Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012









ΑΓΑΝΤΑ...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ: «Επιχειρώντας κανείς να προσεγγίσει τα αίτια της ελληνικής υποχώρησης δεν μπορεί να μη σταθεί και να μην αξιολογήσει το επικρατήσαν τις προηγούμενες δεκαετίες πνεύμα λαϊκισμού (...)
Βοήθησε στην επικράτησή του ο καλπάζων καταναλωτισμός (...)
Διέβρωσε τους πάντες ο καταναλωτισμός, συνδέθηκε με τους μηχανισμούς του κράτους, ενίσχυσε τις συντεχνίες, νομιμοποίησε τα προνόμια και έδωσε σ' αυτά μορφή λαϊ­κών κατακτήσεων και αδιαπραγμάτευτων δικαιωμάτων.
Σταδιακά αυτή η ώσμωση λαϊκισμού, καταναλωτισμού και διάχυσης των πάσης φύσεως προνομίων οδήγησε στην έκρηξη των εισαγωγών, στην υποχώρηση της εθνικής παραγωγής, στην υπερχρέωση (...)
Κάπως έτσι το μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε (...)
Είναι ο διαβρωτικός λαϊ­κισμός αυτός που έκανε τη ζημιά» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται από την δυνατότητά της να ανατρέψει τον κακό της εαυτό.
Γι' αυτό και η Δημοκρατική Συμμαχία διακήρυξε εξαρχής ότι είναι δύναμη ανατροπής (...)
Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν (...)
Το ΚΚΕ κινείται στα όρια του νόμου και - με το ΠΑΜΕ ως προμετωπίδα - προσπαθεί, με την παρακώλυση κάθε οικονομικής δραστηριότητας, να προσθέσει νέες στρατιές ανέργων στις ήδη υπάρχουσες (...)
Η ώρα της μάχης είναι τώρα (...)
Το μεταρρυθμιστικό μέτωπο πρέπει να δημιουργηθεί τώρα » (η Ντ. Μπακογιάννη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»: «Σ' αυτή την κατάσταση βρίσκεται σήμερα η χώρα.
Στο όνομα της σωτηρίας, τη φορτώνουν όλο και περισσότερο με βάρη.
Με ορατό πλέον τον κίνδυνο να βουλιάξει ή να εξεγερθεί (...)
Το ζητούμενο είναι πώς θα απαντηθεί ο εκβιασμός (...)
Δύο μόνο μεθόδους μπορώ να φανταστώ.
Πρώτον με εθνική ενότητα (...) δεύτερον με διεθνή εξόρμηση (...) και τότε ας πάρουν άλλοι την ευθύνη της ρήξης» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

Οι κήρυκες του συμβιβασμού

Στο όνομα της αποτροπής των απολύσεων, του λουκέτου μιας επιχείρησης, της μείωσης των κερδών της, της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων έχουν θυσιαστεί τα πάντα σα μια πράξη αναγκαίου κακού.

Σε χιλιάδες επιχειρήσεις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ συνεπικουρούμενες πολλές φορές και από την "Αυτόνομη Παρέμβαση" πρωτοστάτησαν στην αποδοχή της κατακρεούργησης των δικαιωμάτων για το "καλό" της επιχείρησης.

Τελικά, το "καλό της επιχείρησης" μεταφράζεται σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και το κυριότερο όλων μοιρολατρία, ηττοπάθεια και συμβιβασμό.

Στην Ιταλία, στη Γαλλία και σε άλλες αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες εκατομμύρια εργαζόμενοι είδαν τους μισθούς, τις συντάξεις κ.ά. να κατακρημνίζονται και δεν "άνοιξε μύτη", αντίθετα ενισχύθηκαν οι τάσεις πολιτικής αντιδραστικοποίησης του λαού και απομαζικοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Λύση στη γραμμή της ρήξης

Οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να απαγκιστρωθούν από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, όχι μόνο στενά συνδικαλιστικά, αλλά και από τον πολιτικό τους προσανατολισμό.

Είναι ώρα να σημάνει συναγερμός στους τόπους δουλειάς, στις εργατικές και λαϊκές γειτονιές για να παρεμποδιστεί το παραπέρα τσάκισμα των εισοδημάτων μας, της ζωής μας γενικότερα, στη βάση των όρων διαμόρφωσης μιας ισχυρής εργατικής λαϊκής συμμαχίας με εμπνευστή και καθοδηγητή το ΚΚΕ, που θα δρομολογεί τη συγκέντρωση δυνάμεων για ρήξη και σύγκρουση με τα μονοπώλια, για λαϊκή εξουσία και οικονομία»
(από άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)

Αλλα κουραγιο...




υσ ''συμμαχια'' στον αγωνα, εναντιον του λαου

4 σχόλια:

  1. Άντε τώρα να τους έχεις όλους αυτούς και με όλα τα μέσα, να σου πιπιλάνε το μυαλό από το πρωί έως το βράδυ.
    Όταν το κορίτσι που δουλεύει στο Σ/Μ, το αγόρι που δουλεύει ντιλίβερι,ο συνταξιούχος, η νοικοκυρά,ο πτυχιούχος του Πολυτεχνείου, του Μαθηματικού, της φιλοσοφικής.... ....που αυτά που έμαθε τα έμαθε στα δικά τους σχολεία, μέσα στους δικούς τους μηχανισμούς και από τους δικούς τους δασκάλους,άντε να ερμηνεύσουν και να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος, από που απορρέει και πια μήτρα το γέννησε.
    Αν δεν το μάθει αυτό όμως,δεν θα μπορέσει ποτέ, δεν θα ξέρει τι είναι εκείνο που πρέπει να πολεμήσει,δεν θα μάθει ποτέ ποιος είναι στ΄αλήθεια ο εχθρός του.
    Αυτό πρέπει να τους το μάθουμε εμείς.
    Διαφορετικά θα ακούει τον Πρετεντέρη, θα ακούει τον Μανδραβέλη, θα διαβάζει την καθημερινή και τις δεκάδες πηγές που αναπαράγουν θέσεις και απόψεις, που διαστρεβλώνουν και παραχαράσουν, που χειραγωγούν τις συνειδήσεις τους και θα πείθονται από αυτούς τους νενέκους.
    Θα συνεχίζουν να εκχωρούν τα δικαιώματά τους στις "διεξόδους" τις "ανέξοδες" και αναποτελεσματικές, για να διαιωνίζουν την κυριαρχία του συστήματος.
    Σε προτάσεις και λύσεις που ακούγονται από "αξιόπιστα" χείλη όπως του Κουβέλη,του Τσίπρα, του Δημαρά και της Μπακογιάννη,μέχρι και του Καραμπαμπαμ ή της Χρυσής Αυγής.
    Γιατί οι προτάσεις τους είναι πιασάρικες, δεν απαιτούν συμμετοχή,δεν απαιτούν θυσίες, δεν απαιτούν αγώνες.
    Και έτσι θα επιφυλάσσουν στους εαυτούς τους και σε όλους εμάς,την υποταγή,την βαρβαρότητα, τον αφανισμό και,στο σύστημα την απρόσκοπτη λειτουργία και την συνέχιση της κυριαρχίας του σε βάρος μας.
    Γι ΄αυτό βγάλτε φτερά ποδαράκια μου να μην σας χ.....ο κ.....ς μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη αναρτήθηκε 2 φορές και το έσβυσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. blackbedlam καλησπερα, τι να σου γραψω πιο πολυ, συμφωνω απολυτα. Γιατί οι προτάσεις τους είναι πιασάρικες, δεν απαιτούν συμμετοχή,δεν απαιτούν θυσίες, δεν απαιτούν αγώνες. Αυτη η προταση σου, ειναι, οπως λενε οι νεοι, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή