Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012
















ΑΓΑΝΤΑ...

Αποκαλυπτικό έγγραφο στο τραπέζι του διαλόγου ΓΣΕΕ - εργοδοτών για τη σφαγή των εργατών.

Οι εργάτες να κάνουν τους τόπους δουλειάς κάστρα αγώνα ενάντια στους καπιταλιστές.

Για χαλκευμένα στοιχεία μιλά η ΓΣΕΕ ψευδόμενη αφού «πιάστηκε στα πράσα»

Φουρνέλο στις Συλλογικές Συμβάσεις και αποκλειστική εφαρμογή ατομικών συμβάσεων από μηδενική βάση ώστε να επιβάλλουν οι εργοδότες τους πιο άθλιους όρους εργασίας υπάρχει στο τραπέζι του «διαλόγου» ΓΣΕΕ-εργοδοτών.

Πιο συγκεκριμένα, στο νόμο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στο άρθρο 7 του νόμου υπάρχει πρόταση για προσθήκη με το εξής περιεχόμενο: «Για το χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος του παρόντος μέχρι και τις 31-12-20...... αναστέλλεται η ισχύς των κλαδικών και των εθνικών και τοπικών ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και των με αυτές εξομοιούμενων διαιτητικών αποφάσεων.
Η παρούσα διάταξη διαλαμβάνει και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που είχαν συναφθεί καθώς και τις διαιτητικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί πριν τη δημοσίευση του παρόντος».

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά οριστική κατάργησή τους.


Η ΓΣΕΕ διαπραγματεύεται τα πάντα

Τη λύσσα τους ενάντια στο δίκιο των εργαζομένων και τη συνεπή αγωνιστική δράση του ΠΑΜΕ βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν οι εργατοπατέρες, μετά τη δυναμική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων που ανέβαλε το διάλογο - απάτη.

Μετά την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ που έσπευσε να χαρακτηρίσει «τραμπουκισμούς» την παρεμπόδιση μιας ακόμα συνάντησης που θα καθόριζε τα νέα βήματα εξαθλίωσης των εργαζομένων, οι παρατάξεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού έχουν επιδοθεί σ' ένα μπαράζ ανακοινώσεων, για να κρύψουν τη γύμνια της ΓΣΕΕ που δηλώνει πανέτοιμη να διαπραγματευτεί οτιδήποτε ζητήσουν οι μεγαλοεργοδότες.

Ετσι και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ έβγαλε δελτίο Τύπου, για να επαναλάβει κι αυτή πως δήθεν για τη ΓΣΕΕ η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας «είναι αδιαπραγμάτευτη».

Διαψεύδονται από μόνοι τους οι εργατοπατέρες.

Τι έλεγε η ίδια η διοίκηση της ΓΣΕΕ στην ανακοίνωση που έβγαλε την Τετάρτη, κλαψουρίζοντας μαζί με τον ΣΕΒ για τη ματαίωση του «διαλόγου»;

Οτι «η Συνομοσπονδία είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι προσέρχεται στη συνάντηση (απόφαση της Ολομέλειάς της) για να συζητήσει θέματα που άπτονται της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».

Δηλαδή, ουσιαστικά, για να συζητήσει όσα βάζουν οι εργοδότες στο τραπέζι για την υπεράσπιση της κερδοφορίας και αφορούν τα πάντα: και μισθούς, και συμβάσεις, και ωράρια, και σχέσεις εργασίας, και όλα.

«Το κόστος εργασίας (κατώτατος μισθός, ωριμάνσεις, 13ος - 14οςμισθός) και συνακόλουθα η Εθνική Σύμβαση ΔΕΝ επηρεάζουν το κόστος ανταγωνιστικότητας» ισχυρίζεται η ΓΣΕΕ και εξηγεί ότι «στα πλαίσια αυτά (σ.σ. μόνο) η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ομολογούν απροσχημάτιστα πως στοχοποιούν (κι αυτοί μαζί με τους μεγαλοβιομήχανους και τις κυβερνήσεις τους) οτιδήποτε επηρεάζει το «κόστος εργασίας».

Αλλωστε, μόνο και μόνο «βαφτίζοντας» κι αυτοί «κόστος εργασίας» το μικρό μόνο μέρος που παίρνουν οι εργαζόμενοι από τον πλούτο που παράγουν, επιβεβαιώνουν πως αγωνία έχουν για τα συμφέροντα της εργοδοσίας και μόνο.

Για τίποτα άλλο.

Κι επειδή το ΠΑΜΕ χαλά τα σχέδιά τους έχουν λυσσάξει.

Αλλα κουραγιο...




υσ ετυμολογια της λεξης, εργατοπατέρας αρσενικό
μειωτικός χαρακτηρισμός για πολιτικούς ηγέτες ή συνδικαλιστές που αποσκοπούν στο να ελέγξουν ή να εκμεταλλευτούν το εργατικό κίνημα

2 σχόλια:

  1. Δημήτρη καλησπέρα. Πόσες φορές ακόμα πρέπει το ΠΑΜΕ να τους ξεσκεπάσει; Πόσες φορές ακόμα θα ξευτιλιστούν ακόμα και στα ...μάτια των τυφλών. Πόσες φορές ακόμα θα βρίσουν τα ...παλιοκομμούνια που ...δεν ξέρουν από...διάλογο. Για τους εργατοπατέρες λέω ντε, όχι για τους άλλους. Και πότε επιτέλους θα βγούμε στο δρόμο να τους διώξουμε με τις κλωτσιές κι αυτούς και τους άλλους...
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οικοδομε καλησπερα, αυτος ο λαος που τοσα εχει τραβηξει απο αυτους τους α......, πρεπει επιτελους να τους παρει....................καροτσακι, ε μας εχουν ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ, ΑΜΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή