Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012









ΑΓΑΝΤΑ...

Δήλωσεις στην εφημερίδα Real News απο τον Αλέξη Τσίπρα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Η Αλέκα Παπαρήγα και Φώτης Κουβέλης απορρίπτουν την πρότασή σας για κοινή προεκλογική κάθοδο.
Σας κατηγορούν, μάλιστα, ότι την κάνετε μόνο και μόνο για μικροκομματικούς λόγους. Τι απαντάτε-και τι πιθανότητες της δίνετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ

Η κα Παπαρήγα και ο κος Κουβέλης με αυτά που απαντούν στη πρότασή μας, στρώνουν το δρόμο στο κ. Σαμαρά να πάρει τις 50 έδρες μπόνους του εκλογικού νόμου και ενδεχομένως μαζί με τον Καρατζαφέρη, να κυβερνήσουν εφαρμόζοντας το μνημόνιο και δίνοντας ανάσα ζωής στο σάπιο σύστημα τις διαπλοκής που τις χρεοκόπησε.
Και όλα όσα λένε για να αρνηθούν την υπέρβαση που ζητά όχι μόνο ο κόσμος τις αριστεράς, είναι τελείως προσχηματικά.
Αλλά η Αριστερά δεν είναι ούτε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, ούτε ο κ. Κουβέλης. Είναι μια ευρύτατη κοινωνική βάση ανθρώπων που απέναντι στην σημερινή κατάσταση αναζητούν εναλλακτικούς δρόμους και τρόπους, Γι αυτό και εμείς επιμένουμε στην γραμμή τις ενότητας.
Η ενότητα τις Αριστεράς είναι στην κοινωνία και στην αριστερή βάση μια υπόθεση ώριμη.
Και οι ηγεσίες που δεν ανταποκρίνονται σε ώριμα ζητήματα, θα αντιμετωπίσουν αδιέξοδα.
Η πρότασή τις είναι διαρκής και ενεργή.




ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Καλεί το λαό σε ενσωμάτωση και υποταγή

Οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν στο ζήτημα της καπιταλιστικής κρίσης κάνουν ολοκάθαρη την προσπάθειά του να ενσωματώσει εργατικές και λαϊκές δυνάμεις στην αστική πολιτική, σοσιαλδημοκρατικού τύπου, βάζοντας εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση συνειδήσεων.

Η συγκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου και η αναγωγή της από μέρους του οπορτουνισμού σε «κρίση χρέους», όπως την παρουσιάζουν όλες οι αστικές δυνάμεις, ισοδυναμεί με κάλεσμα του λαού να υπερασπισθεί μια ξένη γι' αυτόν σημαία, τη σημαία της αστικής διαχείρισης, και να δεχτεί αγόγγυστα την πιο αντιδραστική επίθεση που έχει δεχθεί μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτή η σκόπιμη διαστρέβλωση του πραγματικού χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης γίνεται για να κρυφτεί και η πραγματική - απ' τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων - διέξοδος προς την οποία πρέπει να κινηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα και να προβληθούν σαν δήθεν διέξοδοι μέτρα διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου.

Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα παρακάτω:
1. «Το δημόσιο χρέος είναι εθνικό θέμα», ισχυρίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ! Η άποψη αυτή οδηγεί ευθέως στο συμπέρασμα ότι ευθύνη για την αποπληρωμή του έχει και ο λαός, ο οποίος, σύμφωνα με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ταχθεί συμπαραστάτης στην κυβέρνηση που πασχίζει για την αποπληρωμή του, για να έχει η πλουτοκρατία φτηνό χρήμα.
Οι θέσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιούν την καρδιά της κυβερνητικής προπαγάνδας, η οποία καλεί το λαό να συναινέσει στην πολιτική που ξεκληρίζει τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει, με μέτρα που δεν έχουν καμιά σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα.
Το χρέος δεν το δημιούργησε ο λαός, αλλά η πολιτική που εφαρμόστηκε για την ενίσχυση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
Ο λαός οφείλει να αναγράψει στην προμετωπίδα των αγώνων του ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος, ότι αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για δανεικά που δε ζήτησε και δεν έλαβε, ότι αντιπαλεύει την εξουσία του κεφαλαίου που γεννά κρίσεις, χρέη κ.λπ.

2. «Θετική διέξοδος μπορεί να δοθεί με αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με έκδοση ευρωομολόγου...», ισχυρίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ!
Η διέξοδος δεν είναι ίδια για το λαό και το κεφάλαιο.
Για να βγει το σύστημα απ' την κρίση του, πρέπει να βυθίσει το λαό στον πιο σκληρό μεσαίωνα.
Λύση προς όφελος του λαού δεν μπορεί να υπάρξει εντός και επί τα αυτά του συστήματος που προκάλεσε το πρόβλημα.
Λύση μπορεί να επιβάλει ο λαός, εντείνοντας την πάλη του σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην προοπτική της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων και οικοδόμησης της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.
Μια πρόσθετη απόδειξη ότι η λύση για το λαό κάθε άλλο παρά εκεί όπου υποδεικνύει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται, παρέχει και το γεγονός ότι αυτές οι προτάσεις «γεννήθηκαν» στους κόλπους τμημάτων του κεφαλαίου και υιοθετήθηκαν πάραυτα όχι μόνο απ' τον οπορτουνισμό, αλλά ακόμα κι απ' τον ΛΑΟΣ και άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις.
Από αυτή τη σκοπιά, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό και να τον αφοπλίσει.
Κρύβει σκόπιμα ότι το ευρωομόλογο δεν είναι παρά μια ακόμα μορφή δανεισμού, το κόστος αποπληρωμής του οποίου θα φορτωθεί ξανά στο λαό, την ίδια ώρα που η πλουτοκρατία θα απολαμβάνει φθηνότερο χρήμα από τον κρατικό κορβανά για τις επενδύσεις της.
Επιπλέον, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δε λέει την αλήθεια στο λαό που είναι ότι με ή χωρίς ευρωομόλογο, κανένα από τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα δεν πρόκειται να παρθεί πίσω, οι συντάξεις και οι μισθοί δεν πρόκειται να αυξηθούν, ενώ το χρήμα από τα δάνεια με ευρωομόλογα θα πάνε στην πλουτοκρατία και δε θα γίνουν βέβαια σχολεία και νοσοκομεία, με δωρεάν υπηρεσίες για το λαό.
Στο ίδιο πνεύμα, η επαναδιαπραγμάτευση ή αναδιάρθρωση του χρέους μελετάται, αν δεν έχει ήδη αποφασιστεί, σε επίπεδο ΕΕ, καθώς γνωρίζουν ότι το χρέος της χώρας ως έχει είναι αδύνατον να αποπληρωθεί.
Πρόκειται για μια νέα συμφωνία ανάμεσα στο δανειστή και το δανειζόμενο των όρων, με βάση τους οποίους έχει χορηγηθεί ένα δάνειο.
Τέτοιου είδους διευθετήσεις δεν αποδίδουν τίποτα θετικό στο λαό, δεν του επιστρέφουν ούτε ψίχουλο απ' όσα ληστρικά του αφαιρέθηκαν.
Αντίθετα, για να «κλείσει» η συμφωνία, οι πιστωτές θα απαιτήσουν δεσμεύσεις για νέα αντιλαϊκά μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του αναδιαρθρωμένου χρέους.
Ο λαός, δηλαδή, θα συνεχίσει να βυθίζεται στη φτώχεια, για να συνεχίσουν να εκτοξεύονται στα ουράνια τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

3. «Επιτροπές λογιστικού ελέγχου του χρέους ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός πώς δημιουργήθηκε αυτό και ποιο μέρος του είναι παράνομο, άκυρο και επαχθές, ώστε η Ελλάδα να αρνηθεί την αποπληρωμή του», ζητά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύοντας στο να εγγράψει το κίνημα στην ατζέντα των διεκδικήσεών του το αίτημα αυτό.
Πίσω όμως απ' τη «γραμμή» της μη αναγνώρισης και της άρνησης του χρέους καραδοκεί για το λαό η ενσωμάτωση, η υποταγή και τελικά ο εξανδραποδισμός του.
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για να «χρυσώσει το χάπι» του δυσθεώρητου χρέους που ζητά απ' το λαό να καταπιεί, του υπόσχεται διερεύνηση και διαγραφή του επαχθούς και μη νόμιμου μέρους του, εάν εντοπιστεί τέτοιο.
Εμπαίζει το λαό ότι στον καπιταλισμό, με τις πολυδαίδαλες σχέσεις και τις αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για το ποιο θα κατακτήσει την οικονομική πρωτοκαθεδρία, είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ αστικών κυβερνήσεων για ρύθμιση του χρέους «προς όφελος» του λαού, με «αποσαφήνιση των όρων της δημιουργίας του, που ενδεχομένως σε σημαντική του έκταση είναι παράνομο και επαχθές».
Κρύβει σκόπιμα ότι το χρέος δημιουργήθηκε από την καθόλα νόμιμη στον καπιταλισμό πολιτική εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών συμφερόντων και πως η όποια διευθέτηση στην αποπληρωμή του θα γίνει για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και μόνο.
Ακόμα κι αν αύριο το πρωί διαγραφόταν το σύνολο του χρέους της Ελλάδας, η εφαρμοζόμενη βάρβαρη πολιτική θα παρέμενε ίδια και γρήγορα νέα χρέη θα δημιουργούνταν.

4. Η«εμπλοκή του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις δεν είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης, αντιθέτως, μπορεί να δώσει δύναμη και ισχύ στη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό την περασμένη Τρίτη ο Αλ. Τσίπρας.
Είναι προφανές ότι ο ΣΥΝ δε θέλει απλώς ο λαός να αποδεχτεί μοιρολατρικά το βάρος του χρέους, αλλά και να το διεκδικήσει με τους αγώνες του!
Ετσι, έφτασε ο Αλ. Τσίπρας να προτρέπει τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιήσει σαν εργαλείο και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος για να αποσπάσει περισσότερα στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών ανταγωνισμών και παζαριών προς όφελος της ντόπιας πλουτοκρατίας!
Πρόκειται για θράσος και πρόκληση πρώτου μεγέθους προς το λαϊκό κίνημα, που καλείται ουσιαστικά απ' τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να υποβοηθήσει την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της ντόπιας άρχουσας τάξης, έχοντας προηγουμένως σφαγιάσει τα δικαιώματα του λαού και με δηλωμένη την απόφασή της να συνεχίσει το σφαγιασμό.
Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται τίποτα προς όφελος του λαού, ούτε υπήρξε ποτέ τέτοιο αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά αυτά του κεφαλαίου.
Η επίθεση στα δικαιώματα των λαών είναι ενιαία σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ και αυτό είναι το σημείο στο οποίο συμφωνούν απόλυτα.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία έγνοια για το ποιας χώρας η αστική τάξη θα χάσει λιγότερα ή περισσότερα, για το αν απ' τη διαπραγμάτευση θα βγει ριγμένη ή κερδισμένη η ντόπια άρχουσα τάξη.
Δεν είναι σύμμαχός τους, αλλά αντίπαλος και εχθρός τους.
Δεν πρέπει να πονοκεφαλιάζουν για το πώς θα καλυφθεί το χρέος, δε χρωστούν τίποτε σε κανένα, δεν πρέπει να το αναγνωρίσουν.
Αντίθετα, τους οφείλονται τα πάντα, όλος ο πλούτος που παράγουν και τον καρπώνεται η πλουτοκρατία, που αφού τους κλέβει, τους φοράει και το φέσι των δικών της χρεών.
Και πρέπει να διεκδικήσουν τα πάντα, πυκνώνοντας τις γραμμές της ταξικής πάλης σε γραμμή σύγκρουσης με την εξουσία των αστών, την πολιτική που τους υπηρετεί και τα χρήσιμα δεκανίκια τους, όπως αυτό του οπορτουνισμού.
Αυτό είναι το μόνο χρέος που πρέπει να αναγνωρίσουν, απέναντι στον εαυτό τους και στο δικαίωμα των παιδιών τους να ζήσουν σε μια κοινωνία απαλλαγμένη απ' τα καπιταλιστικά παράσιτα και τους άρπαγες.

Αλλα κουραγιο...



υσ πισω απο τις λεξεις, ''κρυβεται'' ο αλεξης.

''Φιλε'' αλεξη, μαθαμε πολυ καλα τι σημαινουν τα ανεμωμαζωματα και τα βιαβολοσκορπισματα, αρχισες ΠΑΛΙ, σε περιμενει πεδιον δοξης λαμπρο, ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΕΞΟΥΣΙΑ''.

22 σχόλια:

  1. Εγω, φιλε ΔΗΜΗΤΡΗ...Θα συμφωνησω με τον..."συναγωνιστη" Τσιπρα...!!!
    Αναμφιβολα η αριστερη και ωριμη βαση που λεει...Θα του δωσει...Ευκαιριας δοθησεις, και την απαντηση...Που ΔΕΝ περιμενει...!!!
    ΠΑΡΑ το συστηματικο και πολυεξοδο προμοσιον...
    Την εξαιρετικη και..."αγωνιστικη" εμφανιση...
    Και τα "κονε" εξουσιας που πλαθει...!!
    Ο..βασιλιας εξακολουθει να ειναι γυμνος...!!
    Κι ας...φωναζουν οι αντιμνημονιακες...Και αντιευρωπαικες.."συνιστωσες" [ΚΟΕ]
    Για ξεκαρφωμα...!!!
    Το σαλονακι του Τσιπρα...Και το μεγαλο σαλονι των κυβερνητικων κομματων του...
    Γερμανοκαπιταληστη κατακτητη...!!!
    Εχουν ΚΟΙΝΗ εισοδο...!!!
    Την αποδεκτη πληρωμη του απεχθους και ψεφτικου χρεους που μας φορτωσαν...
    Που μαθηματικα οδηγει στην εξοντωση, των λαικων και μεσαιων στρωματων του λαου...
    Και τελικα στην ανεξελεγκτη χρεωκοπια...!!!
    Εξω απο την λαικη εξουσια των εργατων...
    Και μεσα στο Αστικο συστημα που καταρρεει...!!!
    Δεν υπαρχει...Συνεννοηση και..Πλαφον εκμεταλλευσης...!!!
    Και με...ΜΗΔΕΝΙΚΑ μεροκαματα να δουλεψουμε...
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ...

    Πως αλλοιως να το πουμε...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλησπερα, αυτο το κοινη εισοδος ειναι η κατακλειδα της πολιτικης λογικης του ''αριστερου'' αλεξη,συριζα, της λογικης της συνδιαχειρισης και του ''καλου'' κεφαλαιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aμαν πια το θάψατε το παλληκάρι!
    Αφήστε κι'ενα νέο παιδί να πάει μπροστά που τον βγάλατε αμέσως συνδιαχειριστή του κεφαλαίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για τις ευχές Καπετάνιε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kariatida62 καλησπερα, αν παει το ''παιδι'' μπροστα, εμεις παλι πιο πισω θα παμε, οποτε στοπ στα ''καλα'' παιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. karfoma καλησπερα, ε, παντα θυμομασται τους συναγωνιστες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οταν λες εμείς θα πάμε πιο πίσω, ποιούς εννοείς?
    Εμείς δηλαδή εσείς? Ή όλοι εμείς????

    Τόπο στα νειάτα Δημητράκη...φρεσκιες ιδέες, να τους δοκιμάσουμε...Δεν τα λέει άσχημα ο νεαρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kariatida62 καλημερα, ΕΜΕΙΣ, μαλλον οι ''φρεσκιες'' ιδεες και το τοπο στα νιατα τα γραφεις χωρις να εχει μπει στον κοπο να ''διαβασεις'' τις κατα καιρους δηλωσεις του, ο σχηματισμος τοσων ετεροκλητων τασεων εκεινο που εχει αποδωσει, ειναι οτι μενουμε σε αυτο το ευρωπαικο σχηματισμο, ΠΟΥ=
    Βγάζουν «λάδι» τη σοσιαλδημοκρατία
    Οσο πιο γρήγορα φύγουν η Μέρκελ κι ο Σαρκοζί από τις ηγεσίες των δύο πιο ισχυρών οικονομιών της Ευρώπης, τόσο το καλύτερο για τους λαούς, επισήμανε σε χτεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο Δημ. Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι την ώρα που ο λαός δέχεται ολομέτωπη και ενιαία επίθεση από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει σταθερά δράση για να ξεχαστούν οι ευθύνες της σοσιαλδημοκρατίας και το πόσο αποφασιστικά πρωταγωνιστεί στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.
    Αλήθεια, όταν στην καγκελαρία βρισκόταν ο σοσιαλδημοκράτης Σρέντερ, μήπως οι Γερμανοί εργάτες απολάμβαναν μισθούς αντίστοιχους του πλούτου που παρήγαγαν; Μήπως υπήρχε π.χ. στη χώρα αποκλειστικά δωρεάν Υγεία, ώστε να μην υπάρχει ούτε μία λαϊκή οικογένεια που στερείται την εξέταση ή την εγχείρηση που έχει ανάγκη; Επί των ημερών των σοσιαλδημοκρατών δεν ήταν που άνεργη είχε χάσει το επίδομα του αντίστοιχου ΟΑΕΔ επειδή είχε αρνηθεί να δουλέψει σε οίκο ανοχής; Οι σοσιαλδημοκράτες δεν είναι αυτοί που ως κυβέρνηση με την «Ατζέντα 2010» πέρασαν τα άγρια αντεργατικά μέτρα στη Γερμανία; Επί των ημερών των σοσιαλδημοκρατών δεν ήταν που οι ελαστικές μορφές απασχόλησης άρχισαν να επεκτείνονται έναντι της σταθερής εργασίας; Τα ίδια έλεγαν και όταν στη Γαλλία ήταν στην κυβέρνηση ο Ζοσπέν, διαφημίζοντας ως ...κατάκτηση το 35ωρο που χρησιμοποιήθηκε για μειώσεις μισθών, αφού στον καπιταλισμό η όποια μείωση του εργάσιμου χρόνου γίνεται σε όφελος του εργοδότη, ποτέ του εργάτη.
    Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκαταλείπει το γνωστό τροπάρι της αθώωσης της σοσιαλδημοκρατίας. Ο ρόλος που παίζει είναι επικίνδυνος για την εργατική τάξη, συγκαλύπτει και φυγαδεύει τους αντιπάλους του λαού, αποδεικνύεται τελικά πολύτιμος υποστηρικτής τους.
    Το κειμενο πιστευω να σου δωσει την μυρωδια της φρεσκαδας των ιδεων του συριζα-αλεξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα και Καλή χρονιά!
    Αυτή τη διένεξη μεταξύ των διαφορετικών αριστερών καλό είναι να μη τη βγάζετε τόσο εντονα προς τα έξω.
    Αποδεχτείτε το οτι πρεσβεύετε διαφορετικές προοπτικές χωρίς να πρέπει κάθε φορά ενοχοποιείτε τον "αντίπαλο" με εξουσιαστικές ρετσινιές.
    Οι θέσεις κρίνονται αυτούσιες και δεν είναι πάντα απαραίτητο να δικαιώονται οι μεν μέσω των πονηρών -πάντα- προθέσεων των δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tasoula καλημερα και χαιρετισματα στον καλο μας Βασιλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανεστη ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ολα στο ''φως'', ξεκαθαρα λογια, ξεκαθαρες πολιτικες, τα μισολογα και τα προβληματα κατω απο το χαλι, μας εχουν πισωγυρισει, τοσα χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημήτρη μου μη με κάνεις να φαίνομαι πως υπερασπίζομαι τον Τσίπρα όταν υπερασίζομαι απλά τη λογική.

    Ήδη οι φωτογραφίες αδικούν το επιχείρημα. Μπορώ κι εγώ να βρω ένα σωρό της Αλέκας σε ανυποψίαστες στιγμές και να τις χρησιμοποιήσω για να βγάλω οποιοδήποτε συμπερασμα.

    Φιλιά στη σύζυγο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανεστη ουτε θα μου παιρνουσε απο το μυαλο, οτι θα υπερασπιζοσουν τον αλεξη, η σταση του σωματος και η εκφραση του προσωπου σε στιγμες που δεν ηξερε για το οτι τον ''καρφωνε'' ο φακος, ειναι νομιζω, το τι σκεφτεται το μυαλο εκεινη την στγμη, δες πιο καλα εκει με τον παπα, την αλλη με τον ξυνιδη και προσεξε την φωτο με την Αλεκα.

    Τις ''εθιμοτυπικες'' και τα χαμογελα ευγενειας δεν τα συζητω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δημήτρη καλημέρα.
    Συμφωνώ απολύτως στην ανάλυση που κάνεις στην kariatida62, δεν είναι θέμα ηλικιών, είναι ιδεών και πολιτικών που εφαρμόζονται και ακολουθούνται. Αν αφήσω στην άκρη όσα λέει, και κρατήσω τον τρόπο που εκφράζεται και κινήται, τον τρόπο που εκφέρει λόγο, τις λέξεις που χρησιμοποιεί, αλλά και αν θυμηθώ όσα ακολούθησαν την εκλογή του στην ηγεσία του συριζα, περί νέου αίματος και κόντρα στην παλιά ξύλινη γλώσσα, έχω να πω μάπα το καρπούζι. Λένε κάποιοι φίλοι, με καλή διάθεση δεν την αμφισβητώ, να μαζευόντουσαν πολλά νέα παιδιά απ' όλα τα κόμματα και να έφτιαχναν ένα κόμμα καινούργιο, για το καλό της χώρας. Δεν είναι ζήτημα ηλικιών η πολιτική. Είναι τι πολιτική ακολουθείς, πους εκφράζει και ποιων τα συμφέροντα υπηρετεί. Πάντως φίλε Δημήτρη, δεν έχεις δίκιο για τις φωτογραφίες. Το πάγωμα μιας στιγμής στο χρόνο δεν αποτυπώνει πιστά το γεγονός. Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βρε Δημητράκη για να καταλάβω πώςακριβώς κρίνεις τις πολιτικές τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων...θα πρέπει να θυμηθώ και γω τώρα τον Μπρέζνιεφ ή τον Χόνεκερ για να κρίνω τις θέσεις της Παπαρήγα?
    Γιατί τους ρόλους όλων εκτός του κόμματος τους βλέπετε επικίνδυνους και εχθρούς του λαού?
    Εχει δίκιο ο Ανέστης...μας βάζεις να υπερασπιζόμαστε συγκεκριμένα τον Τσίπρα ενώ δεν είναι τουλάχιστον αυτή η δική μου πρόθεση!
    Οποιος δεν ανήκει στο κόμμα, όποιος έχει διαφορετική άποψη είναι και εχθρός του λαού?
    Και ειλικρινά βρε παιδιά, απευθύνομαι και στον φίλο μου το Οικοδόμο, παρακολουθώ τις δηλώσεις Τσίπρα...δεν έχω συμπεράνει ότι οι προτάσεις του υπηρετούν συμφέροντα του ντόπιου ή διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου!
    Βέβαια κόμματα της αντιπολίτευσης όσο δεν λαμβάνουν επιτελικές θέσεις δεν μπορούν να κριθούν εφ'όσον δεν δοκιμάζονται οι πολιτικές τους.
    Απο λόγια έχουμε χορτάσει!
    Καιρός λοιπόν να δοκιμαστούν όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οικοδομε καλησπερα, αν ηταν θεμα ηλικιας η πολιτικη, επρεπε οι νεοι ψηφοφοροι===κατα την λογικη, του νεου αιματος και τοπο στα νιατα===να ειχαν βαλει στο χρονοντουλαπο τα κομματα που ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ, αλλα δυστυχως.....

    Μπορει να μην ειναι πανακεια μια παγωμενη στιγμη φωτογραφιας, αλλα αυτο που λεμε οτι μια φωτο αξιζει χιλιες λεξεις, εδω βρισκει την εφαρμογη του, χωρις δογματισμο το γραφω συντροφε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kariatida62 μονιμα ''μπερδευεις'' ανομοιες καταστασεις, το Κ.Κ.Ε εχει κανει σκληρη κριτικη για τα λαθη που οδηγησαν στην καταρρευση των πρωην σοσιαλιστικων χωρων.

    Σου εγραψα-αντεγραψα παραδειγμα, αντε αλλο ενα, μη βαρεθεις διαβασετο=

    Διαχείριση στο τετράγωνο από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
    Προτείνει για δήθεν διέξοδο από την κρίση μια παραλλαγή της κυρίαρχης αστικής πολιτικής
    Μια άλλη διαχείριση του καπιταλισμού, με ανέγγιχτη την εξουσία του κεφαλαίου και το αστικό πολιτικό σύστημα να πατάει γερά στα πόδια του, είναι κατά την ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ο μόνος δρόμος εξόδου απ' την καπιταλιστική κρίση. Προσδιορίζοντας το περιεχόμενο αυτής της διαχείρισης, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο επικεφαλής του σχήματος Αλ. Τσίπρας εστίασε στην «επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους», στη «φορολόγηση του πλούτου και των οικονομικά ισχυρών», στο «δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα» και στην «αναζήτηση εναλλακτικών πηγών δανεισμού».
    Σ' αυτήν την κατεύθυνση, είπε ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγει μια οικονομία από την κρίση», μιλώντας προφανώς για την καπιταλιστική οικονομία, την ανάκαμψη της οποίας ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζει με το λαϊκό συμφέρον. Λίγο παρακάτω, μάλιστα, αφού πρώτα περιόρισε τη λαϊκή πάλη σε κούφιους αντιμνημονιακούς στόχους, αποφάνθηκε ότι «το να ισχυρίζεσαι ότι πολεμάς το Μνημόνιο και ταυτόχρονα να κλείνεσαι στο καβούκι σου, είναι δύο εξαιρετικά αντιφατικά μεταξύ τους πράγματα. `Η από το ένα πρέπει να παραιτηθείς ή από το άλλο».
    Απογειώνοντας τις αυταπάτες ότι το πολιτικό ζήτημα συνίσταται σήμερα στην αλλαγή κυβέρνησης και όχι αλλαγή τάξης στην εξουσία, ισχυρίστηκε ακόμα ότι η μοναδική διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην παραίτηση της κυβέρνησης, ώστε «να αποφασίσει ελεύθερα ο λαός με την ψήφο του και η κυβέρνηση που θα προκύψει να είναι δεσμευμένη έναντι του εκλογικού σώματος στο τι σκοπεύει να κάνει».
    Ο Αλ. Τσίπρας δεν έκρυψε τέλος ότι το κόμμα του βρίσκεται σε επαφή με τον ανεξάρτητο βουλευτή Π. Κουρουμπλή, όπως και με τον Γ. Δημαρά, των οποίων έπλεξε το εγκώμιο, λέγοντας «πήραν γενναίες αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές» και εκτιμώντας ότι «μπορούμε να συναντηθούμε (...) ένα ευρύτατο μέτωπο, ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, που να περιλαμβάνει την Αριστερά, δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ, δυνάμεις από τον Οικολογικό χώρο, και οποιονδήποτε θέλει απαλλαγή από τα Μνημόνια και το εννοεί».

    Αυτα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποια αυτά Βρε Δημητράκη?
    "Μια άλλη διαχείριση του καπιταλισμού, με ανέγγιχτη την εξουσία του κεφαλαίου και το αστικό πολιτικό σύστημα να πατάει γερά στα πόδια του, είναι κατά την ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ο μόνος δρόμος εξόδου απ' την καπιταλιστική κρίση. Προσδιορίζοντας το περιεχόμενο αυτής της διαχείρισης, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο επικεφαλής του σχήματος Αλ. Τσίπρας εστίασε στην «επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους», στη «φορολόγηση του πλούτου και των οικονομικά ισχυρών», στο «δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα» και στην «αναζήτηση εναλλακτικών πηγών δανεισμού».
    Σε αυτά συμφωνώ απόλυτα!!!100%

    Για να δούμε άλλα αυτά...

    "το να ισχυρίζεσαι ότι πολεμάς το Μνημόνιο και ταυτόχρονα να κλείνεσαι στο καβούκι σου, είναι δύο εξαιρετικά αντιφατικά μεταξύ τους πράγματα. `Η από το ένα πρέπει να παραιτηθείς ή από το άλλο». Σε αυτά εσύ διαφωνείς? Εγώ καθόλου!!!
    Και όταν λέμε να πολεμάς κυριολεκτούμε!

    "η μοναδική διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην παραίτηση της κυβέρνησης, ώστε «να αποφασίσει ελεύθερα ο λαός με την ψήφο του και η κυβέρνηση που θα προκύψει να είναι δεσμευμένη έναντι του εκλογικού σώματος στο τι σκοπεύει να κάνει».

    Τα ίδια λέει και η Αλέκα! Καμμία διαφορά.

    "Ο Αλ. Τσίπρας δεν έκρυψε τέλος ότι το κόμμα του βρίσκεται σε επαφή με τον ανεξάρτητο βουλευτή Π. Κουρουμπλή, όπως και με τον Γ. Δημαρά, των οποίων έπλεξε το εγκώμιο, λέγοντας «πήραν γενναίες αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές» και εκτιμώντας ότι «μπορούμε να συναντηθούμε (...) ένα ευρύτατο μέτωπο, ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, που να περιλαμβάνει την Αριστερά, δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ, δυνάμεις από τον Οικολογικό χώρο, και οποιονδήποτε θέλει απαλλαγή από τα Μνημόνια και το εννοεί».


    Και αυτά σωστά είναι και εύγε του! Μόνο με συσπείρωση των αριστερών δυνάμεων μπορούμε να ελπίζουμε σε αλλαγή.
    Συσπείρωση, συνεννόηση, συνεργασία,αλληλεγγύη!
    Πράγμα που εσείς δεν επιθυμείτε και απορρίπτετε! Διότι δεν ξεφεύγετε απο το μοντέλο που θεωρητικά έχετε στο μυαλό σας ...Τις συνεργασίες δεν τις επιδιώκετε, τις σαμποτάρετε!
    Και όταν το Κόμμα βλέπει απο την άλλη πλευρά τέτοιου είδους προσπάθειες και συνεργασίες, φοβούμενο απώλεια των ψήφων αρχίζει τον γνωστό εξάψαλμο περί επικίνδυνων και σκοτεινών ρόλων που υποστηρίζει την πλουτοκρατία...και μπλα μπλα μπλα μπλά!
    Αυτά στα αυτά...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γύρισα ξανά γιατί ήμουν πολύ γουρούνα!
    Ηρθα στο σπίτι σου πρώτη φορά και δεν ευχήθηκα!
    Καλή Χρονιά με υγεία, και δύναμη!

    Χαίρομαι που με γνωρίζεις εστω εξ'αποστάσεως
    εγώ ακόμα δεν γνωρίζω με τι διαφωνείς μαζί μου αλλά με τον καιρό θα το ανακαλύψω!

    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. zoyzoy λοιπον και απο εμενα ευχες για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, με ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΓΩΝΕΣ, οπως και οπου μπορεις.

    ''Διαφωνια΄'', με την τοποθετηση σου σε παλαιοτερη αναρτηση σου, ισως και με καποια σχολια, σιγα, αυτο ειναι και το αλατι σε καθε ''γνωριμια'', αλλωστε, απο την ιδια αφετηρια ξεκιναμε και στον ιδιο τερματισμο προσβλεπουμε, η διαδρομη αλλαζει λιγο η πολυ.

    Καλα να ειμαστε θα τα λεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. kariatida62 συνεχιζεις ''αβροχοι ποσι'', να τσουβαλιαζεις σε ενα σχημα που θελεις αυθαιρετα να τ'ονομαζεις ''αριστερο'', το Κ.Κ.Ε με τον συριζα, τον κουρουπλη,---αληθεια απο ποτε ο ανθρωπος που εχει υπογραψει προυπολογισμους του πασοκ, πλενεται σε κολυμπιθρα και καθαριζει---τον δημαρα, μαλλον ξεχνας οτι μια απο τα ιδια εκανε με τον προηγουμενο, συν οτι ειναι εκλεγμενος, ελεω ΔΟΛ-ψυχαρη, οπως επισης ξεχνας το λιβελογραφημα του-''βιβλιο'', εμπρος στον ετσι που χαραξε ο τετοιος.

    Στην πολιτικη δεν ειναι οι φιλιες της γειτονιας, αλλα τα εργα και τα εργα ολων τους, μας ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ.

    Δεν μιλανε για αλλαγη πολιτικης, αλλα για διαχειρηση, δεν αγγιζουν καν τους κεφαλαιουχους, αλλα πιστευουν σε εναν ''γαμο'' εργαζομενων-κεφαλαιουχων, με ρησεις, οπως, υπαρχει και καλο κεφαλαιο, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

    Της ευρωπης των απολυμενων, των μισθων των 250-400 ευρω, των ανασφαλιστων, των εκτεθειμενων σε μακροχρονια αποχη απο ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη, σε μακροχρονια αποχη σε σπουδες, κ.λ.π.

    Αναχωμα βαζουν στην ΡΙΖΟΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των εργαζομενων, με προτασεις τετοιου τυπου, αλλο ''αριστερα'' και αλλο ΑΡΙΣΤΕΡΑ, νοημων εισαι, ΨΑΞΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή