Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...
Το θράσος του ΣΕΒ
Το μνημόνιο πρέπει να ξεπεραστεί. Ηρθε η ώρα να σταματήσουμε να πορευόμαστε με βάση τις λογιστικές επιταγές ενός μνημονίου, γραμμένου στα αγγλικά και να το ξαναγράψουμε με το δικό μας χέρι στα ελληνικά. Η εκταμίευση των δόσεων έπρεπε να εξαρτηθεί από την πορεία και μόνο των διαρθρωτικών αλλαγών, είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, απαιτώντας δομικές μεταρρυθμίσεις και «θεσμικές αλλαγές» που θα επιβάλλουν ακόμη πιο άγριο εργασιακό καθεστώς από το σημερινό, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί γοργά η κρίση σε όφελός τους.
Περισσεύει το θράσος των μεγάλων επιχειρηματιών. Ενώ πρωτοστάτησαν και στήριξαν με όλα τα μέσα που διαθέτουν τα βάρβαρα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα προώθησαν, ενώ απαιτούσαν και απαιτούν την πλήρη εφαρμογή τους, τώρα ζητάνε και τα ρέστα: Απαιτούν «ελληνικό μνημόνιο», δηλαδή να μη χρειάζεται η παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά τα εξοντωτικά μέτρα να τα συνδιαμορφώνουν οι μεγαλοβιομήχανοι μόνοι τους με τις βολικές γι' αυτούς συνδικαλιστικές ηγεσίες που μεταξύ τους αποκαλούνται «κοινωνικοί εταίροι»!
Δεν αρκεί στους καπιταλιστές η επιβολή των άγριων θυσιών στους εργαζόμενους με τρομοκρατικά διλήμματα, ψέματα και καταστολή, απαιτούν κοινωνική συναίνεση, δηλαδή οι εργαζόμενοι να αυτοκτονούν και να θυσιάζουν τα παιδιά τους για τα κέρδη του αφεντικού τους.
Καμιά αναμονή, συνεχής πανεργατικός παλλαϊκός αγώνας ενάντια στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στην πολιτική τους, στην ΕΕ, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να αναχαιτίσουμε τα μέτρα, να τους ανατρέψουμε.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ
Η στρατηγική καθορίζεται από το κεφάλαιο και επομένως ή με το λαό θα είσαι ή με τα μονοπώλια. Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να έλθει, την ίδια πολιτική θα συνεχίσει. Θα φαίνεται πιο φιλική, αλλά και με το μπαμπάκι μπορείς να σφάξεις άνετα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου