Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012











ΑΓΑΝΤΑ...

Αθλιότητα Πρετεντέρη: Την ώρα που από «ΤΑ ΝΕΑ» ζητούσε δημοκρατική νομιμοποίηση για τη σφαγή των εργατών, ρωτούσε, δήθεν αθώα, από το «Mega», αν είναι δημοκρατικό να πάνε διάφοροι να εμποδίσουν συνεδρίαση του ΚΚΕ σαν ισοδύναμο της παρέμβασης του ΠΑΜΕ στο διάλογο της απάτης μεταξύ ΣΕΒ - ΓΣΕΕ.

Το τσούξιμο της τάξης που εκπροσωπεί δεν κρύβεται.

Να γυρνάς από το χώρο μιας σκληρής, αλλά πεντακάθαρης ταξικής αναμέτρησης - όπως αυτή που εξελίχθηκε την Τρίτη στο Βόλο, στα εργοστάσια του Μάνεση - στο νέφος μιας αστικής προπαγάνδας που προσπαθεί να πείσει τα θύματα ότι θα αγιάσουν άμα σφαχτούν, δεν είναι κι ό,τι καλύτερο.

Σκύλιασαν βιομήχανοι και εργατοπατέρες γιατί το ΠΑΜΕ παρεμπόδισε το διάλογο της απάτης.

Μίλησε για «σταλινικές μεθόδους» ο ΣΕΒ.

Τι παράξενο...

Την ίδια ακριβώς φράση χρησιμοποίησαν προχτές τα τσιράκια του Μάνεση στο Βόλο ενάντια στα ταξικά συνδικάτα που κόντρα στο «διάλογο» για τη σφαγή των εργατών, σταμάτησαν την παραγωγή, δεν άφησαν, δηλαδή, τον βιομήχανο να αρπάξει για μία ακόμα μέρα υπεραξία από την ήδη χαμηλά πληρωμένη δουλειά των εργατών.

Τι πίστευαν;

Οτι επειδή έγινε 48ωρη η απεργία των δημοσιογράφων δε θα μάθαινε ο κόσμος τις πομπές τους;

Οτι θα μπορούσαν να οργώνουν πάνω στο κορμί των εργατών και κανείς δε θα τους έπαιρνε χαμπάρι;

Εχουν γνώση οι φύλακες.

Η σημαντικότερη σύγχρονη κατάκτηση της εργατικής τάξης, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ήταν και είναι ο φύλακας άγγελός της.

Κι ας κλαίει ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ γιατί του χάλασαν το κομπρεμί.

Τα μέτρα - σφαγείο για τους εργάτες - που συναποφασίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., υπό τις ευλογίες του ΣΕΒ και το σιγοντάρισμα των εργατοπατέρων δεν πρέπει να περάσουν.

Αυτό είναι καθαρό και το ΠΑΜΕ θα κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι του για να αποτρέψει τη σφαγή.

Αυτό δε θα γίνει με ευχέλαια, αλλά με σκληρή ταξική πάλη.

Το δρόμο τον δείχνει ο αγώνας των χαλυβουργών του Ασπροπύργου που στέκουν όρθιοι 80 μέρες, τον δείχνουν οι μεταλλεργάτες της Μαγνησίας που κόντρα σε θεούς και δαίμονες κοντράρανε στα ίσα τον Μάνεση, την κυβέρνησή του, τα κόμματα που τον στηρίζουν και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Οι ευχές της αστικής τάξης να επικρατήσει η σύνεση και η συναίνεση μπορούν να γίνουν φρούδες ελπίδες.

Τι άλλο θα δούμε;

Τον Χατζησωκράτη, σήμερα εκπρόσωπο του Κουβέλη, που σαν συνδικαλιστής του ΣΥΝ είχε ψηφίσει στη ΓΣΕΕ όλα όσα αντεργατικά συμβαίνουν, δίπλα στον Στρατούλη που παραμένει στον ΣΥΝ κι έχει επίσης εγκρίνει όλες τις εκθέσεις για την «ανταγωνιστικότητα» να μιλούν στα κανάλια για «λαϊκή εξέγερση»! (τους είδαμε στο δελτίο του «Mega»).

Τόσο κοντή θεωρούν τη μνήμη των εργατών;

Να τους θυμίσουμε αυτό που θυμούνται και οι εργάτες, ότι με τις ψήφους τους, δίπλα σ' αυτές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ έχουν περάσει απο Ολομέλειες της ΓΣΕΕ όλες οι συμφωνίες που χαρακτηρίζουν την «ανταγωνιστικότητα» πρώτο καθήκον των εργατών.

ΧΩΡΙΣ ΦΕΡΕΤΖΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ: «Εχει δημιουργηθεί μια αίσθηση συνευθύνης των τριών κομμάτων (...) ξέρουν πως οι εκλογές αύριο θα ήταν χαρακίρι για τη χώρα και οι εκλογές την άνοιξη σχεδόν βέβαιο χαρακίρι για όποιον θελήσει να κυβερνήσει μόνος και χωρίς εθνική συνεννόηση» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Αλλα κουραγιο...


υσ οι φωτο απο το διδικτυο, εκτος την φωτο με το πανο των εκπαιδευτικων , ειναι απο τους φιλους Photo-Δράστης : "περι πλανητης", του ιστολογιου, PHOTO τίτλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου