Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

AΓΑΝΤΑ...
Επικίνδυνη κυβέρνηση,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, «Το λέμε συνεχώς προς τα έξω, σε κάθε συνομιλητή μας: Κοιτάξτε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, ναι, αλλά υπάρχει και η γεωστρατηγική θέση και ο προβληματισμός γύρω από αυτόν τον περίγυρο, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η Ελλάδα.
Το λέμε συνεχώς, το λέμε τώρα που φλέγεται η Μέση Ανατολή. Πάρτε το παράδειγμα της Συρίας. Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι "το ισχυρό προπύργιο" της Ευρώπης στην περιοχή».
Και των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ συμπληρώνουμε. Αυτά είπε προχθές ο Α. Σαμαράς δηλώνοντας ετοιμότητα της κυβέρνησης για βαθύτερη εμπλοκή στα βρώμικα, επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο για τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, τους δρόμους μεταφοράς τους.
Συμμετοχή σε όφελος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (εφοπλιστές, ενεργειακοί όμιλοι).
Ηδη η επέμβαση στη Συρία κλιμακώνεται επικίνδυνα. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ ΕΕ - ΗΠΑ από τη μια και Ρωσίας - Κίνας από την άλλη, με επίκεντρο τη Συρία, έχουν οξυνθεί στο έπακρο. Η Ρωσία έχει στρατιωτική βάση στη Συρία. Ρωσία - Κίνα, συνασπισμένοι στους BRICSA, έχασαν στη Λιβύη αλλά δε φαίνονται διατεθειμένοι να χάσουν στη Μέση Ανατολή.
Η CIA με εντολή Ομπάμα δουλεύει ανοιχτά υπέρ των αντικαθεστωτικών, τους οποίους ενισχύουν Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, ενώ εμπλέκονται και Ισραήλ - Ιράν.
Το Ιράν πήρε πρωτοβουλία για «Διάσκεψη των Αδεσμεύτων» για τη Συρία, όπου εκφράζονται αντιθέσεις, ανάλογα με το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, που στηρίζει κάθε χώρα.
Ολα αποκαλύπτουν πως το φιτίλι γενικότερης ανάφλεξης είναι αναμμένο και η ελληνική κυβέρνηση με τη Βάση της Σούδας και όχι μόνο, έτοιμη για συμμετοχή σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που φαίνεται, αν ξεσπάσει, πιο γενικευμένος.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ Στο ερώτημα «Ποιος θα μας σώσει, Ανατολή για Δύση, Ποιος Ελληνας ή βάρβαρος θεός; Μπροστά καινούριος κόσμος θα βαδίσει; για πίσω θα γυρίζει ο παλιός;», παραμένει πάντα ίδια η απάντηση: «Δε θα μας σώσει Ανατολή για Δύση μηδ' Ελληνας ή βάρβαροι θεοί. Μπροστά καινούργιος κόσμος θα βαδίσει, άμα ξυπνήσουν κάποτε οι λαοί».

2 σχόλια: