Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010










ΑΓΑΝΤΑ...

ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Βεβήλωσαν ξανά το Μνημείο του ΕΛΑΣ


Το μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν του ΕΛΑΣ, στην έδρα του Γενικού Στρατηγείου του, στο Περτούλι, βεβήλωσαν, ξανά, τα φασιστοειδή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.
Το μνημείο με τη φιγούρα του αντάρτη και το σφυροδρέπανο, βρέθηκε στο στόχαστρο των θρασύδειλων για τρίτη φορά - το είχαν βεβηλώσει δύο φορές, μέσα σε ένα μήνα, το 2008, βάφοντάς το με φασιστικά σύμβολα και γράφοντας εμετικά συνθήματα - δείχνοντας την ανησυχία που προκαλεί στην αστική τάξη η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, της ιστορίας του λαϊκού κινήματος του τόπου και του πρωτοπόρου ρόλου που διαδραμάτισε το Κόμμα της εργατιάς.
Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα καταγγείλει τη δράση των μηχανισμών που δρουν σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στο λαϊκό κίνημα και τις παρακαταθήκες του.
Καλεί το λαό του νομού Τρικάλων να περιφρουρήσει και να προστατέψει το μνημείο, που αποτελεί τιμή στην Ιστορία του τόπου και δίνει έναυσμα στη νεολαία να γνωρίσει τις πραγματικές πλευρές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Να διδαχτεί την ανυπότακτη και αδούλωτη στάση ζωής των κομμουνιστών, τον ανυποχώρητο αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Αλλα κουραγιο...



υσ. δυο γεγονοτα ''ασχετα'' μεταξυ τους, το ξηλωμα της αναμνηστικης πλακας απο τα εαακ για την θυσια της Σωτηριας Βασιλακοπουλου και το σπασιμο του μνημειου της εθνικης αντιστασης, απο τους φασιστες.

4 σχόλια:

  1. Καλησπερα! Συνηθισμενα τα βουνα απο ...χιονια! Κατι τετοιες περιπτωσεις αντι να μας πτοουν πρεπει να μας δινουν κουραγιο για να υπερνικησουμε και αλλα εμποδια που κατα καιρους βαζουν μπροστα μας οι φασιστες ολων των εποχων!

    Καλη χρονια και καλα κουραγια, ευχομαι φιλε μου Δημητρη, να εισαι καλα και να χαιρεσαι τους δικους σου!

    Πολλους χαιρετισμους απο Βορρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Elva καλησπερα, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ.
    Απο τον νοτο χαιρετισματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν πηγα και το ειδα το μνημειο...
    Η αληθεια ειναι πως εντυπωσιαστηκα...
    Πως και δεν το ειχανε βεβηλωσει...
    Πως και δεν ειχανε καψει και ολο το δασος γυρω...
    Αυτοι που δεεν ανεχονται ουτε κουμπι διαφορετικο να εχεις στο σακκακι σου...Απ αυτους...
    Αυτοι...Οπου στη ζωη τους ωρισαν...Να σκοτωνουν Λεωνιδες...
    Αυτοι που κοιμουνται..και ονειρευονται μια κοινωνια ομοιων στρατιωτων...Κατω απο ενα φωτισμενο, εκ Θεου απεσταλμενο ηγετη...Μεσσια...
    Εναν υπερανθρωπο...
    Ενα σουπερ μαν...
    Που θα διαλυσει τους εχθρους του περιουσιου εθνους...
    Φαινεται οτι το γκαντεμιασα το μνημειο...
    Οχι ομως και τη μνημη...
    Αυτη,βλεπεις, μενει...Πανω απο πετρες και ψεμματα...Και ειρωνικα κοροιδευει...
    Τους βιαστες της αληθειας...
    Γι αυτο τους εξοργιζει...
    Και τους αποκαλυπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλησπερα, εχουμε μπει παλι σε ''δισεκτα'' χρονια, αναβουνε δειλα-δειλα οι φωτιες του εμφυλιου, νυν υπερ παντων γινεται τωρα ο αγωνας του συστηματος, αρκει να ''σωθει'' η ''οικονομια'', αυτο που φοβουνται, αυτο που υπολογιζουν, αυτο που τρεμουν, ειναι η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, το ΟΡΑΜΑ, το πως ενας ''ξυπολητος'' λαος αντισταθηκε σε καλοπαπουτσωμενους και καλοφαγωμενους κατακτητες και τους ανετρεψε μαζι με τους ντοπιους χαφιεδες του, πασχιζουν να ''σβησουν'' την μνημη και βαζουν τα ψοφοειδη φασιστακια να σπανε τα μαρμαρα και επειδη η ιστορια σε ανθρωποειδη δεν ''προσφερει'' τιποτα, δεν τα μαθαινει, κατα βαθος καλο εκαναν με την καταπτυστη πραξη τους, μπουμερανγκ τους γυρισε, ο κοσμος εδω και καιρο ''μπαινει'' στο νοημα, αγαντα λοιπον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή