Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011


ΑΓΑΝΤΑ...

Οι προβοκάτορες είχαν στόχο να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ...

Η χτεσινή άθλια προβοκάτσια μηχανισμών του κράτους και παρακράτους στο Σύνταγμα, καθόλου τυχαία, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε μέρα πανεργατικής απεργίας, κατά την οποία οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), τα ταξικά συνδικάτα με τη μεγαλειώδη συμμετοχή του κόσμου πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας και το Σύνταγμα.

Η εξέλιξή της, αλλά και ο χώρος στο Σύνταγμα που έγινε η προβοκάτσια, χώρος όπου βρίσκονταν δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αποκαλύπτει πως στόχος τους ήταν να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ.

Το σχέδιό τους είχε αποκαλυφθεί από νωρίς χτες το πρωί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε διάφορα στέκια, γνωστά και «αγαπημένα» σε κρυφούς και φανερούς μηχανισμούς σε Κολωνάκι και Εξάρχεια, αυτό που συζητούσαν μεταξύ τους διάφορες ομάδες, που στη συνέχεια ήταν σε πρώτο πλάνο στο Σύνταγμα, κουκουλωμένοι, ήταν ότι «πρέπει να χτυπήσουμε το ΠΑΜΕ».

Επιπλέον, ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ ήταν σε εξέλιξη, στο facebook και σε blogs στο διαδίκτυο υπήρχαν υβριστικά, χυδαία μηνύματα σε βάρος του ΠΑΜΕ, με κατεύθυνση ότι πρέπει να χτυπηθεί η συγκέντρωσή του στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, τέτοια μηνύματα έπεσαν για λίγη ώρα στο blog του zougla.gr (λίγα λεπτά αργότερα βγήκαν από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα).

Αλλά και στο facebook του «ΣΚΑΪ» ορισμένοι έγραφαν για τα «γουρούνια του ΠΑΜΕ που θέλουν ξύλο».

Η πείρα ως τώρα έχει δείξει ότι η προβοκατόρικη δράση των γνωστών μηχανισμών στόχο έχει το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Οι κρατικοί μηχανισμοί που κινούν τέτοιες ενέργειες και δράσεις πιστεύουν πως έτσι μπορούν να ανακόψουν τη δράση του και την ανάπτυξή του.

Κάποιοι δημοσιολόγοι αναλυτές όπως π.χ. ο Π. Μανδραβέλης του συγκροτήματος Αλαφούζου, κάνοντας το άσπρο μαύρο (άλλωστε είναι πορωμένοι με την ιδεολογία και την πολιτική της ενίσχυσης του καπιταλισμού και των αφεντικών τους), φρόντισε να περάσει μέσω της άθλιας προπαγάνδας που έκανε στον «ΣΚΑΪ» ότι οι προβοκάτορες ως τώρα, οι κουκουλοφόροι, δεν έκαναν επεισόδια στο «κίνημα της πλατείας».

Επομένως ούτε λίγο ούτε πολύ ευθύνεται το ΠΑΜΕ, που έκανε απεργιακή πορεία και συγκέντρωση, για τη δράση των κουκουλοφόρων!

Γκεμπελίστικη προπαγάνδα, δηλαδή, για να συγκαλύψει τους προβοκατόρικους μηχανισμούς και την καθοδήγησή τους από το σύστημα.

Πράγματι, είναι ένα ερώτημα το πώς και γιατί τόσον καιρό με τις πλατείες οι κουκουλοφόροι δεν έδρασαν.

Οχι ότι έπρεπε να γίνουν προβοκάτσιες.

Αλλά δεν προκαλεί ερωτηματικά ότι επέλεξαν χτες, που τα ταξικά συνδικάτα διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, να στήσουν προβοκάτσια;

Γιατί, λοιπόν, επέλεξαν τη μέρα κατά την οποία η πανεργατική απεργία είχε μεγάλη επιτυχία, που εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στο δρόμο;

Ετσι, αφού η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είχε φτάσει στο Σύνταγμα με χιλιάδες εργαζομένων, λαού, να έχουν πλημμυρίσει την περιοχή, άρχισε ο γνωστός κλεφτοπόλεμος στη γωνία της «Μεγάλης Βρετανίας».

Λίγα λεπτά αργότερα, το πεδίο μάχης είχε μεταφερθεί εκεί ακριβώς που βρισκόταν το ΠΑΜΕ, στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι γνωστή.

Κλεφτοπόλεμος, μολότοφ, χημικά, το γνωστό σκηνικό.

Αυτό ήθελαν να πετύχουν, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

Η ωριμότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η πείρα στην οργάνωση των αγώνων απέτρεψε το χτύπημα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης των ταξικών δυνάμεων για άλλη μια φορά.

Δείγμα πως οι εργαζόμενοι, ο λαός μπορούν και πρέπει να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ με ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.


Πολλά ερωτηματικά

Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται από φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε χτες μέσω διαδικτύου, πριν φτάσουν οι χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, άτομα που φορούσαν πολιτικά, μετέφεραν μεταλλικές ράβδους από δασύλλιο (φέρεται να είναι δίπλα στο Καλλιμάρμαρο) με καροτσάκι, μπροστά στα μάτια ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Μάλιστα, αναρτήθηκε σχετικό βίντεο αλλά και πολλές φωτογραφίες σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Και τα ερωτηματικά είναι πολλά, αφού στη συνέχεια ακολούθησαν τα επεισόδια με την προβοκατόρικη δράση κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα άτομα που εμφανίζονται να μεταφέρουν τους μεταλλικούς σωλήνες και τα κοντάρια, ήταν αστυνομικοί που τα μετέφεραν ως κατασχεθέντα αντικείμενα.

Η εκδοχή της αστυνομίας είναι ότι τα αντικείμενα αυτά κατασχέθηκαν από 33χρονο μετανάστη, που τα μετέφερε για να τα κρύψει μέσα σε δασύλλιο.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο 33χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πάντως και η πρεμούρα της αστυνομίας να διαψεύσει ότι το συγκεκριμένο γεγονός έχει σχέση με τα επεισόδια, δημιουργεί ερωτήματα.

Δηλαδή, τι σημαίνει η χτεσινή διάψευση;

Οτι άλλες φορές που δε διαψεύδει αντίστοιχες καταγγελίες, συμμετέχει σε τέτοιες προβοκάτσιες;

Μήπως το χτεσινό γεγονός που καταγγέλθηκε και διαψεύστηκε, δείχνει και το πώς στήνονται οι προβοκάτσιες;

Στις φωτογραφίες, διακρίνονται ένστολοι και άντρες με πολιτικά.

Στη δεξιά φωτογραφία, μπροστά σε αστυνομικό, άνδρες με πολιτικά μεταφέρουν λοστούς και στειλιάρια...

Επίσης, χτες προβλήθηκε από τηλεοπτικό σταθμό υλικό που έδειχνε αστυνομικούς της ΥΜΕΤ πίσω από τους οποίους βρίσκονται άτομα με πολιτική περιβολή που έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους.

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της για αυτό το υλικό αναφέρει πως δεν αφορά τη χτεσινή συγκέντρωση αφού οι αστυνομικοί φέρουν χειμερινή περιβολή.

Επιπλέον, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «στις περιπτώσεις που εκ των πραγμάτων επιβάλλεται η χρήση δακρυγόνων ουσιών προς απώθηση των επιτιθεμένων είναι πιθανό να καλύπτουν μέρος του προσώπου τους, προκειμένου να προστατευθούν από τις ουσίες αυτές».

Προσθέτει δε ότι «οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις υπηρεσίες ασφαλείας φέρουν πάντα πολιτική περιβολή».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρωμένοι εντόπισαν κουκουλοφόρο ο οποίος είχε πάνω του ταυτότητα αστυνομικού.

Αλλα κουραγιο...


υσ απο το ιστολογιο tasos.

6 σχόλια:

 1. Δημητακη, το προπετασμα με το ΣΑΝΕΛ [ΑΡΩΜΑ] την ωρα που οι πολιτες επετεθηκαν στις κουκουλες, εκαναν την δουλεια του!!!!
  Παλια τους τεχνη κοσκινο........'δεν λες παλι καλα που επιασαν τον αλλοδαπο' χαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι προβοκάτορες δεν είχαν σκοπό να χτυπηθεί μόνο το ΠΑΜΕ αλλά και το κίνημα των Αγανακτισμένων Δημητράκη!!!
  Δεν τους πέρασε όμως...
  Δυσκολεύομαι πολύ να σου στείλω σχόλιο! Με πετάει έξω απο το ιστολόγιό σου ο λογαριασμός μου...
  ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το περίμενα να γίνει αυτό που έγινε,
  πάντα έτσι δεν κάνουν?
  Πόσοι είναι αυτοί με τις κουκούλες
  και δεν μπορούν να τους πιάσουν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Tasoula καλησπερα.
  Βρε γμτ, να μην μπορουν να ξεχασουν αυτη την ρημαδοτεχνη της προβοκατσιας, μαστορια, χωρις μαστορια.
  Και γι'αυτο σου αφιερωνω το ασμα,

  Τμημα Αλλοδαπων

  Τα σπαστα σου Ελληνικα
  θα τα ψαχνω τελικα
  τα γαλαζια σου τα ματια
  θα μου λειψουν

  Τα ξανθα σου τα μαλλια
  που τα γεμιζα φιλια
  ξενα συνορα για παντα
  θα τα κρυψουν

  Αυτο ηταν λοιπον
  θα εισαι πια απων
  για μενα οταν μιλας
  θα λες ο αλλος

  Αυτο ηταν λοιπον
  σε τμημα αλλοδαπων
  τελειωνει
  ενας ερωτας μεγαλος

  Τα σπαστα σου Ελληνικα
  θα τα ψαχνω τελικα
  το φιδισιο σου το σωμα
  τι θα γινει

  Τη ζεστη σου αγκαλια
  τα γλυκα σου τα φιλια
  θα θυμαμαι κι΄η πληγη μου
  δεν θα κλεινει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Kariatida 62, καλησπερα.
  Μονο το ΠΑΜΕ ειχαν-εχουν στοχο, το οργανωμενο και συνεπες φοβουνται, αλλωστε 23 μερες δεν ειχε γινει ''τιποτα'', την περασμενη Πεμπτη που πλακωθηκαν, αριστεριστες-χρυσαυγιτες, στην πλατεια συνταγματος, το περασαν στα ''μουγγα'', ξερουν που, αλλα δεν περναει το πως τους, γιατι ειναι μαθημενα τα βουνα στα χιονια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Frezia καλησπερα.
  Τα ''παιδια'' με τις κουκουλες που μας αφορουν ειναι αυτα που εχουν την ταυτοτητα του ''αστυνομου'' στην ψυχη, αλλα και στην κωλοτσεπη.
  Ποσα ''παλιοπαιδα'' να ειναι?
  Ενα τμημα???

  ΑπάντησηΔιαγραφή