Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

AΓΑΝΤΑ... Τραβάμε μπροστά!
Η απεργιακή μάχη δόθηκε και πήγε καλά στο αποτέλεσμα.
Στα εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς εκεί όπου συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση και το πραγματικό πρόβλημα. Εκεί που έγινε καθαρό ότι ο πόλεμος είναι με τους καπιταλιστές.
Δεκάδες χώροι πήραν μέρος στην απεργία. Χιλιάδες απεργοί πορεύτηκαν κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ. Κι αυτό ακριβώς εξαφανίστηκε από τα αστικά μέσα ενημέρωσης.
Το σύστημα αναγνωρίζει τον αντίπαλο στο πρόσωπο ενός προς έναν στους εργάτες που αποκτούν συνείδηση της θέσης τους και επιλέγουν το δρόμο της απελευθέρωσής τους από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς.
Το ομολόγησε και ο ΣΕΒ που επέλεξε χτες να εξηγήσει γιατί δεν πέφτουν οι τιμές, ενώ οι μισθοί βυθίζονται. Παρουσίασε χίλια δυο άλλα εκτός από ένα: Οτι έχοντας εξασφαλίσει το τσάκισμα των μισθών μπορούν τώρα να σφυρίζουν κλέφτικα για τις τιμές.
Στη γραμμή του ΣΕΒ, παραμονή της απεργίας, ο «Σκάι» μιλούσε για προβλήματα στην κυκλοφορία. Και μετά την απεργία μίλησε για πεδίο μάχης με τους κουκουλοφόρους. Η απεργία; Σα να μην έγινε.
Ανέκδοτο της μέρας μια δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ στον «Σκάι», που τον έψαχνε στην Ισπανία: «Μέχρι χτες ήμουνα στην Ελλάδα, δούλευα για την απεργία». Ισως γι' αυτό χειροκρόταγε χτες κάτω απ' το μπαλκόνι της ΓΣΕΕ ο Τσίπρας.
Για τέτοιες περιπτώσεις δεν φτάνει μια βρεγμένη σανίδα.
Σκάνδαλα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Είναι συστατικό του συστήματος. Τα επικαλούνται σήμερα για να αποπροσανατολίσουν. Για να φανούν καθαροί την ώρα που κάνουν τη βρώμικη δουλειά, την ώρα δηλαδή που τσακίζουν ζωές.
Το σύστημα δε διστάζει να θυσιάσει ορισμένους δικούς του, προκειμένου το ίδιο να βγει καθαρό. Η εκτίμηση επιβεβαιώνεται καθημερινά με τη δήθεν επιχείρηση «καθαρά χέρια». Χτες στράφηκαν ενάντια στους αγροτοπατέρες και σε μια διευθύντρια φαρμακαποθήκης. Προχτές ήταν ο Μεϊμαράκης και μέχρι να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα θα δούμε κι άλλα επεισόδια.
Κανείς να μην ξεγελαστεί. Ο βόθρος υπάρχει, αλλά το πραγματικό σκάνδαλο είναι ο πυρήνας αυτής της πολιτικής: Η συμβολή της στην κλοπή της υπεραξίας από τη δουλειά των εργατών, δηλαδή της απλήρωτης εργασίας.
Οι αναλύσεις από διεθνείς οργανισμούς ομολογούν πως η περίφημη ανάκαμψη είναι τουλάχιστον ασθενική. Σ' αυτό το πλαίσιο, οι επικεφαλής των ιμπεριαλιστικών οργανισμών αυξάνουν την πίεση για τη μόνη λύση στο πρόβλημά τους: Κι άλλο τσάκισμα των εργατών.
Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται άμεσα με αποφασιστικότητα για τη λήψη των νέων μέτρων ύψους 13,5 δισ. και παράλληλα παριστάνει το παλικάρι που δήθεν αντιστέκεται στην αποσταθεροποίηση.
Οπως όλες οι μεγαλοκοπέλες που όσα λίφτινγκ και αν κάνουν, στο πέρασμα του χρόνου δείχνουν τις ζάρες τους, έτσι και η πολιτική που υπηρετεί ένα σάπιο σύστημα, όσο κι αν τη φτιασιδώνουν τελικά δείχνει το πρόσωπό της: άγριο, αποκρουστικό, αντεργατικό.
Στο χέρι των εργατών είναι να γίνουν ο νεκροθάφτης του συστήματος της σαπίλας, να τραβήξουν μπροστά εκεί που η ζωή δεν έχει ανάγκη να διακηρύξει την ύπαρξή της, υπάρχει χωρίς εκμετάλλευση, ζωογόνα αυτή καθαυτή.
Μ' έναν τρόπο, αυτό ήταν μια από τις διακηρύξεις της χτεσινής απεργίας: Τραβάμε μπροστά!
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; «Η Standard & Poor's αναθεώρησε πτωτικά τις - ήδη απαισιόδοξες - εκτιμήσεις της για την οικονομία της Ευρωζώνης φέτος και το 2013, προειδοποιώντας ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη του εκτιμώμενου (...) ενώ αναίρεσε την πρόβλεψη για επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κάνοντας πλέον λόγο για στασιμότητα» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)
ΜΕΤΡΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ: «περισσότερα μέτρα περικοπών από τα 11,5 δισ. ευρώ ζήτησε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαναφέροντας και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα ενός δεύτερου κουρέματος του ελληνικού χρέους (...) διπλωματικές πηγές της ΕΕ αποκάλυψαν πως η διάσωση της Ελλάδας θα απαιτήσει τουλάχιστον άλλα 30 δισ. ευρώ» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ: «είναι καιρός τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης να σοβαρευτούν και να καταλάβουν πως είτε θα πετύχουν όλοι μαζί είτε θα βουλιάξουν το καθένα ξεχωριστά» (στο ΕΘΝΟΣ).
ΚΚΕ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Ετοιμο σχέδιο καταστολής του λαού,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Η τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας για να αντιμετωπίσει μερικές δεκάδες κουκουλοφόρους, οι συλλήψεις ακόμα και μαθητών πολύ μακριά από το κέντρο της Αθήνας από νωρίς το πρωί, το κυνηγητό και ο «κλεφτοπόλεμος» μέχρι την Ομόνοια, δείχνουν την επιδίωξη της κυβέρνησης και των μηχανισμών να κατατρομοκρατήσουν το λαό. Αποδεικνύει επίσης ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο καταστολής του λαϊκού κινήματος, έστω κι αν αυτό δεν τέθηκε σε ολοκληρωτική εφαρμογή χτες στην πανεργατική απεργία και στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

2 σχόλια:

  1. Γεια σου Δημήτρη .
    Ναι είχε κόσμο, θα μπορούσε να έχει περισσότερο ακόμη σύμφωνα και με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα τους.
    Αλλά να, αυτό προσπάθησα να πω ότι τελικά οι συγκεντρώσεις, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι διαδηλώσεις και το μέγεθος της συμμετοχής, είναι ένα ζήτημα που αποδείχνει την διάθεση του κόσμου να εκφράσει την αντίστασή του ενάντια στην βαρβαρότητα.
    Αλλά εκείνο που πρέπει να εξασφαλίσουμε είναι η οργανωμένη πάλη συντονισμένα και με στόχους που θα στοχεύουν κατ΄ευθείαν στην καρδιά των προβλημάτων που γεννά η κρίση.Θα στοχεύει το ίδιο τους το σύστημα.
    Βλέπεις τι προσπάθειες αποπροσανατολισμού και καλλιέργειας αυταπατων επιχειρούνται και μάλιστα απ΄ότι δείχνουν οι αριθμοί, με αποτελεσματικότητα.
    Ο κόσμος ενημερώνεται από τις πηγές που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με μηχανισμούς ελέγχου και καταστολής.
    Την δουλειά τους κάνουν και την κάνουν σωστά.
    Εμείς είμαστε το αντίπαλο δέος και πρέπει να το αποδείξουμε.
    Στο δικό μας χέρι είναι η υπόθεση και σε κανενός άλλου.
    Σπίτι το σπίτι, εργοστάσιο το εργοστάσιο, στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους, όπου βρισκόμαστε όπου συναντιόμαστε, ενημέρωση, επικοινωνία με πείσμα και γνώση, με συνέχεια και όχι αποσπασματικά και καμπανιακά.
    Αϊ σιχτίρ βαρέθηκα να τα λέω, βαρέθηκα να τα διαβάζω,βαρέθηκα τον εαυτό μου μπορώ να σου πω.
    Άπαπα όχι έξω στον κόσμο αλλά εδώ στο διαδίκτυο.
    Θα αρχίσω να γράφω ανέκδοτα.
    Καλέ άσε να κάνουμε και λίγη πλάκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. blackbedlam καλημερα, τωρα να σου ''πω'' οτι εχεις αδικο?
    Δικιο εχεις, αλλα με την σταση ''μας'', αποδεικνυουμε, οτι απο εργατικοπολιτικη συνειδηση, ειμαστε.............ουραγοι σε ολη την Ευρωπη, κατι σαν τον.............παναθηναικακο---ειμαι και ''φιλος'' του---,''λεμε'' και καμμια...................για να το αντεξουμε το ολο κλιμα.
    Ναι παντου σε ολους τους χωρους θελει συζητηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή