Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011






ΑΓΑΝΤΑ...

«Οι "φίλοι" των αγανακτισμένων»

Ας δούμε μερικά κομμάτια του παζλ:

α) Τον περσινό Μάη, ως απάντηση στο μνημόνιο, στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας, πραγματοποιήθηκε - κατά κοινή ομολογία - μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις της μεταπολίτευσης.

Αλλά ο όγκος και το μήνυμά της «θάφτηκαν» κανονικά από τα ΜΜΕ, τα οποία σε μια αποθέωση της τυμβωρυχίας, ως γνήσιες ύαινες, έσπευσαν να «κατασπαράξουν» τους δολοφονημένους της «Μαρφίν», με στόχο να φρενάρουν τη λαϊκή ανάταση.

Μέσα από τα ίδια αυτά ΜΜΕ, με εμφανή στόχο να χτυπηθεί στην «καρδιά» η λαϊκή αφύπνιση, διακινήθηκε ο γκαιμπελισμός των προθύμων του μνημονίου, που προσπάθησαν να περάσουν την προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για τα γεγονότα στον Αγνωστο Στρατιώτη.

β) Φέτος το Μάη, πριν τρεις βδομάδες, μια λαοθάλασσα κατέβηκε στους δρόμους και διαδήλωσε ενάντια στην πολιτική της λεηλασίας.

Η φωνή της λαοπλημμύρας «πνίγηκε» από τα δελτία ειδήσεων.

γ) Πάλι τον περσινό Μάη, στο κάλεσμα του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως, ανταποκρίθηκε πλήθος λαού.

Η Αθήνα «βούλιαξε», αλλά η συγκέντρωση «εξαφανίστηκε» από τα κανάλια.

Λίγες μέρες νωρίτερα το πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη με κεντρικό σύνθημα «Peoples of Europe Rize up» (σ.σ.: «Λαοί της Ευρώπης Ξεσηκωθείτε») προκάλεσε την μήνιν του κατεστημένου.

Οι ίδιοι - από τους πολιτικούς προύχοντες του καθεστώτος μέχρι τους «Πορτοσάλτε» των ΜΜΕ - που τότε με αφορμή το πανό του ΚΚΕ έθεταν ακόμα και ζήτημα «νομιμότητας» (!)

του ΚΚΕ, είναι οι ίδιοι που εδώ και μερικές μέρες εκθειάζουν τις κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» στην Ισπανία, όπου δεσπόζει το πανό με το ίδιο ακριβώς σύνθημα...

δ) Από πέρσι μέχρι φέτος δεν υπάρχει εκπρόσωπος του δικομματισμού και των «παραφυάδων» του που να μην έχει περιγράψει από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση ως... κυκλοφοριακό πρόβλημα «που ταλαιπωρεί τους πολίτες».

Δεν υπάρχει «μαρκουτσοφόρος» που δεν έχει χρεώσει την οικονομική ασφυξία και τα λουκέτα στην αγορά στο γεγονός ότι «οι διαδηλωτές κλείνουν τους δρόμους».

Δεν υπάρχει ενσωματωμένη γραφίδα που δεν έχει κατηγορήσει την πιο μικρή ή την πιο μεγάλη απεργία, την πιο μικρή ή την πιο μεγάλη κινητοποίηση, σαν ένδειξη «ανευθυνότητας».

Σαν υπαίτια πρόκλησης «κοινωνικής αναταραχής».

Σαν πράξη «αντιπατριωτική» που «υπονομεύει την πορεία σωτηρίας της χώρας».

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτή είναι η στάση του κυρίαρχου πολιτικού και εκδοτικού - τηλεοπτικού κατεστημένου απέναντι στις λαϊκές διαμαρτυρίες.

Και ω του θαύματος!

Εδώ και μερικά 24ωρα οι πλέον ορκισμένοι εχθροί των λαϊκών συγκεντρώσεων διαγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος πρώτος θα αποθεώσει το «κίνημα των αγανακτισμένων»!

Πασχίζουν να αποδείξουν ότι «είναι κι αυτοί εκεί»!

Οτι αγαπούν τους διαδηλωτές όσο τίποτα άλλο στον κόσμο!

Από τον ΣΚΑΪ που πέρσι μεγαλοστελέχη του ζητούσαν την κατάργηση άρθρων του Συντάγματος για να τίθενται εκτός νόμου οι συναθροίσεις (!)

μέχρι το MEGA των γνωστών «απεργοφάγων»,
από τους απηνείς διώκτες των διαδηλωτών στα διόδια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα λιμάνια μέχρι το STAR της... Πετρούλας,
όλοι τους ομνύουν στο «κίνημα των αγανακτισμένων»!

Τι έγινε ρε παιδιά!;...

Για να καταλάβουμε τι έγινε,
(σ.σ.: και για την ακρίβεια για να καταλάβουμε «πού θέλουν να το πάνε» αυτό που γίνεται),
αξίζει να σταθούμε σε όσα λένε οι «φίλοι των αγανακτισμένων».

1) Καμία άλλη έννοια, καμία άλλη λέξη δεν έχει αποθεωθεί από την περασμένη Τετάρτη στα ΜΜΕ όσο δύο λέξεις: «Αγανακτισμένοι» και «αυθόρμητο».

Το αποκορύφωμα ήρθε από τον Πεταλωτή: Κι αυτός δήλωσε, χτες, λάτρης των «αγανακτισμένων».

Κι αυτός εμφανίστηκε οπαδός του «αυθορμητισμού» τους!

«Ζήτω η αγανάκτηση των μαζών» (!), λοιπόν, με μια, όμως, προϋπόθεση: Οτι η αγανάκτηση δε θα οργανωθεί, δε θα έχει στόχευση, δε θα αποκτήσει ορίζοντα, αλλά θα παραμείνει στον αστερισμό του... «αυθόρμητου».

Σε αυτή την περίπτωση θα έχει στο πλευρό της από την κυβέρνηση μέχρι τη ΝΔ, από το MEGA μέχρι τον ΣΚΑΪ!

Οσο, επομένως, η «αγανάκτηση» είναι «αυθόρμητη», έχει καλώς.

Αλλά γιατί σπεύδουν να θωπεύσουν το «αυθόρμητο» και να το αντιπαραβάλουν με το «συνειδητό»;

Γιατί επαινούν τον «αγανακτισμένο», αλλά πετροβολούν τον «συνειδητοποιημένο»; Γιατί κολακεύουν τον «αγανακτισμένο», αλλά συκοφαντούν τον «οργανωμένο»;

Και γιατί δεν πρέπει ο «αγανακτισμένος» να εκδηλώνει την αγανάκτησή του «οργανωμένα»;

Διότι μάλλον έχουν αντιληφθεί περίφημα την ακρίβεια της διαπίστωσης του Λένιν:
«...το "αυθόρμητο στοιχείο" δεν αποτελεί στην ουσία τίποτε άλλο παρά εμβρυακή μορφή του συνειδητού».

Χωρίς την ανάπτυξη του συνειδητού, όμως, τα αυθόρμητα ξεσπάσματα δε θα γίνουν ποτέ τίποτα «περισσότερο (από) ξεσπάσματα απόγνωσης κι εκδίκησης παρά αγώνας»(Λένιν, «Τι να κάνουμε;», σελ. 30, «Σύγχρονη Εποχή»).

Σήμερα, συνεπώς, αφού οι υπεύθυνοι των λαϊκών δεινών δεν μπορούν να αποτρέψουν την «αγανάκτηση», δίνουν όλο το βάρος τους ώστε να σκοτώσουν το «έμβρυο» του μετασχηματισμού της αγανάκτησης σε συνειδητή οργάνωση και σε συντονισμένη πάλη ενάντια σε όσους και σε όσα προκαλούν την αγανάκτηση.

«Μείνετε... αυθορμήτως αγανακτισμένοι», συνιστούν στην πλατεία οι «φίλοι των αγανακτισμένων».

Και επιμένουν: «Κρατήστε την αγανάκτησή σας μακριά από κάθε οργάνωση».

Πασχίζουν να κρατήσουν μακριά την αγανάκτηση ή ακόμα και να την στρέψουν ενάντια στο οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Λογικό: Οσο ο «αυθορμήτως αγανακτισμένος» διατηρείται σε κατάσταση «ανοργάνωτου αυθορμητισμού», τόσο μειώνονται και οι κίνδυνοι να μετατραπεί
σε «συνειδητοποιημένο»,
σε «χειραφετημένο»,
σε «αποφασισμένο»,
σε «εξεγερμένο» και
σε «επαναστατημένο».

Το θέμα, λοιπόν, είναι να αποτρέψουν τη μετατροπή της «αγανάκτησης» σε συλλογική δράση.

Θέλουν να καπηλευτούν τη δίκαιη «αγανάκτηση».

Να την ενσωματώσουν μετατρέποντάς την σε ένα ανώδυνο, ξεστρατισμένο άχτι.

Να κόψουν τις γέφυρές της με το οργανωμένο εργατικό κίνημα, που αφενός θα οξυγονώσει το κίνημα, αφετέρου θα μετατρέψει την αγανάκτηση σε ό,τι τρέμουν περισσότερο: Σε ταξικό πολιτικό αγώνα.

2) «Οι φίλοι των αγανακτισμένων» εκστασιάζονται επειδή το «κίνημα των αγανακτισμένων» είναι, όπως ακατάπαυστα επαναλαμβάνουν, «ακομμάτιστο».

Κάθε δεύτερη πρότασή τους είναι και μια «συμβουλή» προς την πλατεία: «Παραμείνετε ακομμάτιστοι»!

Στην ουσία, δηλαδή, εκείνο που πιπιλίζουν στο αυτί των ανθρώπων που κατεβαίνουν στις πλατείες δεν είναι μια διαπίστωση (ότι «είναι ακομμάτιστοι», αλλά μια «εντολή» που προωθείται μέσω της «αγαθής» παρότρυνσης και της «ανιδιοτελούς» προτροπής:
«Πρέπει να είστε ακομμάτιστοι», «πρέπει να είστε μακριά από κόμματα», «και οι 300 φταίνε» κ.ο.κ.

Αλλά ας το σκεφτούμε: Οι κήρυκες του «ακομμάτιστου» για ποιο πράγμα, τελικά, «αγωνιούν»;

Φοβούνται μήπως οι άνθρωποι που διαδηλώνουν εναντίον της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, πάνε με το... ΠΑΣΟΚ;

Φοβούνται, αυτούς που διαδηλώνουν εναντίον της πολιτικής της ΝΔ και που οδήγησε την κατάσταση ως εδώ, μήπως τους τυλίξει η... ΝΔ;

Οι γραφίδες και τα κανάλια που επαινούν την «υπευθυνότητα του ΛΑ.Ο.Σ.», φοβούνται μήπως οι άνθρωποι που διαδηλώνουν εναντίον του μνημονίου που υπερψήφισε το ΛΑ.Ο.Σ., πάνε με το... ΛΑ.Ο.Σ.;

Οι ίδιοι που μόλις πριν λίγα χρόνια επιχείρησαν να κατασκευάσουν ένα «ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ του 20%», αγωνιούν μήπως η πλατεία που αγκομαχάει από την πολιτική της ΕΕ, πάει με τον... ΣΥΝ της ΕΕ;

Προφανώς, λοιπόν, το «ακομμάτιστο» κήρυγμα, με ολίγην από το «όλοι ίδιοι είναι», ούτε «ουδέτερο» είναι, ούτε και τόσο ακομμάτιστο.

Για την ακρίβεια, παρότι ποζάρει σαν «ακομμάτιστο», βολεύει αφάνταστα τα κόμματα που με την πολιτική τους προκαλούν τα δεινά και την αγανάκτηση του κόσμου.

3) Οι χτεσινοί «εισαγγελείς» της «ανομίας», της «αναρχίας», της «κοινωνικής αταξίας» που προκαλούν οι διαδηλώσεις, μεταμορφωμένοι πλέον, ξεκινούν τη θωπεία και την κολακεία προς τους «αγανακτισμένους» εξηγώντας ότι η «λατρεία» τους οφείλεται στο εξής γεγονός:
«Στην πλατεία είναι όλη η κοινωνία», «στην πλατεία είναι και οι επιχειρηματίες», όπως διαλαλούσε χτες ο ΣΚΑΪ.

Φανταστείτε, δηλαδή, τη χαρά τους αν κατάφερναν να μετατρέψουν την πλατεία σε «πανεθνικό σύμβολο συναίνεσης», όπου θα κατέβαινε μέχρι και ο Παπανδρέου, ο ίδιος δηλαδή που όταν τον ρωτούν δεν έχει πρόβλημα να απαντά ότι αν ήταν εργαζόμενος θα κατέβαινε κι αυτός στις πορείες (!) ή ο Σαμαράς που χτες πήρε επ' ώμου στην κοινοβουλευτική του ομάδα τους «αγανακτισμένους»!

Αλλά πόσο «ακηδεμόνευτος» είναι ο χαβάς των βάρδων του «Λαός και Κολωνάκι»;

Τελικά, πόσο «ακηδεμόνευτο» είναι το κήρυγμα που ξεχειλίζει από τη λογική του «όλοι το ίδιο είμαστε»;

Μήπως αυτή δεν είναι η άλλη όψη του «όλοι μαζί τα φάγαμε»;

Οι τάχα οπαδοί του «ακηδεμόνευτου», ως άλλοι προφήτες της «κατάργησης των τάξεων», δεν είναι παρά χυδαίοι προπαγανδιστές που θέλουν να «καπελώσουν», να κηδεμονεύσουν και να οδηγήσουν τον κόσμο στην απάτη πως «όλοι ένα πράγμα είμαστε».

Αλλά πουλώντας το εν λόγω παραμύθι από τα «θεωρεία» τους, ένα αποκαλύπτουν οι «φίλοι των αγανακτισμένων»: Οτι σε τόση εκτίμηση έχουν την «πλατεία», που της συμπεριφέρονται λες και δεν έχει ίχνος νοημοσύνης!

Λες και στην «πλατεία» δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ότι είναι άλλο πράγμα ο εργάτης που του κόβουν το μισθό και άλλο πράγμα ο τραπεζίτης που παίρνει τα «πακέτα».


Αλλα κουραγιο...







υσ «Η πλατεία είναι γεμάτη», όπως λέει και το τραγούδι.

Αλλά το τραγούδι δε σταματά εκεί.

Κόντρα σε όσους θέλουν να το σταματήσουν εκεί, κόντρα σε όσους το κόβουν, η «πλατεία» ας επιβάλει να ακουστεί και ο παρακάτω στίχος:

«...να η συγκέντρωση ανάβει κι όλα είναι συνειδητά»!

8 σχόλια:

  1. Δημητράκη μου μήπως και ο Ριζοσπάστης άργησε πολύ να προβάλει την αντίδραση του απλού λαού που κατέκλυσε το Σύνταγμα?
    Και τι ακριβώς είπε η Αλέκα για την κινηση των Αγανακτισμένων πολιτών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάμε πλατεία Καπετάνιε να αγανακτήσουμε και άσε την Κάρυ στην Ακρόπολη!
    Καλό ε-ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @karfoma: Kαρφωματάκι,χαρά μου που θα σε δω στο Σύνταγμα, δίπλα μου. Με είδες εκεί απο την πρώτη μέρα και μου φάνηκε πως γέλασες ειρωνικά που άφησα την Ακρόπολη για ν'αγανακτίσω.
    Σαν ν'ακουσα πως ειπες ότι δεν έχει τύχη η αγανάκτισή μου ,εφ'όσον δεν είναι προστατευμένη απο σημαία κόμματος...

    Πόσο καιρό βρε έχω να σε δω! Σαν να ομόρφυνες εσύ μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν τα κινηματα της πλατειας..Ειναι η καταστση, πριν τη συνειδητοτητα..;;;
    Αν η συνειδητοτητα προβαλλει, πισω απο την αγανακτηση...Και δεν ειναι, εξ επιτηδες.."ανοιγμα"
    της στροφιγγας, για να φυγει ο καπνος..;;
    Πως θα το ξεχωρισεις, ΔΗΜΗΤΡΗ...Αν δεν πας εικει να μιλησεις..;;
    Αν δεν ΠΕΙΣΕΙΣ...Οτι η δικη σου ιδεα, ειναι καλυτερη..;;
    Ξερω..Ξερω...Πολλες φορες τα ειπαμε, και τα ξαναειπαμε...Και τα λεμε στους χωρους δουλειας, και στις γιορτες, και στα φεστιβαλ...
    Αλλα μηπως, υπαρχει και αλλος τροπος..;;
    Ας αρχισουμε κοιπον, και παλι απ την αρχη...
    Γιατι μαζευομαστε..;;
    Τι μας πειραζει;;
    Ποιοι μας πειραζουν;;
    Πως θα βρουμε τροπους να μη μας πειραζουν πια..;;

    Τις σημαιες που κραταμε ΔΗΜΗΤΡΗ...Δεν μας τις..μοιρασαν...
    ΜΟΝΟΙ μας ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ να τις κραταμε...!!

    Ας επιλεξουν και αυτοι μονοι τους...!!
    Βλεπουν και ακουνε...
    Επαναστασεις, χωρις σημαιες...Κι αλλες φορες εγινανε...[Σπαρτακος]
    Ας δουμε τι θα γινει...Οταν τελειωσουν τα χαδακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Καρυάτιδα
    Ναι αγαπητή μου Κάρυ ήμουν και είμαι και εγώ εκεί, όχι στο Σύνταγμα αλλά σε κάποια άλλη πλατεία, γεμάτος αγανάκτηση αλλά και προβληματισμό για το μετά και πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου την υποψία της κοινωνικής εκτόνωσης, αλλά είμαι εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kariatida 62 καλημερα, θελεις απαντηση, ωραια, αν ειχες διαβασει δυο αναρτησεις πιο πισω την εχεις την απαντηση, επισης να σου ''πω'', οτι μελη και φιλοι του Κ.Κ.Ε, μοιρασαν στο Συνταγμα υλικο και ''παραδοξως'' δεν εγινε ''τιποτα'', αυτο τα σπονσοργ....καναλα δεν το ''ειδανε'', για να δωσουν στον κοσμο που ''ενημερωνουν'', μια εικονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Karfoma καλημερα, πολλα χρονια θα ζησεις σε ''μελεταγαμε'' με το κατινακι.
    215 ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ εχει κανει μεχρι στιγμης το Κ.Κ.Ε, για το ''μνημονιο'', για τον ρατσισμο, για τους ναυτεργατες, για τους εργαζομενους στην ναυπηγοεπισκευαστικη, για τους αγροτες, για τους υπαλληλους των δεκο, για τα εργοστασια, για ολους τους τοπους δουλειας, εχει κανει παραστασεις το ΠΑΜΕ και εχει ενωσει το κομμενο ηλεκτρικο ρευμα σε ανθρωπους-συνανθρωπους μας, που τους το ειχε κοψει η ΔΕΗ, επειδη δεν ειχαν χρηματα, εχει μπει σε χωρους δουλειας, εχει μιλησει σε χωρους δουλειας, αναγκαζοντας την εργοδοσια σε ''στρατηγικη'' αναδιπλωση, εργοστασιο δασκαλοπουλου, εργοστασιο φιλιππου, καζινο της παρνηθας, κ.λ.π.
    Γιατι ο αγωνας ειναι καλος και μονο με την φυσικη μας παρουσια, αλλα για να ειναι αποτελεσματικος και να εχει αποτελεσμα, θελει ''σχεδιασμο'' και ''στρατηγικη'' και πανω απ'ολα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, του που παω.
    ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαστορα καλημερα, οπως εγραψα και στους αλλους δυο φιλους μας----για προσεξε μια συμπτωση, οι τρεις ''τεως'' σωματοφυλακες, και η Καριατιδα σε συζητηση-----πηγε κοσμος απο το κομμα----ενα ειναι το κομμα----μοιρασε υλικο και συζητησε με τους συνανθρωπους μας που διαδηλωνουν εναντιον των οικονομικων εγκληματων---μετρων---που εχει παρει, παιρνει και θα παρει η κυβερνηση του γιωργου, με την βοηθεια του αντωνη και των υποζυγιων τους, καρατζαφυρερ, ντορας, κουβελη και των εντεταλμενων ''πνευματικων'' ανθρωπων στα γ...καναλα, αρα ειναι το κομμα μεσα στα ''γεγονοτα'', οπως γραφεις παρα πολυ ΣΩΣΤΑ, την σημαια μας την κραταμε χωρις να μας το επιβαλει κανεις και την κραταμε χρονια για το καλο ολων μας----των εργαζομενων, των συνταξιουχων, των παιδιων----''βλεπεις'' εμεις, δεν διαδηλωνουμε μαζι με τα βαμπιρ που μας ''ρουφουν τα αιμα'', κατα δηλωση του σκαι----στην πλατεια ειναι και βιομηχανοι----θελοντας και μη συνειδητοποιησαμε οτι οι ''Σπαρτακιαδες'' στο μονο που ''οδηγουν'' ειναι σε επικες αναμνησεις.
    Τωρα θελουμε, εχουμε αναγκη, αγωνα συνειδητο, αλλιως, καληνυχτα Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή