Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011






ΑΓΑΝΤΑ...

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ

Αγώνας με σχέδιο και προοπτική για την ανατροπή της βαρβαρότητας

Επιστρατεύτηκαν οι δήθεν «διαφωνούντες»

Η παράσταση κορυφώθηκε την Τρίτη στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομίας, όπου οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με εμφανή την προσπάθειά τους να ελιχθούν απέναντι στη λαϊκή πίεση, εξέφρασαν επιμέρους διαφωνίες με πλευρές των μέτρων που περιέχονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και έκαναν λόγο για «αδικίες», εξαπολύοντας παράλληλα προσωπικές επιθέσεις στον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πλήθος βουλευτών εμφανίστηκαν να τάσσονται ενάντια σε ορισμένα από τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, προτείνοντας όμως να επιβληθούν άλλα, ισοδύναμου αντιλαϊκού αποτελέσματος.

Για παράδειγμα, εναντιώθηκαν στη μείωση του αφορολόγητου, αλλά πρότειναν να επιβληθεί κεφαλικός φόρος 3% σε όλους τους φορολογούμενους.

Την επόμενη μέρα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επιστρατεύτηκαν οι εκβιασμοί, με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να διαμηνύουν στα κομματικά στελέχη - στοχεύοντας όμως στον ελληνικό λαό - ότι «αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο» κινδυνεύει η 5η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ και έρχεται χρεοκοπία.

Την Παρασκευή, ο Γ. Παπανδρέου, με διάγγελμά του ισχυρίστηκε: Το Μεσοπρόθεσμο «έγινε μετά από συστηματικές διαδικασίες διαβούλευσης και συνεννόησης με την Κοινοβουλευτική Ομάδα (...) για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους, τους πιο αδύναμους, τους ανέργους για το καλό της Ελλάδας»!

Το σκηνικό κατέληξε με την κυβέρνηση να καταθέτει ένα πρόγραμμα που επιβάλλει κεφαλικό φόρο, μειώνει εκ νέου μισθούς και συντάξεις, διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα, κλείνει σχολεία και νοσοκομεία, ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία, εξαπολύει νέο φορολογικό γιουρούσι και σπρώχνει έναν ολόκληρο λαό βαθύτερα στην ανέχεια και τη φτώχεια.

Να τους ξεσκεπάσει ο λαός

Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τους εκβιασμούς και τους ελιγμούς της κυβέρνησης, είναι τα εξής:
Πρώτον, παρά τις πομπώδεις κορόνες των «διαφωνούντων» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που υπεραμύνονται δήθεν των λαϊκών δικαιωμάτων, δεν υπήρξε ούτε ένας βουλευτής που να δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Αντίθετα, φρόντισαν με κάθε τρόπο να μείνει στο απυρόβλητο η συνολική πολιτική της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΤΕ Οικονομικών, ομολόγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, «ως ειδήσεις προς τα έξω βγήκαν, προφανώς, αυτά που είναι πολύ ευχάριστα, που είναι πολύ "πιπεράτα".

Γιατί, για παράδειγμα, δεν βγήκε προς τα έξω και δεν το είδαμε πουθενά ότι δεν υπήρχε καμία αμφιβολία και καμία αμφισβήτηση για το Μεσοπρόθεσμο και για την ψήφισή του;».

Δεύτερον, η «εθνική συνεννόηση» και «συμπόρευση» που ζητά ο πρωθυπουργός για την εφαρμογή των μέτρων, αποτελεί κάλεσμα συστράτευσης όλων των αστικών κομμάτων στην κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα και στο εισόδημα των εργαζομένων.

«Εχω πει ότι εφόσον συμφωνούμε στους στόχους του Μεσοπρόθεσμου δεν έχουμε κανένα ταμπού να βρούμε τους τρόπους και να συνδιαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο υπουργικό της Πέμπτης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Αν. Σαμαρά, ενώ στο διάγγελμά του ξεκαθάρισε ότι «υπάρχουν πολλές και σημαντικές συγκλίσεις», δηλαδή κοινές στρατηγικές επιλογές εναντίον του λαού και προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Τρίτον, η κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ και τους υπόλοιπους «πρόθυμους», θα επιτεθούν με μανία απέναντι σε οποιονδήποτε αντισταθεί οργανωμένα στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων.

«Οι αποφάσεις μας μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, να σπάνε αντιστάσεις μικροσυμφερόντων που δε μας θέλουν μαζί, που δε θέλουν την αλλαγή», σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου στο διάγγελμά του.

Τέταρτον, οι ανοιχτοί εκβιασμοί για τη μη καταβολή της 5ης δόσης του δανείου που θα οδηγήσει σε «στάση πληρωμών», θα ενταθούν το επόμενο διάστημα με τη συνδρομή και των επιτελείων της ΕΕ και του ΔΝΤ, προκειμένου να εμφανίσουν σαν επιβεβλημένη τη συνέχιση της άγριας ταξικής πολιτικής.

Πέμπτον, στα ψευτοδιλήμματα που θέτει η κυβέρνηση, και τα δυο σκέλη είναι ενάντια στο λαό, γι' αυτό και πρέπει συνολικά να τα απορρίψει.

Για παράδειγμα, λένε στα λαϊκά στρώματα να αποδεχτούν τα βάρβαρα μέτρα που τους οδηγούν πιο βαθιά στη φτώχεια, αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας, την οποία ταυτίζουν με στάση πληρωμών.

Καλούν, δηλαδή, το λαό να διαλέξει τη χρεοκοπία μέσα από την εφαρμογή των φιλομονοπωλιακών μέτρων, εκβιάζοντάς τον με στάση πληρωμών.

Αλλα κουραγιο...





υσ Σήμερα, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, ετοιμάζεται για μια πρωτόγνωρη έφοδο ενάντια στα δικαιώματα και στην ίδια τη ζωή του λαού. Τα νέα μέτρα δεν είναι ξεκομμένα απ' τα προηγούμενα και ούτε, φυσικά, είναι τα τελευταία. Αποτελούν μέρος μιας ενιαίας, στρατηγικά σχεδιασμένης επίθεσης.
Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, απαιτείται οργανωμένος αγώνας με σχέδιο και στόχο που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, θα φωτίζει τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα αυτά να ικανοποιηθούν, με πάλη κόντρα στην πλουτοκρατία.

4 σχόλια:

  1. Δυστυχως..
    Ανεξαρτητα απο οποιο Κομμα, η ιδεολογια υποστηριζε, ως τωρα, ο καθε ενας απο μας...
    Ανεξαρτητα, απο το πως εβλεπε ο καθ ενας τη ζωη του...Ως τωρα...
    Τα περιθωρια...Δεν αφηνουν πια αλλες επιλογες...
    Οπως να το δεις, στο ιδιο συμπερασμα θα φτασεις...
    Μην λεμε ψεμματα πια στους εαυτους μας...Τελειωσε...!!!
    Το απεχθες χρεος...
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ...!!!
    Οι διεθνεις τραπεζιτες...Κοιτανε πουλωντας, μεσω της Κυβερνησης...Να παρουν..Οσα περισσοτερα μπορουν...!!!
    Μην αφησουμε να πουλησουν και τα δεντρα του Εθνικου Κηπου...
    Μην ελπιζετε πια σε αποπληρωμη του χρεους...
    Κατεβητε στην απεργια...Να σωσουμε τουλαχιστον το δικαιωμα μας...
    ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ...!!
    Οποιος δεν κατεβει...Δεν υπερασπιζεται τιποτα πια...Ουτε Κομμα...Ουτε τη δουλεια του...Ουτε τον..Τουρισμο...!!Απλα θα χαθει, χωρις ενα κιχ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλημερα.

    ΠΑΜΕ λοιπον αυριο ΔΥΝΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα.
    Φυγη απο την ασελγεια της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tasoula καλησπερα.
    Καλα αυτο μονο μια οικονομολογος θα το εγραφε.
    ΕΓΡΑΨΕΣ!

    Χαιρετισματα στον καλο μας Βασιλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή