Σάββατο 11 Ιουνίου 2011









ΑΓΑΝΤΑ...


ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ: «Οι κυβερνώντες θα καταλάβουν σύντομα ότι έχουν ξεπεράσει τις αντοχές αλλά και την ανοχή μιας μεσαίας τάξης, η οποία καλείται να επωμισθεί το βάρος της δημοσιονομικής κρίσης, επειδή η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα θέλουν να προστατεύουν υπαλλήλους χωρίς αντικείμενο στο Δημόσιο ή πρώιμους συνταξιούχους με υψηλές συντάξεις από τα 50 τους» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕ ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ: «...θα διπλασιαστεί ο σιωπηλός κόσμος που βγαίνει στους δρόμους, γεμάτος θυμό και ανασφάλεια (...) αυτός ο κόσμος βγήκε στο δρόμο μετά την "εβδομάδα της αγωνίας" (...) αποτέλεσμα αυτής της εβδομάδας ήταν το κίνημα των "Αγανακτισμένων".
Ολοι μαζί νιώθουν πιο ασφαλείς (...) και αντί ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε ανασχηματισμό με ένα δυνατό κυβερνητικό σχήμα, προσπαθεί 9 ώρες να πείσει υπουργούς να εφαρμόσουν αυτά που θα οδηγήσουν τη χώρα μακριά από την κρίση (...) ποιος τελικά οδηγεί τη χώρα;
Κανένας!
Απλώς, όλοι ανταλλάσσουμε απόψεις.
Το ίδιο κάνει και ο λαός που είναι στους δρόμους (...) τι περιμένει;
Περιμένει να μάθει τα ονόματα αυτών που αρνούνται να απελευθερώσουν την οικονομία μας από τα σοβιετικού τύπου δεσμά» (απο άρθρο της Ν. Τζαβέλα ευρωβουλευτίνας του ΛΑ.Ο.Σ. / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

ΓΙΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΜΠΟΤΑ: «Εχουμε έτσι μπροστά μας μία τετραετία σκληρών και επίπονων προσπαθειών, που το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει την πορεία της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες.
Γι' αυτό και δεν έχουμε συνολικά, πολιτικός κόσμος και λαός, το δικαίωμα να αποτύχουμε (...)
Απαραίτητη, κατά συνέπεια, προϋπόθεση για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα αυτήν τη φορά είναι η ανάθεση της εφαρμογής των νέων μέτρων σε ανθρώπους που να διαθέτουν τόσο την ικανότητα όσο και την αποφασιστικότητα να φέρουν σε πέρας το έργο τους.
Μια τέτοια επιλογή από πλευράς του πρωθυπουργού θα αποτελέσει το πειστικότερο μήνυμα προς την κοινή γνώμη ότι τα λάθη και οι υστερήσεις των προηγούμενων μηνών έχουν αποτελέσει πολύτιμο μάθημα και δεν πρόκειται να επαναληφθούν» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Η πρόταση της «πλατείας»

«Να μεταφέρει το 40% του ελληνικού δημόσιου χρέους, περί τα 133 δισ. ευρώ, στην ΕΚΤ σκόπευε ο Ελληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Νιου Γιορκ Τάιμς" (...)
«Θα ήταν "μία αναδιάρθρωση χωρίς κούρεμα" κατά την άποψη αυτών που πρότειναν το σχέδιο, το οποίο παρουσίασαν με ενθουσιασμό στον κ. Παπανδρέου σε μια σειρά από μυστικές συναντήσεις φέτος», τονίζει η εφημερίδα, αναφέροντας ως εμπνευστές τού σχεδίου τον γνωστό οικονομολόγο - καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος διατέλεσε σύμβουλος και ήταν ένας από αυτούς που έγραφαν τους λόγους του κ. Παπανδρέου μεταξύ 2004-2006, και ο Στιούαρτ Χόλαντ, υψηλόβαθμο στέλεχος του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, ειδικός σε ευρωπαϊκά θέματα και για χρόνια σύμβουλος του Α. Παπανδρέου.
Οι "Νιου Γιορκ Τάιμς" υποστηρίζουν ότι, σύμφωνα με τους οικονομολόγους που μετείχαν στις συζητήσεις, αντιτάχθηκε στο εν λόγω σχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, με το επιχείρημα ότι η Γερμανία και πολύ περισσότερο η ΕΚΤ δεν θα το αποδέχονταν ποτέ» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Για έναν ανθρώπινο καπιταλισμό

«Κι αν μετά τον Ντομινίκ Στρος - Καν έπαιρνε τα ηνία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος μια γυναίκα, τριαντάρα και υποστηρίκτρια μιας εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης;
Με πρόγραμμα να μπει τέλος στα προγράμματα λιτότητας, να θεσπιστεί η φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και να ανοίξει το ΔΝΤ σε όλες τις χώρες του κόσμου, η Ωρελί Τρουβέ, λέκτορας Οικονομίας και συμπρόεδρος της γαλλικής οργάνωσης ATTAC, είναι η δεύτερη, μετά την Κριστίν Λαγκάρντ, Γαλλίδα υποψήφια για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (...)
"Η υποψηφιότητά μου", εξηγεί (...) "έχει στόχο να τεθεί το ΔΝΤ στην υπηρεσία όχι πια της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας και των πιστωτών, αλλά της πραγματικής οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών"» (η παρουσίαση στα ΝΕΑ).

Αλλα κουραγιο...







υσ τρικυμία εν κρανίω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου