Τρίτη 5 Ιουλίου 2011
















ΑΓΑΝΤΑ...



ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»

Το ελληνικό Λιμενικό σταμάτησε δύο πλοία

Πλήρως ευθυγραμμισμένη με το Ισραήλ και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια η ελληνική κυβέρνηση

Εφαρμόζοντας τη συμφωνία με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του Λιμενικού, σταμάτησε, χτες το απόγευμα, και το πλοίο «Ταχρίρ» που συμμετέχει στο στολίσκο «Ενα Καράβι για τη Γάζα» με υλικά ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο είχε αποπλεύσει από τον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης με δεκάδες Καναδούς.

Πρόκειται για το δεύτερο πλοίο του στολίσκου που σταματούν οι ελληνικές λιμενικές αρχές.

Την Παρασκευή, είχε υποχρεωθεί να επιστρέψει στο Κερατσίνι, από όπου είχε αποπλεύσει, το πλοίο «Θάρρος της Ελπίδας», στο οποίο επέβαιναν 46 άτομα, κυρίως Αμερικανοί.

Εκπρόσωπος των διοργανωτών κατήγγειλε ότι στα φουσκωτά του Λιμενικού επέβαιναν πάνοπλοι άνδρες που τους σκόπευαν.

Το Σάββατο συνελήφθη ο 68χρονος πλοίαρχος του πλοίου, ο οποίος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα Πειραιά και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, βάσει των άρθρων 234 του Κοινού Ναυτικού Δικαίου και 306 του Ποινικού Κώδικα.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία, για να απολογηθεί και κρατείται μέχρι να επαναπροσαχθεί σήμερα.

Η καμπάνια «Ενα Καράβι για τη Γάζα» καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση ότι «εκτελεί εντολές της ισραηλινής ηγεσίας» και επανέλαβε τις κατηγορίες περί δολιοφθοράς κατά πλοίου της καμπάνιας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

Φιλειρηνιστές ακτιβιστές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από ελληνικές πρεσβείες σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ.

Ευθυγράμμιση με το Ισραήλ

Το ελληνικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ετοιμότητά του «να αναλάβει την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας που μεταφέρει ο στολίσκος στη Γάζα», μετά από ένα λογύδριο περί «αναγνώρισης της αναγκαιότητας άρσης του εμπάργκο κατά της Γάζας και αναθέρμανσης της ισραηλινο-παλαιστινιακής ειρηνευτικής διαδικασίας».

Οπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, «η Ελλάδα υιοθετεί υπεύθυνη στάση», ισχυριζόμενος ότι στόχος είναι «ν' αποφευχθούν τα αιματηρά περσινά γεγονότα» (όταν Ισραηλινοί κομάντος επιτέθηκαν στη ναυαρχίδα του πρώτου στολίσκου στις 30 Μάη, στο τουρκικό επιβατηγό «Μαβί Μαρμαρά» με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννιά Τούρκοι, να τραυματιστούν δεκάδες και να συλληφθούν σχεδόν όλοι οι ακτιβιστές).

Ανάλογη άποψη διατύπωσε και το διαμεσολαβητικό κουαρτέτο (ΗΠΑ, Ρωσία, ΗΠΑ, ΕΕ), που υιοθέτησε την πρόταση μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας διά μέσου των χερσαίων περασμάτων της Γάζας, κάτι που υποστήριξε και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι μουν, ο οποίος είχε, εξαρχής, επαναλάβει την ισραηλινή θέση ότι «τέτοιου είδους εγχειρήματα όπως ο στολίσκος μπορούν να προκαλέσουν νέα κλιμάκωση της έντασης», δίνοντας έτσι «κάλυψη» στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Εννοείται ότι κανένας από αυτούς δεν έθιξε το κομβικό ζήτημα της ισραηλινής κατοχής και του, επί της ουσίας, συνεχιζόμενου φονικού εμπάργκο κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, το οποίο από κοινού με την ισραηλινή ηγεσία επιβάλλουν.

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης έχει ικανοποιήσει πολύ την ισραηλινή ηγεσία.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» αναφέρει: «Ο Νετανιάχου επενδύει στις σχέσεις του με την Ελλάδα εδώ και ενάμιση χρόνο και το ρίσκο του απεδείχθη επικερδές, καθώς η Ελλάδα εμπόδισε την αναχώρηση των πλοίων του στολίσκου από τα λιμάνια της προς τη Γάζα».

Γι' αυτό και αναφερόμενος στην «ισραηλινή διπλωματική επιτυχία» της παρεμπόδισης του στολίσκου, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε ονομαστικά μόνο στον Γ. Παπανδρέου.

«Απάνθρωπη ενέργεια», χαρακτήρισε την απαγόρευση του απόπλου η «Χαμάς» που κυβερνά τη Γάζα.

Από την άλλη, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Αμπάς ενημερώθηκε, από τον Ελληνα πρωθυπουργό για την πρόταση χερσαίας μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας και για τα τεκταινόμενα με το στολίσκο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Αμπάς «θεώρησε θετική την ελληνική πρόταση».

Επιστολή στον πρωθυπουργό για το Παλαιστινιακό

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με τις θέσεις του ΚΚΕ για το Παλαιστινιακό, απέστειλε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΚΚΕ για την αναγνώριση ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους.

Το κείμενο της επιστολής είναι το εξής:
«Κύριε πρωθυπουργέ
Σας είναι γνωστές οι πάγιες θέσεις αλληλεγγύης που εκφράζει το ΚΚΕ προς τον παλαιστινιακό λαό, όπως κι η αντίθεσή μας με την ισραηλινή κατοχή και την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας του Ισραήλ με τη χώρα μας, που κατά την εκτίμησή μας στρέφεται κατά του παλαιστινιακού κι άλλων λαών.
Οπως θα γνωρίζετε, 110 και πλέον χώρες έχουν ως σήμερα προχωρήσει στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.
Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον προσεχή Σεπτέμβρη.
Θεωρούμε πως σημαντικό βήμα για τη δικαίωση των αγώνων του λαού της Παλαιστίνης θα ήταν η απελευθέρωσή του από τη βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων του στρατού του Ισραήλ κι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση απέναντι σ' αυτήν τη διεθνή πρωτοβουλία και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ.
4 Ιούλη 2011
Ευχαριστώ
Αλέκα Παπαρήγα
ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ»

Αλλα κουραγιο...




υσ Η κυβέρνηση στηρίζει τα εγκλήματα του Ισραήλ
Σε σχόλιο που εξέδωσε την Παρασκευή για την απαγόρευση του απόπλου προς τη Γάζα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Είναι απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου των πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό τη Γάζα. Είναι μία ακόμα ενέργεια υποστήριξης και συνεργασίας με την ισραηλινή κυβέρνηση που συνεχίζει και κλιμακώνει την εγκληματική της πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα, ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει την υποστήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση και οι άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ στο κράτος του Ισραήλ. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να ισχυροποιήσει την πάλη του κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της ελληνικής συμμετοχής».

5 σχόλια:

  1. Tωρα ΔΗΜΗΤΡΗ, πρεπει να μου πεις...
    Επειδη ειμαστε χρεωμενοι, στηνουμε και κολο;;;

    Η

    Το χειροτερο...Επειδη στηνουμε συνεχεια κολο...
    Χρεωθηκαμε;;;

    Περα απ αυτα...Η θρησκοληψια των κυβερνωντων στη λωριδα...Αν δεν εμπνευσει...Σε μια "εξοδο" σαν αυτη του Μεσολογγιου...
    Η δεν καταληξει σε μια λυτρωτικη σφαγη,για την ελευθερια...
    Ειναι το ιδιο αμερικανοδουλη και διχαστικη...
    Με την απαγορευση του αποπλου...!!
    Με συγχωρεις πολυ φιλε...Αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου...Οι αγωνες ειναι πραξη...Οχι σφαξε με Αγα μου να αγιασω...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα βρωμοστομήσω και με το μπαρδόν...

    Οι πουτάνες που χρωστάνε του νταβαντζή, κάνουνε ό,τι θέλει ο νταβαντζής.

    Γι'αυτό, όταν μια γυναίκα βγαίνει στο πεζοδρόμιο, κανονίζει μόνη της τους λογαριασμούς της και δε ζητά προστασίες και δανεικά διότι στο τέλος στήνει ΚΑΙ κώλο και λέει κι ευχαριστώ...
    κανόνας.

    Πέρα απ' όλα αυτά... για το παλαιστινιακό έχω μιλήσει αρκετές φορές. Υπάρχει ένας λαός που υποφέρει κάτω από τη μπότα του κατακτητή. Σωστό. Που πεινάει, που πολεμάει, που χύνει αίμα, που στέλνει στο θυσιαστήριο τα παιδιά του. Χωρίς να έχει καμία ουσιαστική υποστήριξη από κανέναν και κυρίως από τις αραβικές χώρες που θυμούνται κι αυτές το Παλαιστινιακό για εσωτερική κατανάλωση και λαϊκισμό. Και ποιο το όφελος?? Κανένα απολύτως. Η Παλαιστίνη συρρικνώνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

    Και τι κάνει λοιπόν ο λαός αυτής της χώρας πέρα από το να πολεμάει και να προσπαθεί να επιβιώσει?? Τσακώνονται οι ηγέτες του για την εξουσία. Σύνηθες. Έτσι δεν κάνουνε όλοι οι ηγέτες? Και τα πρόβατα συντάσσονται πίσω τους, στρατιωτάκια στη σειρά και τους ακολουθούν. Έτσι δεν κάνουν όλα τα πρόβατα?

    Το συμπέρασμα: Αν δεν αποφασίσουν οι κυρίαρχοι του κόσμου τούτου να δώσουν ένα κομμάτι γης στην Παλαιστίνη, δεν πρόκειται η κατάσταση να σταματήσει ποτέ. Θα είναι για πολλά χρόνια ο κατατρεγμένος λαός της Υφηλίου όπως πρίν από αυτούς ήταν οι Εβραίοι. Ή μήπως όχι?? Ή πιστεύει κανείς ότι μπορεί μια χούφτα πειναλέων ανθρώπων να νικήσει μόνο του το πανίσχυρο Ισραήλ, ακόμη κι αν πολεμήσουν μέχρι τελικής πτώσεως???

    Και μη μου πείτε τίποτα για διεθνή κοινότητα, ανθρώπινα δικαιώματα και τα συναφή... Αυτά είναι λόγια όμορφα για να νομίζουν τα δισεκατομμύρια των ταπεινών ότι κατέχουν μια θέση στον ήλιο... αλίμονο σε όποιον γεννιέται στον πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α... και μιας και μιλάμε περί του θέματος.. Χαμάς στην κυβέρνηση της Παλαιστίνης. Ισλαμιστικό καθεστώς. Δημοκρατικό???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλησπερα.

    Χρωσταμε δεν χρωσταμε κωλο δεν στηνουμε.

    Και οταν λεμε ''χρωσταμε'', ενοουμε ολο το συστημα που λεγετε, νεα και παλαια τζακια, η αλλιως μιζαδοροι.

    Τωρα για το τι πιστευουν εκει στην Παλαιστινη, μετα απο τοσες εκατομβες νεκρων και την συνεχη πιεση των Ισραηλιτων, ε οπως και να το κανουμε, ειμαστε με το θυμα, οσα και αν ειναι τα λαθη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημητρα καλησπερα.

    Βρε τοσο ωραιο στομα και ομιλεις την λιμενεργατικη?

    Οτι και να μου γραψεις, εκεινο που κρατω ειναι ο μικρος με την σφεντονα, η κοπελια απεναντι στους κρανιοφορους, τα χιλιαδες νεκρα παιδια, τα μισερευμενα, τα πεινασμενα, τα παιδια που παιζουν χωρις τις ανεσεις των δικων μας παιδιων και με τον ηχο της σειρηνας που προειδοποιει για επερχομενο βομβαρδισμο.

    Εκεινο που δεν συγχωρειται και δεν μπαινει σε ζυγαρια ειναι οτι επειδη τους Ισραηλιτες τους τσακισαν οι Ναζι, αυτοι στο ονομα του περιουσιου λαου, εχουν γινει ενα κρατος μιλιταριστικο και με τις ισχυρες προσβασεις τους----χρημα, τραπεζες----σε ολες τις κυβερνησεις του πλανητη, εχουν παντα το ''δικιο'' με το μερος τους.

    Ειδες οτι η τοποθετηση του Κ.Κ.Ε, δεν εχει να κανει με το τι ειναι η κυβερνηση, αλλα το ποσο υποφερει τοσα χρονια ο λαος.

    Χαιρετισματα στον ΑΛΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή