Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011



ΑΓΑΝΤΑ...

«Κε Μανδραβέλη, εσείς τι ακριβώς παράγετε»;

1ο ανδραγαθημα

Για όσους δεν γνωρίζουν ο κ. Μανδραβέλης είναι δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» του συγκροτήματος του εφοπλιστή Αλαφούζου και κατά καιρούς σχολιαστής παντός επί στητού στο κανάλι πάλι του εφοπλιστή Αλαφούζου, το ΣΚΑΪ.

Είναι αυτός που λοιδορεί και στηλιτεύει κάθε εργατικό, λαϊκό αγώνα.


2ο ανδραγαθημα

Δημοσιολόγος της αστικής τάξης, βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία για να καθαρίζει για λογαριασμό της πλουτοκρατίας υπερασπίζοντας δια πυρός και σιδήρου τη πολιτική που τσακίζει εργατικά λαϊκά δικαιώματα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Σαν συνεπής αστός δημοσιολόγος υπαγορεύει κάθε τόσο με ύφος χιλίων καρδιναλίων την προώθηση της κυρίαρχης αντιλαϊκής, αντιδραστικής πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί με πυγμή χωρίς ελιγμούς, ταλαντεύσεις και υποχωρήσεις.

Άνθρωποι τύπου Μανδραβέλη δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να παίξουν παιχνίδια υπηρετώντας στενά πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ρίξουν και δικούς τους ανθρώπους και εννοούμε δικούς τους από τη ταξική σκοπιά και υποστηρικτές της κυρίαρχης ιδεολογίας όπως τον κ. Χατζηχριστοδούλου, πρόεδρο του επιμελητηρίου Πιερίας ο οποίος ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκε στα κελεύσματα του κ. Μανδραβέλη για ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και μήνυσε τους απεργούς εργαζόμενους στη ΔΕΗ της πόλης μας το 2008.

Σήμερα ο κ. Μανδραβέλης εγκαλεί τον κ. Χατζηχριστοδούλου για δήθεν συμμετοχή του στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», του κάνει μαθήματα «νομιμοφροσύνης» και τον καλεί σε τάξη και συμμόρφωση. Δεν περιμένουμε από τον κ. Χατζηχριστοδούλου να βγάλει κανένα χρήσιμο ταξικό συμπέρασμα γιατί σαν ιδιοκτήτης μέσων παραγωγής (βιομήχανος) αγοράζει εργατική δύναμη, για αυτό αποτελεί τμήμα της τάξης των εκμεταλλευτών (αστική τάξη) που ζουν πλουσιοπάροχα από την υφαρπαγή της υπεραξίας που διαμορφώνεται κατά την παραγωγική διαδικασία.

Αυτή τη τάξη και ιδεολογία υπηρετεί και ο κ. Μανδραβέλης με τη πένα και το λόγο του.


3ο ανδραγαθημα

sofistis

Με πλησίασε έναs πολίτης στο δρόμο (μόνο τον Γιώργο νομίζετε ότι πλησιάζει ο πολίτης;) και μου λέει.

Για πες μου ρε σοφιστή σε τι έφταιξα εγώ;

Τι δεν έκανα καλά και οδηγήθηκε η χώρα στον γκρεμό; Μήπως δεν έκανε η γυναίκα μου σωστή οικονομική πολιτική;

Στη λαϊκή αγορά πάει κάθε Τετάρτη, εγώ μισθωτός είμαι, πληρώνω τους φόρους μου και προσπαθώ να ζήσω την οικογένεια μου με 1250 ευρώ το μήνα και τώρα μου τα έκοψαν και αυτά..

Σε τι έφταιξα;

Μα φυσικά και δεν φταις εσύ φίλε μου, του λέω.

Μα ποιος τολμάει να λέει ότι φταις;

Ο Πάσχος Μανδραβέλης μου απαντά..

Έγραψε ένα άρθρο στην Καθημερινή με τον ειρωνικό τίτλο «Το «έθνος των αθώων» και θεωρεί και εμένα υπεύθυνο για την κατάντια μας..

Δηλαδή δεν φτάνει που μου κόψανε το μισθουλάκο μου θέλουν να μου δημιουργήσουν και ενοχές τώρα;

Κατάλαβα.

Ο Πάσχος Μανδραβέλης, ο διαβόητος αρθρογράφος-υποστηρικτής του νεοφιλελευθερισμού ξανακτύπησε..

Προσπαθεί να δικαιολογήσει την πρωτοφανή στην ιστορία κοινωνική αδικία των μέτρων λέγοντας ότι όλοι πρέπει να πληρώσουμε γιατί όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την κρίση..

Αντιπαρέρχομαι την χριστιανική ποιότητα του επιχειρήματος ότι όλοι πρέπει να πληρώσουμε διότι ουδείς είναι αναμάρτητος και παραμένω στην πολιτική ουσία του.

Ο κος Μανδραβέλης προκειμένου να απαντήσει στην εύλογη άρνηση της αριστεράς «δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους», τσουβαλιάζει τους πάντες και τα πάντα και καταλήγει στην περισπούδαστη κοτσάνα ότι «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αθώοι. Γι’ αυτό το χάλι όλοι κουβαλάμε κάποιο μερίδιο ευθύνης».

Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος έχει χαλαρή επαφή με την πραγματικότητα..

Νομίζει ότι ζούμε στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία όπου οι πολίτες κατέβαιναν καθημερινά στην αγορά και αποφάσιζαν για τις τύχες τους και επομένως ήταν συνυπεύθυνοι για όλα..

Μήπως λοιπόν μπέρδεψε τις ..αγορές;

Την αγορά του Δήμου της αρχαίας Αθήνας με τις σύγχρονες «αγορές» των απατεώνων, εκβιαστών και τοκογλύφων;

Δυστυχώς δεν μπέρδεψε τις αγορές.

Έτσι βλέπει την σύγχρονη αγορά ο κος Μανδραβέλης.

Όπως κάθε συνεπής νεοφιλελεύθερος.

Ως τον μοναδικό χώρο της απόλυτης ατομικής ελευθερίας και δημοκρατίας..


4ο ανδραγαθημα

Γράφει ο Γιώργος Χελάκης

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο είναι αψευδείς μάρτυρες.

Κάποιοι έχουν φέρει ξύλινα λοστάρια και τα ξεφορτώνουν μπροστά στα μάτια των ανδρών των ειδικών δυνάμεων.

Μπορεί ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης να ελεεινολογεί κατά της Αριστεράς κουνώντας της επιτιμητικά το δάκτυλο θεωρώντας την (πάλι) υπεύθυνη για τα επεισόδια αλλά δεν μας λέει τίποτα για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Μήπως είναι μέλη ή στελέχη της Αριστεράς αυτοί που οπλίζονται με καδρόνια υπό την αυστηρή επιτήρηση των ΜΑΤ.

Μήπως τον πληροφόρησε ο τραυματισμένος Τάσος Τέλογλου ότι τον ξυλοκόπησαν αριστεροί;

Για πoιό ακριβώς πράγμα εγκαλεί την Αριστερά.

Οτι δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένη στη χρήση λοστών για να απωθεί τους κουκολοφόρους όπως κάνουν οι ακροδεξιοί και τα μέλη της "Χρυσής Αυγής".

Αλήθεια ποιό συμφέρον έχει - κατά τον Πάσχο Μανδραβέλη - η Αριστερά αν διαλυθούν οι συγκεντρώσεις και ο κόσμος επιστρέψει στα σπίτια του.

Δικαίωμα του έγκριτου αναλυτή είναι να κολακεύει από τα μικρόφωνα του ΣΚΑΪ τους ακροδεξιούς και να δείχνει με το δάκτυλο την Αριστερά.

Δικαίωμα μας να πιστεύουμε ότι στον βιότοπο όσων υπηρετούν το σύστημα και βάλουν πλάτη για να περάσουν τα εξουθενωτικά μέτρα της κυβέρνησης και των τοκογλύφων της τρόικας, ανθούν λουλούδια σαν τον ίδιο.

Αξιος ο μισθός του.

Η ακροδεξιά οφείλει να μην ξεχάσει τις υπηρεσίες που της πρόσφερε.

Οσο για τα καδρόνια είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια που δεν θα της... επιτρέψουμε να θέσει σε αμφισβήτηση τις απόλυτες αλήθειες του κ. Μανδραβέλη...

Υ.Γ. Ο κουκουλοφόρος που βρέθηκε να έχει ταυτότητα αστυνομικού προφανώς ήταν εγκάθετος του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να αποδυναμώσει τους ισχυρισμούς του έγκυρου σχολιαστή.

Παλιά κόλπα της Αριστεράς.

Τα ξέρουμε τώρα.


5o ανδραγαθημα

Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

O Πάσχος Μανδραβέλης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος μαλλον.

Αν δεν ήταν δεν θα είχε καταφέρει την άναγνωρισιμότητα του και ό,τι άλλο έχει καταφέρει για τον εαυτό του.

Άρα μπορεί να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του επαρκώς.

Επίσης είναι δημοσιογράφος καρριέρας, άρα έχει υποχρεωτικά καλή πληροφόρηση.

Τέλος η ενασχόληση του με τον χώρο της «Κεντροαριστεράς» είναι σίγουρο ότι τον κάνει γνωστη των απαραίτητων στοιχείων θεωρίας του Μαρξισμού, σοσιαλισμού κλπ.

Αρα ο Πάσχος ξέρει.

Το πρωί της Πέμπτης όμως τον είδαμε ξανά στη ΝΕΤ σε άλλο ένα παραλήρημα υποστήριξης κάθε «γωνιάς» του μνημονίου να απαιτεί εδώ και τώρα απολύσεις, περικοπές, περιορισμό του «τεράστιου» δημόσιου τομέα και να φτάνει στο σημείο να λέει στην έκπληκτη παρουσιάστρια πως οι δημόσιοι είναι περίπου δυστυχισμένοι αφού δεν έχουν κανενός είδους παραγωγικότητα και δημιουργικότητα να επιδείξουν!

Το οτι έκανε προπαγάνδα ήταν ολοφάνερο από τον τρόπο που επαναλάμβανε σε σημείο βαρετό και εκνευριστικό τα χωρίς την παραμικρή παράθεση κάποιου στοιχείου «επιχειρήματά» του.

Ο «δημόσιος τομέας» και το «δεν παράγουμε» ακούστηκαν καμια 30ριά φορές μέσα σε ελάχιστα λεπτά και μάλιστα με έναν ακατανοητο τόνο μίσους.

Μένω έκπληκτος πάντως με την υπομονή που έχουν απέναντι σε άγριες επιθέσεις δημόσιοι υπάλληλοι όπως π.χ. η παρουσιάστρια της ΝΕΤ σήμερα το πρωί.

Και απορώ γιατί δεν κάνουν σε όλους αυτούς τους παραγωγικούς μια απλή ερώτηση.

«Κε Μανδραβέλη, εσείς τι ακριβώς παράγετε»;

Κρίμα, για άλλη μια φορά.

7ο, 8ο, 9ο....................πολλα τα ανδραγαθηματα του πνευματικου κολοσσου, του εμμισθου ''δολοφονου'', των εφοπλιστοεκδοτοεργολαβων.


6ο ανδραγαθημα

ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: Ο κ. ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος 2010 14:51

Είναι θεμιτό για έναν δημοσιογράφο να αναλάβει το γραφείο τύπου ενός Υπουργού. (Ακόμα κι αν αυτός είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου)…

Είναι αθέμιτο για τον κ. Πάσχο Μανδραβέλη να αναλαμβάνει εργολαβικά την υπεράσπιση ενός Υπουργού (Γ. Παπακωνσταντίνου) και ταυτόχρονα να υποδύεται τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο.

Είναι ηθικό για έναν δημοσιογράφο να υπερασπίζεται τις πολιτικές και τις απόψεις ενός Υπουργού, αν τις πιστεύει. (Ακόμα κι αν αυτός είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου).

Είναι ανήθικο μήπως για τον κ. Πάσχο Μανδραβέλη να ¨λιβανίζει¨ τον κ. Παπακωνσταντίνου, όταν τον συνδέουν μαζί του οι γνωστές, τουλάχιστον στην περιοχή μας, σχέσεις υποτέλειας… λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων;

Είναι απολύτως κατανοητό για έναν δημοσιογράφο του καναπέ, Αμερικανάκι, παντελώς απόντα από κάθε πολιτικό και κοινωνικό αγώνα, να αγνοεί η να δυσκολεύεται να διαχωρίσει τις έννοιες της ¨συγκέντρωσης διαμαρτυρίας¨ και της ¨αντισυγκέντρωσης¨.

Είναι ακατανόητο, με πρόσχημα την άγνοιά του, να διαστρεβλώνει αυτές τις έννοιες, κάνοντας το άσπρο μαύρο, προσπαθώντας να ¨φορτώσει¨ στο συνδικαλιστικό κίνημα, προθέσεις που δεν υπάρχουν, να συκοφαντήσει τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ και να αγγίξει ευαίσθητες δημοκρατικές χορδές του λαού μας…

¨Αντισυγκέντρωση¨ λοιπόν είναι, η συγκέντρωση πολιτών σε χώρο που πραγματοποιείται κομματική εκδήλωση… ¨Συγκέντρωση διαμαρτυρίας¨ είναι η συγκέντρωση πολιτών σε χώρο που πραγματοποιεί εκδήλωση κάποιος θεσμικός φορέας, έχων εξουσία (Πρωθυπουργός - Υπουργός – Περιφερειάρχης κ.τ.λ.) για να διατυπωθούν τα αιτήματά τους ή να διαμαρτυρηθούν για μια, κατά τη γνώμη τους, άδικη πολιτική…

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος, ότι ο κ. Μανδραβέλης μπορεί ή θέλει να καταλάβει τη διαφορά…

Ενδιαφέρεται μόνο να σπιλώσει τη δράση των συνδικαλιστών του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, με αναφορές σε αντισυγκεντρώσεις τύπου ¨καρφίτσα¨…

Όλως παραδόξως όμως, τις αντισυγκεντρώσεις τύπου ¨καρφίτσα¨, καθώς και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Λαμπράκη, υπερασπίζονταν τότε οι εφημερίδες που δούλεψε και δουλεύει !!!

Είναι πρόκληση ο κ. Μανδραβέλης να επικαλείται τον Λαμπράκη, πρόκληση ίση τουλάχιστον με αυτήν που θα προέκυπτε αν ο κ. Καρατζαφέρης επικαλείται τον… Τσε Γκεβάρα !!!

Είναι πρόκληση να ειρωνεύεται την επισήμανση του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ¨120 εκατομμύρια θα λείψουν από τον Νομό Κοζάνης¨ και να απειλεί με την φράση ¨ Να δείτε πόσα θα λείψουν όταν κλείσει η ΔΕΗ¨!!!

Ως κολλητός του κ. Παπακωνσταντίνου, γνωρίζει περισσότερα για τις προθέσεις του;

Είναι πρόκληση για τον κ. Μανδραβέλη, να απειλεί με SMS συνδικαλιστές του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, ως κολαούζος της εξουσίας, για να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις…

Επειδή οι συνδικαλιστές και ο πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, συναδέλφος Γιώργος Αδαμίδης, δεν υπέκυψαν στις πιέσεις του, υλοποίησε τις απειλές του και δημοσιοποίησε ότι οι συνδικαλιστές παίρνουν ¨συνδικαλιστική άδεια¨ !!!

Πω πω καταγγελία!!!

Τι παρανομία!!!

Οι συνδικαλιστές κ. Μανδραβέλη παίρνουν νόμιμα συνδικαλιστική άδεια, σύμφωνα με τον Ν. 1264, αποτέλεσμα συνδικαλιστικών και κοινωνικών αγώνων δεκαετιών, που νομοθετήθηκε από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και ευτυχώς καμία κυβέρνηση έκτοτε δεν τόλμησε να αλλάξει…

Μήπως ως προνομιακός συνομιλητής του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου μας δίνετε τις σκέψεις του, για περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και κατάργηση της συνδικαλιστικής άδειας;

Ο κ. Μανδραβέλης είναι ¨γνωστός¨ στην περιοχή μας.

Παπαγαλάκι της εξουσίας, υμνητής των Αμερικανονατοικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, θρασύς που τολμά να επικαλείται τον Λαμπράκη, υβριστής του ποντιακού Ελληνισμού, νεοφιλελεύθερος μέχρι αηδίας, υποκριτής και …συμφεροντολόγος…

Ατύχησε στο ρόλο του ¨Ηρακλή του Στέμματος¨ ο κ. Μανδραβέλης.

Είναι γνωστός…

ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Υ.Γ. Την προηγούμενη φορά που ¨υπερασπίστηκε¨ ο κ. Μανδραβέλης τον κ. Παπακωνσταντίνου, η σύζυγος του ¨όλως τυχαίως ¨ πήρε απόσπαση από το ΙΚΑ Κοζάνης στο πολιτικό γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου.

Ευχόμαστε μετά τον ¨ιδιαίτερο ζήλο¨ που δείχνει στις τωρινές του απαντήσεις ο κ. Μανδραβέλης, να αναβαθμιστεί σε Διευθύντρια Υπουργείου…

Αλλα κουραγιο...




υσ ''τυπος'' με ειδικες ''ικανοτητες''.

2 σχόλια:

  1. Μετα...Μου λες εσυ εμενα...Να κραταω την ψυχραιμια μου...Και να μη χαιρομαι, οταν την πατανε, κατι τετιοι τυποι, και τρωνε και καμμια σφαλιαρα!!!

    Αφου ρε Δημητρη...Πανε με φορα...Πανω στο χερι μου;;
    Φταιει ο φονιας παντα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλημερα.
    Συγκρατησου...............................λιγακι, μας βλεπουνε.
    Φταινε ομως και αυτοι, τι θελουν με το χερι σου τις................................επαφες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή