Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012
ΑΓΑΝΤΑ...
Συντονισμός «διά χειρός» ΣΕΒ
Κάτι παραπάνω από αυτονόητη η στήριξη που πρόσφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ στην τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου.
Συμμαχική κυβέρνηση του κεφαλαίου είναι και άρα είναι δεδομένη η στήριξη της ηγεσίας των βιομηχάνων, που άλλωστε είχε «εργαστεί» επίμονα για τη συγκρότηση της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου.
Προφανώς αυτός είναι ο λόγος που ο Δ. Δασκαλόπουλος αναλαμβάνει να συντονίσει τα αστικά κόμματα που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση του δικού τους μαύρου μετώπου, απευθύνοντας δημόσια σχετικές προτροπές.
«Τα κόμματα και τα πρόσωπα που τη στηρίζουν πρέπει να μάθουν να μιλούν με μια φωνή και να πράττουν με μια θέληση.
Αυτό είναι το χρέος τους, αλλά είναι και το συμφέρον τους», δήλωσε ευθέως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, επικαλούμενος ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει αναλάβει ουσιαστικά μία αποστολή εθνικής σωτηρίας».
Πρόκειται, βέβαια, για τη σωτηρία του κεφαλαίου που περνάει μέσα από μια καταιγιστική αντιλαϊκή επίθεση που καταστρέφει τη ζωή του λαού και τα δικαιώματά του.
Αυτό ακριβώς πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός και να μη δώσουν την παραμικρή ανοχή στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και να οργανώσουν εδώ και τώρα την ταξική πάλη, για να παρεμποδίσει την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων και την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει.
Ταυτόχρονα, πρέπει να βάλει ευθέως στην προοπτική της πάλης του την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, γιατί δεν αρκεί να αλλάξει μόνο το πολιτικό προσωπικό ή τα κόμματα.
Χειραφέτηση από εκβιασμούς και ιδεολογήματα
«Βάναυση ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, μέσω εσωτερικής υποτίμησης και όχι έξοδο από το ευρώ», προτείνει για την Ελλάδα το διεθνές πρακτορείο «Μπλούμπεργκ», εκφράζοντας τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, αλλά και της εγχώριας πλουτοκρατίας.
Στο άρθρο του πρακτορείου, που φέρει τον τίτλο «Η λιγότερο κακή επιλογή για την Ελλάδα φαίνεται να είναι η εσωτερική υποτίμηση», αποδοκιμάζεται η έξοδος από το ευρώ «επειδή το κόστος της εξόδου θα είναι τεράστιο», εννοείται για τους δανειστές, αλλά και την Ευρωζώνη και αυτά την ώρα που όλο αυτό το κόστος το πληρώνει ο λαός που έχει χρεοκοπήσει, για τον οποίο ουδόλως ενδιαφέρεται το όργανο του παγκόσμιου καπιταλισμού.
Από τη σκοπιά αυτή θεωρεί ότι η εσωτερική υποτίμηση, μέσω της δραστικής μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, είναι η καλύτερη λύση για τα συμφέροντα της διεθνούς πλουτοκρατίας.
«Εάν η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα υποτίμησης της δραχμής θα μπορούσε να μειώσει την τιμή των εξαγωγών της και να αυξήσει την τιμή των εισαγωγών της, με αυτόν τον τρόπο. Επειδή αυτό δε συμβαίνει, πρέπει να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα πιο βάναυσα: Με την περικοπή των μισθών, η οποία με τη σειρά της απαιτεί επίμονα υψηλό ποσοστό ανεργίας για την καταστολή της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.
Την έξοδο από το ευρώ απέρριψε εκ νέου χτες ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η ιδεολογική τρομοκρατία με τα κάλπικα ψευτοδιλήμματα περί εξόδου από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή, ακριβώς για να περάσουν τα μέτρα που υλοποιούν τη στρατηγική της «εσωτερικής υποτίμησης», δηλαδή του ακόμη μεγαλύτερου τσακίσματος του εργατικού εισοδήματος.
Ο λαός πρέπει να χειραφετηθεί από τους εκβιασμούς και τα ιδεολογήματα και να πάρει την απόφαση να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.
«Προσδόκιμο» κατάργησης των συντάξεων
Το προσδόκιμο ζωής των φτωχών Γερμανών έχει μειωθεί κατά πολύ, την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική κυβέρνηση πριν από μερικές μέρες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το λεγόμενο προσδόκιμο ζωής για τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα έπεσε από τα 77,5 χρόνια το 2001 στα 75,5 χρόνια το 2010.
Ειδικά στα κρατίδια της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, η πτώση του προσδόκιμου ζωής των φτωχών είναι ακόμη μεγαλύτερη: Από τα 77,9 χρόνια μειώθηκε στα 74,1 χρόνια.
Παρόλα αυτά, η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται πυρετωδώς να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης πέρα από το 67ο έτος ηλικίας, χρησιμοποιώντας ξανά ως όχημα το διαβόητο προσδόκιμο ζωής, καταργώντας στην πραγματικότητα το δικαίωμα της σύνταξης.
Ο επικεφαλής του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης Βόλφγκανγκ Φραντς δήλωσε χτες ότι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης πέραν του 67ου έτους ηλικίας, που έχει ήδη αποφασιστεί, αποτελεί αναγκαιότητα για τη Γερμανία, επικαλούμενος ...την επιμήκυνση του προσδόκιμου ορίου ζωής.
«Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαίο να αναθεωρηθεί το όριο πλήρους συνταξιοδότησης στο 68ο έτος μέχρι το 2045 και στο 69ο έτος έως το 2060», δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ο επικεφαλής του «συμβουλίου των σοφών» της καγκελαρίου Α. Μέρκελ, που δε δίστασε να εμφανίσει ως «γεγονός» ένα τερατώδες ψέμα.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η σύνδεση του ορίου συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής, προκειμένου να αυξηθούν τα όρια πέρα από το 67ο έτος, περιλαμβάνεται στο «σύμφωνο για το ευρώ», που ψηφίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Μάρτη.
Αλλά, το βασικό τους ζήτημα είναι, ανεξάρτητα από το προσδόκιμο ζωής, να μειωθεί δραστικά το κονδύλι που δίνεται γενικά για συντάξεις, είτε από το κράτος είτε από την εργοδοσία, αφού θα αργούν οι εργαζόμενοι να βγαίνουν στη σύνταξη, ενώ θα ζουν λιγότερα χρόνια.
Είναι ένας ακόμη τρόπος ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Αλλα κουραγιο...
υσ μαυρο μετωπο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου