Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... Το δηλητήριο της «Χρυσής Αυγής»
Η προβολή της ιστορίας με την αιμοδοσία της «Χρυσής Αυγής» έδειξε το αποκρουστικό πρόσωπο της φασιστικής, δολοφονικής οργάνωσης. Πρόβαλλαν ότι το αίμα που μαζεύουν θα πηγαίνει μόνο σε Ελληνες και όχι σε μετανάστες και δήλωναν ότι αυτό το κάνουν για τον ελληνικό λαό που υποφέρει από τους «μετανάστες».
Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησαν και για τη διανομή φαγητού μόνο σε Ελληνες και αφού συμπλήρωναν ένα χαρτί με το ονοματεπώνυμό τους, τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και τη διεύθυνσή τους. Και γι' αυτή την ενέργεια χρησιμοποίησαν το επιχείρημα ότι οι Ελληνες πεινάνε από τις πολιτικές του μνημονίου.
Επιχειρούν να διχάσουν, να αποπροσανατολίσουν και να δηλητηριάσουν τη συνείδηση του λαού από την τραγική κατάσταση που βιώνει. Τους έχουν στρώσει το έδαφος μια χαρά οι πολιτικές της κυρίαρχης τάξης με τα δόγματα μηδενικής ανοχής και της ανακατάληψης των πόλεων από τους μετανάστες. Πατάνε πάνω σε πραγματικό πρόβλημα για να βυθίσουν ακόμα περισσότερο το λαό στο σκοτάδι και τη δυστυχία.
Γιατί είναι αντιδραστικό το επιχείρημα ότι επειδή υπάρχουν πολλοί μετανάστες στη χώρα μας - με ευθύνη της πολιτικής και του συστήματος που υπερασπίζεται η «Χρυσή Αυγή» - τους αξίζει να πεθάνουν αν χρειαστούν αίμα... Γιατί εκεί πάει το πράγμα, εκεί οδηγούν με τη λογική τους. Προχτές, από τον Αγ. Παντελεήμονα έδιωξαν κακήν κακώς ηλικιωμένη που δεν είχε να φάει...
Είναι άκρως ρατσιστική και επικίνδυνη η αντίληψη ότι ένα μεταναστόπουλο ας πεθάνει από την πείνα επειδή δεν έχει να φάει, επειδή έχει διαφορετική θρησκεία, χρώμα, πατρίδα. Αυτό λένε στην ουσία. Και εάν σήμερα το λένε για τους μετανάστες, αύριο θα το λένε για όσους δε συμφωνούν με την ιδεολογία τους.
Ο τρόπος που δρα η «Χρυσή Αυγή», ο τρόπος που «αβαντάρεται» από την πολιτική της συγκυβέρνησης, πρέπει να βάζει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε σκέψεις. Αυτή η δολοφονική οργάνωση κάνει βρώμικη δουλειά και ο λαός πρέπει να την αποδοκιμάσει.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη και συνοψίζεται στα όσα είπε στην επιτροπή ο εκπρόσωπός του, Σπ. Χαλβατζής, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Εμείς θεωρούμε ότι το μαζικό, λαϊκό, εργατικό κίνημα γενικότερα μπορεί να έχει μια ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Και άλλη φορά το είπαμε ότι υπάρχει και μια πολιτική ευθύνη για την ενίσχυση αυτής της λογικής της "Χρυσής Αυγής" και κάναμε κριτική. Δηλαδή και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους σε διάφορα ζητήματα, ειδικά με τους μετανάστες, βοήθησαν με έναν τρόπο να ενισχυθεί αυτή η λογική της "Χρυσής Αυγής". Ολα τα προβλήματα, πολιτικά, κοινωνικά, αντιμετωπίζονται με πολιτικούς όρους. Και δεν αντιμετωπίστηκαν σε πολλές περιπτώσεις (...)
Αυτές οι δράσεις - "σκούπα" που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες σαν παράσιτα, κυρίως από τις δυνάμεις καταστολής, οι κατά καιρούς βασανισμοί μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα, όλα αυτά δίνουν τροφή και ενισχύουν τις νεοναζιστικές δράσεις της "Χρυσής Αυγής", σε συνδυασμό βέβαια με το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, με τη χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης μεγάλων λαϊκών στρωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου