Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011







ΑΓΑΝΤΑ...

ΦΥΛΛΑΔΕΣ

ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ

ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ: «Παλαιότερα ήταν ένα σύνθημα σε διαδηλώσεις: "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" (...)

Το τελευταίο διάστημα πληθύνονται τα περιστατικά που υποδηλώνουν ότι νόμος μπορεί και να είναι η κατάργηση του νόμου διά της βίας (...)

Κατ' επανάληψη το τελευταίο διάστημα ομάδες πολιτών οργανώνουν την πλήρη κατάργηση των διοδίων στους δρόμους.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αποφασίζουν να καταργήσουν το εισιτήριο!

Σε μερικές περιπτώσεις διαδηλωτές απεφάνθησαν για την ενοχή πολιτικών και τους επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις.

Να αποσαφηνίσουμε προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ότι σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις το δίκιο επί της ουσίας μπορεί να είναι με το μέρος των πολιτών (...) οι πολίτες μπορούν να διαδηλώσουν, να καταγγείλουν, να προσφύγουν στην εγχώρια και την κοινοτική δικαιοσύνη, να απευθυνθούν στη Βουλή, στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τους διεθνείς οργανισμούς για να βρουν το δίκιο τους (...) δεν είναι θεμιτό να καταλήγουν σε αυτοδικία» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).


ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ: «Το κράτος πρέπει να πουλήσει όλες τις επιχειρήσεις και οργανισμούς (...) ακόμη και με συμβολικές τιμές (...) επιχειρήσεις όπως η Τραινοσέ, η ΕΑΒ/ΕΒΟ, η ΛΑΡΚΟ, η Ζάχαρη και η Δωδώνη (...) δεν έχουν καμία θέση στην κρατική διαχείριση (...)

Το κράτος πρέπει άμεσα να ιδιωτικοποιήσει, με μισθώσεις μακράς διάρκειας, όλα τα αεροδρόμια, λιμάνια και αυτοκινητοδρόμους.

Υπάρχοντα, υπό κατασκευή και σχεδιαζόμενα (...)

Το κράτος πρέπει να μεταβιβάσει μεγάλα τμήματα υποδομής και λειτουργίας και σε άλλους κρίσιμους τομείς.

Υγεία, ασφάλιση, εκπαίδευση, ακόμη και δημόσια τάξη προσφέρονται εξίσου για οικονομική συνεργασία, ανάθεση υπηρεσιών και μεταβίβαση δραστηριοτήτων» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Αλλα κουραγιο...


υσ
Το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη Βουλή προβλέπει:
Νέες αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια. Στον ΟΣΕ από 50% έως και 200% και στις αστικές συγκοινωνίες 20% τα απλά εισιτήρια, 40% τα διάρκειας 90' και 30% οι κάρτες.
Συγχωνεύσεις και καταργήσεις δρομολογίων. Στον ΟΣΕ κόβονται τα δρομολόγια Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας και άλλα περιφερειακά. Προβλέπουν συγχωνεύσεις και μειώσεις της συχνότητας των δρομολογίων σε πάνω από 50 λεωφορειακές γραμμές.
Κατάργηση των μειωμένων και "ελευθέρας" εισιτηρίων για ευπαθείς ομάδες (άποροι, ανάπηροι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, φαντάροι, φοιτητές, μαθητές).
Δραστική μείωση του προσωπικού και εντατικοποίηση της δουλειάς, μείωση των δαπανών συντήρησης και ανανέωσης των οχημάτων.

6 σχόλια:

  1. Φιλε Δημητρη!
    Ειναι ομως γι αυτους... θεμιτό να χαρατσωνουν τον κοσμο καθημερινα, μεσω αυξησεων των τιμων των εισητηριων, των διοδιων, αυξησεων των τιμολογιων των ΔΕΚΟ κλπ.
    Πανε να σας κανουν μεσα σ ενα χρονο, θελετε δε θελετε,...Σουηδια! Χωρις ομως αυξησεις σε μισθους,με...μειωσεις! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να'μαι πάλι εδώ...
    Καλέ μου Φίλε Δημήτρη καλή χρονιά!

    Άοσμους και άγευστους... περιπατητές των δρόμων της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας, του αυταρχισμού, της καταπάτησης των δικαιωμάτων μας στη ζωή. Έτσι μας θέλουν τα αστικά ΜΜΕ και οι αφέντες τους.

    Εμείς όμως θα τους χαλάσουμε τη σούπα! Αντεπίθεση στην ολομέτωπη επίθεσή τους!
    Αφετηρία οι αγώνες, προορισμός η λαϊκή εξουσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα βρισκουν τιποτε σε λιγο να παρουν...
    Δεν θα βρισκουν να πουλησουν...
    Και θα δει τοτε ο καθ ενας...Και ο πιο σκληρος οπαδος τους...
    Που απΕβλεπαν ολα αυτα...
    Και θα δωσουν λογαριασμο στα παιδια τους τοτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva φιλη καλησπερα, οχι, οχι Σουηδια, Δανια του νοτου, μας ''βλεπει'' ο πατριωτης ο Γιωργαρος, ενας ειναι ο Γιωργαρος, ωχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε Πορτιατη καλη σου χρονια, καλως σε βρηκαμε, αυτο γραφω συνεχεια και αυτο πιστευω οτι θα τους την κοψουμε την φορα, αρκετα με τους μανατζερ των πολυεθνικων, θελουν τα παντα να τα ξεπουλησουν, για να γεμισουν το κιμερι τους.
    Κυβερνησεις σου ''λενε'' καποιοι, μανατζερ του χειριστου ειδους, που τους ''πιανουν'' συνεχεια με το χερι ''χωμενο'' στον κρατικο κορβανα, με τον ενα η τον αλλο τροπο, προμηθειες, η ''μαυρα ταμεια'' των υπουργειων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαχαιρη καλησπερα, αν, γραφω αν, σκεφτοντουσαν τα παιδια τους, αν ειχαν λιγη τσιπα, θα φροντιζαν να το ''δειξουν'' οποτε ειχαμε εκλογες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή