Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010










ΑΓΑΝΤΑ...

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Αρχισαν να λειτουργούν ως επιχειρήσεις.

Με την ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων άρχισαν να μετατρέπονται σε επιχειρήσεις με κριτήριο την αύξηση των εσόδων από την πώληση υπηρεσιών στους ασθενείς που θεωρούνται πελάτες. Ετσι οι λαϊκοί άνθρωποι δε θα μπορούν να έχουν υπηρεσίες Υγείας, αφού δε θα μπορούν να πληρώνουν. Από τα έσοδα, τα νοσοκομεία, θα πρέπει να εξασφαλίζουν μέρος των λειτουργικών εξόδων τους, την αγορά νέου εξοπλισμού, την πληρωμή μέρους των εφημεριών, τις αμοιβές των επικουρικών ιατρών, τις υπερωρίες κ.ά. μετά και τις δραστικές περικοπές των κονδυλίων από το κράτος.

Τι σημαίνει ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων?

Ο ασθενής θα κληθεί να πληρώσει την ιατρική επίσκεψη. Παραδείγματος χάριν: Το υπουργείο Υγείας έχει καθορίσει τιμές για την επίσκεψη στο γιατρό από 30 - 90 ευρώ. Οι ασθενείς του δημόσιου τομέα, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνουν αυτή την ιατρική επίσκεψη και θα παίρνουν πίσω μόνο 20 ευρώ, αφού αυτό προβλέπει απόφαση του ΟΠΑΔ για την κάλυψη της συγκεκριμένης δαπάνης. Δηλαδή, καλούνται να πληρώσουν σχεδόν το σύνολο της ιατρικής επίσκεψης (από 10 - 70 ευρώ). Οι ασθενείς των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων θα πληρώνουν το σύνολο της δαπάνης και θα παίρνουν πίσω ένα ποσό ανάλογα με τις αποφάσεις του ασφαλιστικού τους φορέα. Η απόφαση του ΟΠΑΔ σχετικά με το ύψος κάλυψης της δαπάνης για την ιατρική επίσκεψη σηματοδοτεί το τι θα γίνει με τις αποφάσεις των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων.

Με τις εργαστηριακές και άλλες εξετάσεις. Παρόλο που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα καλύπτονται από τους ασφαλιστικούς φορείς, η πραγματικότητα είναι ότι μια σειρά εργαστηριακών εξετάσεων, ήδη δεν καλύπτονται. Από την άλλη, οι ίδιοι ασφαλιστικοί φορείς, το τελευταίο διάστημα παίρνουν αποφάσεις και βγάζουν εκτός κάλυψης εργαστηριακές εξετάσεις.

Δηλαδή, ήδη έχουν γίνει και δρομολογούνται μια σειρά πρόσθετων άγριων περικοπών σε βάρος των ασφαλισμένων.

Ακόμα και αυτά που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν υποστεί περικοπή και ήδη η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων από τη συνεχή υποχρηματοδότηση (κρατική και εργοδοτική), οδηγεί στο να προχωρούν και αυτά σε δραστικές περικοπές των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την αυξημένη δαπάνη που θα πληρώνει ο ασθενής για την ιατρική επίσκεψη, επιπλέον, θα πληρώνει ένα όλο και μεγαλύτερο ποσό και για τις εργαστηριακές και άλλες εξετάσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιηθεί η Κάρτα Υγείας, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η λίστα φαρμάκων. Στόχος τους είναι να ελέγχεται η ποσότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους ασφαλισμένους.

Οι ανασφάλιστοι, άνεργοι, μερικώς απασχολούμενοι, όσοι δεν έχουν ασφαλιστικό βιβλιάριο, θα πληρώνουν το σύνολο της δαπάνης για την ιατρική επίσκεψη και για όλες τις εξετάσεις που θα απαιτηθούν από το δημόσιο νοσοκομείο!!!

Αλλα κουραγιο...



υσ Χωρίς ίχνος ντροπής.

«Παρά τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς πετύχαμε πολλά στην Ειδική Αγωγή, έχουμε όμως δρόμο να διανύσουμε μπροστά μας» δήλωσε, πριν λίγες μέρες, η Ε. Χριστοφιλοπούλου σε σύσκεψη του υπουργείου Παιδείας για τον απολογισμό και τον προγραμματισμό των δράσεων στην Ειδική Αγωγή. Με νούμερα για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και πολλά «θα» προσπάθησε να πείσει ότι η κυβέρνηση δουλεύει πάνω στο σύνθημα «Ολοι οι μαθητές έχουν το ίδιο δικαίωμα στη γνώση».

Τα «αληθινά» νούμερα, όμως, δεν αφήνουν περιθώρια για λαϊκισμό και αποκαλύπτουν την υποκρισία: Τα 184.500 από τα 200.000 παιδιά, που υπολογίζεται ότι χρειάζονται ειδική αγωγή, είναι έξω από το δημόσιο σχολείο. Τα 15.500 παιδιά που παρακολουθούν τη δημόσια εκπαίδευση βρίσκονται αντιμέτωπα με την έλλειψη σύγχρονων υποδομών και οι γονείς τους, πολύ συχνά, αναλαμβάνουν την οικονομική υποστήριξη!!!

10 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ...
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ...
    ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ...ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλησπερα, αυτοι ολη την φαια ουσια που εχουν την απασχολουν για το ''καλο'' μας, ''κατι'' δεν πρεπει να κανουμε και εμεις γι'αυτους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη
    Βάρδα μην μας χρειαστεί γιατρός. Πέρυσι χρειάστηκε να κλείσω ραντεβού στο οφθαλμιατρείο Αθηνών.
    Ερώτηση.Απογευματινά θέλετε ή πρωινά;
    Απάντηση:Πρωινά.
    τηλεφωνήτρια:σε 45 μέρες !
    εγώ:45 μέρες;
    τηλεφωνήτρια μάλιστα 45 μέρες, έχουμε πολύ κόσμο στις λίστες μας.
    εγώ:Για τα απογευματινά πόσες μέρες θα χρειαστεί να περιμένω;
    Τηλεφων:Την Πέμπτη μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού! (το τηλεφώνημα γίνεται Τρίτη)
    Εγώ:Ωραία απογευματινό ραντεβού λοιπόν.
    Τηλεφωνήτρια:Τι ραντεβού θέλετε;
    Εγώ: Τι, τι ραντεβού θέλω, δεν σας καταλαβαίνω.
    Τηλεφων:Έχει με 65 Ευρώ και με 45 ευρώ!
    Εγώ :Συγνώμη δεν σας καταλαβαίνω, τι είναι το 45 και τι είναι το 65; Με 45 θα με κοιτάξει η καθαρίστρια και με 65 ο γιατρός;
    Τηλεφων:Όχι γιατρός θα σας κοιτάξει και με τα 45,απλά με 65 ευρώ θα σας δει καθηγητής.
    Πήγα που λες στον καθηγητή, γιατί για τον γιατρό έπρεπε να περιμένω 10 μέρες, ενώ με τον καθηγητή την Πέμπτη.
    Η ηλίθια, κοίταξε την ώχρα, έτσι το λένε, αλλά για να κοιτάξει την ώχρα, πρέπει να σου βάλει ένα φάρμακο και μετά δεν μπορεί να σου μετρήσει την μυωπία και να σου προσαρμόσει τα γυαλιά.
    Έτσι μου έκλεισε ραντεβού εκ νέου την επόμενη εβδομάδα.Και τι θα γίνει θα ξαναπληρώσω ρωτάω η αφελής.
    Βέβαια θα ξαναπληρώσεται.Και μου την δίνει και της τα χώνω και νάτην η κυρία, μεγαλόψυχη με διαβεβαιώνει ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσω.Χατήρι μου έκανε!
    Και πάω την επόμενη Πέμπτη και με κοιτάει .......η καθαρίστρια (η βοηθός της)
    Ας τα Δημήτρη θα πηγαίνουμε με γρατζουνιά και θα πεθαίνουμε από γάγγραινα.
    Σημείωση:Τα πρωινά για τα οποία θα περίμενα 45 μέρες, ήταν δωρεάν,μετά το έμαθα αυτό και τότε κατάλαβα γιατί για τα πρωινά θα περίμενα 45 μέρες, για απλό γιατρό 10 και για τον καθηγητη άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Β.Β καλημερα, μια ζωη κρατησεις και ηρθε η ωρα να μας πουν οτι ''συγνωμη'' δεν φτανουν τα λεφτα σας, το φανταζεσαι, οτι εκοψαν στους δημοσιους υπαλληλους την εξεταση των καρκινικων δεικτων, εχεις πληρωνεις, δεν εχεις την εβαψες, θα αρχισει ν'αρρωστενει ο κοσμος και να πεθαινει στα σπιτια του, οπως τα παλια χρονια και την ''διαγνωση'', θα την δινει η ''κυρα μας η μαμη και τα φαρμακα θα βγαινει στην ζητιανια, ο ''Καιλας'' της οικογενειας, δεκαετιες '30-'60, σιγα-σιγα ζουμε, οποτε οσο πιο γρηγορα παρει ''σκουπα'' ο εργαζομενος τοσο πιο γρηγορα του καθε ειδους ''διανοια'' και λαμογιο οικονομικου, θα το στειλει εκει που πρεπει, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρισκόμαστε πλεον στην φάση υλοποίησης ενός προαναγγελθέντος σχεδίου δολοφονίας του ΕΣΥ!
    Τώρα δίνεται η χαριστική βολή!
    Εύστοχη η απάντηση του Μαχαίρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα σ ολη τη παρεα! Τα διαβασα και συμφωνω με την..ριζοσπαστικη αποψη του φιλου μαχαιρη! ;)

    Kαλη & αγωνιστικη εβδομαδα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για ένα απλό πνοκέφαλο, καθώς είμαι και λίγο
    φοβιτσιάρα,σκέφτηκα να επισκευτώ τον Νευρολόγο
    του ΙΚΑ.
    Και αρχίζει, η... εξέταση/ξεχνάτε?ε τα γιαλιά μου
    πότε πότε.
    Κι αρχίζει να γράφει φάρμακα,αφού πήγα στο φαρμακείο και τα πήρα,αρχίζω να διαβάζω τα
    εσώκλειστα χαρτάκια,τα οποία έγραφαν αλτσαχαιμερ,η όπως το λένε,ημηκρανία,κ.τ.λ.
    Τα χάρισα στο φαρμακείο και πήρα ασπιρίνη.
    Ο Γιατρός βέβαια θα πήρε την προμήθεια του.
    Αδιαφορώντας και για το κόστος στο κράτος για τα άχρηστα φάρμακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kariatida62 καλησπερα, ταφοπλακα στην προληψη και στην περιθαλψη.
    ''Εχουμε'' και αλλα που ''ερχονται'', οπως τις συγκοινωνιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Elva καλησπερα, ο μαστορας ειναι απο τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ, γιατι οταν δουλευεις απο τα ''μικρα'' σου, σιγουρα ξερεις τι θα πει ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και οχι οικονομια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. FREZIA καλησπερα, τι φοβασε, μια ψυχη, θα βγει που θα βγει, μη το σκεφτεσαι, [αστειευομαι]...

    ΑπάντησηΔιαγραφή