Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012









ΑΓΑΝΤΑ...


Πιέσεις για «μπλοκάκια» και απειλή λουκέτου στα κρεβάτια

Υπό την απειλή λουκέτου βρίσκονται 90 πολύτιμα κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ενώ 300 συμβασιούχοι, που έληξαν οι συμβάσεις τους, πιέζονται να συνεχίσουν με σύμβαση έργου, δηλαδή με μπλοκάκι.

Και τούτο γιατί η κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη απ' τις 20.12.2011 ότι θα ανανεωθούν οι διετείς συμβάσεις που έληγαν, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε.

Οι συμβασιούχοι είχαν προσληφθεί μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο - όπως και ορισμένες διοικήσεις νοσοκομείων - τώρα τους πιέζει να υπογράψουν συμβάσεις έργου μέχρι να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Ομως, οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται αυτή τη ρύθμιση γιατί χάνουν δικαιώματα και αμοιβές.

Ετσι, σταμάτησαν να δουλεύουν με αποτέλεσμα να κλείνουν κρεβάτια (όπως στον «Ευαγγελισμό») ή εκεί που σταμάτησαν οι επικουρικοί γιατροί, να αναγκάζεται ένας γιατρός να αντιμετωπίζει 12 ασθενείς στην εφημερία.

Χτες, εργαζόμενοι συμβασιούχοι απ' τις ΜΕΘ νοσοκομείων όλης της χώρας, και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» - όπου εργάζονται 31 νοσηλεύτριες με σύμβαση - έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ και είχαν συνάντηση με το Διευθυντή Θ. Παπαδημητρίου.

Υποσχέθηκε ότι το θέμα θα ρυμθιστεί σε ένα μήνα με τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου αλλά μέχρι τότε για να μη χαθεί η εργασιακή συνέχεια να συνάψουν σύμβαση.

Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν την πρόταση αντιτείνοντας να συνεχίσουν με την ίδια σχέση και την ανάληψη πρωτοβουλίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, που θα αναλάβει την κάλυψή τους για το διάστημα μέχρι την τελική ρύθμιση.


Αλλα κουραγιο...




υσ η υγεια στο στοχαστρο της ''νεας ταξης'' παραγματων

2 σχόλια:

  1. Και ο τομέας της υγείας ακολουθεί το μονοπάτι του άγριου πετσοκόματος των (εναπομεινουσών) κοινωνικών παροχών για το λαό.
    Οι ανθρώπινες "μηχανές" (εργαζόμενοι) και να... χαλάσουν δεν χρειάζονται επισκευή, αφού κοστίζουν. Ας πάνε για πέταμα. Υπάρχουν εκεί έξω άπειρες άλλες για άμεση αντικατάσταση (δεξαμενή ανέργων)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευρυτανα ιχνηλατη καλησπερα, ειμουν στην ανδρο, κοιταζοντας σημερα, βρηκα το σχολιο σου, ακριβως ετσι εχουν τα ''πραγματα'', πεταμα χωρις επισκευη, αναλωσιμοι.....................εκατομυρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή