιοπρεπείς μισθούς, δουλειά με δικαιώματα.

Επομένως, ταξική συσπείρωση και πάλη για να «καθαρίσει ο τόπος» από τους εφοπλιστές, το κέρδος τους, τους πολιτικούς τους υπαλλήλους και συνολικά όλα τα παράσιτα της κοινωνίας.

Αλλα κουραγιο...



υσ Ως εκ τούτου, ω εσείς Οφφικιάλοι, Εξωκατάκοιλοι Αρχοντες, Μεγάλε Χαρτοφύλαξ, εξίσου Μεγάλε Νοτάριε, νομοφύλακες, χαρτουλάριοι και λοιπό αρχοντολόι των «σωτήρων» του τόπου:
«Ορσε για τα θαυμαστά έργα σας»!

6 σχόλια:

  1. Έλα Δημήτρη καλή σου μέρα.Έτσι και βάλεις και τα ανεπίσημα στοιχεία, ο αριθμός των ανέργων το αμέσως επόμενο διάστημα θα φτάσει τους
    1.150.000 περίπου. Έτσι άκουσα από τους δικούς τους σταθμούς και όχι από τον "Ρ" που τα λέει "υπερβολικά"
    Αυτοί οι άνεργοι και, βάλε και τους υποαπασχολούμενους, μην σου βάλω και τις περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις, είναι αυτοί που κινούν την αγορά, είναι οι καταναλωτές που πια, η αγοραστική τους δύναμη έχει πέσει κάθετα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απορροφήσουν το παραγόμενο προϊόν.
    Με την σειρά του ο βιομήχανος δεν χρειάζεται παραγωγικές δυνάμεις και απολύει, περικόπτει και έτσι κάνει κύκλο το πράγμα.
    Αυτή είναι η εσωτερική αντίθεση του καπιταλισμού αυτό είναι το τέλος του.Και είιναι νομοτελειακό και αδιέξοδο.
    Μα έλα που εξαρτάται από εμάς η χαριστική βολή ή, η παθητική παρατήρηση του αφανισμού μας.
    Εμείς επιλέγουμε τον ταξικό αγώνα ενάντια στον ταξικό εχθρό μας.Αποφασιστικά μαζικά και οργανωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρε και τα δικά μου να στείλεις Δημητράκη...
    ΟΡΣΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Β.Β καλησπερα, ετσι ακριβως, το παραγομενο προιον αδιαθετο και αρχιζει ο στρεβλος κυκλος του καπιταλισμου, απολυσεις, ανεργια, κλεισιμο εργασιων, απεργιες, επανασταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida62 καλησπερα και εχεις και μεγαλα δαχτυλα, τεραστιες μουτζες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Frezia καλησπερα, αυτο το ουυυυυυυυ, το λεγανε την εποχη του........Ραλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή