Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010











ΑΓΑΝΤΑ...

Φιλοι μου, ειναι εγκυρο, δεμενο απο πολλες μεριες, το μυστικο πρεπει να το βγαλουμε στην επιφανεια, να το μαθουνε ολοι, στο υπουργειο των οικονομικων, στο υπουργειο της εργασιας, στο υπουργειο αναπτυξης, ειναι εγκατεστημενοι...............................................ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν το πιστευεται, οταν ομως ολοι αυτοι οι φορεις του κρατους, ερχονται σε συμφωνια με τον ΣΕΒ, για πιο πολλες ωρες εργασιας, σε καταργηση των ημερων αναπαυσης, Σαββατου και Κυριακης, καταργηση του 40ωρου και με σκοπο το 65ωρο, σε μια κοινωνια που σκεφτεται πια για ν'αγορασει και τ'απαραιτητα, λογω ελλειψης μετρητων, οταν πετσοκοβονται, ημερομισθια, επιδοματα, δωρα, συνταξεις, οταν η ανεργια παει για το ''επισημο'' 20%, οταν κλεινουν μαγαζια, βιοτεχνιες και μεγαλες επενδυσεις ''φυγαδευονται'' στα πρωην σοσιαλιστικα κρατη, για περισοτερη ''μπαζα'' των ''επενδυτων'' της ευκαιριας, τοτε σιγουρα ειναι στα υπουργεια..............ΟΥΦΟ, ΑΤΙΑ, ΕΤ και οτι αλλο βαλει ο νους μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

Καταστρέφουν τους εργαζόμενους.

Εκτός από τη συμφωνία για μείωση των μισθών κατά 12% που συμφώνησαν εργοδοτικές οργανώσεις και ΓΣΕΕ, φαίνεται να συμφώνησαν και στη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου χωρίς πληρωμή υπερωριών και για 6ήμερη δουλειά και για κατάργηση της Κυριακής. Αλλά έτσι αυξάνεται η απλήρωτη δουλειά των εργαζομένων, αυξάνοντας την εκμετάλλευση και τα κέρδη, ενώ θα προκαλούνται και ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία των εργαζομένων, αφού δε θα μπορεί να αναπληρώνεται η εργατική τους δύναμη κανονικά. Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους δεν είναι μόνο η δραστική μείωση μισθών αλλά και η μεγάλη αύξηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας και του χρόνου της απλήρωτης δουλειάς. Θυμίζει την οδηγία της ΕΕ για το 65ωρο, όπου η μεγαλοεργοδοσία θα μπορεί να απασχολεί τους εργαζόμενους όλες τις μέρες της βδομάδας, για όσες ώρες θέλει, πληρώνοντας μισθούς πείνας.

Αλλα κουραγιο...



Υ.Σ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


«Ολα αυτά που ζητεί και δρομολογεί η τρόικα με επώδυνο τρόπο θα μπορούσαν να είχαν εφαρμοσθεί από δεκαετίες από τις ανερμάτιστες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με ανώδυνο τρόπο».
«Ευαγγέλιο» για τον ΛΑ.Ο.Σ. οι προσταγές της πλουτοκρατίας, όπως αυτές αποτυπώνονται και στο μνημόνιο που τρόικα και κυβέρνηση συνομολόγησαν, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. υπερψήφισαν στη Βουλή κι εφαρμόζεται με τη στήριξη και της ΝΔ. Στον εκπρόσωπό του ανήκει η παραπάνω κυνική δήλωση και τινάζει στον αέρα την υποκριτική και δημαγωγική ρητορεία του κόμματός του, ότι η ψήφος του στο μνημόνιο ήταν αναγκαίο κακό για να «πληρωθούν μισθοί και συντάξεις». Επρεπε ο σφαγιασμός των εργασιακών λαϊκών δικαιωμάτων να έχει συντελεστεί χρόνια πριν, λέει ο Κ. Αϊβαλιώτης. Και έχει το θράσος ο ίδιος την ίδια μέρα και με λίγες μόνο ώρες διαφορά να δηλώσει για την απεργία των ναυτεργατών ότι «αν ο καθένας προσπαθεί να εξασφαλίσει ωφελήματα εις βάρος των άλλων, στο τέλος υπονομεύει την κοινή εθνική προσπάθεια, η κόντρα ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις ωφελεί μόνον τις προθέσεις και τις μεθοδεύσεις της τρόικας».
Προθέσεις και μεθοδεύσεις που ο ΛΑ.Ο.Σ. στηρίζει ευχαρίστως συντασσόμενος με την «κοινή εθνική προσπάθεια» των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου που δεν αποσκοπεί παρά στο να αυγατίζουν τα κέρδη του, στραγγίζοντας τον κοσμάκη.

***

Δεν θα μπορούσε να το πει πιο καθαρά ο Φ. Κουβέλης, πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», ότι αυτός και το κόμμα του είναι έτοιμοι να βάλουν πλάτη υπέρ του συστήματος. «Η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο. Απειλείται η ενότητα της Ευρώπης (...) Είμαστε η υπεύθυνη αριστερή δημοκρατική δύναμη που αγωνίζεται για να σωθεί η χώρα και να υπάρξουν οι πολιτικές που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Δεν εντασσόμαστε στους προθύμους να δουν τη χώρα να καταστρέφεται. Θέλουμε να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις-τομές, δεν επενδύουμε στην καταστροφή, στην τέφρα και στον κουρνιαχτό των ερειπίων. Δεν είμαστε άλλοθι για να δικαιολογηθούν τα αδιέξοδα, το βύθισμα σε έναν αριστερισμό. Η δική μας αυτονομία δεν εξαντλείται στο στείρο καταγγελτισμό. Η πολιτική της κυβέρνησης έχει πάρα πολλά αδιέξοδα. Αλλά αδιέξοδα έχει και η πολιτική των άλλων που κάνουν αντιπολίτευση χωρίς θέσεις και προτάσεις». Αυτά είπε. Θα μπορούσε βεβαίως να λείπει η «σάλτσα», τα άλλοθι που προβάλλουν για τις επιλογές τους, όπως ότι η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο και θέλουν δήθεν να τη σώσουν κ.ά. Η «Δημοκρατική Αριστερά» εντάσσεται στις δυνάμεις που επενδύουν στην καταστροφή, την τέφρα και τον κουρνιαχτό των ερειπίων, του λαού και των δικαιωμάτων του. Και εντάσσεται στους πρόθυμους να τα δουν ερείπια πάνω στα οποία θα υψωθούν νέα κέρδη της πλουτοκρατίας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με την κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ για το κύριο προσωπικό, ένας τραπεζοϋπάλληλος έγγαμος με 10 χρόνια προϋπηρεσία αμείβεται με 1.114,30 ευρώ μεικτά και, αντίστοιχα, ένας έγγαμος εμποροϋπάλληλος με 10 χρόνια προϋπηρεσία, με 1.099,78 ευρώ μεικτά, σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση του κλάδου του. Με μείωση 12% επί των μεικτών, ο τραπεζοϋπάλληλος θα παίρνει 980,58 ευρώ και ο εμποροϋπάλληλος 967,31 ευρώ.
    Υπάρχει όμως και το «σενάριο» της κυβέρνησης, που λέει ότι η υπερίσχυση της επιχειρησιακής σύμβασης δε θα πέφτει κάτω από τον κατώτερο μισθό ανειδίκευτου εργάτη που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ και ανέρχεται στα 740,00 ευρώ μεικτά. Μπορεί, δηλαδή, οι παραπάνω περιπτώσεις εργαζομένων να έχουν μείωση αποδοχών κατά 374,30 ευρώ για τους τραπεζοϋπαλλήλους και κατά 359,78 ευρώ για τους εμποροϋπαλλήλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Εκτός από τη συμφωνία για μείωση των μισθών κατά 12% που συμφώνησαν εργοδοτικές οργανώσεις και ΓΣΕΕ, φαίνεται να συμφώνησαν και στη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου χωρίς πληρωμή υπερωριών και για 6ήμερη δουλειά και για κατάργηση της Κυριακής" Σε λίγο θα μας περάσουν και αλυσίδες στα πόδια δεμένους σε κρίκους!
    ----
    Τώρα όσο για τους εξωγήινους στα Υπουργεία, λες νάχουν κάποια σχέση και ομοιότητα με την
    "ανακάλυψη" της ΝΑΣΑ και του βακτηρίου με στοιχείο το αρσενικό? Αυτά ζουν σε τοξικά περιβάλλοντα λένε οι επιστημονες...μάλλον δίκιο έχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kariatida62 καλη μερα και καλη σου Κυριακη, πρωινη σε ''βλεπω'', οι εξωγηινοι ειναι ''ανακαλυψη'' του Λιακοπουλου, ειναι τοσο ασχετοι που κατι τετοιους οταν παιζαμε μπαλα στην ''αλανα''--μπροστα απο την παλια σχολη των ευελπιδων--τους λεγαμε, εξωφυλαρουχες, δηλαδη, για το μονο που εκαναν ηταν να φυλανε εκτος....πεδιας--καλο,ε--τα ρουχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλεπω...Δυστυχως...Το 750 αρι να γενικευεται...
    Στα πλαισια της ανταγωνιστικοτητας της ελληνικης
    οικονομιας...Ανταγωνιστικοτητα στο ποιος θα δωσει τα πιο πολλα στους οσο γινεται πιο λιγους...
    Ανταγωνιστικοτητα στο ποιος θα σωσει την ενοτητα της Ευρωπης...
    Ανταγωνιστικοτητα, δυστυχως και απο τους αρριβιστες "υπευθυνους" της δημοκρατικης αριστερας...
    Τους δασκαλους της οσφυοκαμψιας...Με τις ψηφους των αριστερων ανθρωπων που πιστεψαν στην ευρωπη των...Λαων...
    Αγαπημενοι μου συναγωνιστες...
    Ελατε να πουμε τωρα τι θα κανουμε παρακατω...
    Και πως θα διασφαλισουμε τις θεσεις μαχης μας απο τους αρριβιστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεία σου Δημήτρη .
    Το πέμπτο καράβι απο το τέλος ( Κρουαζιερόπλοιο ) με την μπλέ γραμμή στη τσιμηνιέρα ήταν το ΟΛΥΜΠΙΑ . Δείχτο στον Στρατή .

    750 δραχμές το μήμα πέρνανε και αυτοί τότε .

    ΒΑΛΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή