Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011








ΑΓΑΝΤΑ...

«Κερδοφόρο να εξαπατάς τους αδύναμους».

Ο κύριος Λυριτζής και ο κύριος Οικονόμου και ο παρατρεχάμενός τους κ. Ζήρας, ως γνήσια αργυρώνητα μισθόργανα της πλουτοκρατίας, ανέλαβαν για άλλη μια φορά δράση από την πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στις 05/01/11.

Αφού χλεύασαν και ειρωνεύτηκαν τους συμβολικούς αποκλεισμούς του ΠΑΜΕ σε τράπεζες, εν συνεχεία με θέρμη υπερασπίστηκαν τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, με αφορμή την επιχειρησιακή σύμβαση που υπογράφηκε στην κερδοφόρα γαλακτοβιομηχανία ΝΕΟΓΑΛ στη Δράμα, με πρωτοστατούντα τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Η ακολουθία των δύο αυτών «τοποθετήσεων» συνδέεται με το γεγονός ότι η διεξαγωγή βρώμικου πολέμου σε βάρος της ταξικής συσπείρωσης των εργαζομένων είναι το απαραίτητο όχημα για να αφαιμαχθούν παραπέρα οι εργαζόμενες λαϊκές μάζες προς όφελος των μονοπωλίων.

Για εμάς τους κομμουνιστές, αλλά και για το ταξικό εργατικό κίνημα, το να διατυπώνει κανείς άποψη για τη μορφή και το περιεχόμενο κινητοποιήσεων είναι απολύτως αποδεκτό. Εδώ, όμως (και φυσικά δεν είναι πρώτη φορά), μιλάμε για πικρόχολους και αναίσχυντους σχολιασμούς χωρίς πολιτικά επιχειρήματα, με ατάκες όπως «παραλογισμός», «έξω οι βάσεις του θανάτου» (ειρωνευόμενοι), «ανακάλυψαν τον ένοχο της κρίσης», «τι ζητάνε; - τις καταθέσεις;».

Να ασχοληθούν με τις διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ούτε λόγος.

Μάλιστα, μέσα στο αντι-ΠΑΜΕ παραλήρημά τους, είπαν ότι «αντί να ασχολούνται με τους μισθούς και τις συντάξεις αποκλείουν τράπεζες».

Για τα ληστρικά δάνεια, που έχουν καθημάξει τα λαϊκά εισοδήματα, οι εν λόγω κύριοι «δεν είδαν και δεν άκουσαν».

Για τα βάρβαρα εργασιακά καθεστώτα που επικρατούν στις τράπεζες, το ίδιο.

Και πώς, άλλωστε, αφού οι άνθρωποι εκτελούν εντολές των μονοπωλίων.

Φροντίζουν, βέβαια, πάντα, να απολαμβάνουν μονολόγους, απουσία εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, αφού έχουν κηρύξει εμπάργκο, κάνοντας κουρελόχαρτο τις «αρχές» της αστικής δημοκρατίας που κάθε τόσο δοξολογούν προασπιζόμενοι τη δικτατορία των μονοπωλίων και της τάχα αντικειμενικής ή πλουραλιστικής ή όπως αλλιώς τη λένε, υποκριτικά, δημοσιογραφίας.

Ασφαλώς αντιλαμβανόμαστε ότι όταν βρίσκεται κανείς (όπως οι συγκεκριμένοι κύριοι) σε διατεταγμένη υπηρεσία, εφαρμόζει τη μακιαβελική διδαχή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και ο σκοπός είναι προφανώς τα ιερά και τα όσια της ολιγαρχίας του πλούτου.

Αξίζει, όμως, να υπογραμμίσουμε ότι στη συγκεκριμένη εκπομπή (και δεν είναι η μόνη) ξεσκεπάστηκε το υποκριτικό ενδιαφέρον για τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, στη συζήτηση μεταξύ του κ. Οικονόμου και κ. Χάλαρη, προέδρου του ΣΕΠΕ, ο πρώτος, αφού κουράστηκε ο σβέρκος του από το κούνημα του κεφαλιού του πάνω - κάτω, εκφράζοντας έτσι την αμέριστη συμφωνία του με ένα από τα μεγαλοστελέχη της ΝΕΟΓΑΛ για τις μειώσεις των μισθών, στη συνέχεια, απευθυνόμενος και διακόπτοντας τον πρόεδρο του ΣΕΠΕ, του είπε εν ολίγοις ότι οι μειώσεις μισθών πρέπει να γίνονται και ακόμη και όταν η επιχείρηση έχει τεράστια κέρδη, για να μη φτάσει στο «χείλος της καταστροφής».

Ο κ. Χάλαρης δε χρειάστηκε να συνεχίσει την τοποθέτησή του, αφού διαπίστωσε ότι ο κ. Οικονόμου εκτελεί άριστα τα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου υπερασπιζόμενος το πρόσφατο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

Ολοι αυτοί οι κονδυλοφόροι των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, που δήθεν «κόπτονται» κατά καιρούς για τους χαμηλούς μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, για να δικαιολογήσουν το πετσόκομμα των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, πριν από μερικούς μήνες έλεγαν ότι η νέα μείωση των μισθών γίνεται για να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις και χαθούν οι θέσεις εργασίας.

Οτι οι εργαζόμενοι «πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους» σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι φερέφωνο της πλουτοκρατίας, είσαι αναγκασμένος να ανασκευάζεις τα ψέματα που εκστόμιζες πριν από λίγο καιρό ανάλογα με την περίπτωση.

Εν προκειμένω (νέα επιχειρησιακή σύμβαση στη ΝΕΟΓΑΛ) είναι αναγκαίο για το προπαγανδιστικό οπλοστάσιο της αστικής τάξης, που το συγκρότημα Αλαφούζου υπηρετεί, επειδή η επιχείρηση είχε κερδοφορία 2 εκατομμύρια ευρώ το 2009 και πολύ μεγαλύτερη όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αλλα κουραγιο...


υσ Προς Λυριτζή, Οικονόμου και Ζήρα απευθύνουμε τη φράση του Μπρεχτ:
«Είναι φυσικά πολύ δύσκολο να μη σκύβεις στους ισχυρούς, και είναι πολύ κερδοφόρο να εξαπατάς τους αδύναμους».

10 σχόλια:

  1. Eνα ακομα να πω....
    Βεβαια [λενε] οτι οι εργατες πρεπει να δουλευουνε τσαμπα, για να εξασφαλιστουν οι θεσεις εργασιας...
    Πρεπει πλεον να πληρωνουμε μονοι μας τα ενσημα μας...Για να μη βρεθουμε στο δρομο, και για να μη χρεωκοπησει η χωρα...
    Πρεπει να πληρωνουμε τεραστια ΦΠΑ για καθε αγορα...Για ρευματα, για νοικια,για νερα , για πετρελαια, για ντυσιματα...
    Δεν καταλαβαινει κανεις οτι δεν θα περισσευουν λεφτα, πλεον...Ουτε για ΓΑΛΑ...;;
    Δεν βλεπει κανεις...Οτι ολη αυτη η χασουρα...Παλι σε χασουρα θα οδηγησει..;;;;

    Μηπως, κυριοι βιομηχανοι,βλεπετε πλεον οτι....
    "να μαζεψουμε οτι μπορουμε, πριν να κλεισουμε";;;
    Γιατι εγω...Αυτο βλεπω...
    Οσο για τους δημοσιογραφους...Μαζεφτε καννα ζιπουνακι...Καμμια πιπιλα...Καννα παπουτσακι..
    Να το βαλετε στο "παμε πακεττο" για να συγκινησετε[ισως] τα παιδια σας...Μπας και σας συγχωρησουνε...Γιατι αυτα θα τα λουστουνε...
    Και θα αλλαξουνε επιθετο...
    Μ αυτα που κανετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα.
    'Φροντίζουν, βέβαια, πάντα, να απολαμβάνουν μονολόγους, απουσία εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, αφού έχουν κηρύξει εμπάργκο, κάνοντας κουρελόχαρτο τις «αρχές» της αστικής δημοκρατίας που κάθε τόσο δοξολογούν προασπιζόμενοι τη δικτατορία των μονοπωλίων και της τάχα αντικειμενικής ή πλουραλιστικής ή όπως αλλιώς τη λένε, υποκριτικά, δημοσιογραφίας.'
    ΔΗΜΗΤΡΗ , ειναι τιμη των ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ.
    Και να τους καλουσαν τα συγκεκριμενα κωλ......θα επρεπε ν' αρνηθουν να πανε.
    Ασε που αν υπηρχε λιγη μα λιγη διαθεση απο μερους των κυβερνοντων ,οι δυο αυτοι θα επρεπε να παραπεμφθουν για αθεμιτο πλουτισμο και αποδοχη προιντος εγκληματος , με δεδομενο τον μισθο που λαμβαναν απο την ΕΡΤ ελεω ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ο οποιος παραμενει ακομη ελευθερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαστορα καλησπεροκαλημερα, αυτο θελουν την πληρη εξαθλιωση, πιστευουν οτι με εναν λαο ''ηττημενο'' θα περασουν τα σχεδια τους, πιστευω οτι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ...

    Οι δημοσιοκαφροι, πλησιαζει....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Taspa επισης μια καλησπεροκαλημερα, ποιος τα χ....τα γ...καναλα τους και το συγκεκριμενο, ειναι ''προτεκτορατο'' των αμερικανων, ο παπαχελας ετρωγε σε εστιατοριο στο κολωνακι και του εδινε αναφορα με το νι και με το σιγμα, ο υπευθυνος για τον ''φραχτη'' στον Εβρο, πρωην διοικητης της ΕΥΠ, ο ''τσολιας'' των αμερικανων ειχε υφος ανθυπατου, παροντες αλλοι δυο ''δημοσιογραφοι''!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλα...Με το κοτετσοσυρμα στον Εβρο...Παλι ρομπες γιναμε...Ισραηλινοτεροι των Ισραηλινων..Ειναι
    [λεει] λαικη απαιτηση...Δεν εχουμε να φαμε...Και να πληρωσουμε το ρευμα..Και τρωμε τους λαθρομεταναστες...Βγηκανε απο δεξια στον Φυρερ μας..Τον Καρατζαφυρερ...Ελεγε ο..Υπουργος για φρακτες και στρατοπεδα υποδοχης...
    Και τελειωσε με την...Εποπτευουσα αρχη των..στρατοπεδων...Που θα γινει πριν την κατασκευητων...Ιδιων των στρατοπεδων...
    Τι λεμε τωρα...Ο ανθρωπος...Λαλησε...Μεχρι ο ΟΗΕ
    διαμαρτυρηθηκε...Τι να λεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαστορα ο ''λαλημενος'' οηε, ''θελει'' για επομενο γενικο ''του'' γραμματεα.............................θα το γραψω................................................δεν γινεται θα το γραψω τον............................δεν μου ''παει'' το δαχτυλο, πρεπει ομως να το γραψω τον.......................................................................ας το παρει το ποταμι τον.............................................................................................................................................................ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! Y E S!............................of corse!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πότε τάγραψες αυτά εδώ και δεν τα είδα?! Εδώ είσαι?! Νόμιζα πως έλειπες...
    ---
    Σου έχω πει να μη βλέπεις ειδήσεις στην Τ.V. και πολύ περισσότερο ειδησειογραφικές εκπομπές του ΣΚΑΙ!!!
    Μόνοι τους τα λένε μόνοι τους τ'ακούνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΜΗΤΡΗ..Λες να παει εκει..;;
    Αντε...Με το καλο...
    Και εδω ποιον θα αφησει στο.."ποδι του";;
    Τον Παγκαλο..;;[αντε να δω τον Παγκαλο σε ποδηλατο
    η σε κανω...Και μετα να πεθαααααανω...]

    Δεν βλεπω ομως να προωθειται η επομενη γεννια Παπανδρεου...Τι θα γινουμε χωρις Παπανδρεου και
    μεις οι φτωχοι προλεταριοι...Τι θα ψηφιζουν οι μαζες των Σοσιαλιστων στην Ελλαδα...;;;
    Παπουτσι[η]..;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kariatida62 χαιρεται, ελειπα, εντος λεκανοπεδιου, δεν τους ''βλεπω'', αλλα να αυτοι δεν βαζουν γλωσσα μεσα τους, σαλιαγκοι περιωπης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαστορα χαιρεται, προθυμοι να σηκωσουν τα.......................''βαρη'' της ''διακυβερνησης'' της Ελλαδας πολλοι, Βενιζελος, Χρυσοστομιδης, Σκανδαλιδης, ολοι ενας και ενας, αλλος, με την πολιτιστικη συμπρωτευουσα---τι γιναν τα λεφτα---αλλος με την ''πατρικη'' προστασια του Βαρδινογιαννεικου, αλλος με την υψηλη ''προστασια'' της U.S. Embassy, απο ''επιγονους'' παμε καλα, απο ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή