Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...
Υποκρισία και βρωμερά παιχνίδια
Πού μπορεί να φτάσει η υποκρισία; Διαβάζοντας τις παρεμβάσεις διαφόρων, μετά τις νέες επιθέσεις των χρυσαυγιτών, κανείς δεν ξέρει... Για παράδειγμα, γνωστός αστός δημοσιολόγος των «Νέων» και παρουσιαστής του «ΜΕΓΚΑ» έγραφε προχτές: «Θεωρώ απαράδεκτο μια ομάδα ταραχοποιών που υποδύεται το πολιτικό κόμμα να υποκαθιστά την αστυνομία και να παίρνει το νόμο στα χέρια της»... Τι κι αν το ...«νόμο» τον δίνει στα χέρια της «Χρυσής Αυγής» η ίδια η συγκυβέρνηση που μιλά για «ανακατάληψη της πόλης» για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη χώρα από το μεταναστευτικό» και στρώνει το έδαφος για τέτοιες επιθέσεις και κυρίως - το πιο επικίνδυνο - για να καλλιεργεί στη συνείδηση του λαού το δηλητήριο ότι «καλά έκαναν που τους χτύπησαν»... Αλλωστε, και ο ίδιος αυτό κάνει.
Συνδέει κινητοποίηση στα διόδια που οργανώνουν σωματεία, επειδή δεν αντέχουν να πληρώσουν και να στερήσουν απ' το παιδί τους το φαΐ, με τη δράση των φασιστοειδών που χτυπάνε μετανάστες. Μιλάει ξεδιάντροπα «για λαθραία μαζική εισβολή» μεταναστών, κάνοντας σκονάκι από ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής». Και δε λέει κουβέντα για τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις συμφωνίες όπως του Δουβλίνου που στέλνουν και εγκλωβίζουν στη χώρα μας μετανάστες. Δε λέει κουβέντα - ούτε η «Χρυσή Αυγή» το κάνει - για τα παγκόσμια δουλεμπορικά κυκλώματα που θησαυρίζουν από εκατομμύρια βασανισμένους, αν προλάβουν να ζήσουν, όπως αυτοί οι 61 που ξεψύχησαν στο Αιγαίο. Μιλά για πορνεία ανηλίκων και εμπόριο ναρκωτικών όταν ξέρει καλά πόσα τζιράρουν από αυτά μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Μιλά για «τάξη, νόμο, ασφάλεια, αστυνόμευση» και αναπαράγει αγαπημένα τσιτάτα της «Χρυσής Αυγής», της συγκυβέρνησης, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χωρίς να πει, ποιοι καλλιέργησαν το ρατσισμό, την ξενοφοβία, ποιοι έφεραν τους μετανάστες στη χώρα για να πληρώνουν μεροκάματα ξεφτίλας οι επιχειρηματίες. Η προπαγάνδα και η δράση της «Χρυσής Αυγής» δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Χρόνια τώρα, η αστική προπαγάνδα και οι ρητορείες - ανάμεσα σε αυτές και τα «σχήματα» του δημοσιολόγου των ΝΕΩΝ - έχουν θρέψει τη ρατσιστική βία. Είναι οι ίδιοι που μόστραραν μούντζες, κρεμάλες, συνθήματα του τύπου «να καεί να καεί το μπ... η Βουλή» των δήθεν αγανακτισμένων που τώρα τα κράζουν με φανατισμό, πλήρη αστυνομική εξάρτυση και μπλουζάκια με το λογότυπο της «Χρυσής Αυγής» τα «τάγματα εφόδου», που λέει και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Τότε, μιλούσαν για νέο κίνημα που γεννιέται...
Επαναφέρουν - όπως χτες η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - τη «θεωρία των άκρων». Λέει: «...τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου θεωρούν ότι μπορούν να ελέγχουν ποιος είναι νόμιμος μετανάστης και ποιος όχι και τα ακροαριστερά να σταματούν κάθε νόμιμη επένδυση επειδή έτσι τους αρέσει». Και ακριβώς αυτό το σχήμα που λέγεται «ίδια είναι τα άκρα» δείχνει πόσο καλά παίζει το παιχνίδι της και η ίδια η «Χρυσή Αυγή».
Πόσο βολεύει η δράση της τους καπιταλιστές και το αστικό πολιτικό σύστημα για να συκοφαντήσουν το ταξικό κίνημα που παλεύει, για να μπορούν οι εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα να ζήσουν. Προσπαθούν να αποπρασανατολίσουν το λαό από την ουσία του προβλήματος που είναι το ίδιο το σύστημα που υπηρετούν και η ανάγκη για ανατροπή του. Ο λαός δεν πρέπει να ανεχθεί την τραμπούκικη και δημαγωγική δράση της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής» που επιτίθεται σήμερα σε μετανάστες και αύριο σε Ελληνες εργάτες...
Η «Χρυσή Αυγή» εκφράζει τη συμπόνοια της στους ... επιχειρηματίες
Το ταξικό της πρόσωπο και ρόλο ως πολύτιμου εργαλείου στήριξης της μεγαλοεργοδοσίας επιβεβαιώνει η «Χρυσή Αυγή» που έχει πάρει σβάρνα επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, εκφράζοντας συμπόνοια στους εργοδότες για τους δύσκολους καιρούς που περνούν.
Το ίδιο το «ρεπορτάζ» που υπάρχει στον ιστότοπο της οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» στη Στερεά Ελλάδα, σημειώνει: «Στις περισσότερες (σ.σ.: εταιρείες) είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανώτατα διοικητικά στελέχη. Τούς εξηγήσαμε ότι κατανοούμε τις δυσκολίες δημιουργίας και διατήρησης επιχειρήσεων τέτοιου μεγέθους - ιδίως στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, με μια στυγνή φοροεισπρακτική (και μόνο) οικονομική πολιτική από το κράτος και μια νοσηρή παρερμηνεία του συνδικαλισμού από τους εργατοπατέρες της αριστεράς - και εκτιμούμε την συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας».
Μάλιστα, καλεί τους εργοδότες να απολύσουν τους αλλοδαπούς και στη θέση τους να προσλάβουν Ελληνες, χωρίς φυσικά να ψελλίζουν κουβέντα για διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. «Είναι απαράδεκτο, για εμάς, να προτιμούν ως εργάτες (ασφαλισμένους ή - πολύ χειρότερα - ανασφάλιστους) τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες...» ισχυρίζεται η «Χρυσή Αυγή».
Δηλαδή, από τη μια πλευρά εκφράζει κατανόηση στις δυσκολίες των επιχειρηματιών γι' αυτό και προσπερνά εκκωφαντικά το εκρηκτικά αντεργατικό μείγμα μέτρων με τα οποία συγκυβέρνηση - τρόικα τσακίζουν κάθε δικαίωμα των εργατών και προστατεύουν την επιχειρηματική κερδοφορία. Από την άλλη, εμφανίζει ως προστασία των ντόπιων εργαζομένων το να έχουν προτεραιότητα στις θέσεις εργασίας με μισθούς πείνας και συνθήκες σκλαβιάς που αυξάνονται ραγδαία σε όλους τους κλάδους. Ταυτόχρονα, έχουν το θράσος να εξαπολύουν επίθεση στο εργατικό κίνημα, την ίδια ώρα που αυτοί οι ίδιοι ομολογούν πως πηγαίνουν και συναγελάζονται με τα στελέχη των επιχειρήσεων λέγοντας πόσο ... εκτιμούν την προσφορά τους.
Ανακοίνωση του κλαδικού συνδικάτου «Είναι καλό να γνωρίζει η "Χρυσή Αυγή" ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών Νομού Εύβοιας. «Πρόβλημα έχουμε με τα αφεντικά που μας έχουν απλήρωτους 1, 2, 3, 4, 5 ακόμα και 6 μήνες,» επισημαίνει. «Τα αφεντικά που καθημερινά καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα, εφαρμόζουν 4ήμερα, μειώνουν τις αποδοχές, απολύουν, απειλούν, ισοπεδώνουν την αξιοπρέπεια και τη ζωή της εργατικής τάξης. Τα αφεντικά που προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα, δολοφονούν καθημερινά εργάτες που καταγράφονται ως "εργατικά ατυχήματα". Τα αφεντικά που η "Χρυσή Αυγή" μέσα από ανακοίνωσή της υμνεί για τη "συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας". Οσο για τα κρατικά έσοδα όχι απλά χρωστάνε εκατομμύρια στα ταμεία, όχι απλά δεν συνεισφέρουν, αλλά είναι και οι υπεύθυνοι για το χρέος που δημιουργήθηκε από τις επιδοτήσεις, τις ενισχύσεις και τις φοροαπαλλαγές και σήμερα ισχυρίζονται ότι το χρωστάμε εμείς».
Το συνδικάτο σημειώνει ακόμα: «Επιπρόσθετα ας μας πει η "Χρυσή Αυγή": Σε όλες τις περιπτώσεις ζητάει οι θέσεις εργασίας να πάνε στους Ελληνες αντί στους μετανάστες; Για το καμποτάζ που χρόνια αγωνίζονται οι ναυτεργάτες και έχει να κάνει με τη διατήρηση ελληνικού πληρώματος στα πλοία και με ζητήματα εθνικής άμυνας, τι λέει η "Χρυσή Αυγή";
Βέβαια οι ναυτεργάτες δεν είναι ρατσιστές αλλά υπερασπίζονται την ύπαρξη ελληνικού πληρώματος πρώτα και κύρια για την ασφάλεια τη δικιά τους και των επιβατών. Στα ναυάγια που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, το πλήρωμα δεν μπορούσε να συνεννοηθεί ούτε για να κατεβάσει τις βάρκες γιατί απλούστατα δεν μιλάει την ίδια γλώσσα. Το 2007 το πλήρωμα του SEA DIAMOND που βυθίστηκε στη Σαντορίνη δεν μιλούσε την ίδια γλώσσα ενώ η πλειοψηφία του πληρώματος δεν ήταν ναυτεργάτες αλλά ενοικιαζόμενοι εργάτες που ανήκαν σε δουλεμπορικό γραφείο!!! Για αυτά τα ζητήματα μήπως η "Χρυσή Αυγή" δεν μιλάει, γιατί θίγονται τα συμφέροντα των Ελλήνων; (εφοπλιστών εννοείται!)».
«Αλλωστε στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μόνο ξένοι εργάτες αλλά και ξένα αφεντικά - υπογραμμίζει το συνδικάτο σε άλλο σημείο - όπως οι Γάλλοι στα Τσιμέντα, οι Γερμανοί στον ΟΤΕ και το Αεροδρόμιο κ.τ.λ.. Ολοι τους εκμεταλλεύονται τους εργάτες, Ελληνες και μετανάστες. Αντίστοιχα ελληνικά αφεντικά εκμεταλλεύονται εργάτες σε άλλες χώρες όπως από τον κλάδο των Τροφίμων ο Σουλιώτης (ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΑΕ) στην Βουλγαρία και την Κίνα, ο Μπελές (ΝΗΡΕΥΣ) στην Τουρκία και την Ισπανία κ.τ.λ.. Μάλλον δεν βγαίνει άκρη με αυτή τη λογική. Αντίθετα!».
Και μεταξύ άλλων το συνδικάτο καταλήγει: «Ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστείς τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα είναι ο συλλογικός αγώνας που θα συσπειρώνει όλους τους εκμεταλλευόμενους απέναντι στους εκμεταλλευτές.
Η "Χρυσή Αυγή" έχει συγκεκριμένο ρόλο στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων».
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ LAFARGE,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Εκ περιτροπής εργασία στη Χαλκίδα Την πρόθεσή της να εφαρμόσει εκ περιτροπής εργασία δύο μέρες τη βδομάδα ή δύο βδομάδες το μήνα, γνωστοποίησε πριν λίγες μέρες η διοίκηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής (μέλος το ομίλου «Lafarge») στην Ενωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας (το επιχειρησιακό σωματείο της επιχείρησης).
Του νέου αντεργατικού σχεδιασμού έχει προηγηθεί η μείωση των μισθών που επέβαλε μονομερώς η εργοδοσία το Μάη και τον Ιούνη, φέτος. Η μεσοσταθμική μείωση των μισθών - σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών - φθάνει το 11% (για ένα μέρος των εργαζομένων φθάνει και το 15%).
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Μετά την απαξίωση του εργοστασίου και το χτύπημα της παραγωγικής δραστηριότητας, με την καθιέρωση της μονοβάρδιας, ήρθε η πρόταση της εργοδοσίας για "καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας για το προσωπικό του εργοστασίου από 1 Οκτωβρίου του 2012". Η πολυεθνική "Lafarge" ξεδιπλώνει το ίδιο σχέδιο που καθημερινά διατυπώνουν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και το πολιτικό τους προσωπικό.
Διάλυση όποιου δικαιώματος έχει απομείνει ώστε να γίνουν επενδύσεις και να έρθει η ανάπτυξη». Στη συνέχεια υπογραμμίζει τη δεδομένη στήριξή της στους εργαζόμενους των τσιμέντων και τονίζει πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει η ανάγκη η εργατική τάξη να δίνει ενιαία απάντηση.

2 σχόλια:

  1. Σε λιγο...Η ΧΑ θα προστατευσει τις επενδυσεις..Που θα φερουν την..Αναπτυξη...Απο τους καταπτυστους μαρξιστες, που θελουν τον λαο...φτωχο...!!

    Περιμενε λιγο και θα δεις...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mαστορα καλημερα, λες?
    Αλλα με μυαλο..............ορκ, καταλαβαινουν τον ορο επενδυσεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή