Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... Τα «άκρα»
Εκδήλωση για τη βία, το κράτος δικαίου και την κοινωνική συνοχή διοργάνωσε ο Ομιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ) στο αμφιθέατρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
Σε αυτήν την εκδήλωση διατυπώθηκαν αρκετές απόψεις, όμως απ' ό,τι φαίνεται προβλήθηκε δεόντως το ζήτημα των «άκρων», που στην ουσία εξισώνει τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών ή τις επιθέσεις σε ηθοποιούς και συντελεστές παράστασης που δεν έχει το περιεχόμενο που επιθυμούν τα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής», με τη δράση του ταξικού εργατικού κινήματος ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει στην εξαθλίωση εργατικές - λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους.
Μάλιστα, ο γνωστός για τις αντικομμουνιστικές και αντιΚΚΕ απόψεις Ν. Μαραντζίδης έκανε αναφορά στη συγκεκριμένη εκδήλωση στην «άρνηση του ΚΚΕ να αναγνωρίσει ακόμη και σήμερα σφαγές όπως του Κατίν στην Πολωνία».
Πέραν του ότι το συγκεκριμένο γεγονός ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι το έκαναν οι ναζί, είναι φανερό ότι και μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις φουντώνουν τη «θεωρία των άκρων» και χρησιμοποιούν τη «Χρυσή Αυγή», τις μεθόδους της και τη δράση της για να πουν ότι όπως πρέπει να καταδικαστεί αυτή έτσι πρέπει να καταδικάζονται και οι εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις.
Προσπαθούν να καλλιεργήσουν στη συνείδηση του λαού ότι το ναζιστικό μόρφωμα, που είναι στήριγμα του καπιταλισμού και που αυτό γεννά τα μνημόνια και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, είναι το ίδιο με το ΚΚΕ, το οποίο παλεύει για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ή τα ταξικά σωματεία, που παλεύουν στο χώρο δουλειάς ενάντια στα αφεντικά.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να πουν «όχι» στην απόπειρα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στους χρυσαυγίτες, στην ιδεολογία τους και την πρακτική τους.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου