Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011









ΑΓΑΝΤΑ...

Ο ΨΕΥΤΗΣ

Ζητούν αρχαία μνημεία και νησιά μας ως εγγυήσεις οι της τρόϊκας προκειμένου να εξασφαλιστούν επιπλέον χρηματοδοτήσεις από τους δανειστές μας, ομολόγησε καθαρά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα:
“Το να μας ζητείται ένα νησί ή ένα μνημείο, ως εγγύηση, είναι σχεδόν ύβρις” ανέφερε χαρακτηριστικά σε….
συνέντευξή του στην εφημερίδα Corrire della Sierra και τον δημοσιογράφο Paolo Valentino.

Διαφημίζουν το μεγάλο ξεπούλημα.

Λίστα με περίπου 75.000 κρατικά ακίνητα προς «αξιοποίηση» από ιδιώτες έχει καταρτίσει η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal», με χαρακτηριστικό τίτλο: «Μήπως θέλετε να αγοράσετε κάποιο ελληνικό νησί;»!

«Τα πρώτα ακίνητα θα πρέπει να παρουσιαστούν στην αγορά στους επόμενους λίγους μήνες, αλλά σίγουρα μέχρι τα τέλη του έτους», αναφέρει στην εφημερίδα ο Α. Καρυστινός, γενικός διευθυντής του τμήματος real estate της Εθνικής Τράπεζας, η οποία είναι leader κοινοπραξίας που έχει αναλάβει τη δημιουργία ενός «πακέτου» προς «αξιοποίηση» ακινήτων της ΚΕΔ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «στρατηγική μας είναι να πετύχουμε συμφωνίες για μακροπρόθεσμες μισθώσεις», υποστηρίζοντας ότι «οι εκμεταλλεύσεις από ξένους επενδυτές θα είναι πιο αποδεκτές από τους Ελληνες πολίτες αν η γη παραμείνει στα χέρια του κράτους»!

Δε δίστασε μάλιστα να δηλώσει ως γνήσιος κράχτης του ξεπουλήματος πως «σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως θα πρέπει να αλλάξουμε τις ζώνες των ιδιοκτησιών», εννοώντας προφανώς ότι θα πρέπει να γίνουν αποχαρακτηρισμοί δασικών εκτάσεων και καταστρατήγηση της νομοθεσίας για να κτιστούν αιγιαλοί, παραλίες και περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές...

Αμφιβάλλει, λοιπόν, τώρα κανείς ότι το μεγάλο ξεπούλημα και η εμπορευματοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, που συναποφάσισαν η κυβέρνηση και η τρόικα, με την απόλυτη συναίνεση της ΝΔ, έχει έναν και μόνο στόχο, αυτόν της δημιουργίας νέων πεδίων κερδοσκοπίας στο μεγάλο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο;

Αλλα κουραγιο...



υσ ο ψευτης και ο κλεφτης............................ολα τα χρονια χαιρονται.

4 σχόλια:

  1. Εγω νομιζω, φιλε μας Δημητρη...Οτι ολα αυτα ειναι ακομα μια μουφα...
    Σε τι να τους χρησιμευσει ενα νησι...Ενα αρχαιο μνημειο στους δανειστες;;
    Μηπως θα μεταφερουν τα αρχαια στη χωρα τους;;
    Μηπως θα ενσωματωσουν την ιστορια στη δικη τους;;
    Οι τραπεζιτες...αδιαφορουν για τετειες ευαισθησιες...Εξ αλλου καραγκιοζιλικια ειναι...
    Τις εισπραξεις, απο τους επισκεπτες θελουνε!!!
    Τις οποιες και...τωρα,αυτοι τις παιρνουνε...!!
    Εμενα η μεγαλη μου ενσταση...Ειναι,φυσικα, εαν πρεπει να πληρωθει η οχι αυτο το λεγομενο χρεος...!!
    Και λεω πως...Οχι....
    Δεν πρεπει να πληρωθει...!!
    Αυτη ειναι η αποψη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλημερα.

    Σημειολογικο ειναι να μας παρουν το νησι, βαζουν χερι στην εδαφικη μας ''ακεραιοτητα'', ''μπαινουν'' στο μυαλο μας και μας ''υποχρεωνουν'' σε συμβιβασμο με την καινουργια κατασταση που ελεγε με αναιδια η ψαρουδα-μπενακη, για αλλαγη συνορων, πριν 4-5 χρονια και επικροτουσε η ντορα.

    Ουτως η αλλως αυτοι ελεγχουν τον τουρισμο αυτοι παιρνουν τις εισπαραξεις απο τους τουριστες που τους μεταφερουν με τα ''βραχιολακια'' στα χερια, εν ειδει κοπαδιου προβατων.

    Καμμια αναγνωριση χρεους, δεν ειναι χρεος μας, ειναι χρεος τους, αυτοι επαιρναν πανακριβα παλαια οπλικα συστηματα, αχρηστα συστηματα παρακολουθησης, αυτοι εφαγαν τα λεφτα στο χρηματιστηριο και τα ομολογα των ασφαλιστικων ταμειων.

    Ουτε χρωσταει ο λαος, ουτε μαζι τα εφαγε με τους κλεφτες των κυβερνησεων και των ''προμηθευτων'' του δημοσιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ερθουν λοιπον...
    Εδω ειμαι...Εδω ειμαστε..!!
    Ολα τα νησια ειναι Ναξος...!!
    [αν και..μαλλον προς την Κρητη βλεπω να κοιτανε]
    Μια ανεξαρτητη,αυτονομη και ωραια Κρητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα, το ''θεμα'' Κρητη το ψιλολεει και η ντορα ετσι απ'εξω-απ'εξω, οποτε κατεβαινει για συλλογη ψηφων, εχουν εδω εφιαλτες, ουκ ολιγους.
    money money money...

    ΑπάντησηΔιαγραφή