Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011









ΑΓΑΝΤΑ...

Ηρθαν ντυμένοι φίλοι οι εχθροί μου

Η κυβέρνηση και η ΝΔ, οι Αλαφούζοι και οι Μπομπολαίοι, το συγκρότημα Λαμπράκη και το «ΑΛΤΕΡ», ο μητροπολίτης Ανθιμος (θα πάει και στη συγκέντρωση!), ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, ο Τράγκας, ο Πρετεντέρης και σειρά γνωστών και μη εξαιρετέων Μέσων - στηριγμάτων της πλουτοκρατίας, αυτοί και άλλοι, όλοι τους, πήραν υπό την προστασία τους τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα και αλλού.

Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τον «ευρωμονόδρομο».

Είναι οι ίδιοι που κρύβουν από το λαό τις πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, οι ίδιοι που επιχειρούν να τον αποπροσανατολίζουν και να κρύβουν ότι φταίνε τα κέρδη του κεφαλαίου για την ανεργία, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το κλείσιμο των μικρομάγαζων.

Οι ίδιοι που νοιάζονται να πληρώσει ο λαός την κρίση και το χρέος που προκάλεσαν η κερδοφορία του κεφαλαίου και η αναρχία στην καπιταλιστική παραγωγή.

Οι ίδιοι που δυσφημούν όλες τις κινητοποιήσεις και τους πιάνει ο πόνος για το κέντρο της Αθήνας! Ολοι αυτοί θωπεύουν τους συγκεντρωμένους...

Δε θα τα έκαναν αυτά, δε θα μπορούσαν ούτε θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη δίκαιη αγανάκτηση των συγκεντρωμένων, τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τους για το μέλλον που τους έχουν ετοιμάσει, αν οι χιλιάδες που κινητοποιούνται πρόβαλλαν μια πολιτική πρόταση που θα έθιγε το κακό στη ρίζα του.

Τέτοια πρόταση δεν έχει προβληθεί μέχρι τώρα, γι' αυτό και προσπαθούν με τον τρόπο τους να τους ρυμουλκήσουν σε ανώδυνους για το σύστημα δρόμους.

Ας προβληματιστούν.

Και μόνο το γεγονός ότι οι εχθροί τους ήρθαν ντυμένοι φίλοι, είναι αρκετό για να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους.


Αλλα κουραγιο...



υσ Ιερα συμμαχια!

10 σχόλια:

  1. Δημήτρη τα λογής λογής παπαγαλάκια,οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι,οι εντεταλμένοι εκπρόσωποι της Αστικής τάξης ό ίδιος ο Καπιταλισμός, έχουν μεγάλη εμπειρία,είναι ευέλικτος μπορεί και κάνει παραχωρήσεις, υποχωρεί όποτε το εκτιμήσει, διαθέτει πολλούς μηχανισμούς και ο σκοπός τους είναι να προφυλάξουν την τάξη τους, τα κέρδη τους, το σύστημά τους με όλα τα μέσα.
    Τα έχουμε πει τόσες φορές, κάνουν με πολύ συνέπεια την δουλειά τους
    Σκοπός δικός μας, είναι να παλεύουμε για την επικράτηση των ιδεών μας.Να αγωνιζόμαστε για τα πανανθρώπινα ιδανικά, για μια κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
    Γι΄αυτούς τους σκοπούς χρειάζεται να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.
    Πρώτος μας στόχος, είναι να μπορέσει να κατανοήσει ο κόσμος και να μπορέσει να ερμηνεύσει τα φαινόμενα, να δει ποιοι και τι είναι εκείνο που τους οδηγεί στην εξαθλίωση.
    Αυτός είναι ο λόγος που οι Κομμουνιστές πρέπει να αξιοποιούν :

    "κάθε έστω και ελάχιστη δυνατότητα να αποκτήσουν μαζικό σύμμαχο.Έστω και προσωρινό,ταλαντευόμενο,ασταθή,αβέβαιο και συμβατικό.Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό,δεν κατάλαβε ούτε κόκκο από τον Μαρξισμό και από τον επιστημονικό σύγχρονο σοσιαλισμό γενικά"

    Άπαντα Λένιν εκδ.Σύγχρονη εποχή τομ.41 σελ.55

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπον..Εγω πηγα...
    Πηγα για να μην λεω, χωρις να ξερω...
    Πηγα...Γιατι μου ειπε η Κουλα οτι μου ειναι δυσκολο..Και πεισμωσα...
    Πηγα και ειδα...Ολα αυτα που λενε οι ενθουσιωδεις
    "αγανακτημενοι" μπλογκερ...Να ειναι αληθεια...
    Και αυτα που λενε οι πολεμιοι...Και αυτα ισχυουν..
    Και...ακροδεξιους ειδα...Και αριστερους ειδα, και αναρχικους ειδα και απ ολα...!!

    Η γνωμη μου ειναι...Οτι οι ανθρωποι κατω...Ειναι
    καλοι...Οι περισσοτεροι...Και αυθορμητοι...
    Αλλα εχουν την εντυπωση...Οτι μονο με την παρουσια τους, κατι θα γινει...Δεν ξερω, απο που βγαινει αυτη η λογικη...
    Δεν ξερω, αν εχουν δικιο...
    Δεν πιστευω, οτι εχουν...Ας με βγαλουν ψευτη...
    Δεν πιστευω, οτι οι απεναντι...Θα τους ανεχονται
    και σε περιπτωση, που αρχισουν να ενοχλουν...
    Και τοτε...Θα δουμε, ως ποιο βαθμο θα ειναι ολοι ειρηνικοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάλι δε νομίζω ότι αμφιβάλει κάποιος τόσο για τις προθέσεις των συγκεντρωμένων όσο για τις προθέσεις εκείνων που τους θωπεύουν και πριμοδοτούν το σκηνικό παρόλο που δε θα περίμενε κανείς κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Β.Β καλησπερα, παντα προσπαθεια, παντα ''εκει'', για ολους μας.
    Εμεις το χερι το απλωνουμε χρονια δεκαδες, για να σφιξουμε το χερι και των υπολοιπων, δεν ειναι προσπαθεια μερων, η μηνων, ειναι προσπαθεια ΑΛΛΑΓΗΣ ''τροπου ζωης'' χρονων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ali καλησπερα και καλως ηρθες, καλο καλοκαιρι, με ''δροσερες'' βουτιες.
    Καλο μας μηνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαστορα καλησπερα, καλως πηγες, οπως καλως πανε οι παντες, απο το ''λιωσιμο'' του καναπε, χιλιες φορες κατω στο Συνταγμα, αλλωστε απο τον συνανθρωπο, διδασκεσε και ''παιρνεις'' παντα κατι καινουργιο.
    Αν και οταν αγριεψουν τα ''πραγματα'', ενα ειναι σιγουρο, οτι εκεινοι που θα σταθουν διπλα τους, ειναι αυτοι που τοσα χρονια φωναζουν στον κοσμο να κατεβει, στις πορειες, αυτοι που εχουν χιλιομετρα στα ποδομετρα τους και αρκετες δικασιμες στην πλατη τους, αλλωστε, τα παιδια στην ''πλατεια'', ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ, ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ Ε...Μ...Ε...Ι...Σ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημητρα καλησπερα.
    Ποιος σε ''πιανει'' τωρα ''γυρισε'' ο λεβεντης σου και εισαστε ετοιμοι για..............................................................................βουτιες.
    Αυτο ξαναγραψτο, αυτοι οι ''θωπευτες'' ειναι το τι γυρευουν και το που προσπαθουν να προσανατολισουν, την διαμαρτυρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα!
    Εγώ έχω αφήσει πια τα λόγια...προσπαθώ κάθε βράδυ να δίνω το παρών στο Σύνταγμα....
    Είμαι πολύ κουρασμένη γι'αυτό και θα σας πω γρήγορα καληνύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kariatida62 καλησπερα, καλα κανεις και πας κατω, αλλα μην ξεχνας οτι ερχονται κοινητοποιησεις των σωματειων και εκει η παρουσια βαραινει παρα πολυ, εκει υπαρχουν ζητηματα και διεκδικησεις, που ειναι το αμεσο αυριο ολων μας.
    Καλη σου ξεκουραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή