Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
Ορυμαγδός από νέα μέτρα για τις ανάγκες των μονοπωλίων
Ολομέτωπη επίθεση με ασήκωτα χαράτσια, απέναντι σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.
Στο σφαγείο προνοιακά - κοινωνικά επιδόματα, διάλυση κρατικών κονδυλίων για συντάξεις, μισθούς, ασφάλιση, Υγεία κ.ά.
Νέα φορολογική κλίμακα - λαιμητόμο για μισθωτούς και συνταξιούχους, κατάργηση των φορολογικών εκπτώσεων για τα παιδιά των λαϊκών νοικοκυριών, μπαράζ από νέα χαράτσια απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχομεσαίους αγρότες και τη λαϊκή κατοικία ταυτόχρονα με νέες τρανταχτές ελαφρύνσεις στις ισχυρές επιχειρήσεις και τους μεγαλοεισοδηματίες, συγκαταλέγονται στα μέτρα του νέου αντιλαϊκού πακέτου.
Η βαρβαρότητα του κεφαλαίου μαζί και της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ) κλιμακώνεται απέναντι σε ολόκληρη την γκάμα της ανθρώπινης ζωής, η αντιλαϊκή επίθεση φτάνει σε νέο απόγειο, σε σημείο που κάνει όλα τα προηγούμενα πακέτα να φαντάζουν ως απλές τροχιοδεικτικές βολές.
Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που κατατίθεται στη Βουλή τις προσεχείς μέρες προβλέπει την παραπέρα όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, με την εκτιμώμενη βύθιση του παραγόμενου ΑΕΠ για το 2013 να διαμορφώνεται σε 4%.
Η ανεργία, οι συνθήκες απόλυτης και σχετικής φτώχειας και εξαθλίωσης θα εξαπλωθούν σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού.
Σε αυτό το κατάμαυρο για το λαό φόντο έρχεται η συγκυβέρνηση να δρομολογήσει το νέο πακέτο με τα 13,5 δισ. ευρώ, στο οποίο έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Στα 10,5 δισ. ευρώ φτάνει η πρόσθετη διάλυση των κρατικών κονδυλίων που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες και σε τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ υπολογίζονται (για την ώρα) τα φρέσκα χαράτσια και οι φόροι που θα κλιμακώσουν στα επόμενα χρόνια.
Μέτρα - σφαγείο
Από την παραπέρα διάλυση των κρατικών κονδυλίων (συντάξεις, μισθοί, προνοιακά επιδόματα, Υγεία, Παιδεία κ.ά) προβλέπουν εξοικονομήσεις ύψους 10,5 δισ. ευρώ.
Οι εργατοϋπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, όλοι οι συνταξιούχοι (περίπου 2,8 εκατομμύρια), 1 εκατ. σημερινοί δικαιούχοι κοινωνικών - προνοιακών επιδομάτων, οι εργαζόμενοι στο στενό και το δημόσιο τομέα, φτωχομεσαίοι αγρότες, τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν να αντιμετωπίσουν τη βαρβαρότητα των μονοπωλίων.
Συγκεκριμένα: Συντάξεις: Καταργούν και τα τελευταία απομεινάρια για τη 13η και 14η τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις, και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, αρπάζοντας από τους συνταξιούχους από 800 ευρώ το χρόνο.
Ειδικά για τη βασική σύνταξη του ΟΓΑ εξετάζεται είτε η μείωσή της κατά 30 ευρώ το μήνα (330, από 360 ευρώ σήμερα) είτε η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, που θα ισχύσει και για τις άλλες κατηγορίες συνταξιούχων.
Μείωση στο συνολικό ποσό της σύνταξης (άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης).
Προβλέπεται κλιμακούμενη καρατόμηση, που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ισχύσει για τα ποσά από 700 ευρώ το μήνα.
Η κλοπή ξεκινά με συντελεστές που διαμορφώνονται από 1% ή 2% για τους χαμηλοσυνταξιούχους, που εφαρμόζονται από το πρώτο ευρώ της σύνταξης, με κλιμάκωση σε 5%, 10% και 15% ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.
Αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια.
Αύξηση ενσήμων για τη θεμελίωση δικαιώματος ελάχιστης σύνταξης στα 6.000, από τα 4.500 σήμερα.
Με το μέτρο αυτό απομακρύνεται το ενδεχόμενο συνταξιοδότησης για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που τώρα δε θα αποκτούν ποτέ δικαίωμα στη σύνταξη.
Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις λόγω μείωσης ειδικών μισθολογίων: Το μέτρο αφορά σε πρόσθετες περικοπές για ένστολους, γιατρούς ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς κ.ά.
Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσαν οι προκάτοχοί τους.
Το νέο μέτρο, για τη μεγάλη γκάμα των εργαζομένων σημαίνει παραπέρα απώλειες 1.000 ευρώ το χρόνο.
Κατάργηση ΕΚΑΣ για χαμηλοσυνταξιούχους κάτω των 65 χρόνων.
Κατάργηση εποχιακών επιδομάτων (ΟΑΕΔ): Εποχιακά επιδόματα, με την προϋπόθεση συγκεκριμένου αριθμού ενσήμων ετησίως παίρνουν οι οικοδόμοι, μισθωτοί στον επισιτισμό και τουρισμό κ.ά.
Προνοιακά επιδόματα: Προχωρούν στη διάλυση και κατάργηση στα κάθε είδους κοινωνικά επιδόματα αρμοδιότητας υπουργείων Υγείας, Εργασίας κ.ά. (προνοιακά, πολυτεκνικά, φοιτητικά κ.ά.) με τον αποκλεισμό από αυτά εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών μέσα από την εφαρμογή πολύ χαμηλών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.
Εξομοίωση του ανώτατου ορίου «ασφαλιστέων αποδοχών» για τους παλιούς και τους νέους ασφαλισμένους.
Για τους ασφαλισμένους πριν από το 1993 ισχύει πλαφόν 2.432 ευρώ το μήνα μέχρι το οποίο υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές.
Για όλους τους ασφαλισμένους θα διαμορφωθεί στα 5.543 ευρώ.
Υγεία: Σε παράλυση οδηγούν τη λειτουργία των νοσοκομείων, σμπαραλιάζοντας επίσης τις «δαπάνες» για τη φαρμακευτική δαπάνη.
Οι ασφαλισμένοι, όσοι και όσο μπορούν και αντέχουν, εξαναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
«Εξορθολογισμός» εφάπαξ: Το μέτρο ακουμπάει τόσο μελλοντικούς όσο και τους σημερινούς συνταξιούχους, από τους οποίους με μορφή μηνιάτικης παρακράτησης αρπάζουν μέρος του ποσού που χορηγήθηκε.
Οι περικοπές ξεκινούν από το 22% και κλιμακώνονται ανάλογα με το ασφαλιστικό ταμείο.
Πρώην ΔΕΚΟ: Ανατιμήσεις 25% προβλέπονται στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.
Από την 1η Γενάρη 2013 η τιμή του «ενιαίου εισιτηρίου» στην Αθήνα θα φτάσει στα 1,75 ευρώ (από 1,40 ευρώ σήμερα).
Είναι απόλυτα φανερό ότι θα προχωρήσουν σε ανάλογες τρανταχτές ανατιμήσεις και σε άλλα τιμολόγια.
Φορολησταρχία
Στη λίστα με τα φρέσκα μέτρα, «μόνιμου χαρακτήρα και απόδοσης» συγκαταλέγονται τα παρακάτω: Κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά των λαϊκών νοικοκυριών.
Σήμερα μετά από διαδοχικές καρατομήσεις, ιδιαίτερα απέναντι στους πολύτεκνους, είχαν απομείνει 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά και 3.000 ευρώ από το τρίτο.
Φορολογική κλίμακα - καρμανιόλα με τη διαμόρφωση ενιαίου συντελεστή στο 35% για όλα τα εισοδήματα πάνω από 16.000 ευρώ.
Η νέα κλίμακα φορολόγησης των προσωπικών εισοδημάτων θα έχει μόλις 3 κλιμάκια από 8 σήμερα.
Η φοροληστεία (μέσω της κλίμακας) απογειώνεται σε νέα ύψη για εισοδήματα από 16.000 μέχρι 26.000 ευρώ το χρόνο.
Προκλητικά ενισχυμένοι είναι οι μεγαλοεισοδηματίες που ελαφρύνονται μέχρι 10 ολόκληρες μονάδες (35% από 45%) που ισχύει σήμερα για τα ποσά πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο!
(Από την παραπέρα ελάφρυνση των μεγαλοεισοδηματιών υπολογίζουν απώλειες 120 εκατ. ευρώ).
Διαλύουν τις ελαφρύνσεις που αφορούν στις δαπάνες διαβίωσης (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά.).
Για τους αυτοπασχολούμενους και τους μικροεπαγγελματίες καταργείται και το ήδη κουτσουρεμένο αφορολόγητο όριο (5.000 ευρώ) που ισχύει σήμερα.
Μπαίνει ενιαίος φορολογικός συντελεστής, που σύμφωνα με ορισμένες διαρροές από τα κόμματα που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση διαμορφώνεται στο 30% ή στο 35%.
Σε κάθε περίπτωση, το χαράτσι θα ξεκινά από το πρώτο ευρώ, διαμορφώνοντας συνθήκες ασφυξίας για τους μικροεπαγγελματίες, ακόμη περισσότερα λουκέτα σε μικρομάγαζα και συγκέντρωση της υπάρχουσας «πίτας» στα χέρια των μονοπωλίων και ισχυρών επιχειρήσεων.
Για παράδειγμα, αυτοαπασχολούμενος με εισόδημα 5.000 που δεν είχε φόρο εισοδήματος, θα επιβαρύνεται μέχρι 1.750 ευρώ.
Από την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών, υπολογίζουν να μαζέψουν επιπλέον ποσά ύψους 1,6 δισ. ευρώ!
Για τους αγρότες καταργείται το αφορολόγητο (5.000 ευρώ) και μπαίνει συντελεστής από το πρώτο ευρώ «καθαρού εισοδήματος», στο 6% σύμφωνα με «διαρροές» από τη συγκυβέρνηση.
Καταργείται το «αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού του καθαρού γεωργικού εισοδήματος», χαρατσώνουν τη φτωχομεσαία αγροτιά με βάση τα λογιστικά βιβλία, μέτρο που προβλέπεται να ισχύσει από το 2014.
Ακόμη μεγαλύτερη προβλέπεται η καρατόμηση της επιστροφής ΦΠΑ από 11% στο 6%.
Καρατόμηση προβλέπεται και στο ύψος της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών.
Από τις επιστροφές ΦΠΑ και το πετρέλαιο των αγροτών περιμένουν «εξοικονομήσεις» πάνω από 280 εκατ. ευρώ.
Τα παραπάνω έρχονται σε συνδυασμό με τη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.
Φόροι κατοχής περιουσίας, ή όπως αλλιώς τους βαφτίσουν, μπαίνουν σε κάθε σπιθαμή γης, σε αγροτεμάχια και εκτός σχεδίου περιοχές, με «εξαίρεση» εκτάσεις που εκμεταλλεύονται οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Για τα πληρώματα πλοίων εμπορικού ναυτικού, ο συντελεστής φόρου στα «μέλη των κατώτερων πληρωμάτων» αυξάνεται από 3% σε 10% και για τους αξιωματικούς από 6% σε 15%.
Προχωρούν με μεγάλες ανατιμήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης πάνω στο υγραέριο κίνησης που το εξισώνουν με το πετρέλαιο κίνησης.
Αυξήσεις ετοιμάζουν στους ειδικούς φόρους στα τσιγάρα, με στόχο κυρίως τις λεγόμενες φτηνές μάρκες.
Αύξηση στους φόρους από τόκους καταθέσεων στο 15% από 10%.
Καθιερώνεται και «ειδικό τέλος καπνιζόντων» σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, μέτρο που θα συνδυαστεί με τη «μείωση» του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 19%.
Ανώνυμες Εταιρείες: Προχωρούν σε παραπέρα μείωση του συντελεστή στο 19% από 20% για τα αδιανέμητα κέρδη και ακόμη μεγαλύτερη, επίσης στο 19% από 25% για τα διανεμόμενα μερίσματα.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία λέξη
«Το πιο διασκεδαστικό πράγμα, αλλά κι ενθαρρυντικό κατά βάθος, όχι τόσο για την κυβέρνηση όσο για την χώρα, είναι ότι οι Ιταλοί υπέστησαν πιθανώς την πιο σκληρή και έντονη "θεραπεία" που επιβλήθηκε ποτέ, αλλά δείχνουν να εμπιστεύονται την κυβέρνηση».
Οσο προκλητική και θρασύτατη και αν είναι η παραπάνω δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού Μ. Μόντι, ωστόσο δεν είναι ο μόνος που έχει κάνει παρόμοιες δηλώσεις από τους ηγέτες της ΕΕ, που κατά καιρούς έχουν εκφράσει την έκπληξή τους για την υπομονή και ανοχή των λαών στον άγριο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους και την καταστροφή της ζωής τους.
Η πραγματικότητα είναι βέβαια ότι οι αγώνες των λαών βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την έκταση και το βάθος του πολέμου που τους έχουν κηρύξει συντονισμένα οι αστικές τάξεις και τα μονοπώλια.
Θεοί και δαίμονες (διάβαζε κεντροδεξιοί, κεντροαριστεροί, εργοδοτικά - κυβερνητικά συνδικάτα) έχουν συστρατευτεί για να τους κρατήσουν γονατιστούς και μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει, αξιοποιώντας τις ανατροπές στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί επ' άπειρο, όπως πράγματι πιστεύουν όσοι θεωρούν ότι ο καπιταλισμός είναι παντοδύναμος και αιώνιος.
Αργά ή γρήγορα οι λαοί θα βρουν το δρόμο τους, το δρόμο δηλαδή που περνάει πάνω από τα ερείπια του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και οδηγεί σε έναν άλλο κόσμο, που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και στη σημαία του θα γράφει «στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του».
Δεν πρόκειται για ουτοπία, αλλά για ρεαλιστική όσο ποτέ αναγκαιότητα, για την πραγμάτωση της οποίας οι κομμουνιστές έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι δε λογαριάζουν θυσίες και αγώνες.

7 σχόλια:

  1. Τι φάτσες όλοι τους. Και πόσο πια αποτυχημένοι.
    Έχουν λήξει και δε το γνωρίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Roadartist χαιρεται, να ομως που.............................τα ληγμενα μας καταστρεφουν το σημερα των παππουδων μας, το αυριο το δικο μας, το μελλον των παιδιων μας.
    Ανυπακοη και αγωνα, τα οπλα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τύφλα να έχουν οι τουρκο.κοτζαμπάσηδες μπροστά στους ευρω.προσκυνημένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. YΓ. Οι πλουτοκράτες και τα πολιτικά τσιράκια τους θα πρέπει κάποτε να πάρουν ΜΑΖΙΚΗ και ΔΙΑΡΚΗ απάντηση από τον αγωνιζόμενο λαό.
    Δεν είναι, πλέον, μόνο θέμα αξιοπρέπειας αλλά και επιβίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OSTRIA καλησπερα, με χαρα μου σε ''βλεπω'', μετα απο καιρο.
    Οταν και οποτε θες και οτι θες το αναδημοσιευεις, να εισαι καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευρυτανα ιχνηλατη καλησπερα, ΠΟΛΥ ΣΩΤΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ, Δεν είναι, πλέον, μόνο θέμα αξιοπρέπειας αλλά και επιβίωσης.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή