Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011







ΑΓΑΝΤΑ...

ΠΑΣΟΚ νο 1.

«Πλυντηρέξ»!

Οπως διαβάζουμε στον Τύπο, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να «ξεχάσει» το ρόλο της «Ζήμενς», εφόσον η τελευταία επιστρέψει το... 5% από τις μίζες που «έσπρωξε» στην Ελλάδα! Το φαεινής σύλληψης σχέδιο αποδίδεται στον υπουργό Επικρατείας, κ. Παμπούκη.

Αν, δηλαδή, οι μίζες ήταν 100 εκατομμύρια, και μέσω αυτών εξασφαλίστηκαν δουλειές δισεκατομμυρίων, τότε η «Ζήμενς» και η κάθε «Ζήμενς» μπορούν να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους ότι η τακτική με τα «δωράκια» όχι μόνο τις συμφέρει, αλλά έναντι ευτελούς τιμήματος μπορεί να καταστεί μια «νόμιμη και ηθική» δραστηριότητα: Αφενός οι «Ζήμενς» θα έχουν κάνει τις πολλών δισεκατομμυρίων «μπίζνες» τους, αφετέρου αρκούν μόλις 5 εκατομμυριάκια για να «καθαρίσουν», να «ξεπλυθούν», να γίνουν ξανά «ευυπόληπτες»!

Το κυβερνητικό «πλυντηρέξ» δεν αποκλείεται να ισχυριστεί για τον εαυτό του ότι συνιστά τον ορισμό της «ανάπτυξης» (σ.σ.: της «πράσινης», βεβαίως...).

Αλλωστε, αυτή η κυβέρνηση είναι που θέσπισε ότι με μόλις 5% φόρο, ο οποιοσδήποτε (μηδέ εξαιρουμένων ναρκεμπόρων, σωματεμπόρων και συναφών «επαγγελματικών τάξεων») μπορεί νομίμως να επαναπατρίσει στην Ελλάδα πακτωλό κεφαλαίων από το εξωτερικό, χωρίς να έχει υποχρέωση να δώσει λογαριασμό από πού προήλθαν.

Καταλάβατε τώρα την πλάνη του Ιουλίου Καίσαρα, που νόμιζε ότι η γυναίκα του δεν αρκεί να είναι (κατά 100%) τίμια, αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια;

Λάθος! Ακόμα κι αν είναι 100% άτιμη, το να πληρώνει ένα 5% για να φαίνεται ότι είναι «τίμια», αρκεί.

ΠΑΣΟΚ νο 2.

Αστειότητες!

Ο κ. Παπανδρέου μετά την άριστη συνεργασία που επέδειξε ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας με τους ΝΑΤΟικούς κατά το βομβαρδισμό και διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, «ορίστηκε για ένα χρόνο πρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ» (ΑΠΕ, 20/9/2000).

Ο κ. Παπανδρέου είναι αυτός που ερωτηθείς στις εκλογές του 2004 αν είναι «αριστερός» ή «δεξιός» έδινε την καθαρόαιμη συντηρητική απάντηση ότι στις «σύγχρονες συνθήκες» δεν διακρίνει πολλές διαφορές ανάμεσα στις συγκεκριμένες έννοιες.

Ο κ. Παπανδρέου σε εκείνες τις εκλογές πλαισίωσε τα ψηφοδέλτια του κόμματός του με τους Μάνο - Ανδριανόπουλο.

Ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός κόβει μισθούς από τους εργάτες και συντάξεις από τους συνταξιούχους.

Ο κ. Παπανδρέου αυξάνει τις τιμές του ρεύματος και των εισιτηρίων που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές για τα κέρδη των βιομηχάνων.

Ο κ. Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου, την ώρα που η αγορά γεμίζει με «λουκέτα» κατεστραμμένων βιοπαλαιστών, εκείνος γεμίζει ανά την επικράτεια την αγορά με 30.000 «φρουτάκια».

Ο κ. Παπανδρέου, στον αποστειρωμένο από κάθε αντίλογο (απ' ό,τι φαίνεται και από κάθε πολιτική αξιοπρέπεια) χώρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εκφώνησε χτες ένα «δεκάρικο» που μεταξύ άλλων περιλάμβανε και οδηγίες προς ναυτιλομένους για το τι είναι και τι δεν είναι «αριστερό» και «προοδευτικό».

Το πράγμα θα ήταν προκλητικό και εξοργιστικό.

Αν δεν ήταν αστείο.

ΠΑΣΟΚ νο 3.

Με μετανάστες!

Τον φράχτη στον Εβρο φτιάξτε τον με ...μετανάστες!

Σαν αυτούς που χρησιμοποιήσατε για τα «μεγάλα έργα» σας.

Σαν εκείνους που ξεζουμίσατε για να φτιάξετε τα στέγαστρα της «νέας μεγάλης ιδέας», των Ολυμπιακών Αγώνων και του Καλατράβα.

Σας αυτούς με τους οποίους δίνετε την άδεια να επανδρώνουν τα καράβια τους οι εφοπλιστές «κατά παρέκκλιση» (!) της νομοθεσίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις.

Σαν αυτούς με τους οποίους τα «δουλεμπορικά» τροφοδοτούν με «Κούνεβες» τόσο τους κεφαλαιοκράτες, όσο και τους δημόσιους (!) οργανισμούς.

Σαν αυτούς που τους βλέπουμε να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν στα εργοστάσια και στα εργοτάξια των βιομηχάνων.

Σαν αυτόν που σκοτώθηκε καθαρίζοντας τα τζάμια του υπουργείου ...Εργασίας!

Σαν αυτούς που χρησιμοποιούν πολλοί «Ελληναράδες» ως υπηρέτες τους στα σπίτια τους και στα μαγαζιά τους.

Σαν αυτούς που έχουν οι νεοτσιφλικάδες στα μποστάνια τους.

Μετανάστες ανασφάλιστους.

Κυνηγημένους.

Κακοπληρωμένους.

Αλλά προσοχή: Βάλτε τους να χτίσουν το φράχτη από την από κει μεριά.

Κι όταν τον τελειώσουν, κλείστε τους απ' έξω.

Να μια «αριστερή» και «προοδευτική» ιδέα, η οποία βοηθάει και στη μείωση του δημόσιου χρέους.

Ας την συμπεριλάβει στο επόμενο «αριστερό» και «προοδευτικό» λογύδριο που θα εκφωνήσει ο Παπανδρέου - κατά τα πρότυπα του χτεσινού - στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Κοκτέιλ» αστυ-Νομικής και ανωτάτης αντι-μεταναστευτική!!!

Αλλα κουραγιο...


υσ Κατόπιν αυτών, το μόνο που αρμόζει στον «σοσιαλιστή» υπουργό Παπουτσή, στον «σοσιαλιστή» πρωθυπουργό Παπανδρέου και εις άπασα τη «σοσιαλιστική» τους κυβέρνηση είναι τα λόγια του ποιητή, του Νίκου Καρούζου:
«Την καλησπέρα μου στα ιδανικά σας»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου