Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011








ΑΓΑΝΤΑ...

Και ομως οι δηλωσεις προχθες του καρατζαφυρερ, «Σήμερα, είμαστε δυο κόσμοι: Οι ευρωπαϊστές και οι κομμουνιστές. Ο λαός καλείται να επιλέξει: 'Η θα προχωρήσουμε με τον κομμουνισμό, δηλαδή το σταλινισμό, ή θα προχωρήσουμε ευρωπαϊκά. Ξεχάστε τα κόμματα όπως τα ξέρατε. Σήμερα δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους. Είναι δυο κόσμοι, οι ευρωπαϊστές εναντίον των κομμουνιστών», ειναι απο το 2007, οταν ξεκινησε το σχεδιο του αντικομμουνισμου, στην ΕΣΘΟΝΙΑ.

Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2007 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΕΣΘΟΝΙΑ

Νομοθεσία ντροπής για την Ευρώπη

Την άμεση καταστροφή των σοβιετικών αντιφασιστικών μνημείων, προβλέπει νέος νόμος, που εγκρίθηκε με δύο μόλις ψήφους διαφορά
Μέρα πένθους, η μέρα απελευθέρωσης από το φασισμό!

Το μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη, στο κέντρο του Τάλιν

Διάστημα 30 ημερών για την καταστροφή ή απομάκρυνση των σοβιετικών - αντιφασιστικών μνημείων, όπως του Στρατιώτη - απελευθερωτή από το κέντρο του Τάλιν, δίνει ο νόμος «για την απομάκρυνση των απαγορευμένων κτισμάτων», που εγκρίθηκε στις 15/2 από 46 βουλευτές του εσθονικού Κοινοβουλίου, έναντι 44 που τον καταψήφισαν, ενώ οι υπόλοιποι απείχαν.

Παρά την ψήφιση του νόμου, οι αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό της Εσθονίας, όσο και οι διεθνείς δυναμώνουν.
Ετσι, το ρωσικό Κοινοβούλιο, μετά από πρόταση του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχει εγκρίνει σχετικό ψήφισμα καταδίκης για την απόφαση καταστροφής των αντιφασιστικών μνημείων στην Εσθονία.

Να σημειωθεί ότι στις παραμονές της ψηφοφορίας, ακόμη κι ο Πρόεδρος της χώρας, Τόομας Χέντρικ Ιλβες, που είχε υπογράψει άλλους σχετικούς νόμους, σχετικά με την απομάκρυνση τάφων, χαρακτήρισε αυτόν το νόμο αντισυνταγματικό και ζήτησε να μην ψηφιστεί.
Μετά την ψήφιση του νόμου από το Γραφείο της Προεδρίας, ανακοινώθηκε πως ο Πρόεδρος δε θα υπογράψει το νέο νόμο, αλλά θα τον επιστρέψει στο Κοινοβούλιο για «διορθώσεις».

Επίσης στις 15 Φλεβάρη εγκρίθηκε από το εσθονικό Κοινοβούλιο τροπολογία που αφορά το νόμο για τις εθνικές εορτές.
Με την τροπολογία αυτή, η 22η Σεπτέμβρη, μέρα κατά την οποία ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε το Τάλιν, πρωτεύουσα της Εσθονίας, από τα χιτλερικά στρατεύματα, κηρύσσεται στο εξής μέρα πένθους για τους «αγωνιστές της ανεξαρτησίας», που δεν είναι άλλοι από όσους υπηρέτησαν στις εσθονικές λεγεώνες των «Ες-Ες» και στα άλλα εθνικιστικά στρατιωτικά σώματα, που είχαν συγκροτήσει οι κατοχικές φασιστικές δυνάμεις και πολεμούσαν ενάντια στην ΕΣΣΔ.

Σύμφωνα με την τροπολογία, απαγορεύονται αυτή τη μέρα οποιεσδήποτε εκδηλώσεις, που δε συνδέονται με τη μνήμη των «αγωνιστών της ανεξαρτησίας».
Ο στόχος δεν είναι άλλος από την απαγόρευση των αντιφασιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται εκείνη τη μέρα στο Τάλιν, από μαζικές και πολιτικές οργανώσεις, προς τιμήν όσων έχασαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση από το ναζισμό.

Κυριακή 18 Ιούλη 2010 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Η «αφρόκρεμα» του ευρωπαϊκού αντικομμουνισμού στο «Συμπόσιο της Σύμης»

Τη βδομάδα που πέρασε το ΠΑΣΟΚ διοργάνωσε στον Πόρο το λεγόμενο «Συμπόσιο της Σύμης». Μεταξύ των προσκαλεσμένων κι ομιλητών ήταν και ο πρόεδρος της Εσθονίας Τόομας Ιλβες, ο οποίος, μιλώντας για την κρίση, τόνισε ότι οι προκλήσεις στην Ευρώπη είναι δυσκολότερες σήμερα και εξέφρασε την ανησυχία του για τη δράση του «αυταρχικού καπιταλισμού».

Ταυτόχρονα ο κ. Ιλβες επισήμανε δύο προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ένα από τα οποία είναι το Κυπριακό και το δεύτερο και πολύ σημαντικό επίσης είναι η ενεργειακή ασφάλεια της Ενωσης.

Το «αφάν γκατέ» του αντικομμουνισμού

Ποιος όμως είναι ο κ. Τόομας Χέντρικ Ιλβες;

Οι γονείς του συγκεκριμένου σύγχρονου Εσθονού πολιτικού έφυγαν από την Εσθονία το φθινόπωρο του 1944.

Γιατί;

Προκύπτει το ερώτημα!

Να θυμίσουμε πως στις αρχές του φθινοπώρου του 1944 οι δυνάμεις του Κόκκινου Στρατού στο μέτωπο της Βαλτικής (900 χιλιάδες άνδρες, με επικεφαλής τον στρατάρχη Α. Βασιλέφσκι) πέρασαν στην αντεπίθεση, με στόχο να εκδιώξουν τους 700 χιλιάδες ναζί, που βρίσκονταν στις Σοβιετικές Δημοκρατίες της Βαλτικής.

Στο πλευρό των ναζί βρίσκονταν οι λεγόμενες «λεγεώνες των Ες-Ες» κι ορισμένα ακόμη στρατιωτικά σώματα, που είχαν διοργανώσει οι Γερμανοί κατακτητές από ντόπιους φασίστες.

Μετά από σκληρές μάχες, κι όταν έγινε φανερό πως ο Κόκκινος Στρατός θα πετύχει το στόχο του, τη Βαλτική άρχισαν να την εγκαταλείπουν όσοι είχαν λόγους να φοβούνται τη σοβιετική εξουσία: Οι συνεργάτες των ναζί, όσοι το προηγούμενο διάστημα της κατοχής «είχαν βάλει πλάτη», με τον ένα ή άλλον τρόπο στην εδραίωση του φασισμού. Ανάμεσα σ' αυτούς που εγκατέλειψαν την Εσθονία ήταν και οι γονείς του σημερινού Προέδρου, Τόομας Χέντρικ Ιλβες, που γεννήθηκε στη Σουηδία το 1953.

Ο ίδιος το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του το βίωσε στην Αμερική, όπου αργότερα μετακόμισε η οικογένειά του.

Στη δεκαετία του '80 επέστρεψε στην Ευρώπη, στο Μόναχο, όπου δούλεψε στον αντικομμουνιστικό ραδιοσταθμό «Ελεύθερη Ευρώπη» (χρηματοδοτούμενου από τις ΗΠΑ). Γύρισε στην Εσθονία μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, το 1991.

Υστερα από δύο χρόνια επίσημα παραιτήθηκε από την αμερικανική υπηκοότητα, για να πάρει την εσθονική και να αναλάβει μια σειρά κρατικά πόστα (πρέσβης σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό κι αργότερα υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας).

Ο Ιλβες εκλέχτηκε Πρόεδρος το 2006 παρά τις κατηγορίες των πολιτικών του αντιπάλων ότι διατηρεί μυστικά την αμερικανική υπηκοότητα κι είναι συνεργάτης της CIA.

Θα μπορούσε να τους πει...

Βεβαίως, τα ενδιαφέροντα πράγματα που θα μπορούσε να πει ο κ. Τόομας Χέντρικ Ιλβες στον Πόρο δεν έχουν να κάνουν τόσο με τη βιογραφία τη δική του και της οικογένειάς του, αλλά με ορισμένα στοιχεία της πατρίδας του (όχι των ΗΠΑ, της Εσθονίας):
Παραδείγματος χάριν θα μπορούσε να τους ενημερώσει πως στη χώρα του όταν επικράτησε η «δημοκρατία» κι «ηττήθηκε ο ολοκληρωτικός κομμουνισμός», το 1991, το 1/3 του πληθυσμού έχασε το δικαίωμα της ψήφου, καθώς και άλλα δικαιώματα και χαρακτηρίστηκε «μη πολίτης».

Κι αυτό επειδή δεν μπορούσε να αποδείξει ότι ο ίδιος ή οι γονείς του ζούσαν στην Εσθονία και πριν το 1940.

Ακόμη και σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια από τότε, κι ενώ πολλοί άνθρωποι εξαναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα του, αφού είχαν στερηθεί βασικών τους δικαιωμάτων, οι λεγόμενοι «μη πολίτες» («νέγροι» στην τοπική αργκό), οι άνθρωποι χωρίς δικαιώματα (μεταξύ άλλων κι αυτό της ψήφου) ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες κι είναι το 8% του πληθυσμού.

Αλλες 100 χιλιάδες άτομα εξαναγκάστηκαν, για να έχουν κάποια στοιχειώδη δικαιώματα, να ζητήσουν και να αποκτήσουν την υπηκοότητα γειτονικού κράτους (της Ρωσίας).

Δηλαδή στη «δημοκρατική» Εσθονία, όπου «προεδρεύει» ο προσκαλεσμένος του ΠΑΣΟΚ, το 16% του πληθυσμού μέχρι και σήμερα δεν έχει δικαίωμα λόγου και ψήφου για τα τεκταινόμενα στη χώρα!

Αυτό κι αν είναι πρόοδος της «συμμετοχικής δημοκρατίας»!

Κι όλα αυτά 221 χρόνια μετά την κατάληψη της Βαστίλλης από τον επαναστατημένο λαό του Παρισιού, που καθιέρωσε τις αστικές ελευθερίες!

Δεν είναι όμως μόνο η πείρα του «ευρωπαϊκού απαρτχάιντ» (όπως έχει χαρακτηριστεί η Εσθονία) και η οποία θα μπορούσε να παρουσιαστεί από τον Πρόεδρό της στους ντόπιους και ξένους συνδαιτυμόνες του «Συμποσίου της Σύμης».

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεισφορά αυτής της χώρας στη διαστρέβλωση της Ιστορίας του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, στην αντιιστορική επιδίωξη ταύτισης του κομμουνισμού με το φασισμό και τελικά στη δικαίωση όσων συνεργάστηκαν με τους ναζί!

Αλλωστε, αυτό δεν είπε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Εσθονίας φέτος το Μάη επισκεπτόμενος εκδήλωση των λεγόμενων «αγωνιστών της Ελευθερίας», που κατά βάση αποτελούνται από εναπομείναντες συνεργάτες των ναζί;

Ο Ιλβες τους παρουσίασε ούτε λίγο ούτε πολύ σαν «θύματα» της διαμάχης των δύο «ολοκληρωτικών καθεστώτων» της Ευρώπης.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στη σημερινή Εσθονία παίρνουν παράσημα και στους οποίους αποδίδονται τιμές για τις «υπηρεσίες τους στην Πατρίδα», κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, πολεμώντας στο πλευρό των ναζί.

Ο κ. Ιλβες θα μπορούσε να μιλήσει π.χ. για το αντιφασιστικό μνημείο, του «μπρούντζινου Αλιόσα», που βρίσκονταν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Εσθονίας, Τάλιν, προς τιμήν των 275.000 Σοβιετικών στρατιωτών και παρτιζάνων που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Βαλτικής από το ναζιστικό ζυγό.

Κι εκεί θα μπορούσε να πει όχι μόνο για το ρόλο των κυρίαρχων πολιτικών κομμάτων της Εσθονίας (όπως του σοσιαλδημοκρατικού, που ηγείται), αλλά και τον προσωπικό του, στην καταστροφή των αντιφασιστικών μνημείων, όταν υπέγραψε το νόμο με το οποίο οι αρχές θα ξηλώνουν στο εξής μνημεία που κατά την εκτίμησή τους «αναμοχλεύουν τα μίση, αποτελούν απειλή για την κοινωνική τάξη και επαινούν κράτη που κατέκτησαν την Εσθονία».

Και ταυτόχρονα να υπογραμμίσει πως στη σημερινή «ελεύθερη» κι «ευρωπαϊκή» Εσθονία στήνονται μνημεία στα εσθονικά Ες-Ες και τα παιδιά μαθαίνουν στο σχολείο πως αυτά τα στρατιωτικά σώματα «υπερασπίστηκαν τη χώρα από τον μπολσεβικισμό».

Ακόμη θα μπορούσε να τους πει το πόσο επικίνδυνο είναι στη σημερινή Εσθονία το σφυροδρέπανο και γιατί με νόμο απαγορεύονται τα σοβιετικά σύμβολα (σφυροδρέπανο, κόκκινο αστέρι κ.ά.) και η χρήση τους τιμωρείται με τρίχρονη φυλάκιση και πρόστιμο έως 3.200 ευρώ!

Τέλος, θα μπορούσε να εξηγήσει το τι ακριβώς φοβάται η «δημοκρατία» του κι εξακολουθεί να έχει υπό απαγόρευση εδώ και 20 χρόνια τη δράση του ΚΚ Εσθονίας.

Αλλα κουραγιο...




υσ μαυρο μετωπο

4 σχόλια:

  1. Δημήτρη είπε κάτι πολύ σωστό ο Καραφύρερ.
    Δύο κόσμοι υπάρχουν οι Ευρωπαϊστές και οι Κομμουνιστές.
    Αν πάρουμε υπ΄όψην μας ότι σήμερα πια Ευρωπαϊστές εξακολουθούν να είναι, είτε κάποιοι παραπληροφορημένο,ι αποπροσανατολισμένοι, παγιδευμένοι ή ότι άλλο και εκείνοι που με συνείδηση υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας ή τα ίδια τα δικά τους συμφέροντα.
    Και από την άλλη είναι, η εργατική τάξη και ο λαός που στ΄αλήθεια δεν μπορεί να είναι τίποτ΄άλλο από κομμουνιστές.
    Είτε το έχουν συνειδητοποιήσει, είτε όχι, δεν μπορεί παρά τα συμφέροντά τους να είναι αντίθετα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
    Δεν μπορεί παρά να είναι ταξικά ενταγμένοι στην τάξη των εργαζομένων, που τα συμφέροντα τους δεν μπορεί παρά να εκφραστούν μέσα από το κομμουνιστικό κίνημα και να ικανοποιηθούν μόνον μέσα στον Κομμουνισμό.
    Βλέπεις πάντα βρίσκεται ο βλάκας από την μεριά τους, να πει την αλήθεια.
    Αυτό δεν λέει και το ΚΚΕ σήμερα " ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες".
    χα χα χα! Είναι ηλίθιος ο άνθρωπος .

    ΥΓ Φυσικά με αυτό λέει και ποιος είναι ο εχθρός τους και ποιον θα πολεμήσουν με όλες τους τις δυνάμεις.
    Σε μας μένει να πείσουμε γι΄αυτήν την αλήθεια και να συμπορευθούμε με όλη την εργατική τάξη εναντίον τους, προτού μας πάρουν φαλάγγι τελείως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο μικρο[πρεπη] και απο τρελλο[ψυχο] μαθαινεις την αληθεια..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. blackbedlam καλημερα, η προπαγανδα, ο φοβος και το βολεμα εκαναν εκατομμυρια Ελληνων να ''φυγουν'' απο την ταξη τους, ο εμφυλιος, η εποχη μετα τον εμφυλιο---διωξεις, εκτελεσεις----η μεταναστευση, οι φαυλοι παπανδρεου, καραμανλης---οι μπαμπαδοθειος---το παλατι, η χουντα, η μεταπολιτευση, με τους φοβους των σταγονιδιων της χουντας, ο ανδρεας με τους διορισμους και το δωστα ολα τσοβολα και τα κλεισιματα εταιρειων, ο μητσοτακης με τα πρωτα ξεπουληματα και την τεχνιτη πολιτικη πολωση, ο σημιτης με τον λαικισμο του και τον ''αερα'' τον ''ευρωπαικο'' του, τα γ...καναλα και οι κ....φυλλαδες, το ψευτικο ''λαιφ σταιλ'', οι εναλλαγη των δυο ''μονομαχων'' των ξενων συμφεροντων και οι ψευτικες υποσχεσεις, εχουν εγκλωβισει τους συνανθρωπους μας σε ενα ''σεναριο'' που κυριαρχει για 70 χρονια τωρα, η απειλη, ο φοβος, η απαξιωση, το επιλεκτικο διορισμα, η ξενιτια, η απορριψη και τα προεκλογικα σοου, με τις φουσκωμενες υποσχεσεις.

    Που να σηκωσει κεφαλι ο Ελληνας, ''εκπαιδευσαν'' για χρονια τους συνανθρωπους μας να βγαζουν τα χειροτερα συναισθηματα που κουβαλαμε μεσα μας.

    Τωρα πια με τον δυσκολο τροπο και γυρνωντας σ'εποχες----οικονομικες και αστυνομοκρατουμενες----μαυρες, αρχιζει ο Ελληνας και ακουει, προσεχει τις κουβεντες μας.

    Οσο πιο γρηγορα φυγει μεσα απο τον μικροκοσμο του, μεσα απο το ασε τους αλλους να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα, τοσο πιο γρηγορα τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, θα δουν την ζωη τους μπροστα τους να τους ανοιγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλημερα, ''μικρο'' ειναι απο ποσοστα το κομμα, αλλα εχει μεγαλη απηχηση στον κοσμο---καλιο αργα παρα ποτε---ομως ειναι κριμα σε τουτον τον πολυπαθο λαο να εχει σε θεσεις υψηλες ανθρωπους αρρωστους, επικινδυνους για το δημοσιο συμφερον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή