Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... Κανένα κλάμα, μόνο οργάνωση της αντεπίθεσης
Λίγο πριν πιάσουν πάτο και οι τελευταίοι, ο αστικός Τύπος προσπαθεί να εμφανίσει φιλολαϊκό πρόσωπο.
Αυτοί που κλαίνε είναι οι ίδιοι που σε άλλες στήλες εξηγούν ότι είναι ακριβοί οι Ελληνες εργάτες. Πρόκειται για κροκόδειλους που κλαίνε τώρα που οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί.
Ειδικά για το συγκρότημα Λαμπράκη ισχύει της υποκρισίας το ανάγνωσμα. Αφού πρωταγωνίστησαν να γίνει ζούγκλα το εργασιακό τοπίο, τώρα δήθεν διαμαρτύρονται.
Αυτή η δημοσιογραφία είναι νύχι - κρέας με την εξουσία των μονοπωλίων.
Είναι αυτοί που παρουσιάζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις σα να 'ναι ένα φυσικό φαινόμενο που όλοι οφείλουμε να το δεχτούμε και την ίδια ώρα καταγράφουν για λόγους «αντικειμενικότητας» ότι ο κόσμος στενάζει.
Η πραγματικότητα που τους αναγκάζει να παίζουν σε δύο ταμπλό είναι απλή: Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει άλλο. Αυτό που θέλουν να προλάβουν είναι την απόφαση των ανθρώπων συνειδητά να μην πληρώσουν.
Γι' αυτό πλασάρουν σαν ευκαιρία τις δήθεν διευκολύνσεις της κυβέρνησης για όσους δεν έχουν να πληρώσουν ούτε καν το ελάχιστο των 100 ευρώ, κι αυτοί πλέον είναι πολλοί, πάρα πολλοί...
Νωπές οι αντιφάσεις: Αυτοί που καλούν την κυβέρνηση, δήθεν, να μην πειθαρχήσει στις αξιώσεις της τρόικας, είναι οι ίδιοι που αξιώνουν από τους εργάτες να πειθαρχήσουν στην αστική νομιμότητα. Το ενδιαφέρον τους για τα πάθη του λαού είναι κάλπικο.
Κανένας να μην ψαρώσει για τα χρέη στην εφορία και τις απειλές για κατασχέσεις, τουλάχιστον αυτοί που έχουν μόνο το μεροκάματό τους (και χωρίς τις ρυθμίσεις, αν βάζεις στο ταμείο έστω και 10 ευρώ ο λογαριασμός θεωρείται εξυπηρετούμενος και δεν ξεκινάει διαδικασία κατασχέσεων). Τα σχετικά ρεπορτάζ στοχεύουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο έτσι που να τρέχει στις εφορίες για να εισπράξει το κρατικό ταμείο άμεσα χρήμα. Υπάρχει κάποιος λόγος να ανταποκριθούμε σε κάτι τέτοιο όταν πλέον γνωρίζουμε ότι το κρατικό ταμείο μαζεύει χρήμα για να το διαθέσει σε πέντε έξι καπιταλιστές; Κανένας τέτοιος λόγος.
Οι εργάτες δεν χρωστάνε, τους χρωστάνε.
Οταν ακούγαμε χτες το πρωί την Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ στον «Σκάι» να δηλώνει ότι τα καλέσματα ανυπακοής είναι καλέσματα σε ανομία και ως τούτου παράνομα, δεν είχαμε διαβάσει ακόμα τον Πρετεντέρη στα «Νέα» που έγραφε το ίδιο με τις ίδιες λέξεις.
Οταν αργότερα διαβάσαμε και τον Μανδραβέλη στην «Καθημερινή» να διακηρύσσει ότι τους φασίστες τους δημιουργεί η αριστερή ανομία, έδεσε το γλυκό.
Δουλεύουν με καρμπόν κάθε μέρα, αυτό το ξέραμε. Οτι δεν κρατάνε τα προσχήματα το μαθαίνουμε κάθε μέρα. Επιβεβαιώνουν ότι το δημιούργημα της αστικής τάξης, η «Χρυσή Αυγή», δε στήθηκε γενικά ως μια εφεδρεία, αλλά για να είναι το χρήσιμο άλλοθι για να χτυπήσουν άμεσα το εργατικό κίνημα.
Απέναντι στην αστική διδασκαλία νομιμότητας, των παράνομων για τους εργάτες νόμων που τους δίνουν μισθούς εξαθλίωσης, τους αφαιρούν τη σύνταξη, τις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, τους στέλνουν στην ανεργία, στους νόμους που όταν δε βολεύουν τους αστούς τους παραβιάζουν οι ίδιοι, την παρανομία με τους νόμους των αστών των ίδιων των αστών όπως ο υπουργός Εργασίας που κατάργησε την εργοδοτική εισφορά σε ΟΕΚ - ΟΕΕ χωρίς να τη νομοθετήσει, έχουμε να αντιτάξουμε την οργάνωση της πάλης των εργατών που θα σαρώσει την εξουσία των μονοπωλίων και το πολιτικό προσωπικό της, μαζί και τη «Χρυσή Αυγή».
Τ' άλλα όλα είναι λόγια για να περνά από πίσω το χτύπημα των εργατών.
Και σ' αυτό το χτύπημα δεν κεντρώνουν βέλη μόνο οι ακροδεξιοί αλλά και διάφοροι «ιζνογκούντ» που βρίσκουν εύκολη διέξοδο στο αντιφασιστικό μέτωπο, για να καλύψουν το γεγονός ότι κάνουν τα πάντα για να μη μετέχουν οι εργάτες στο αντιμονοπωλιακό μέτωπο.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ 1 Ασχετο: Την επόμενη φορά που κάποιος θα σου προσφέρει ένα «στικάκι» για εξυπηρέτηση, να θυμάσαι πως ακόμα κι ένα στικάκι μπορεί να 'ναι ένας χαφιές που σε ακολουθεί. Στις νέες τεχνολογίες υπάρχουν καταπληκτικά εργαλεία, αλλά μην ξεχνάς πως η ιδιοκτησία ανήκει στον αντίπαλο.
υσ 2 ΠΟΣΟ ΚΑΤΩ ΑΚΟΜΑ;
ΞΥΝΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ: «Χρονιά κόλασης θα είναι το 2013 καθώς το πακέτο αφαιρεί από εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις και επιδόματα περίπου 9,2 δισ. ευρώ» (στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ).
ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΤΟ: «Η απαίτηση της τρόικας να ισχύει μόνο ένας ενιαίος κατώτατος μισθός 586 ευρώ το μήνα στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς αυτόματες προσαυξήσεις, μπορεί να προκαλέσει εκρηκτικά δεδομένα» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).
ΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ: «Οι απαιτήσεις της τρόικας για πλήρη εργασιακή ισοπέδωση στον ιδιωτικό τομέα είναι απαράδεκτες (...) Ποιο θα είναι το όφελος; (...) Κανένα! (...) Θα γίνει ακόμη πιο άγρια η κατάσταση στην αγορά εργασίας (...) Συνιστά οικονομικό παραλογισμό να αναζητείται το "φάρμακο" στην κατάργηση κατακτήσεων όπως το πενθήμερο και η 40ωρη εβδομαδιαία απασχόληση (...) Βεβαίως και πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία - πακέτο με την τρόικα η κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να δεχθεί ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε εργασιακή ζούγκλα» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).
ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ: «Ερχεται νέος γύρος κατασχέσεων μισθών, συντάξεων, ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων ακόμη και ΙΧ αυτοκινήτων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο από 300 ευρώ και πάνω. Πέρα από το "μαστίγιο" για τους οφειλέτες του Δημοσίου, το υπουργείο Οικονομικών φέρνει ως "καρότο" νέα ευνοϊκή ρύθμιση χωρίς ελάχιστο ποσό δόσης. Δηλαδή οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δίνουν στην εφορία όσα μπορούν, ακόμα και 100 ευρώ τον μήνα. Εχει διαπιστωθεί πως πλήθος φορολογουμένων δεν πληρώνει το σύνολο των υποχρεώσεών του προς την εφορία και κυρίως τον φόρο εισοδήματος αλλά και το "χαράτσι" στα ακίνητα» (στο ΕΘΝΟΣ).
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ: «Οι καταγγελίες πιστωτικών καρτών εκτινάχθηκαν στο τέλος του 2011 πάνω από τις 450.000 περίπου από 280.000 που ήταν το 2008 (...) Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η εξέλιξη κατά την διάρκεια του 2012 με τις συνολικές καταγγελίες για δάνεια να έχουν φτάσει το 1,5 εκατομμύριο» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου