Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011











ΑΓΑΝΤΑ...

Η συνεκμετάλλευση προηγείται του ορισμού υφαλοκρηπίδας.


Οι μπίζνες της αστικής τάξης στις δυο όχθες του Αιγαίου δεν μπορούν να περιμένουν τις διευθετήσεις στα ανοιχτά ζητήματα.


Ενα ακόμα βήμα στην πορεία εγκαθίδρυσης καθεστώτος συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να αποδέχεται επί της ουσίας την πάγια τουρκική επιδίωξη για διμερή διαπραγμάτευση έξω από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Η σκόπιμη επιλογή του πρωθυπουργού να μην αναφερθεί στον ορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο από την Ελλάδα και η πρότασή του να υπάρξει παραπομπή για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, φανερώνει ότι κυοφορούνται «συμφωνίες» μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης, χωρίς απαραίτητα να λυθεί τώρα το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, δηλαδή των θαλάσσιων συνόρων της χώρας με την Τουρκία.



Δίνοντας το στίγμα των επαφών και επιχειρώντας ταυτόχρονα να καλύψει τα πραγματικό περιεχόμενο των ελληνοτουρκικών επαφών, ο Γ. Παπανδρέου, λίγη ώρα αργότερα στην ομιλία του μπροστά στους πρέσβεις της Τουρκίας σημείωσε:
«Είναι πολυτέλεια επικίνδυνη, να μην λύνουμε τη διαφορά μας στη θάλασσα, που αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας (...)

Σήμερα, έχουμε εντατικοποιήσει τις επαφές αυτές.

Οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Αν δεν το καταφέρουμε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, πρέπει να απευθυνθούμε στη διεθνή Δικαιοσύνη, για να κριθεί το ζήτημα με βάση το Διεθνές Δίκαιο».


Επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν τους καλύτερους όρους για «κοινές μπίζνες» για λογαριασμό των εκπροσώπων της πλουτοκρατίας και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου, ο Γ. Παπανδρέου και ο Τ. Ερντογάν μίλησαν για εξελίξεις «κοινού ενδιαφέροντος και κοινού συμφέροντος».
Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για «δυνατότητες μεγαλύτερης και ευρύτερης συνεργασίας». Εχουμε, σημείωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός, «την ευκαιρία να δοκιμάσουμε από κοινού τις δυνάμεις μας στα παλιά και στα νέα πεδία.

Σε πολλές περιοχές έχουμε κοινή παρουσία και μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα, όπως είναι η Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, ο Καύκασος».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Αχμέτ Νταβούτογλου μίλησε για «ιστορικό γεγονός» αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού μπροστά στους διπλωμάτες της Τουρκίας.


Για το συμφέρον της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Η σκόπιμη επιλογή του πρωθυπουργού να μην αναφερθεί στον ορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο από την Ελλάδα και η πρότασή του να υπάρξει παραπομπή για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, φανερώνει ότι κυοφορούνται «συμφωνίες» μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, χωρίς απαραίτητα να λυθεί τώρα το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, δηλαδή των θαλάσσιων συνόρων της χώρας με την Τουρκία.

Η στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να μην ασκήσει μονομερώς το κατοχυρωμένο από το Διεθνές Δίκαιο αποκλειστικό - κυριαρχικό δικαίωμα ορισμού ΑΟΖ στην προέκταση των ελληνικών ηπειρωτικών και νησιωτικών ακτών, απαντά στα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης και των ξένων μονοπωλίων, που καίγονται να ορμήσουν στον ενεργειακό πλούτο του Αιγαίου.



ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

«Πατριωτισμός» του κεφαλαίου.

«Είναι σαφέστατο, ότι τα σενάρια περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, υπό την έννοια της παραχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, γιατί έτσι εκφράζονται, είναι σενάρια φαντασίας και παραμύθια.

Το να είναι κάποιοι πατριώτες, όπως θέλουν να λένε, και να υποστηρίζουν ότι εμείς δεν είμαστε πατριώτες, γιατί αυτό υπονοούν, αλλά δεν το λένε ευθέως, ανήκει σε εποχές εμφυλίου πολέμου και όχι στις σημερινές (...)

Βλέπω ότι το τελευταίο διάστημα και πάλι παίζονται παιχνίδια, σε κάθε ευκαιρία, περί πατριωτών ή μη πατριωτών (...)

Εχουμε αποδείξει σε αυτή την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ γενικότερα, ότι ο πατριωτισμός είναι μια έννοια την οποία σεβόμαστε και έχει πολλά επίπεδα.

Γιατί πατριωτισμός είναι και όταν προσπαθείς με νύχια και με δόντια, κυρίως, να διατηρείς την κοινωνική συνοχή και να βγάλεις τη χώρα από μια κρίση για την οποία, εν πολλοίς έφταιξαν κάποιοι.

Αυτά λοιπόν, ας τα αφήσουν κατά μέρος και η ΝΔ αλλά και το ΚΚΕ που απέκτησε έναν πολύ όψιμο πατριωτισμό και το οποίο πολύ εύκολα κατηγορεί για μυστική διπλωματία και για κινήσεις που είναι αντίθετες στο εθνικό συμφέρον και υιοθετεί τέτοιου είδους σενάρια».

Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από χτεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη του Γ. Πεταλωτή.


Αλλα κουραγιο...


υσ Ο πατριωτισμός του ΚΚΕ και ο διεθνισμός του κόντρα στον κοσμοπολιτισμό των αστών είναι κατοχυρωμένος με αίμα από την ίδρυσή του και δεν μπορούν να τον κηλιδώσουν ό,τι και αν κάνουν.
Ο λαός ξέρει.

11 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!
    ...και απο τον πολύ πατριωτισμό όλων μας, θα ξυπνήσουμε όλοι ένα πρωί, και θα έχουμε χάσει τ'αυγά και τα πασχάλια μας!
    Α...ρε Δημητράκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kariatida62 καλησπερα, τωρα τι να σου πω?
    Χρονια τα λεει το Κ.Κ.Ε, δεν μπορει καπου θα τα ειχε παρει το ματι σου, δεν χωρα αλλος στρουθοκαμηλισμος, τα ξεπουλανε ολα και πρωτα-πρωτα, την εθνικη μας κυριαρχια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kariatida62, ελπιζω να εχουμε προλαβει να πλυνουμε τα δοντια μας!!!
    Δημητρη μου , τουτη την εποχη σε τουτον εδω τον τοπο ολες οι πολιτικες δυναμεις ειναι κατωτερες των περιστασεων!!!!!
    Οσο για την Εθνικη Κυριαρχια!!!!! μα σε μερικους μηνες θα της κανουμε ετησιο μνημοσυνο....
    Σ' ο,τι μας αφορα ως ατομα εκει βιωνουμε την περιοδο των λοτοφαγων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω παλι...Τον θανατο του πατριωτισμου της αστικης ταξης...Τον εχω δει..πολλα χρονια πριν...
    Οταν πηραν τα λεφτα τους οι μεγαλοαστοι πατριωτες..
    Και τα βαλανε στα Νησια Καιμαν...
    Οταν φερνανε τα πλαστα πτυχια..Απο το Ουζουμπουρου
    Οταν ανοιξανε τα συνορα[τους]..
    Οταν μετεφεραν την βιομηχανια[τους]
    Οταν πουλησανε την δημοσια περιουσια [τους]..
    Τωρα...Τελειωνουν τα ασημικα...
    Και βαζουνε χερι και στο σπιτι...[τους]
    Μην τους συγκρινεις με τους Τουρκους πατριωτες...[αστους]
    Ειναι πολυ χειοτεροι...Και αυτο οι..αλλοι το ξερουνε..
    Να μη μας θλιβει τωρα...Κατι που εγινε, πολυ προτητερα...
    Δεν εχει νοημα...Οι οπαδοι τους..Το εχουν ηδη ψηφισει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Taspa καλησπερα, σεβαστη η αποψη σου, αλλα δεν ειναι ετσι, 5 κομματα, δυο πολιτικες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαστορα καλησπεροκαλημερα, το γ.... ειναι οτι ολα αυτα τα ειχε πει το Κ.Κ.Ε, ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΤΟΤΕ, ΤΩΡΑ ειναι εκπληκτοι, με κατι ματια ολο ''απορια''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ μπρε Δημητρό γιαβρίμ'!!!

    Αγάντα καπετάνιε!! Στον πέρα μαχαλά φουμάρει αργιλέ ο Ιμπραήμ πασάς μπρε και κάτω στον ταρσανά περιμένουν κάτι φρεγάτες να!!! μετα συγχωρήσεως!!

    Καρντάσης ελόγου σου... πού ν' αγαντάρεις! Μη σεκλετίζεσαι τζιέριμ!! Πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θαναι!!

    Έλα μπρε, πάρτο και συ!! Αφιερωμένο!!

    Μες του Βοσπόρου τα στενά

    YG. Συσφίγγω τις Ελληνοτουρκικές διμερείς σχέσεις σήμερις!! Πρέπει να με ανακηρύξουν πρέσβειρα καλής θέλησης περί της ελληνοτουρκικής φιλίας!! χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημητρα καλημερα, μπρε γιαβριμ', τις φρεγατες δεν τις φοβουμαι, τον διοικητη στην Λαρισσα που ειναι Τουρκος σκεφτομαι και ''κραταει'' τα ''ρανταρια'' που ''κατεβαζουν'' στο αψε-σβησε, τα Ελληνικα αεροσκαφη, σαν πανε για τα στενα του Βοσπορου, που ειναι μαζεμενος ο τουρκικος στολος, χαιντε μπρε κουζουμ, ''πολεμοκαπηλοι'' γενικαμε μπρε χανουμ,
    αφεριμ, χαιρετισματα στον εφεντη Αλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν τον ''παω'' τον .............με την κυρια του, την υφυπουργου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημητρη καλημερα.
    Δεν αναφερομουν στις πολιτικες.......
    Μπορεις να μου πεις γιατι κανενα δεν πειθει,γιατι κανενα δεν δημιουργει αγωνιστικη διαθεση, γιατι αδυνατει να συνεγηρει τους πολιτες;;;
    Γιατι αδυνατει να κερδησει την εμπιστοσυνη των πολιτων;;;
    Προφανως με τα παραπανω αναφερομαι στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ..της οποιας προβολης στο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Taspa καλησπερα, εδω αλλα ''βλεπουμε'', μαζικοτητα και ξυπνημα απο τον ληθαργο που ειχαν ριξει το κινημα τα κομματα του Ευρωμονοδρομου, πολιτικες δεν ειναι ολα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή