Σάββατο 2 Ιουλίου 2011
























ΑΓΑΝΤΑ...

''ΝΟΜΙΜΟΙ'' ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.


Η «Καθημερινή» και η νομιμότητα του ΚΚΕ

Στη χτεσινή «Καθημερινή», σε άρθρο που υπογράφει ο πρόθυμος για τέτοιες δουλειές Μπ. Παπαδημητρίου, αναφέρεται ότι το ΚΚΕ «βρίσκεται με το ένα πόδι στη νομιμότητα»!

Δεν είναι η πρώτη, δεν θα είναι η τελευταία.

Η «Καθημερινή» συχνά πυκνά αναφέρεται στο ΚΚΕ σαν κόμμα που δε δικαιούται να υπάρχει.

Εχει μακρά ιστορία αυτή η θέση.

Η αστική τάξη δε συμβιβάστηκε ποτέ με το αποτέλεσμα της λαϊκής πάλης, που επανέφερε το ΚΚΕ στη νομιμότητα μετά από 27 χρόνια βαθιάς παρανομίας στο οποίο το είχαν ρίξει οι αστοί το 1947.

Η αστική τάξη αναγνωρίζει ότι στον πυρήνα της λαϊκής αντίστασης απέναντι σε κάθε αντεργατικό - αντιλαϊκό σχέδιο βρίσκεται η ανυποχώρητη στάση και δράση του ΚΚΕ, η ακτινοβολία και αποδοχή των θέσεών του από ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Η αστική τάξη αναγνωρίζει στο ΚΚΕ τον εχθρό της.

Ετσι συχνά πυκνά φροντίζει να θυμίζει ότι για την αστική τάξη αυτό το κόμμα δεν έχει θέση στη νομιμότητα της, αφού η πολιτική και η δράση του στoχεύουν στην κατάργηση της εκμετάλλευσης από την οποία θρέφονται οι αστοί κλέβοντας με τη «νομιμότητά» τους το μόχθο της εργατικής τάξης, του λαού, στοχεύουν να καταργήσουν αυτήν τη νομιμότητα που ρίχνει στην εξαθλίωση το λαό.

Ξέρουν καλά ότι η πολιτική και η δράση του ΚΚΕ εκπαιδεύουν την εργατική τάξη, έτσι που να γίνεται ικανή να διεκδικήσει την εξουσία για τον εαυτό της, για να καταργήσει την καπιταλιστική ιδιοκτησία, μετατρέποντάς την σε λαϊκή ιδιοκτησία, καταργώντας τη «νόμιμη» κλοπή του λαϊκού μόχθου.

Αλλά η δημοκρατία και η ελευθερία για την οποία κόπτεται ο συγκεκριμένος δημοσιολόγος περιέχει μόνο μίσος, ταξικό μίσος για τους εργάτες και το κόμμα τους.

Κατανοητός, λοιπόν, ο υπαινιγμός περί «νομιμότητας» (τι υπαινιγμός, δηλαδή; χοντροειδέστατη απειλή σκουριασμένων ιδεών και σάπιων αξιών).

Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους: Τη νομιμότητα οι κομμουνιστές την έχουν κατακτήσει με ποταμούς αίματος.

Τη νομιμότητα του ΚΚΕ την επέβαλε η λαϊκή πάλη.

Τη νομιμότητα του ΚΚΕ την περιφρουρεί η εργατική τάξη, που συνεχίζει να διαδηλώνει με ένταση «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Και είναι αυτός ο εργάτης που γνωρίζει πως το δίκιο του θα γίνεται όλο και πιο ισχυρός νόμος όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ.


''ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ'' ΝΟ 2

Η κυρία Μέρκελ και η εργασία

Επιμένει, παρά τις διαψεύσεις, η καγκελάριος της Γερμανίας να ισχυρίζεται ότι «σε ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη υπάρχει ελάχιστος ζήλος για εργασία».

Η κατηγορία της κυρίας Μέρκελ απευθύνεται κυρίως στους εργαζόμενους της Ελλάδας και των χωρών που βρίσκονται στην ίδια θέση, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία.

Αν και όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο μεσοσταθμικός χρόνος εργασίας στη Γερμανία είναι 1.390 ώρες το χρόνο, ενώ στην Ελλάδα φθάνει τις 2.119 ώρες, στην Ιταλία τις 1.773 ώρες και στη Γαλλία τις 1.554 ώρες...

Τα ίδια ακριβώς στοιχεία δόθηκαν πριν λίγες βδομάδες και από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ομως, η Γερμανίδα καγκελάριος επανήλθε, δηλώνοντας: «Κοίταξα τους αριθμούς, ίσως στην πράξη ο χρόνος εργασίας (αλλού στην Ευρώπη) να είναι (πιο) υψηλός (από τη Γερμανία) σε απόλυτους αριθμούς, όμως εάν αφαιρέσετε όλες τις απεργίες και τα λοιπά, τότε διαπιστώνεται ότι τα σταθερά κράτη είναι συγκριτικά αποτελεσματικότερα».

Αυτό λοιπόν θέλει η κυρία Μέρκελ: Περισσότερες ώρες δουλειά και τέρμα οι απεργίες!

Και επειδή ζούμε σε «πονηρές» εποχές, να μην εκπλαγούμε αν στο επόμενο πακέτο μέτρων θα δούμε και την πρόταση για την απαγόρευση των απεργιών.

Εδώ έφτασαν να ζητούν ουσιαστικά τη διάλυση των συνδικάτων μέσω της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, στην απαγόρευση της απεργίας θα «κωλώσουν»;

Πάντως, αυτή η ρητορική της καγκελαρίου, που διαβάζει το «ευαγγέλιο» των γερμανικών μονοπωλίων, μας έφερε στο μυαλό την πύλη του Νταχάου και την επιγραφή: «Arbeit macht frei» (Η εργασία λυτρώνει).

Αλλα κουραγιο...





υσ Μην καρτεράτε να λυγίσουμε, ούτε για μια στιγμή!

2 σχόλια:

  1. Καλησπερα, Δημητρακη.
    Δε μου λες;;; Οι φωτο ειναι απο την ΔΑΜΑΣΚΟ;!!!!!
    Οι Παπουτσης και Λοβερδος δεν συμφωνουν μαζι σου!!!!
    Τωρα τι να σου πω, οταν ασχολεισαι με τον ΜΠΑΜΠΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ολα καλα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tasoula καλημερα.
    Ειδες καταφερε ο ''σοσιαλιστης'' ο χρηστακης να κανει την Αθηνα μ......, οπως ειναι το κομμα του.
    Εκει στα ''ορεινα'' τον ''περιποιηθηκατε'' τον τσωνη, του φτιαξατε επιδερμιδα.
    Το παλευει το ''θεμα'' της.
    Χαιρετισματα στον Βασιλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή