Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011














ΑΓΑΝΤΑ...

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΦΑΓΗΣ: «Η νέα κυβέρνηση πρέπει να (...) είναι σίγουρο ότι έχει την αδιασάλευτη εμπιστοσύνη της Βουλής για χρόνο τουλάχιστον διπλάσιο του προβλεπομένου με την ψήφο εμπιστοσύνης (...)
Η νέα κυβέρνηση καλείται να κάνει όλα όσα ακολουθούν και με αυτήν τη σειρά.
Να υπογράψει το Νέο Οικονομικό Πρόγραμμα.
Να υπογράψει Μνημόνιο Συμφωνίας, με το οποίο διευκρινίζει τους κανόνες επίλυσης διαφωνιών μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων και της "επί τόπου εποπτικής ικανότητας", πέραν της τρόικας.
Να υπογράψει τη Νέα Δανειακή Σύμβαση των 100 δισ. μέχρι και το 2014. Να απευθύνει προσφορά για την "εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων με ονομαστική μείωση του 50% επί του θεωρητικού ελληνικού χρέους", στο πλαίσιο της οποίας "τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα συνεισφέρουν ποσό έως 30 δισ." στις αρχές του 2012.
Τίποτε λιγότερο» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


ΓΙΑ ΑΔΙΑΤΑΡΑΧΤΗ ΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ: «Οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων έβαλαν τον θεμέλιο λίθο μιας κυβέρνησης συνεργασίας (...)
Είναι επίσης γέφυρα προς το μέλλον (...) ώστε να επανεκκινήσει σε νέες βάσεις η πολιτική μας ζωή» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).


ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ: «Οι πολίτες που έζησαν μια εφιαλτική εβδομάδα, παρά τις θυσίες που ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν, φαίνεται να υποδέχονται ως λύτρωση τις εξελίξεις (...)
Οι πολίτες έχουν ευθύνη να ξανασκεφθούν τις αντιδράσεις τους και το ρόλο τους, όποιος κι αν είναι αυτός» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


ΚΑΙ ΑΛΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Η σύμπραξη των δύο κομμάτων στη νέα κυβέρνηση ασφαλώς λύνει το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις της κυβέρνησης - και της χώρας - με τους δανειστές της (...)
Ομως, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αλλάζει και τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι χθες για τον Ελληνα πολίτη.
Η ύφεση, η ανεργία, η μείωση των εισοδημάτων θα μας συνοδεύουν ακόμη για καιρό, σύμφωνα και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις (...)
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, την οποία δεν μπορούν εύκολα να αλλάξουν συμφωνίες όπως η χθεσινή» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Μονόδρομος η ανατροπή τους

Τι θα κάνει ο λαός;

Θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους ή θα αξιοποιήσει τις δυσκολίες τους για να τους ανατρέψει;

Μονόδρομος είναι το δεύτερο (...)

Κάθε ρήγμα στο πολιτικό σύστημα, στους μηχανισμούς της καπιταλιστικής εξουσίας, κάθε αποδυνάμωση της αστικής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σημαίνει ενίσχυση των δυνάμεων της λαϊκής συμμαχίας για τη ριζική ανατροπή του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της δικτατορίας των μονοπωλίων (...)

Μαχητικά, με απεργιακές κινητοποιήσεις - συλλαλητήρια παλεύουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, οποιουδήποτε κυβερνητικού σχήματος πριν και μετά τις εκλογές» (από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα την προηγούμενη Παρασκευή στο Σύνταγμα / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).

Αλλα κουραγιο...




υσ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Ολοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια

10 σχόλια:

  1. Τι φοβουνται λοιπον, ολοι αυτοι οι σωτηρες...
    Που μαζευτηκαν πανω απο τα κεφαλια μας;;
    Την εμπιστοσυνη της βουλης των διωρισμενων βουλευτων τους την εχουν...!!
    Την στηριξη, των απ εξω κομματων...Που φοβουνται πιο πολυ απ αυτους...Την εχουν...!!
    Τη"λυτρωση" που οπως λενε οι πολυχρωμοι τους παπαγαλοι...Την εχουν κι αυτη...!! Απο τους πολιτες που φοβουνται..Τον εαυτο τους και ζητανε ακομα και τωρα ηγετες, να τους σωσουν...!!
    Την στηριξη της Μερκελ, και των τραπεζων, των αγορων και των μονοπωλιων..Την εχουν...!!!
    ΑΡΑ...Ολα καλα...!!
    Ολα ανθηρα...!!

    Σε ποιους θα ριξετε το σφαλμα τωρα...!!!
    Οταν αποτυχετε λοιπον;;;

    Στο ΚΚΕ...Στους αντεθνικως δρωντες...Εαμοσλαβους ξενοκινητους κουμμουνιστες, και τους συνοδοιπορους;;;

    Στους...δεκα νοματαιους που λετε,σεις οι ιδιοι, οτι μαζευονται και...Ριχνουν τον τουρισμο;;;
    Στους...Απομονωμενους και τους..Αρχαιους αγραμματους..!!Τους αμορφωτους γλιτσηδες...!!

    Που χρειαζονται...Βουρδουλα..!!Για να καταλαβουν τη θεση τους στην κοινωνια;;

    Στους αιθεροβαμονες..Ρωμαντικους, γονους πλουσιων οικογενειων...Που..Υποκρινονται τους εγατες, για "χομπυ";;;

    Στους ανεργους, τους τεμπεληδες, ανικανους και ανειδικευτους...!!..Που ειναι, δικαιολογημενα δικασμενοι σε...Θανατο;;;

    Σε ποιους λοιπον θα φοτωσετε την ευθυνη...!!;;;

    Ποσα ακομα ψεμματα σας θα γινουν πιστευτα;;;

    Ποσο εμπιστευεστε...Ακομα και τους φρουρους σας;;;;

    Κακομοιροι....!!
    Αληθινα σας λυπαμαι...
    Μια μερα καιρο σας δινω...
    Και σας εψαχνα και απο...Χτες...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι λοιπόν θα υπογράψουν αυτό,
    θα συμφωνήσουν για το άλλο,
    και μετά θα γίνουν εκλογές!
    Θα μας ρωτήσουν δηλαδή,
    κατόπιν εορτής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαστορα καλησπερα, αρχισαν οι ανθρωποι των πολιτικων πλυντηριων, να φοβουνται τους ανεργους, τους απληρωτους εργαζομενους, τους επιδοματουχους συνταξιουχους, τους νεους διχως μελλον, τωρα ο φοβος θα γινει σκια τους, τερμα το ζαλισμα και η πολιτικη θολουρα που ταιζαν τον κοσμο, επεσαν οι μασκες, γιατι μπροστα στο ΤΩΡΙΝΟ ΚΕΡΔΟΣ, οι αφεντες τους, κειθεν και κακειθεν του Ατλαντικου, τους χρησιμοποιουν τοσο φανερα, που η ψυχουλα του CIAσπουδασμενου Αντωνακη, δεν το αντεχει και κτυπιεται μπροστα στον φακο της καμερας, μπας και κρατησει κανεναν ψηφοφορο, το αλλο το παιδι, ο συγκατοικος, ο Γιωργαρος, ειναι ευτυχης, οτι τον εβαλαν να κανει το εφερε σε περας, μεσα στην χωρα μας και με το τρυκ του δημοψηφισματος, το 1 τρις 400 δις ευρω, που ''χαθηκαν'' στα ανα τον κοσμο χρηματιστηρια, εγιναν ''χαρτζιλικι'', στις τσεπες ''καποιων'', ανθρωποι εχασαν τις δουλειες τους και χωρες εγκλωβιστηκαν πιο πολυ στις λεγομενες ''αγορες''.
    Και επειδη πιστευουν οτι ο φοβος φυλαει τα ερημα, στο Αμερικανικο περιοδικο Φορμπς (Forbes), κανουν ''λογο'' για ενα ''ψιλο'' πραξικοπημα στην χωρα μας, αλλωστε, οταν δεν εχεις τα ''δαιμονια'' του Ισλαμ, πιανεις την παλια καλη συνταγη, αντικομμουνισμο, αυτο το μπαναλ συστημα, της ισοτητας και της αδερφοσυνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tasoula καλησπερα, χαιρετισματα στον Βασιλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Frezia καλησπερα, μαλλον εχουν προβλημα, κατα ποσο μπορει μια τετοια ''μπασταρδη'' κυβερνηση να περασει μετρα, σκεψου, με το πρωτο που θα πουν για νεα μετρα εναντιον του λαου, τι εχει να γινει, το πασοκ, σπαρασσεται, απο τις διαφορες ομαδες, ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ''ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ'', ΘΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΜΑΚΙΑΒΕΛΗΔΕΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ, η νδ εχει εγλωβιστει σαν μεταμελημενη Μαγδαληνη στα υποτιθεμενα ''αντιμετρα''.
    Σιγουρα μπροστα στους αφεντες τους, δινουν ορκο πιστης, αλλα, ο κοσμος αλλα ακομα και τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΚΑΛΟΠ, τους φερνουν μαντατα σκουρα, τωρα το δεκανικι ο καρατζαφυροκολοτουμπας, η ανυπαρκτη ντορα δεν εχουν την ανταποκριση που θελουν στον ψηφοφορο, πως το λεμε, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα.
    Ελπίζω να γύρισες ξεκούραστος και ανανεωμένος, αν και συνήθως δουλεύεις εκεί απ' ότι λες.
    Και τι δε θα' δινα για μια βδομαδούλα στο χωριό, έστω και με δουλειά.
    Μέχρι και στην Ακρόπολη με το σύριζα (!!!!!) θ'ανέβαινα!!!
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέχρι τώρα ήξερα για τα στρατιωτικά πραξικοπήματα!
    Τώρα γνωρίζω και τα πολιτικά.


    Πέρασες καλά? Στην περιφέρεια νομίζω πως βρίσκονται στην νιρβάνα τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οικοδομε καλησπερα, με γεματες μπαταριες ναι, αν και πηγα με αναρρωτικη, πηρα μερος στο μαζεμα της ελιας, καλα ητανε, οι δικοι μου συνεχιζουν, ραβδισμα, λιοπανα, πριονισμα, καθαρισμα, τσουβαλιασμα, λιοτριβι και δοκιμη του κοπου μας, ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kariatida62 καλησπερα, πρωτα γινονται τα πολιτικα και ακολουθουν τα στρατιωτικα.

    Δεν πιστευω οτι η περιφερεια πια κοιμαται τον υπνο του δικαιου, η ανεργια τσακιζει κοκκαλα, αλλα κατι η οικιακη οικονομια, κοτουλες, κηποι, μεταναστες, καποιες οικονομιες, απλως εχουν επιβραδυνει καπως τους ρυθμους καταρρευσης της οικονομιας, οπως στην Αθηνα και στ'αλλα αστικα κεντρα.
    Καλα ητανε στο Κορθι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή