Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010







ΑΓΑΝΤΑ...

"Ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει" δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να συναινέσει. "Οι εργαζόμενοι είναι σε απόσταση αναπνοής να συνειδητοποιήσουν ότι ή θα σκύψουν το κεφάλι ή αν θα περάσουν στην αντεπίθεση" είπε και πρόσθεσε ότι: "δεν υπάρχουν λύσεις στο πλαίσιο αυτού του συστήματος".

Αλλα κουραγιο...

14 σχόλια:

  1. H μεγάλη αλήθεια είναι αυτή: Δεν υπάρχουν λύσεις στα πλαίσια του συστήματος. Το θέμα είναι ότι το σύστημα που επαγγέλλεται το ΚΚΕ είναι εξίσου τρομακτικό με τον πιο αποτρόπαιο καπιταλισμό. Πώς θα ξετρομάξουν οι άνθρωποι, Μήτσο; Πώς θα αρθούν όλα αυτά που έδιωξαν τους ανθρώπους από το μόνο σύστημα που θα μπορούσε να δώσει μια δικαιη και ανθρώπινη κοινωνία; Αρκεί η εξαθλίωση, η φτώχεια, η αδικία; "Το ώριμο φρούτο" δεν είναι για μας, σύντροφε. Εμείς πρέπει να πείσουμε ότι το φρούτο δεν είναι δηλητηριώδες κατ'αρχάς και μετά κι ότι είναι νόστιμο και θρεπτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημητρη καλησπερα.
    Η gyristroula2 εχει δικιο, οι ανθρωποι απομακρυνθηκαν απο την σκληρωτητα του συστηματος που κυριαρχησε της ιδεολογιας, που διαστρεβλωσε τις αρχες και απο ιδεολογια εγιναν εξουσια, αυταρχισμος.
    Καποτε θα πρεπει το ΚΚΕ να ξεκαθαρισει τι ακριβως επαγγελεται για σημερα.
    Πως βλεπει την επομενη ημερα με ΚΚΕ στην εξουσια.
    Υπαρχουν δρομοι που μπορουμε να φθασουμε σε μια διεκδικητικη Αριστερα και συγχρονως Σοσιαλιστικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Gyristroyla2 καλησπερα, σαν να μη μου τα λες καλα, αν λες οτι δεν υπαρχει λυση, τοτε σε εχουν νικησει, τοτε δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα, ανοιξε την πορτα και περιμενε οποτε ερθει η μπορα να σε σαρωσει, βλεπεις αυτη ειναι η διαφορα μας,---με την καλη εννοια---το εβαλες κατω, βλεπεις οτι ερχεται το ''κυμα'' και αντι να κολυμπησεις με αρπαζεις και στην προσπαθεια σου να γλυτωσεις, θα πνιγουμε και οι δυο μας, δεν ειναι το προβλημα της καταρευσης της χωρας το Κ.Κ.Ε, τα δυο κομματα της ''εξουσιας'' ειναι με τις επιλογες τους, μιλας για τον σοσιαλισμο και τον βαζεις στο ιδιο τσουβαλι με τον κομμουνισμο, ασε οτι κανεις και λαθος---δεν επιτρεπετε, δασκαλα---δεν ειχε ερθει το σταδιο του κομμουνισμου, στα πρωην σοσιαλιστικα κρατη---εξ ου και το σοσιαλιστικα---τα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΤΟ Κ.Κ.Ε και ειπε οτι εξ αιτιας των λαθων οι ορδες των κεφαλαιοκρατων εχουν ριμαξει τον πλανητη, τι θελεις καθε μερα να βγαινει και να τα λεει---δεν ειναι εκκλησια, κυριε ελεησον---ξερεις ωρε Ανεστασια δεν εχει να πεισει για τιποτα και κανεναν το Κ.Κ.Ε, σου διαφευγει---με την καλη εννοια---οτι κανεις μπανιο, τρως, γελας μα τα αστεια, ανταλλασεις αποψεις, ακους κιθαρα, τραγουδας, λες τις ανησυχιες, μιλας για το αυριο των παιδιων σου, με του ανθρωπους που ψηφιζουν Κ.Κ.Ε, δεν ειναι καπου αλλου, ειναι εδω διπλα σου, και ειναι συμπαραστατες στους αγωνες σου, αυτο που θελεις ν'ακουσεις ειναι η σταση τους απεναντι στην καθημερινοτητα, ποιοι τραβιουνται σε δικαστηρια, ποιοι εχουν καταδικες για συνδικαλιστικους και πολιτικους αγωνες, αυτος ειναι ο καιρος τωρα με αυτον αρμενιζουμε, τι να το κανω αν ερθουν μερες δισεκτες και πεις ξανα οτι ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΚΙΟ, εδω, τωρα, για την ζωη των παιδιων μας και την υπερηφανεια την δικη μας και των γονιων μας...

    υσ το εκλογικο προγραμμα του Κ.Κ Ε, το διαβασες η επειδη ητανε πολλες οι σελιδες το εβαζες λιγο-λιγο στο καναρινι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Taspa καλησπερα, το εγραψα και στην φιλη μου την Ανεστασια, τα λαθη τα καταδικασε, εδω τωρα πανε να μας κοψουν τον αερα που αναπνεουμε, πιανουμε συζητηση για τα τι και τα πως των πρωην σοσιαλιστικων χωρων, οτι διδαγματα ητανε να παρθουν παρθηκαν, 21 χρονια εχει πεσει το συστημα, 21 χρονια γινονται συζητησεις, πιστευω οτι εχουν βγει χρησιμα συμπερασματα και οποτε ερθει η στιγμη, αυτη η εμπειρια θα γινει εργαλειο για να μη πατησουμε στα ιδια λαθη.
    Τι θελεις να πεις τι επαγγελεται σημερα, δεν εχει να κανει με παιχνιδια εξουσιας σιγουρα, αποδειξη οτι σε ολα τα σκανδαλα και σκανδαλακια δεν βρηκαν τιποτα, αυτο που πιστευει το Κ.Κ.Ε, βγαινει και το λεει, δεν εχει κρυψει απο κανεναν, οτι σε ενα μονο πιστευει, στο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, αυτο και μονο αυτο............επαγγελεται
    Τι με ρωτας πως βλεπει την επομενη ημερα στην εξουσια το Κ.Κ.Ε, ξανα σου γραφω και ξανα λεω, οτι για ''εναν'' μονο ενδιαφερεται και με αυτο το ενδιαφερον θα ειναι την επομενη ημερα, Ο ΛΑΟΣ, Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, Η ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ, Ο ΑΝΑΠΗΡΟΣ, Ο ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ, Ο ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ, ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ, ΟΙ, ΟΙ, Η, Η, Ο, Ο, ΒΑΛΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ.
    Τους δρομους της διεκδικησης τους εχει δειξει το Κ.Κ.Ε, αγωνας και καμμια υποχωρηση σε οτι εχει να κανει με τα δικαιωματα του εργαζομενου κοσμου.
    Τι εννοεις διεκδικητικη και σοσιαλιστικη, απο ποιον θα διεκδικεις και θα ''παραγεις'' και σοσιαλισμο?
    Δεν καταλαβαινω ισως την ερωτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε Δημήτρη,

    παρόλα όσα λες εγώ συμφωνώ με την Γυριστρούλα. Προφανώς το ΚΚΕ δεν πείθει για όλα όσα πρεσβεύει. Γιατί αν έπειθε τα ποσοστά του θα ήταν διαφορετικά από αυτά που είναι.
    Απλή λογική.
    Μα κοίτα τι γίνεται γύρω μας. Όλα σχεδόν γκρεμίζονται και η απογοήτευση δεν οδηγεί σχεδόν κανένα σε ένα κόμμα που υποτίθεται πρεσβεύει την κοινωνική δικαιοσύνη, το δίκιο του εργάτη, την πτώση του καπιταλισμού.
    Δεν πρέπει το ΚΚΕ να αρχίσει να αναρωτιέται ποιος είναι ο λόγος;
    Αν αναρωτιέται έχει καλώς. Ίσως ψάχνει να βρει μια λύση που δε διαφαίνεται. Σε αυτή την περίπτωση, τι μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά ένα κόμμα με ποσοστά μικρότερα του 10%;
    Αν πάλι δεν αναρωτιέται πάει να πει έχει επαναπαυθεί στις "δάφνες" του κι αυτό είναι χειρότερο.
    Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα επιτέλους. Βαρέθηκα ρε Μήτσο να ακούω τα ίδια και τα ίδια δεξιόθεν και αριστερόθεν και να μην αλλάζει τίποτα...
    Καλοπροαίρετα σου μιλάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημητρα καλησπερα η καλημερα, το Κ.Κ.Ε εχει να δειξει σε εναν κοσμο που τον ''καρφωσαν'' στον καναπε, εναν δρομο, τον δρομο του αγωνα, ειναι πολυ δυσκολο να ''ξεκουνησει'' μετα απο τοσα χρονια ''αραλικι'' ο αλλος απο τον καναπε, το ζητουμενο ειναι, αυτα που λεει ειναι σωστα?
    Εχει καποιος να του καταμαρτυρησει κατι που να εκανε εναντιον των εργαζομενων και των συνταξιουχων?
    Εχει ξεπουλησει αγωνες?
    Ποιοι πανε στα δικαστηρια?
    Ποιοι ειναι στους δρομους και διαδηλωνουν συνεχεια?
    Το να μου λες οτι συμφωνεις, δεν λεει τιποτα, γιατι αν συμφωνεις και στις ερωτησεις που εκανα, τοτε θα πρεπει να δουμε τι πραγματικα φταιει και σιγουρα δεν μπορει να φταιει αυτος που ειναι συνεχεια στο μετεριζι.
    Οσο για τα ποσοστα, απο ποτε οσοι λεγανε το ιδιο και ητανε οι ''πολλοι'' εχουν δικιο?
    Ξερεις πως στηθηκε ολο το οικοδομημα το σημερινο, με συνθηματα της αριστερας, διορισμους, προπαγανδα, απο τα γ...καναλα και τις φυλλαδες, με διαλυση των συνδικατων, ολα αυτα τα ελεγε το Κ.Κ.Ε και το λοιδωρουσαν, αυτοι που κοροιδευαν, αυτοι που ''εταζαν'' στους κομμουνιστες εξοριες, τωρα τα εχουν χασει απο τα ''φιλια'' χαστουκια που τρωνε απο τα κομματα που ''εκθρεψανε'' και τους ''θρεψανε'', μονο με ενοτητα θα βαλουμε κατω τους ΚΛΕΦΤΕΣ της ζωης μας.
    Και δεν ειναι το ιδιο το Κ.Κ.Ε με τους υπολοιπους, αρα αδικεις τον εαυτο σου οταν τσουβαλιαζεις, αυτους που ειναι διπλα σου με αυτους που σε σκοτωνουν οταν ειναι διπλα σου.
    Τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα και το παλιο συνθημα ειναι οσο ποτε επικαιρο, ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
    ΞΕΚΑΘΑΡΑ και καλοπροαιρετα σου τα γραφω...

    Χαιρετισματα στον Αλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα, Μήτσο! Βρε συ, εγώ δε διαβάζω το πρόγραμμα κι εσύ τα λόγια της Αλέκας. Το "δεν υπάρχει λύση στα πλαίσια του συστήματος" δικά της λόγια είναι.
    Και εφόσον πάμε για αλλαγή συστήματος δεν αρκεί να πεισθώ εγώ, το απολωλός πρόβατο, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που τώρα, παρά την απόγνωσή τους, δεν πάνε στο ΚΚΕ.
    Όταν το ΚΚΕ πάψει να ρίχνει το φταίξιμο γι' αυτό σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του και αφουγκραστεί πραγματικά την κοινωνία, θα είναι μια καινούρια μέρα για τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Gyristroyla2 καλημερα, ειδες ωρε Αναστασια τι κανει η προκαταληψη, μην γραψεις κατι αμεσως το παρεξηγησα, δηλαδη ολα τα παραπανω για τον εκμαυλισμο των συνειδησεων, που τοσα χρονια εχει την ευθυνη το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ, δεν τα παιρνεις υποψην σου?
    Σε κανεναν δεν ριχνει το φταιξιμο το Κ.Κ.Ε, αλλα δεν μπορει να μην βλεπεις τις αιτιες που εχουν οδηγησει σε ιδεολογικο ''τελμα'' εκκατομυρια ανθρωπους και παρ'ολα τα χτυπηματα, περιμενουν το θαυμα εξ ουρανου, συν Αθηνα και χειρα κινει.
    Την καλημερα μου στον μυστακοφορο ψαροκτονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημητρη καλημερα.

    Να το κανω λιανα.Διεκδικεις, συσπειρωνεσαι και ταυτοχρονα απλωνεις το προγραμμα σου στην κοινωνια.Τοτε οταν γινεις σαφης η κοινωνια ερχεται διπλα σου εφ' οσον την καλυπτεις.
    Χθες βραδυ η Αλεκα [που την τιμω για τον αγωνα της] μαλλον για να μη πω σιγουρα αποδεχθηκε πως δεν επιθυμει την αποδεσμευση απο το ΕΥΡΟ.
    Και γνωριζεις τουλαχιστον εσυ πως ειμαι πολυ πιο αυστηρει και επικριτικη με τους αλλους.
    Μη μου θυμωνεις ματια μου!!!
    Θα βρισκομαι κι εγω καπου εκει αλλα στην διαδηλωση της Θεσ/νικης αναβληθηκε η επισκεψη στην Αθηνα για Δευτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημητρό, οι άλλοι καλά κάνουν τη δουλειά τους, αφού ενώ μας καταστρέφουν, τους ψηφίζουμε ακόμα.
    Αν πραγματικά πιστέψει το ΚΚΕ στη δική του αξία, στη δική του δυναμική, δεν θα περιμένει να πάρει τα ψίχουλα των άλλων. Θα μιλήσει ανοικτά πάνω στα θέματα που απασχολούν αυτούς που ΔΕΝ το ψηφίζουν, θα άρει τις αμφιβολίες και τις ενστάσεις τους με ανοικτά και εφ' όλης της ύλης χαρτιά και τότε ναι, θα έχουν λόγους να φοβούνται αυτοί οι άλλοι.
    Μήτσο, για πρώτη φορά στην ιστορία σας δεν έχετε κηδεμόνες και πατερούληδες. Μεγάλη ευθύνη και μεγάλη δυνατότητα για πραγματικές αλλαγές. Αδράξτε την για το καλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Taspa χαιρεται, δεν σου θυμωνω ματια μου με τιποτα, εχεις τις ενστασεις σου και τις λες, αλλα μην ξεχνας οτι απο αλλη οπτικη βλεπεις εσυ τον αγωνα και απο αλλη το Κ.Κ.Ε, το θεμα ειναι να συγκλινουν καποια στιγμη οι.....οπτικες μας...
    Θεσσαλονικη με τον Βασιλη, ''μηνα του μελητος'', καλα να περασετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτο φωναζω χρονια !!!!!!!!!!!!!!Ο αγωνας ειναι ενας [δικαιωματα-ελευθερια-ισοτητα-] διαχρονικα απο τοτε που ο ανθρωπος εννοιωσε την αναγκη να μη τον διαφεντευουν.
    Μονο που πολλα μεταλλαχθηκαν ακομη και η Γαλλικη επανασταση. Ασε που οι κλιμακες εχουν διευρυνθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Gyristroula2 χαιρεται---αυτο το 2 σαν το σουπερ φερυ μου κανει--- μου αρεσει που λες οτι αυτοι κανουν την δουλεια τους και εσεις τους ψηφιζεται.
    Γιατι δεν μπορω να σε ''καταλαβω'', δηλαδη δεν το βλεπεις στην καθημερινοτητα σου οτι παντου συμμετεχει το Κ.Κ.Ε, ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, τι αλλο να κανει, στο ξαναεγραψα, δηλαδη χρειαζεται, μακρονησια, φυλακες, για να ''επιβραβευτει'' με την ψηφο του κοσμου, παντου δεν μιλαει ανοικτα?
    Αν λεω αν επαιρνες μια φορα την εβδομαδα τον ριζοσπαστη και εβλεπες το δελτιο ειδησεων του 902,---ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΛΟΓΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ''ΣΠΙΤΑΚΙ'' ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ---θα εβλεπες και θα ακουγες, αυτα που ειπωθηκαν στην ομιλια της σημερινης συγκεντρωσεις στην ομονοια, ειναι αυτα που πιστευεις οτι δεν τα λεει το Κ.Κ.Ε.
    Ανεστασια και εσυ ωρε μιλας για πατερουληδες, ''τοτε'' που ηξερες και πιο πολλα γραμματα απο εμενα δεν τους εβλεπες τους πατερουληδες?
    Το Κ.Κ.Ε το παλευει για το συνολο του λαου, αλλιως δεν θα ητανε αυτο που ειναι και μετα απο χτυπηματα και διασπασεις παραμενει στις επαλξεις για το ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή