Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...
Μίζες πάνε κι έρχονται
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, πολυεθνικές εταιρείες που εδρεύουν στην Αμερική και δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, έδωσαν σε Ελληνες δημόσιους λειτουργούς και αξιωματούχους μίζες που ξεπερνούν τα 26,4 εκατ. δολάρια την περίοδο 1997-2008, προκειμένου να κερδίσουν συμβάσεις για την προώθηση των προϊόντων τους στην εγχώρια αγορά. Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια από τη δημοσιοποίηση εγγράφων του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που επέβαλαν στις εταιρείες πρόστιμα ύψους 350 εκατ., σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο τώρα λέει ότι αναζητά τους παραλήπτες της μίζας στην Ελλάδα.
Δεν ξέρουμε πώς προέκυψε η υπόθεση στις ΗΠΑ, αν και συνήθως τέτοιες «έρευνες» από τις λεγόμενες επιτροπές κεφαλαιαγοράς, προκύπτουν ύστερα από «κάρφωμα» που κάνουν εταιρείες σε βάρος ανταγωνιστριών τους. Μην ξεχνάμε ότι και η υπόθεση της «Ζήμενς» ξεκίνησε με «κάρφωμα» από αμερικάνικα μονοπώλια για τις μίζες που έδινε σε κυβερνήσεις και κόμματα για να εξασφαλίσει προνομιακή θέση σε μπίζνες με το δημόσιο.
Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση με τις αμερικάνικες εταιρείες επαληθεύει αυτό που λέει το ΚΚΕ.
Οτι η διαπλοκή και η ρεμούλα ανάμεσα στα μονοπώλια, το κράτος τους και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους είναι σύμφυτη με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και καμιά επιτροπή κεφαλαιαγοράς και κανένα πρόστιμο - παρωνυχίδα δεν πρόκειται να την περιορίσει, πολύ περισσότερο να την εξαλείψει. Αυτά για όλους εκείνους που στη χώρα μας κόπτονται ότι το σύστημα έχει τη δυνατότητα να αυτοκαθαρθεί, αρκεί να γίνουν πέντε δέκα ακόμα εξεταστικές τύπου «Ζήμενς» και να ενισχυθούν οι «θεσμοί»... Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ Εμπαίζουν και προετοιμάζουν χειρότερα για το λαό...
«ΕΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ όπως πρέπει δε θα χρειαστούν άλλα μέτρα τα επόμενα χρόνια» (εκτός από τα 13 ,5 δισ. που ψήνονται). Το είπε χθες ο Γ. Στουρνάρας. Το έχουμε ξανακούσει από τον Ε. Βενιζέλο, τον Κ. Σαχινίδη μέχρι και τον Γ. Παπακωνσταντίνου.
Δεν υπάρχει δηλαδή υπουργός Οικονομίας που να μην έχει κάνει αυτή τη δήλωση. Κι αυτό για να πάρει ο ίδιος ή ο διάδοχός του και άλλα ακόμη χειρότερα μέτρα.
Με απλά λόγια δεν υπάρχει πιο σαφής τρόπος για να μας βεβαιώσουν πως τα μέτρα δεν θα τελειώσουν ποτέ. Οτι θα κάνουν τα πάντα για να τσακίσουν το εισόδημα και τις κατακτήσεις του λαού.
Κι όλα αυτά με μία και μόνη δικαιολογία τα χρήματα των δόσεων που απαιτούνται για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους - αυτού που όσο κουρεύεται τόσο αυξάνεται.
Ομως ο κόσμος δεν ξεχνάει τι είναι αυτό το ...χρέος: Είναι όσα έφαγαν η ΕΕ, οι πολυεθνικές και η «δική» μας εγχώρια πλουτοκρατία. Οσα τώρα αποθηκεύουν ή γυροφέρνουν στον πλανήτη αναζητώντας ευνοϊκές αγορές.
Οι ίδιοι που τώρα όχι μόνο δεν ...πληρώνουν αλλά πληρώνονται κι από πάνω από τις επιβαλλόμενες «θυσίες» των εργαζόμενων.
ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ λίγο τα κανάλια και διάφορα πρωτοσέλιδα εφημερίδων για την περίφημη ... «ρήξη» της κυβέρνησης με την Τρόικα στα εργασιακά θέματα.
Για μια κυβέρνηση που επιτίθεται μανιωδώς με ΜΑΤ και ό,τι άλλο διαθέτει σε εργαζόμενους για να προστατεύσει εργοδότες μιλάμε.
Ελεος.
Αν είναι έτσι οι ...ρήξεις, τότε πώς να είναι άραγε οι συμφωνίες και τα στημένα παιχνίδια;
Ας σταματήσουν επιτέλους να κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Κανείς δεν τους πιστεύει πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου