Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011







ΑΓΑΝΤΑ...

Επικίνδυνη απόφαση για τις πολιτικές συγκεντρώσεις

Καταγγελία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με αφορμή τις δηλώσεις Μπουτάρη για την παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους.

Το ΚΚΕ δε θα δεχτεί καμιά απαγόρευση και περιορισμό στις πολιτικές συγκεντρώσεις, όπως αυτούς που με διάφορα προσχήματα προωθούν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού και στην τοπική διοίκηση.

Απαγόρευση όλων των πολιτικών και κομματικών συγκεντρώσεων στην πλατεία Αριστοτέλους, ακόμη και στις προεκλογικές περιόδους, προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας χτες στον Ρ/Σ «102 fm».

Η δήλωσή του ήρθε ως συνέχεια της προχθεσινής ανακοίνωσης του δήμου, η οποία ανέφερε ότι «η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει νέα πολιτική στην παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων για να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της ίδιας της πόλης.

Ειδικά για την Πλατεία Αριστοτέλους, επιδιώκει την παραχώρησή της με ιδιαίτερη φειδώ και κυρίως για εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα ή εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά».
Δηλαδή, για εκδηλώσεις επιχορηγούμενες από επιχειρηματίες για τη διαφήμισή τους, ΜΚΟ χρηματοδοτούμενες από την κυβέρνηση, κλπ., όπως έχει αποδειχθεί στους 5 μήνες της νέας διοίκησης του δήμου.

«Βαθιά αντιδημοκρατική και απαράδεκτη», χαρακτηρίζει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:
«Η ενέργεια αυτή, με πρόσχημα την εύρυθμη λειτουργία του εμπορικού κέντρου της πόλης και επιχειρήματα του τύπου "Αριστοτέλους πλατεία στολίδι της πόλης" κ.ά., εντάσσεται στην λογική να χτυπηθεί το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις, μέσω του περιορισμού των συγκεντρώσεων και των πορειών.

Ο λαός να τους γυρίσει την πλάτη.

Απέναντι στη λαίλαπα των μέτρων η μόνη απάντηση είναι η οργάνωση στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, αντεπίθεση για να μην πτωχεύσει ο λαός, συμπόρευση με το ΚΚΕ, να προχωρήσει αποφασιστικά μπροστά για τη δική του εξουσία, με αποδέσμευση από την ΕΕ και λαϊκή οικονομία».

Την απόφαση του δημάρχου, καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνει ότι «η απόφαση αυτή βάζει σε κίνδυνο όλες τις συγκεντρώσεις από κόμματα, συνδικάτα και άλλους φορείς, όχι μόνο στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά σε όποια πλατεία επιλέγει κάθε φορά ο Δήμος.

Επαναφέρει και αποκαλύπτει σχεδιασμούς για τον περιορισμό των συγκεντρώσεων, με την ψεύτικη πρόφαση των "προβλημάτων" του εμπορίου.

Το πραγματικό πρόβλημα των μικρέμπορων είναι ότι οι εργαζόμενοι πτώχευσαν από την κυβερνητική πολιτική και τη θηλιά που τους έχουν περάσει στο λαιμό η κυβέρνηση και οι πολυεθνικές του εμπορίου.

Αποδεικνύεται ότι το "κλίμα αλλαγής" στο Δήμο, είναι ενταγμένο στην πολιτική της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων (των υποστηρικτών του Γ. Μπουτάρη) να χειραγωγήσουν, να πειθαρχήσουν το λαό στα κελεύσματα της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου.

Η απειθαρχία και η ανυπακοή είναι πλέον επί τάπητος και ο μόνος δρόμος για το λαό μας.

Αυτό ισχύει και για το δικαίωμα να συγκεντρώνεται και να διαδηλώνει».

Στην απόφαση του δημάρχου αντέδρασαν με ανακοινώσεις τους και οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο.

Αλλα κουραγιο...





υσ Ουσίες, ουσίες κι οινοπνεύματα
κι άρχισαν να ξεντύνονται
μες στο μυαλό τα πνεύματα! [δις] και[τρεις αλλοιμονο ''τους''].

4 σχόλια:

  1. Mετα μιλανε μερικοι για συμμαχιες και συμπορευσεις...
    Και καποιοι αλλοι...Χαρακτηριζονται...Μονοχνωτοι και...Απομονωμενοι...!!
    -Εμ...
    Τα καπελλα εχουν χρωμα...!!
    Και νοημα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλησπερα.

    Εμ, σιγα-σιγα, βγαινουν τα χρωμματα που υποστηριζουν, καποιοι ανεξαρτητοι, καποιοι που πριν βγουν στις δημαρχιες για το ''κουμαντο'', μας ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν σε πίνει και δεν το πίνεις αυτά τα αποτελέσματα φέρνει το ρημάδι!
    Αντε Δημητράκη μου γειά σου,να μου προσέχεις τις πλατείες μέχρι νάρθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida62 καλημερα.
    Αντε καλο ταξιδι και καλη επανοδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή