Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΠΑΣΥ
Αγώνας επιβίωσης για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους
Η κτηνοτροφία καταρρέει, οδηγείται σε δραματικές και μη αναστρέψιμες καταστάσεις.
Οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι βιώνουν τις επιπτώσεις και τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.
Πολιτικές που εξυπηρετούν και στηρίζουν τα κέρδη, τα προνόμια των καρτέλ στο γάλα, στις ζωοτροφές και από την άλλη συρρικνώνουν παραπέρα το εισόδημα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων.
Η δραστική μείωση των τιμών παραγωγού στο γάλα, στο κρέας, η αύξηση του κόστους παραγωγής ιδιαίτερα η αύξηση στην τιμή των ζωοτροφών και αυτή που θα ακολουθήσει, θα οδηγήσει στην πλήρη χρεοκοπία και στον αφανισμό μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους, αφού η εμπορία τους μονοπωλείται από μια χούφτα εμπόρων και μάλιστα εμφανίζουν τεχνητή έλλειψη, για να αυξήσουν ακόμα πιο πολύ τις τιμές και να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των κτηνοτρόφων.
Δεδομένου ότι οι ζωοτροφές συμμετέχουν στη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής κατά 60% έως 70%.
Εχουμε, επίσης, κατακόρυφη αύξηση στα μέσα και στα εφόδια, στον ΦΠΑ, στο αγροτικό ρεύμα, στα καύσιμα, στις εισφορές σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και φοροληστεία της αγροτικής κατοικίας μέσα από τα χαράτσια της ΔΕΗ.
Αυτή η πολιτική στοχεύει ξεκάθαρα στο βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών κτηνοτρόφων, στη συγκέντρωση και της κτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια σε μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις.
Η εχθρική αυτή πολιτική απέναντι στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους θα επιδεινωθεί παραπέρα από τις συνέπειες, τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που βαθαίνει καθημερινά και σε συνδυασμό με την νέα ΚΑΠ 2014 - 2020 θα επιταχύνει το μαζικό ξεκλήρισμα των φτωχών κτηνοτρόφων.
Σήμερα, οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι μπορούν και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.
Δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το μέλλον που τους επιφυλάσσουν η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου και η σημερινή συγκυβέρνηση.
Τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις στηρίζουν και ενισχύουν, μέσα από τη χρεοκοπία των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και των άλλων λαϊκών νοικοκυριών.
Αυτή η πολιτική οδήγησε στη διάλυση της ΑΤΕ που θα έχει δραματικές συνέπειες για τους αγροτοκτηνοτρόφους.
Σε αυτήν την κατεύθυνση παίζεται και η τελευταία πράξη του ξεπουλήματος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες με τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε απόγνωση και σε όλους αυτούς που έβαλαν πλάτη για το ξεπούλημα να χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για το χάσιμο μιας κερδοφόρας επιχείρησης.
Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές και τα κόμματά τους που στήριξαν και στηρίζουν τις αποφάσεις της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, προσπαθούσαν να αποκρύψουν την αλήθεια και να ξεγελάσουν τους κτηνοτρόφους, από την καταστροφή που τους περίμενε.
Μπροστά σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, η ΠΑΣΥ καλεί τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος τη γενική απεργία στις 26 του Σεπτέμβρη, να παλέψουν μαζί με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Να παλέψουν για μια άλλη πολιτική που θα χρεοκοπεί μεγαλοεπιχειρηματίες και καρτέλ και θα εξασφαλίζει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και στο λαό ντόπια ποιοτικά, φτηνά ζωοκομικά προϊόντα.
Με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης.
Θα μπορούν να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με κριτήριο όχι το κέρδος των μονοπωλίων, αλλά την κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών.
Ομως, για να εφαρμοστεί μια τέτοια αγροτική πολιτική που συμφέρει τη χώρα και το λαό, προϋποθέτει σύγκρουση και ανατροπή από τις πολιτικές και τα κόμματα που τους ξεκληρίζουν.
Γι' αυτό συνδυάζουμε τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης, με την προοπτική της οριστικής λύσης από τα βάσανά μας.
Στη διαμόρφωση αυτών των προϋποθέσεων άμεσα διεκδικούμε:
Επιδότηση άμεσα των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για την αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, (μηχανήματα, ζωοτροφές, ενέργεια κ.ά.), για να μειωθεί το κόστος παραγωγής.
Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία ως 300.000 ευρώ με διαγραφή των τόκων για τους κτηνοτρόφους - πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.
Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, με προστασία της εγχώριας παραγωγής από εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.
Να μην πουληθούν και να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι ΔΩΔΩΝΗ, ΕΒ Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ.
Οριοθέτηση των βοσκοτόπων και αναβάθμιση των χορτολιβαδικών εκτάσεων.
Δημιουργία σύγχρονων κρατικών σφαγείων και δωρεάν επέκταση του δικτύου υποδομής για να έχουν ηλεκτροδότηση σταβλικές εγκαταστάσεις.
Με βάση το παραπάνω πλαίσιο αιτημάτων καλούμε τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους άλλους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους τα άλλα λαϊκά στρώματα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ».
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» Βρίσκει φτηνούς εργάτες για τα αφεντικά
Φτηνό εργατικό δυναμικό, δίχως δικαιώματα, με ό,τι μισθό δώσει το ... αφεντικό, για πρόσκαιρη απασχόληση στα χωράφια (και μετά πίσω στην ανεργία και την ανάγκη) ετοιμάζει η «Χρυσή Αυγή» για τη μεγαλοεργοδοσία.
Χαρακτηριστική περίπτωση το (όπως αυτοπαρουσιάζεται με ανακοινώσεις του) «νεοσύστατο Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας» της οργάνωσης.
Την περασμένη Κυριακή, στα γραφεία τους συγκεντρώθηκε ένας αριθμός ανέργων, οι οποίοι ενημερώθηκαν «για τις υπάρχουσες δυνατότητες εργασίας και όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να εγγραφούν, ώστε να συστήνονται στους εργοδότες που απευθύνονται στο Γραφείο μας».
Στην «ενημέρωση» ό,τι παρουσιάστηκε στους προσερχόμενους σαν διέξοδος από την ανεργία ήταν τα εξής: «Ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες προσωρινής απασχόλησης σε εποχιακές αγροτικές εργασίες (όπως τη συγκομιδή ελιάς)», χωρίς καμία αναφορά στα επίσημα κείμενά τους σε οποιοδήποτε εργατικό ή ασφαλιστικό δικαίωμα, ύψος μεροκάματου που είναι διατεθειμένοι να καταβάλλουν οι, σε συνεννόηση με τη «Χρυσή Αυγή», εργοδότες.
Στην πραγματικότητα, οι χρυσαυγίτες παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα των αφεντικών και πατούν πάνω σε ένα σοβαρό πρόβλημα όπως αυτό της ανεργίας, για να δείξουν ότι προσφέρουν έργο σε ανθρώπους που είναι στα όρια της εξαθλίωσης.
Και μέσα από αυτήν τη δράση ενισχύουν τη ρατσιστική τους, αντιδραστική δράση, αφού φέρνουν τους Ελληνες ανέργους σε αντιπαράθεση με τους μετανάστες.
Είναι θέση τους άλλωστε ότι για την ανεργία και τους πάνω από 1,2 εκατ. ανέργους, δε φταίει το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, η καπιταλιστική κρίση, τα μονοπώλια, αλλά οι ... μετανάστες που - όπως λένε - «παίρνουν τις δουλειές από τους Ελληνες».
Προσφέρουν το καλύτερο άλλοθι, για να βγουν λάδι οι καπιταλιστές, στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Και επιχειρούν να παγιδέψουν και να αποπροσανατολίσουν το λαό από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων.
Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι οι χρυσαυγίτες (σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις τους) πριν διοργανώσουν τη συγκέντρωση με τους ανέργους, είχαν πάρει σβάρνα επιχειρήσεις Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.
Οπως έλεγαν συγκεκριμένα οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους: «Στις περισσότερες (σ.σ.: εταιρείες) είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανώτατα διοικητικά στελέχη. Τούς εξηγήσαμε ότι κατανοούμε τις δυσκολίες δημιουργίας και διατήρησης επιχειρήσεων τέτοιου μεγέθους - ιδίως στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, με μια στυγνή φοροεισπρακτική (και μόνο) οικονομική πολιτική από το κράτος και μια νοσηρή παρερμηνεία του συνδικαλισμού από τους εργατοπατέρες της αριστεράς (σ.σ. οι εργατικοί αγώνες για αξιοπρεπές μεροκάματο, ασφάλιση) - και εκτιμούμε την συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας».
Ο βρώμικος και επικίνδυνος ρόλος τους αποκαλύπτεται καθημερινά.
Είναι το καλύτερο δεκανίκι ενός συστήματος που καταστρέφει το λαό.
Και το υπερασπίζονται με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου