Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011








ΑΓΑΝΤΑ...

«Ρήτρες» έντασης της ταξικής πάλης

«Ρήτρες κοινωνικής ειρήνης», ιδού η νέα αξίωση των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Απαιτούν δηλαδή, όπως επισημαίνει η «Καθημερινή», «εγγυήσεις ότι την περίοδο διεξαγωγής των συνεδρίων δεν θα έχουν απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δεν θα γίνονται διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης και δεν θα απεργούν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα μέσα μεταφοράς».

Με άλλα λόγια, απαιτούν η χώρα να μετατραπεί σε ένα απέραντο «νεκροταφείο», όπου τίποτα δε θα πρέπει να ταράσσει τη γαλήνη που θέλουν οι μεγαλοξενοδόχοι και οι ξένοι συνεταίροι τους.

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ο τουρισμός, που σκόπιμα και παραπλανητικά προβάλλεται ως «η βαριά βιομηχανία», ως όχημα για να τσακίσουν τα λαϊκά δικαιώματα και να υποτάξουν το λαϊκό - ταξικό κίνημα.

Εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχοι, τραπεζικό κεφάλαιο έχουν συμπήξει ένα μαύρο μέτωπο που ζητά στην κυριολεξία γην και ύδωρ στο όνομα τάχα της ανάκαμψης και της εξόδου από την κρίση.

Σταθερά στο στόχαστρό τους βρίσκεται το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, γιατί το βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους να τους χαλάει τα σχέδια.

Το ΠΑΜΕ δείχνουν και τώρα και για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία έσπευσε ο ΛΑ.Ο.Σ. ως γνήσιο μαντρόσκυλο των επιχειρηματικών ομίλων να το δηλώσει ευθέως: «Οι άφρονες του ΠΑΜΕ να συνειδητοποιήσουν ότι με τις ακρότητές τους - εκτός από κρουαζιερόπλοια - διώχνουν και τον συνεδριακό τουρισμό», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου Κ. Αϊβαλιώτης.

Οι λαϊκοί αγώνες δε δυσφημούν τη χώρα μας.

Για τη χρεοκοπία των επαγγελματιών ευθύνονται οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι τουρ οπερέιτορ, ευθύνεται η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Αρα μόνο ρήτρες έντασης των ταξικών αγώνων μπορούν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι για να μην εξουσιάζονται από μια χούφτα μονοπώλια.

Αλλα κουραγιο...



υσ απαιτησεις ''κυριων''

3 σχόλια:

  1. Aν ο ξενοδοχουπαλληλος...Πληρωνεται...Το χειμωνα...Για τα μεροκαματα του...Το περασμενο Καλοκαιρι...!!
    Αν οι τουριστες βγαινουν...Με τα βραχιολακια στα χερια...ΜΟΝΟ για να σπασουν μεθυσμενοι...Και να μας δειξουν τους κρυους κωλους τους στην..Τηλεοραση...!!!
    Αν οι.."συνεδροι" πατανε...Πανω στις απαιτησεις, των δικων μας εδω...Καρχαριων...Για να ...μας κανουν τη χαρη...Να..Μας φανε τ αυτι!!!

    Γιατι να με νοιαξει εμενα...Η αναπτυξη του τουρισμου;;;

    Μετοχες σε ξενοδοχεια, και κρουαζιεροπλοια...
    Και απο τα...Υπερχρεωμενα γραφεια τουρισμου...Που αφηνουν αμανατι τους τουριστες...
    Εγω δεν εχω...!!

    Ποτε τους και σωσουν να ερθουν...!!

    Αφησαμε τωρα το παραμυθι με τους 400000000 καταναλωτες των προιοντων μας στην Ευρωπη...!!
    Και πιασαμε το αλλο...Με τους 8000000 Τουριστες...Που θα μας...Βγαλουν απο την κριση...!!!
    Που...Ακομα και τα μαγαζια με τα.."ελληνικα" προιοντα...Ειναι μεσα στα κρουαζιεροπλοια...
    Αφορολογητα...Και μαιηντ ιν Τσαινα...!!

    Ποπιουλαρ ρηπαμπλικ οφ τσαινα...Τσολιαδακι..!!!
    Σκιστοματικος φουστανελλας...Και κοκκορετσι απο αντερα σκυλου...!!!

    Αρε Θεε...Που κρατας τα κεραμιδια ξεκαρφωτα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλησπερα, το παραμυθι των τουριστων που τους εχουν σαν σε αγελη με το που τους παραλαβανουν απο το αεροδρομιο και τα λεφτα τους, γυριζουν ως δια ''μαγειας'', στα γραφεια που τους εχουν ''στειλει'' διακοπες στην χωρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αποκαλούμενοι "τουρίστες", που δήθεν αγανακτούν από τους αγώνες μας, δεν είναι εργαζόμενοι στις χώρες τους και δεν βιώνουν εκεί σοβαρά προβλήματα; Εκτός αν εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας οι απολύσεις και η ανεργία στα ευρωπαϊκά κράτη και οι κάτοικοί τους ζουν στη... μυθική γη της επαγγελίας. Ή άραγε, πολλοί από αυτούς δεν συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις στις πατρίδες τους; Ή μπας και οι απεργίες σε Γαλλίες, Ισπανίες, Πορτογαλίες κλπ, κλπ, αποτελούν... κομμουνιστική προπαγάνδα; Ρε δεν πάει να τα πει αυτά ο κάθε Αϊβαλιώτης σε κάνα γκαλά απόστρατων να μην ακούμε κι εμείς τη φτηνή κοτσανολογία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή