Κυριακή 17 Ιουλίου 2011
















ΑΓΑΝΤΑ...

Νύχτα αεροπορικών βομβαρδισμών στην Τρίπολη

Μια σειρά ισχυρών εκρήξεων συγκλόνισε τα ξημερώματα την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Τουλάχιστον οκτώ εκρήξεις ακούστηκαν λίγο πριν από τις 02:00, ώρα Ελλάδας, την ίδια ώρα που μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πετούσαν στην περιοχή», επισημαίνεται στο επείγον τηλεγράφημα του πρακτορείου, επικαλούμενο τη μαρτυρία ανταποκριτή του.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο «αλ Τζαμαχιρία».


«Κυρία Κλίντον, σα στο σπίτι σας»!

«Φάνηκε αρκετά περίεργο που ο Πρόεδρος Μπους περιέλαβε την Ελλάδα στις τέσσερις χώρες που προσέφεραν την πιο σημαντική βοήθεια στην επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράκ - οι τρεις άλλες είναι οι Βρετανία, Ισπανία και Πολωνία, που, όπως είναι γνωστό, όλες προσέφεραν στρατεύματα στη συμμαχία των "πρόθυμων"...

»Πώς κολλάει, όμως, κοντά σ' αυτές η Ελλάδα;

»Η εξήγηση είναι απλή και ακούει στο όνομα Σούδα.

Η Αθήνα προσέφερε βοήθεια στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ σε τρία μέτωπα: Παρείχε τον εναέριο χώρο της, συμμετείχε στη ροή πληροφοριών και διέθεσε τη βάση της Σούδας, στην Κρήτη.

Εναέριο χώρο και πληροφορίες έδωσαν και άλλες χώρες.

Σούδα, όμως, όχι!

»Για τους Αμερικανούς, η NSA Souda Bay, όπως τη λένε επισήμως, είναι ένας επιχειρησιακός μύθος - μία από τις πέντε μεγαλύτερες και σημαντικότερες βάσεις των ΗΠΑ στον κόσμο, κλειδί για την παρουσία τους στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στον Εύξεινο Πόντο και στην Ερυθρά Θάλασσα.

»Οι αριθμοί το αποδεικνύουν:
»Κατά το κρίσιμο διάστημα της επίθεσης στο Ιράκ (20 Μαρτίου - 30 Απριλίου), 5.270 αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους προσγειώθηκαν ή περνώντας από τον εθνικό εναέριο χώρο μας έδωσαν αναφορά πορείας στη Σούδα! Ανάμεσά τους 3.963 μεταφορικά και 307 μαχητικά, και σταθερά κάθε μέρα απογειώνονταν / προσγειώνονταν 22-28 κατασκοπευτικά, ηλεκτρονικού πολέμου, ιπτάμενα τάνκερ και ραντάρ, ανθυποβρυχιακά και άλλα αεροσκάφη.

»Στο ναυτικό σκέλος της βάσης, από την αρχή του έτους που άρχισε η προετοιμασία μέχρι το τέλος των επιχειρήσεων έδεσαν στη Σούδα και υποστηρίχτηκαν (πυρομαχικά, καύσιμα, τρόφιμα, συντήρηση κλπ.) 196 πλοία - ανάμεσά τους δυο αεροπλανοφόρα, 16 υποβρύχια (και πυρηνοκίνητα), 56 φρεγάτες κ.ο.κ.

Μάλιστα, αν πάμε πιο πίσω, στην αφετηρία της αμερικάνικης αντιτρομοκρατικής εκστρατείας (11-9-2001), τα πλοία ξεπερνούν τα 750...

»Οι αριθμοί αυτοί είναι κυρίως ο λόγος που ο Πρόεδρος Μπους ήταν αποφασισμένος να περιλάβει την Ελλάδα στις χώρες που δημόσια θα ευχαριστούσε.

Αυτό, ωστόσο, απετράπη ύστερα από ελληνική παρέμβαση, καθώς εκτιμήθηκε ότι ένα δημόσιο "ευχαριστώ" του κ. Μπους θα επιδρούσε αρνητικά στην ελληνική κοινή γνώμη».

Το παραπάνω εκτενές απόσπασμα είναι από ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε επί πρωθυπουργίας Σημίτη και υπουργού Εξωτερικών Παπανδρέου στα φιλοκυβερνητικά «ΝΕΑ» (Σάββατο, 14/6/2003).

Το άρθρο είχε τίτλο
«Σούδα: Ο πιο δυνατός κρίκος στο παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας».

Το συγκεκριμένο κομμάτι θα μπορούσε να είχε γραφτεί και σήμερα με τον εξής τίτλο: «Κυρία Κλίντον, σα στο σπίτι σας»...

'Η τον εξής, ακόμα καλύτερο:
«Πώς η ελληνική πλουτοκρατία μπλέκει τον ελληνικό λαό και τη χώρα στις βρωμοδουλειές της με τους συμμάχους της Αμερικανούς ιμπεριαλιστές»...


«Ενας πάρα πολύ καλός σύμμαχος... »
«Η Ελλάδα υπήρξε κατά το διάστημα αυτό (σ.σ.: της εισβολής του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία) ένας πάρα πολύ καλός σύμμαχος και είμαστε ευγνώμονες από την υποστήριξη που μας παρέχεται από την Ελλάδα».
(Στ. Τάλμποτ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, 8/6/99 - επί υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου)

«Η όλη προσπάθεια (σ.σ.: εισβολή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία) δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ, οι χώρες του ΝΑΤΟ, θέλουν να εκφράσουν ευγνωμοσύνη».
(Γ. Κόεν, υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, 13/7/99 - επί υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου)

Αλλα κουραγιο...




υσ Εξω από την Ελλάδα οι φονιάδες των λαών

«Ερχονται οι φονιάδες στη γειτονιά μας. Το γεράκι των ΗΠΑ, η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, έρχεται στην Ελλάδα για να προωθήσει όσο καλύτερα μπορεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ στην περιοχή, να εκφράσει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την ολόπλευρη στήριξή της, για να πάρει και άλλα πιο σκληρά μέτρα, για να φουσκώσουν με χρήμα ακόμα περισσότερο οι λογαριασμοί των κεφαλαιοκρατών, για να γίνουν πιο φτωχοί οι εργαζόμενοι - τα λαϊκά στρώματα.

Το γεράκι των ΗΠΑ έρχεται για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στο Αιγαίο, στη Μέση Ανατολή, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Η εργατική τάξη δεν έχει τίποτα να περιμένει, τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά των ιμπεριαλιστών. Καλούμε την εργατική τάξη, τη νεολαία, της γυναίκες, να αντιταχθούν συνολικά στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ. Εξω από τη χώρα μας οι δολοφόνοι των λαών».

2 σχόλια:

  1. Συντρόφια, κανείς δεν μπορεί να κλέψει τα συναισθήματά μας.
    Εμείς αγαπάμε την ζωή και για αυτήν παλεύουμε.
    Παλεύουμε για μια ζωή που ξέρουμε πολύ καλά, ότι μέσα σε αυτήν είμαστε εμείς που παράγουμε τον πλούτο.
    Είμαστε εμείς που αναπτύσσουμε την τεχνολογία, την επιστήμη, τις τέχνες, τον πολιτισμό.
    Και είμαστε αυτοί που έχουμε όλο το δικαίωμα να έχουμε πρόσβαση στα προϊόντα της παραγωγής μας και αυτό δεν είναι φιλανθρωπική προσφορά από την πλευρά κανενός μεγαλόψυχου φιλάνθρωπου ή φιλόζωου, μιας και έτσι μας αντιμετωπίζουν πια.
    Αυτός λοιπόν που αντιλαμβάνεται αυτήν την πραγματικότητα, παλεύει γι΄αυτήν.
    Αγωνίζεται για να έχουν (εν προκειμένω)τα παιδιά, δημόσια δωρεάν παιδεία, όπως άλλωστε ορίζεται και από το ίδιο το δικό τους το Σύνταγμα.
    Ποιος είναι αυτός που επέτρεψε με την ανοχή του, που έπεσε θύμα στις επιδιώξεις τους αν θέλετε για να φτάσουμε μέχρις εδώ;
    Ποιος ανέχτηκε τόσα χρόνια να υπάρχουν τα φροντιστήρια (εν προκειμένω);
    Ποιος εμπορευματοποίησε την παιδεία ένα κοινωνικό αγαθό;
    Αυτή η ίδια η εξουσία του κεφαλαίου, που σήμερα αφού μετέτρεψε σε επιχειρήσεις βασικα κοινωνικά αγαθά, όπως την παιδεία την υγεία, έρχεται να επικαλεστεί τα φιλάνθρωπα συναισθήματα των καθηγητών και να επιβραβεύσει το αυτονόητο

    Εκείνο που σήμερα απαιτείτε είναι ένα και μόνο να γίνει κατανοητό.
    Ότι μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, τα φιλάνθρωπα συναισθήματά μας δεν είναι δυνατόν να σώσουν την τάξη μας,ούτε και μας τους ίδιους μεμονωμένα.
    Ακόμη και αυτά, θα εμπορευματοποιηθούν,ιδικά όταν εξελίσσονται σε θεσμούς, γιατί αυτό κάνουν.

    Αγώνας για να τους ανατρέψουμε, λυσσαλέος αγώνας.

    Βρε παιδιά αν μας επιτεθεί το βράδυ εκεί που περπατάμε ένας κλέφτης, τι στο διάβολο θα κάνουμε, δεν θα υπερασπιστούμε την ζωή μας;
    Ε, αυτό πρέπει και τώρα να υπερασπιστούμε την ζωή μας.

    ΥΓ 1 Αυτό το σχόλιο αφορά την προηγούμενη ανάρτηση.

    ΥΓ2 Δημήτρη αμαν βρε παιδί μου, τι είναι αυτό, να γράφεις και να μην σε προλαβαίνουμε;
    Θέλουμε να πούμε και μια κουβέντα παραπάνω βρε αδερφέ.
    Μίλα και συ βρε Μαχαίρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Β.Β καλησπερα.
    Λεω τι μας γραφει, τοσο της την εδωσε η κυρα-χιλαρι?
    Αγωνας λοιπον, για τα παιδια μας, για τα παπουδια, αλλα και για εμας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή