Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010







ΑΓΑΝΤΑ...

Η φυλλάδα με τίτλο «Δημοκρατία».

Τι κατατάσσει μια εφημερίδα στην κατηγορία της φυλλάδας; Για όσους δε διαθέτουν το σχετικό κριτήριο, μπορούν εύκολα να το αποκτήσουν διαβάζοντας το σχόλιο που δημοσιεύει η νεόκοπη εφημερίδα «Δημοκρατία» στο χτεσινό της φύλλο.
Η φυλλάδα παρουσιάζει μια φωτογραφία που δείχνει την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με μέλη της χορωδίας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, τα οποία επισκέφτηκαν τον Περισσό την περασμένη Παρασκευή για να πουν τα Κάλαντα.
Κάτω από τη φωτογραφία γράφει μεταξύ άλλων κάποιος Παναγιώτης Λιάκος: «Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, λέει το ρητό, αλλά μπορεί όλες να σου λένε ψέματα.
Εδώ βλέπουμε τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα (...) έχει μεν τα χέρια σταυρωμένα, υπακούοντας ασυναίσθητα στις σοβιετικές ντιρεκτίβες για επιφυλακτικότητα - ακόμα και σε στιγμές χαράς.
Από την άλλη, όμως, το χαμόγελο είναι πλατύ πλέριο, που θα 'λεγε κι ο Ορέστης Κολοζώφ (...)
Ωστόσο, το γεγονός ότι το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ δεν εξέδωσε ανακοίνωση διάψευσης της γέννησης του Χριστού, μπορεί να θεωρηθεί ως μια κίνηση αβροφροσύνης του Περισσού προς τις μάζες των πιστών.
Οι πιο δύσπιστοι αναφορικά με τις προθέσεις του κόμματος της κυρίας Παπαρήγα θεωρούν ότι το ΚΚΕ απλά ανέβαλε για λίγες ημέρες τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα γενέθλια του Στάλιν, ώστε να συνδυάσει τη θρησκευτική γιορτή με την πολιτική (...)
Οπότε, αν υπάρχει από την Κεντρική Επιτροπή πρόνοια για εξοικονόμηση πόρων του κόμματος, οι κομισάριοι κάλλιστα μπορούν να συνταιριάξουν τις δύο γιορτές σε μία. Παράπλευρο κέρδος στην υπόθεση είναι ότι, αντί για σοκολατάκια Leonidas, τούρτες και φοντάν, οι κομμουνιστές, αξιοποιώντας τη λαϊκή παράδοση, μπορούν να κερνάνε μελομακάρονα και κουραμπιέδες, που κοστίζουν φτηνότερα από τα μπουρζουάδικα γλυκίσματα».
Δεν ξέρουμε σε τι κοινό απευθύνεται η εφημερίδα και ο συντάκτης της.
Θεωρούμε ωστόσο βέβαιο ότι υποτιμάει τη νοημοσύνη και το χιούμορ όσων την αναζητούν στα περίπτερα, δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πού μπορεί να οδηγήσει η ανοησία όταν ταχθεί στην υπηρεσία της αντιΚΚΕ προπαγάνδας.

Αλλα κουραγιο...

10 σχόλια:

  1. Είναι χρονιάρες μέρες για να σου πω σε ποιους απευθύνεται.
    Η απορία μου είναι πώς την άντεξες!
    Δεν πιστεύω να την κράτησες στα χέρια σου;
    Μπεταντίν και γρήγορα!

    Κατινάκι μου μη το επιτρέπεις γιατί τα νεύρα του δεν τα βλέπω καλά... φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαγια Αντιγονη χαιρεται, ε, οταν εισαι σε ενα χωρο δουλειας, βλεπεις, ενημερωνεσαι για τα ''νεα'' προιοντα και τουτο το ''προιον'' ειναι χρηματοδοτουμενο απο την.............................Κρητη και υποστηριζει την ''ομορφη'' παραλιγο αρχηγινα της Ν.Δ, την μικρουλα Ντορα, την Θατσερ της Ελλαδας.
    Το κατινακι τα παιρνει στο ''κρανιο'' με τετοιες κωλοφυλλαδες.
    Σου στελνει τα φιλια της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mη λες κακο για τη μικρη...Γιατι θα σε..καταραστει ο μπαμπας της και θα...Βουλωσει η χεστρα...
    Θα ξεφορτιστει η μπαταρια του αυτοκινητου...
    Θα χασεις το κινητο σου...
    Θα χαλασει το ξυπνητηρι...
    Θα βγει η Βασιλοπιττα...Πιττα...
    ΦΤΟΥ...ΦΤΟΥ...
    Στον απηγανο...
    Οσοι τη διαβαζουνε τη φυλλαδα...Το ιδιο "δημοκρατες" θα ειναι...
    με τους χρηματοδοτες...
    Και Πιστοι Χριστιανοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την...Ομορφη..;;
    Δημητρακη...Πονηρουλη...Πολυ εξτρημ σε βλεπω...
    Στις προτημησεις σου...
    Πολλη παρεα με την Κιρκη...

    Κατινακιιιιιιιιιιι......

    Τωρα βρε...Θα σε δωσω στεγνα...
    Κατινακιιιιιιι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά βρε Δημήτρη στ΄αλήθεια άνοιξες τέτοια φυλλάδα;
    Δεν λέω, καλό είναι να γνωρίζουμε τι λένε και τι πρεσβεύουν οι λογής λογής φυλλάδες και τα έντυπα που κυκλοφορούν, για να ξέρουμε τι να απαντήσουμε πως να αντιμετωπίσουμε
    την προπαγάνδα τους.
    Αλλά αδελφέ μου,εφημερίδα που στηρίζει την Μπόρα Δρακογιάννη;
    Μπα σε καλό σου. Την κατονομάζεις και Θάτσερ της Ελλάδας. Αυτή είναι πλέον μια ξεπεσμένη πρώην.
    Παει στοίχημα ότι σε λίγο καιρό θα την λυπόμαστε κιόλας.
    Κρίμα είναι σου λέω και κείνος ο Μαχαίρης,ντροπή Μαχαίρη ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι επειδή τη λένε"Δημοκρατία" την εφημερίδα,
    νομήζουν ότι είναι δημοκρατική?
    Το ράσο δεν κάνει τον Παπά.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαστορα καλημερα, τι κακο να πω για την κορη του γκαντεμη την αρχιγκαντεμω, σφυριζει ο πυργος λες να τα φτυσει το μηχανημα?
    Εχει ομορφο ανθρωπο το Μητσο..........φτου--τρις---, ποια ομορφη λες για να ξερω, το κατινακι μου λεει για την Αλεξανδρα που εχει την Action Aid για να πορευεται???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Β.Β καλημερα, μεχρι και Βραδυνη και Ελευθερο, σε κατι κενα της δουλειας και μετα εχεις ενα σαν πονοκεφαλο, κατι σαν φαγουρα, λες να την λυπομαστε που δεν θα μπορει να κυβερνησει η να βρει αγοραστη για τα υπολοιπα απο κατι ''παλιοπραγματα'' που εχουνε στο σπιτι, κατω στην Κρητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Frezia καλησπερα, δημοκρατια χωρις δημοκρατια, νεα χωρις νεα, ελευθερος τυπος, χωρις ελευθερια, πλουραλισμος στην πληροφορια χωρις πληροφορια, τυπος, ατυπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημητρό, δεν απαντάμε σοβαρά σε δημοσιεύματα κακόγουστου χιούμορ και μουχλιασμένης κριτικής. Απαντάμε με τα ίδια όπλα, μόνο χωρίς τη μούχλα και την κακογουστιά.
    Ας πούμε, μάθαμε από έγκειρες πηγές ότι ο χριστούλης είναι η νέα μεταγραφή του ΚΚΕ και επίκειται φραγγέλιο και δήμευση χιτώνων.
    (Με το καλό να υποδεχτείτε το νέο χρόνο. Φιλιά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή