Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... Συνυπεύθυνοι για τη βαρβαρότητα...
ΤΣΑΚΩΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, γιατί - λέει - ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Στουρνάρας, βλέπει στο γραφείο του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τσαντίστηκε ο Ε. Βενιζέλος, γιατί επεμβαίνουν στα εσωτερικά του κόμματός του.
Τι να κάνουμε όμως, η συγκατοίκηση σε κυβερνήσεις και αντιλαϊκές πολιτικές είναι αναπόφευκτο να δημιουργήσει ...οικειότητες.
Πώς να γίνει; Κάτω από την ίδια «στέγη» είναι να μην ανταλλάσσουν και δυο κουβέντες;
`Η μήπως νομίζουν στο ΠΑΣΟΚ (ή αντίστοιχα στη ΔΗΜΑΡ) πως θα καταφέρουν μετά από αυτά που ετοιμάζουν, να διατηρήσουν το ...ξεχωριστό τους στίγμα και να διαχωρίσουν τη θέση τους από τα μέτρα που θα ψηφίσουν και θα στηρίξουν;
Μάλλον θεωρούν πολύ ανόητο τον ελληνικό λαό, σαν να μην έχει κρίση, σκέψη και λογική.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ - όπως διαβάζουμε - μια έρευνα εταιρείας επιχειρηματικών συμβούλων που διαπιστώνει ότι ενδεχόμενες επενδύσεις στην Ελλάδα έχουν μεγαλύτερο ρίσκο από ενδεχόμενες επενδύσεις στη Συρία!
Κι αυτό προκαλεί - υποτίθεται - μεγάλη εντύπωση και είναι ενδεικτικό του πόσο «εχθρική» για την επιχειρηματικότητα είναι η κατάσταση στη χώρα μας, που έχει μεγάλο δημόσιο χρέος και δεν έχει προχωρήσει στις «διαρθρωτικές αλλαγές».
Ας μην ανησυχούν πάντως και τόσο οι διεθνείς και εγχώριοι «επενδυτές» που φυσικά νοιάζονται για την ανάπτυξη και την ευημερία των χωρών του πλανήτη. Και στη Συρία και στην Ελλάδα ετοιμάζονται και προωθούνται μεγάλες ...αλλαγές.
Μόνο που στη Συρία το σχεδιάζουν μέσω των γνωστών πλέον βάρβαρων βομβαρδισμών που θα δημιουργήσουν (όπως στο Ιράκ) ένα ...θαυμάσιο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Στην Ελλάδα, πάλι, το πάμε ...αλλιώς το πράγμα. Ολα θα γίνουν στο όνομα του «ευρώ» και της «ευρωπαϊκής προοπτικής» .
Δεν επιδιώκουν να γίνουν συντρίμμια κάποια κτίρια, απλά θέλουν συντρίμμια κάθε εργατική κατάκτηση και δικαίωμα.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ Κουρνιαχτός με τις «λίστες»
Με αφορμή τη δίωξη δημοσιογράφου για τη δημοσίευση της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ» περίσσεψαν τα προηγούμενα 24ωρα οι αντιδράσεις και οι αναλύσεις στα αστικά ΜΜΕ. Κοινός τόπος όλων, αλλά και κομμάτων, πλην ΚΚΕ, ήταν η προσπάθεια να αξιοποιήσουν το περιστατικό στη γενικότερη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού με τις «λίστες» των εν δυνάμει φοροφυγάδων. Από τον τρόπο που παρουσίασε και παρουσιάζει το θέμα η πλειοψηφία των αστικών κομμάτων και ΜΜΕ, δημιουργείται η εικόνα ότι η «αδυναμία» του κράτους να πατάξει τη φοροδιαφυγή είναι αυτή που ευθύνεται για τα μέτρα και την κρίση, όταν το κεφάλαιο στην Ελλάδα, όπως και σε όλη την ΕΕ, απολαμβάνει πλήθος φοροαπαλλαγών και προνομίων, στο όνομα της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας. Εξίσου υποκριτικό είναι το όψιμο «ενδιαφέρον» τους και για τους επιχειρηματίες εκείνους που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, όταν η ελεύθερη μεταφορά κεφαλαίων είναι ακρογωνιαίος λίθος της ΕΕ του Μάαστριχτ, που όλοι, πλην ΚΚΕ, στηρίζουν και υπηρετούν.
Η προσπάθεια του αστικού κράτους να λογοκρίνει έναν δημοσιογράφο και ένα Μέσο που κάνει μια αποκάλυψη για ένα ζήτημα της επικαιρότητας, είναι καταδικαστέα από κάθε άποψη. Αυτό όμως, σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνει όλους εκείνους που σηκώνουν κουρνιαχτό με αφορμή τις «λίστες», προκειμένου να συγκαλύψουν τον πραγματικό χαρακτήρα της κρίσης και να πείσουν το λαό ότι αρκεί μια αυτορύθμιση του συστήματος και μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής για να λυθούν τα προβλήματά του. Η υποκρισία τους αποδεικνύεται διπλή, όταν οι ίδιες δυνάμεις που σκίζουν τα ρούχα τους για τις «λίστες» με τη διακίνηση χρήματος στο εξωτερικό, απορρίπτουν τις προτάσεις που κάνει το ΚΚΕ για τον περιορισμό τέτοιων φαινομένων, με το αιτιολογικό ότι αυτές προσκρούουν στη νομοθεσία της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου