Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011






ΑΓΑΝΤΑ...

Συμφωνία για την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών επεμβάσεων

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. υπερψήφισαν τις συμβάσεις για τις βάσεις της Σούδας και του Τυρνάβου όπου θα εδρεύει βαλκανική ταξιαρχία του ΝΑΤΟ

Κατήγγειλε τις συμβάσεις το ΚΚΕ

Η βάση της Σούδας παίζει κομβικό ρόλο στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. ψηφίστηκαν χθες από την Ολομέλεια της Βουλής συμβάσεις για την «εγκαθίδρυση της προωθημένης βάσης διοικητικής μέριμνας στην βάση της Σούδας, την εγκατάσταση βαλκανικής ταξιαρχίας με έδρα τον Τύρναβο καθώς και συνεργασία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ με την Αγγλία και την Ρουμανία», συμβάσεις που εμπλέκουν ακόμα περισσότερο την χώρα μας στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά γρανάζια.

Μάλιστα η συζήτηση ήταν «εξπρές» αφού ακολουθήθηκε η σύντομη διαδικασία της «κύρωσης συμβάσεων» όπου τον λόγο παίρνουν μόνο όσοι βουλευτές διαφωνούν.

Καταγγέλλοντας τις συμβάσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, τόνισε ότι το πρακτικό αποτέλεσμα αυτών των συμβάσεων είναι ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟικό στρατόπεδο πλέον αφού από το βορρά μέχρι την Κρήτη και από τα δυτικά μέχρι τον Εβρο έχει γεμίσει ΝΑΤΟικά κέντρα στα οποία εκπαιδεύονται και αποτελούν βάση εξόρμησης για επερχόμενες επεμβάσεις ή για αυτές που ήδη πραγματοποιούνται.

Ολα αυτά, είπε, δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας αφού κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η καινούρια ουσιαστικά βάση στη Σούδα ή η βαλκανική ταξιαρχία, θα εξυπηρετούν τα ελληνικά αμυντικά συμφέροντα.

Στην ουσία, τόνισε, στη Σούδα έχουμε μια νέα ΝΑΤΟική βάση στην ήδη υπάρχουσα που σκοπό έχει να εξυπηρετεί την ΝΑΤΟική επιχείρηση «Ενεργή προσπάθεια» ή υπάρχει στο διηνεκές από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 όταν κηρύχθηκε «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» και άρα η βάση αυτή θα υπηρετεί αυτό το στόχο σε μόνιμη βάση.

Η νέα στρατιωτική βάση στη Σούδα, τόνισε, θα υποστηρίζει μονάδες επιφανείας και αερομεταφερόμενες μονάδες καθώς και ανεφοδιασμό, κάτι που δείχνει ότι θα εξυπηρετεί τις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις στην ευρύτατη περιοχή.

Εκτός των άλλων, είπε, ο ελληνικός λαός επιβαρύνεται και με τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο Ευρώ για την λειτουργία της.

Είμαστε αντίθετοι, είπε, και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και ο ελληνικός λαός πρέπει να παλέψει κατά αυτής της συμφωνίας.

Σχετικά με την «βαλκανική ταξιαρχία» στον Τύρναβο, τόνισε ότι μια ταξιαρχία που αποτελείται από δυνάμεις πολλών χωρών έχει να κάνει πάντα με επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ και εμπλέκουν τους λαούς της περιοχής σε πολεμικές περιπέτειες.

Οσον αφορά τη συνεργασία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ με τη Ρουμανία και την Αγγλία, τόνισε ότι επειδή η Ελλάδα είναι η βάση της εξόρμησης θα έρχονται εδώ ΝΑΤΟικά στρατεύματα από τις δύο χώρες για να συμμετέχουν στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις στην περιοχή.

Απαντώντας ο υπουργός Αμυνας, Π. Μπεγλίτης, υπερασπίστηκε τις συμφωνίες λέγοντας ότι «τα εθνικά συμφέροντα τα υπερασπιζόμαστε μέσα από την ενεργό συμμετοχή στους διεθνείς οργανισμούς» αφού η αποχώρησή μας από αυτούς «θα στρεφόταν κατά των εθνικών συμφερόντων».

Χθες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών, Σ. Λαμπρινίδης, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, αρνήθηκε να ανακοινώσει εάν η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος ενώ είπε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα υπογραφής συνυποσχετικού με την Τουρκία για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Αλλα κουραγιο...







υσ εθνικο συμφερον!

4 σχόλια:

  1. Τα παιδια ηταν μικρα, που να θυμουνται τον ΑΡΑΦΑΤ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To ΝΑΤΟ, Φιλε ΔΗΜΗΤΡΗ...Μην ξεχναμε, την "τεραστια" ωφελεια που προσφερε στην χωρα μας...
    Τοτε με την αποβαση των Τουρκων στην Κυπρο...!!
    Την σιγη ασυρματων που επεβληθη, την ηλεκτρονικη καταιγιδα,που αφησε τυφλα τα αεροσκαφη μας...Και την "καθοδηγηση των αποβατικων στην Κυπρο, οταν εκαναν..."Λαθος" αποβαση...!!
    Να μην ξεχναμε και την..."Εθνικα υπερηφανη" σταση στην οποιαν μας συμβουλεψαν...Για το καλο μας...Οι ΝΑΤΟικοι μας συμμαχοι...Στην περιπτωση των ΙΜΙΩΝ...
    Τοτε που...επαιρνε ο αερας τις σημαιες...!!
    Και ο προθυπουργος της χωρας...Εκανε εκεινο το..
    ΑΞΕΧΑΣΤΟ...Παγκοσμιο ρεκορ στην..."οσφυοκαψια"
    με το "ευχαριστηριο" στους Αμερικανους...

    Θυμαμαι...Οταν ο Φρυδας, ζητησε "εγγυησεις" για την ....ακεραιοτητα της ελληνικης επικρατειας...
    Το 1974 απο τους...ΝΑΤΟικους...Και εκεινοι...αρνηθηκαν...!!
    Επισης..
    Προς την κατευθυνση του "εθνικου συμφεροντος"
    ηταν...Και η απαντηση που ελαβε ο Φρυδας...
    [Καραμαν Αλης, ο θειος..]..Οταν ερωτησε, αν το ΝΑΤΟ...Ηταν ενημερο, για την εισβολη των Τουρκων στην Κυπρο...!![διαφυγη, συντεταγμενη των Βρεταννων υπηκωων που ζουσαν στην Κυπρο..Με ειδικα πλοια...Λιγες ωρες πριν την εισβολη..]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tasoula καλημερα.

    Και εκτος οτι ητανε τοτε μικρα, εχουν ''προκυψει'' απο παρθενογεννηση, υπηρχε τοτε πασοκ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλημερα.

    Ενας απο τους υπευθυνους της τωρινης καταστασης ειναι και ο ''αξιομακαριστος'' φρυδας.

    Ποτε δεν ηξερε και παντα χωμενος μεχρι τ'αυτια στο ''κολπο'' ητανε.

    Καθε 50 χρονια ''ανοιγουν'', παλιους φακκελους, αυτον τον φακκελο του ΝΑΤΟ, ποτε θα τον ανοιξουν?

    ΠΟΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή