Σάββατο 11 Ιουνίου 2011









ΑΓΑΝΤΑ...

ΡΩΣΙΑ - ΝΑΤΟ

Στο κατώφλι ενός νέου κυνηγητού εξοπλισμών

Η πρόοδος στις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο χρόνων μπορεί να βρεθεί υπό απειλή λόγω των διαφωνιών σχετικά με την ευρωπαϊκή «αντιπυραυλική ασπίδα», σημειώνουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Οι εκτιμήσεις αυτές συνυπολογίζουν τα τελευταία γεγονότα, δηλαδή την απόρριψη από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ του σχεδίου της Ρωσίας για τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος της αντιπυραυλικής άμυνας, καθώς και τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας για αποχώρηση από τη συνθήκη ελέγχου των πυρηνικών (START-3).

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρωσίας - ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες σε επίπεδο υπουργών Αμυνας δεν υπήρξε καμία μετακίνηση των πλευρών από τις θέσεις τους.

Ωστόσο, έγιναν γνωστές ορισμένες λεπτομέρειες γύρω από τα ΝΑΤΟικά σχέδια και τις ρωσικές αντιπροτάσεις.

Ετσι, αν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν σταδιακά έως το 2020 στην Ευρώπη 440 πυραύλους για τη στήριξη του αντιπυραυλικού τους σχεδίου, σε δύο χώρες (Πολωνία και Ρουμανία), καθώς και σε 43 πλοία, η ρωσική πλευρά πρότεινε μέτρα συγκράτησης του πυρηνικού πλεονεκτήματος που θα αποκτήσουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Ο Ανατόλι Σερντιουκόφ, υπουργός Αμυνας της Ρωσίας, ζήτησε αυτοί οι πύραυλοι να έχουν περιορισμένη ταχύτητα ως 3,5 χιλιόμετρα στο δευτερόλεπτο, ώστε να μπορούν να καταρρίπτουν μόνον πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς.

Επιπλέον, η Μόσχα ζητά αυτοί οι πύραυλοι σε καμία περίπτωση να μην εγκατασταθούν στην «περίμετρο» των ρωσικών συνόρων (Πολωνία, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Τουρκία), αλλά στα σύνορα του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, που οι ΗΠΑ θεωρούν «πηγές κινδύνου».

Και αυτές οι ρωσικές προτάσεις αποκρούστηκαν από την πλευρά του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα πλέον η Ρωσία να απειλεί με αντίμετρα, όπως η εγκατάσταση δικών της πυραύλων στο ρωσικό «θήλακα» του Καλίνινγκραντ (που βρίσκεται μέσα στα εδάφη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), με την αποχώρηση από τη START-3, καθώς και με την κατασκευή νέων πυραύλων, με υπερσύγχρονα συστήματα αποφυγής των αμερικανο-ΝΑΤΟικών αντιπυραυλικών συστημάτων, που θα διαθέτουν τη δυνατότητα μεταφοράς τουλάχιστον 10 πυρηνικών κεφαλών.

Αλλα κουραγιο...




υσ η κολαση του δαντη.
«Για να επιβιώσεις πρέπει να πατήσεις πάνω σε κάποιον άλλο. Η τραγωδία είναι πως ο άλλος θα βρίσκεται ΠΑΝΤΑ σε χειρότερη θέση από `σένα.»
και η Κόλαση του Δάντη θα βρίσκεται γύρω σου να στο θυμίζει…
«Τους διώχνουν τα ουράνια, την ομορφιά τους μη μολύνουν, μα ούτε και τα βαθιά τα τάρταρα δεν τους καλωσορίζουν, μπας κι απ` αυτούς, μια στάλα δόξα πάρουν οι κολασμένοι. …Ανθρώπους λυπημένους… στεναγμοί, κλάματα και κραυγές πόνου αντιλαλούσαν στο σκοτάδι,… Γλώσσες παράξενες, λαλιές φριχτές, λόγια του πόνου κι ουρλιαχτά θυμού, φωνές στριγγές, φωνές πνιχτές και χέρια που χτυπιούνται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου